Home Listing Viva Argentina & Chile

Viva Argentina & Chile

Begeleide rondreis gewaarborgd vertrekken - beperkt tot 20 deelnemers - Franstalige gids/begeleider 14 dagen / 11 nachten

  • Viva Argentina & Chile_0
  • Viva Argentina & Chile_1
  • Viva Argentina & Chile_2
  • Viva Argentina & Chile_3
  • Viva Argentina & Chile_4
pdf

Een rondreis met een gids-begeleider die u meeneemt van de oevers van de Rio de La Plata naar de zuidpoolgewesten met een oneindigheid van landschappen, van de pampa’s tot aan de kanalen van Patagonië over het Lago Argentino met de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno. U ontdekt Buenos Aires met zijn nostalgische charme, op het ritme van de beroemde Argentijnse tango en Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld aan de oevers van het Beagle-kanaal en laat U betoveren door het wonderlijke schouwspel van de natuur in het Nationale park Torres del Paine en de gletsjers Balmaceda en Serrano.

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID – BUENOS AIRES

‘s Avonds, vlucht van Brussel naar Buenos Aires via Madrid.

DAG 2 : BUENOS AIRES

DAG 2 : BUENOS AIRES

Aankomst in de luchthaven van Buenos Aires. Onthaal door uw gids en transfer naar het stadscentrum. (kamers ter beschikking vanaf 14h). Bezoek van het historisch gedeelte van de stad. De wandeling begint in de typische gekleurde wijk van La Boca die u terugneemt naar de tijden van de aankomst van talrijke Italiaanse immigranten. Daarna gaan we verder richting de wijk van San Telmo, met zijn geplaveide straten en zijn grote historische familiehuizen dia vandaag bevolkt worden door winkeliers en antiquairs. Het Argentijns parlement aan de Plaza del congreso, vervolgens verder via de historische laan « avenida de mayo » tot aan de Plaza de Mayo, waar u la Casa Rosada, de hoofdzetel van de regering kunt aanschouwen. Ze staat tegenover de witte cabildo , de vroegere administratieve hoofdzetel van de stad die hedentendage is omgevormd to museum. Tenslotte kunt u er ook de imposante kathedraal bewonderen. Middagmaal in een lokaal restaurant. Verderzetting richting Puerto Madero, het paradepaardje van een renovatie project van de oude dokken van de stad dat is ontstaan in de jaren ‘90. Deze renovatie is op een ultra moderne manier uitgevoerd, maar heeft het historische maritieme karakter van de wijk gerespecteerd. In deze buurt vindt men nu de hipste restaurants, bars en luxueuze bouwwerken. Terugkeer naar het hotel op het einde van de namiddag Avondmaal en overnachting in het hotel Two***.

 

DAG 3 : BUENOS AIRES

DAG 3 : BUENOS AIRES

Ontbijt. Ontdekking van het Noordelijke gedeelt van de stad met de bekende wijk van La Recoleta, een hippe moderne wijk met tal van winkels en restaurants. De voornaamste attractie van de wijk is zijn kerkhof met het beroemde graf van Evita Peron. Na het bezoek van het kerkhof gaat u verder langs de avenida Alvear, de Louizalaan van Buenos Aires, met de duurste winkels en hotels van de stad. We gaan verder in de richting van Oud-Palermo, onlangs herdoopt tot Palermo-Soho, naar de hippe wijk van New York. ‘Middagmaal in een lokale restaurant. Vrije namiddag om het stad verder te ontdekken. ‘s Avonds Tangospektakel met avondmaal in één van de beste cabaretten van Buenos Aires. Overnachting in het hotel Two***.

DAG 4 : BUENOS AIRES - USHUAIA - NATIONAAL PARK VAN VUURLAND - BEAGLEKANAAL

DAG 4 : BUENOS AIRES - USHUAIA - NATIONAAL PARK VAN VUURLAND - BEAGLEKANAAL

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ushuaia. Verwelkoming door onze gids. Voormiddaguitstap in het Nationaal Park van Vuurland. Geopend in 1960, uitgespreid over 63.000 ha, is dit het meest zuidelijke beschermde natuurgebied en het enige met kusten. Overtocht van de Rio Pipo naar het Lago Roca (dit meer wordt bevoorraad door gletsjers) en Bahia  Lapataia. Er zijn enkele koppels condors die in het park verblijven. Middagmaal in een lokale restaurant. In de namiddag, halve dag excursie per catamaran op de sporen van de bekende zeevaarder Charles Darwin die de doorgang ontdekte aan boord van zijn vaartuig de Beagle. Het Beagle-kanaal scheidt het Vuurland van het Chileense eiland Navarino, laatste stukje aarde voor men de Kaap Hoorn bereikt. Scheepvaart en uitzonderlijke uitzicht op de Martiaal-gletsjer. De trage vaarsnelheid van de catamaran geeft U de gelegenheid om het eilanden van Los Lobos en zijn zeehonden, aalscholvers en pinguïns te zien.  Avondmaal en overnachting in het hotel Altos Ushuaia***.

DAG 5 : USHUAIA – EL CALAFATE - PERITO MORENO

DAG 5 : USHUAIA – EL CALAFATE - PERITO MORENO

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar El Calafate. Aankomst in El Calafate, dorpje aan de oever van het Lago Argentino ontdekt in 1877, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door de Unesco uitgeroepen tot monument van het wereldpatrimonium. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Daguitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. De enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen  gigantische golven veroorzaken. In tegenstelling tot de meren van de Alpen is het water van de Lago Argentino azuurblauwe en het bevat miljoenen rotsdeeltjes. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, u kunt zo guanaco’s, otters, poema’s, arenden... observeren. Lunch onderweg. Terugreis naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Rincon de Calafate***.

DAG 6 : LAGO ARGENTINO (UPSALA - SPEGAZZINI)

DAG 6 : LAGO ARGENTINO (UPSALA -  SPEGAZZINI)

Ontbijt. Daguitstap op de Lago Argentino. Transfer naar de haven Vertrek per boot uit de haven van Bandera en navigatie op het noordelijke gedeelte van de Lago Argentino tussen de bergachtige wanden en de ijsbergen afkomstig van de indrukwekkende gletsjer Upsala. Navigatie tussen de ijsbergen en ijsformaties. Lunchbox als middagmaal. Verdere navigatie naar de gletsjer Spegazzini, genoemd naar een Italiaanse natuurkundige. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel  Rincon de Calafate***.

 

DAG 7 : EL CALAFATE – PUERTO NATALES

DAG 7 : EL CALAFATE – PUERTO NATALES

Ontbijt. ‘s Morgens, transfer naar de busstation en vertrek per lijnbus richting Puerto Natales (Chili). Box lunch onderweg. Aankomst in Puerto Natales, een klein vissersdorpje met 17.000 inwoners gelegen aan de zee-engte van de Laatste Hoop. Puerto Natales werd gesticht in 1911 en leeft hedendaags van de schapenteelt en de visvangst. Transfer naar het hotel. Avondmaal in een lokaal restaurant of in het hotel Glaciares***. 

 

DAG 8 : BALMACEDA & SERRANO GLETSJERS

DAG 8 : BALMACEDA & SERRANO GLETSJERS

Ontbtij. Boottocht. Navigatie op de zeeëngte van de Laatste Hoop tot aan de gletsjer Balmaceda (2.035m). Mogelijkheid om zeeleeuwen en aalscholvers te zien op de verschillende eilanden. Alsook dolfijnen die met de voorsteven van de boot spelen. Reis langs Puerto Bories, Puerto Conselo, de fjord Eberhard en de estancias. Middagmaal in een estancia. Aankomst aan de gletsjer Balmaceda, indrukwekkend en groots schouwspel van het ijs dat in de fjord valt. Voortzetting van de navigatie tot aan de gletsjer Serrano. Wandeling om de gletsjer Serrano en zijn ijsbergen van dichtbij te zien. Het water is van een mooie blauwgroene kleur. Bij mooi weer is het mogelijk de besneeuwde bergtoppen van het Nationaal Park Torres del Paine te zien. Terugkeer naar  Puerto Natales. Avondmaal en overnachting in het hotel Glaciares***.

 

DAG 9 : N.P. TORRES DEL PAINE

DAG 9 : N.P. TORRES DEL PAINE

Bezoek aan het N.P. Torres del Paine, die werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door de Unesco. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende puntige gebergte. Ontdekking van de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe. Middagmaal onderweg. Terugkeer naar Puerto Natales. Avondmaal en overnachting in het hotel Glaciares***.

 

DAG 10 : PUERTO NATALES – PUNTA ARENAS – SANTIAGO

DAG 10 :  PUERTO NATALES – PUNTA ARENAS – SANTIAGO

Ontbijt. ‘s Morgens, transfer doorheen de steppes van Patagonië met bestemming Punta Arenas. Middagmaal onderweg. Vlucht naar Santiago. Verwelkoming, transfer, intrek, avondmaal en overnachting in het hotel Diego Velasquez***.

 

DAG 11 : SANTIAGO

DAG 11 : SANTIAGO

Ontbijtbuffet in het hotel. Vrije voormiddag. Middagmaal in een restaurant. Stadsbezoek met uw Franstalige gids. De tour begint met  langs de hoofdstraten en het historische centrum. Ontdekking van de heuvel St. Lucia, het Palacio de la Moneda, de Plaza de Armas en de kathedraal. Verderzetting naar het park Forestal, het museum voor Schone Kunsten en naar de Boheemse wijk Bellavista. Beklimming van de heuvel van San Cristobal of Santa Lucia van waaruit u een mooi uitzicht heeft over de stad. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Diego Velasquez***.

 

DAG 12: SANTIAGO – VALPARAISO – VINA DEL MAR – SANTIAGO

Ontbijt. ‘s Ochtends vertrek naar Valparaiso gelegen op 120 km ten noorden van Santiago (ongeveer 1u45 rijden met een zeer goede asfaltweg, route 68). Valparaíso, verklaard als Cultureel Erfgoed van de Mensheid door de UNESCO, is in 1536 ook genomineerd door de Spaanse conquistador Juan de Saavedra als eerbetoon aan zijn geboortestad. Bezoek aan de liften daterend uit de 19de eeuw en aan de mirador «21 de Mayo» waar u een mooi uitzicht zal hebben op de haven en de baai van Valparaiso. Middagmaal in een lokaal restaurant. Vertrek voor een panoramisch uitzicht over Viña del Mar, die ook de bloemenstad genoemd wordt. Het is een heel elegante en kleurrijke badplaats. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en spektakel in een  lokaal restaurant «Los Muchachos». Overnachting in het hotel Diego de Velasquez***.

 

DAG 13 : SANTIAGO – MADRID

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid.

 

DAG 14 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

ARGENTINIË

Aankopen : Openingsuren in Buenos Aires en meestal grote steden : van 9 tot 19 u., meestel zijn gesloten zaterdag namiddag en zondag. Enkele mogelijkheden in de wijk van San Telmo te Buenos Aires of te Ushuaia (voorwerpen in llao llao hout) Te Ushuaia, in het Museo del Fin del mundo kunt ook een stempel in uw reispas laten zetten.

Belgische Ambassade :
Defensa, 113 8
BUENOS AIRES
tél.: 00 54 11 43 31 00 66

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Argentinië of bij een consulaat te informeren.

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 2 flessen alcoholische drank (maximum 2 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Europese type (enkele hotels met stopcontacten van het Amerikaanse type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (toeristische diensten).

Inentingen, medicijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medicijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Luchthaventaksen – BELANGRIJK : Ze zijn inbegrepen uitgezonderd te El Calafate 7 usd  en Trelew 3 usd  (louter ter informatie en kan elk moment gewijzigd worden ) ter plaatse te betalen.

Maaltijden : In Buenos Aires vindt u een grote keuze aan restaurants. Het is zeer mooeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in fubnktie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars en "fast foods" die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden.

Metro van Buenos Aires : Er bestaan 5 lijnen in Buenos Aires van lijn A tot lijn E.. De tickets zijn enkel verkrijgbaar in de stations tegen een halve peso per ticket (prijs louter ter inlichting).

Munteenheid : Het is niet noodzakelijk uw dollars te wisselen. Meestal mogen betalingen in US$ gebeuren.

Pers : De voornaamste kranten zijn in Buenos Aires : La Nación, Clarín, La Prensa, La Razón. In het Engels : Buenos Aires Herald.

Taxis : Taxi's in Buenos Aires zijn geel en zwart. Het is niet de gewoonte een fooi te geven.

Telefoneren : Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar bij meestal  boekhandels of bij :
Telefónica Argentina
Avenida Corrientes, 707
BUENOS AIRES

Uur : GMT -3. 12 u te Buenos Aires = 16 u te Brussel tijdens de winter of 17h tijdens de zomer. 

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te gebruiken (verkrijgbaar in de meeste kruideniershandels).

 

CHILI

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Belgische ambassade : 
Providencia 2653, oficina 1104
SANTIAGO DE CHILE
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 232 10 73
Metro Tobalaba.  OPEN van 9h tot 12h.

Centros de Llamadas : Te Santiago : Calle Moneda 1151 – Metro Moneda, local 10 / Metro Univ. de Chile, Loc. 14 en 15 / Terminal TurBus, Alameda 3750, loc. 23 / Estacion Central, local 505 / Estacion Central, Alameda 3250 / Metro Manuel Montt, Providencia, loc.2 en 3 / Metro Tobalaba, Providencia, loc. 4, 5 en 6. – In het algemeen in iedere busstation.

Consulaat 
Santiago : Providencia 2653, of. 1104. 
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 32 10 73
Punta Arenas : Roca 817, of. 61 – Tel/Fax : 00 56 2 61 24 14 72

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V.

Inentingen, medecijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medecijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Metro : Drie lijnen : lijn nr 1 (rood), lijn nr 2 (geel) en lijn nr 5 (geel). De prijs varieert volgens het uur van de dag (louter ter inlichting, van 150 tot 260 pesos). Iedere dag van 06u30 tot 22u30, uitgezonderd zondag van 8u tot 22u30.
Inlichtingen : (02) 671 13 18 en (02) 672 29 37

Munteenheid : De peso.

Openingsuren : Meestal banken zijn geopend van 9u tot 14u van maandag tot vrijdag. De winkels zijn in het algemeen geopend van 10u tot 19u van maandag tot vrijdag en van 10u tot 14u op zaterdag.

Post : Correos : ze zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08u tot 19u.

Reisdocumenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Chili of bij een consulaat. Informeren.

Telefoneren : Er bestaan 9 privé maatschappijen.  Enkele stadscodes zijn : Van Chili naar Europa, draaaien : code van de telefoon maatschappij van uw keuze + 0 + 32 + nummer.

Uur : GMT -4 tijdens de zomer en GMT -3 tijdens de winter.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Iberia
- De binnenlandse vluchten met LAN of Aérolinéas Argentinas
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Het verblijf in de vermelde hotels (of  evenwaardig)
- De diensten van een plaatselijke Franstalige gidsbegeleider
- Volpension zoals in het programma vermeld van het middagmaal op dag 2 tot het ontbijt op dag 13
- Alle vermelde bezoeken en uitstappen, toegangsprijzen inbegrepen
- Een gedetailleerde reishandboek
- Garantiefonds
- de luchthaventaksen vanuit Europa

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De fooien
- De luchtahaventaksen in Ushuaia (4 USD per persoon) en in El Calafate (10 USD per persoon)

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 17/10/2017 € 5.635 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web