Home Listing De grote rondreis van Costa Rica

De grote rondreis van Costa Rica

Ontdek de natuur van Costa Rica - Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag 14 dagen / 13 nachten

  • De grote rondreis van Costa Rica_0
  • De grote rondreis van Costa Rica_1
  • De grote rondreis van Costa Rica_2
  • De grote rondreis van Costa Rica_3
  • De grote rondreis van Costa Rica_4
pdf

Rondreis die de ontdekking van de Arenal vulkaan en zijn bijna volmaakte top combineert met het Nationaal Park van Tortuguero, ook gekend als het Amazonegebied van Costa Rica, door zijn rijke natuur, alsook met het nationale park van de Rinco de la Vieja vulkaan, van de streek van Sarapiqui en het Nevelwoud van Monteverde. U kunt na een heel afwisselende reis genieten van één van de mooie stranden van Guanacaste, aan de kust van de Stille oceaan. Deze rondreis combineert de mooiste natuurplekjes van het land met een huurwagen.

DAG 1 : SAN JOSE

DAG 1 : SAN JOSE

Aankomst in San José, onthaal, transfer, intrek en overnachting in het hotel.

DAG 2 : SAN JOSE – TORTUGUERO

DAG 2 : SAN JOSE – TORTUGUERO

’s Morgens, vertrek door het tropische woud van het Nationale Park van Braulio Garrillo, gelegen op een 30 tal minuten van de hoofdstad. Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina, inscheping en navigatie naar Tortuguero. Het duurt ongeveer 2 uur om de talloze kanalen van Tortuguero te doorvaren, ook gekend als het Amazonegebied van Costa Rica. Aankomst in de lodge … voor het middagmaal. Vrije namiddag. U krijgt de keuze om de mooie natuur van de regio te ontdekken ofwel kunt u gewoon uitrusten in een comfortabele hangmat van het hotel. Avondmaal in de lodge.

DAG 3 : TORTUGUERO

DAG 3 : TORTUGUERO

Ontbijt. ’s Morgens, vertrek met de boot om de verschillende beschermde diersoorten van het park te observeren, zoals de apen, de vogels, de kaaimannen, de schildpadden, … en de vegetatie van het moeras. De groene schildpadden maken hun nestjes op het strand van het park tussen de maand juli tot en met de maand september. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd in de lodge om in het park of op het strand te wandelen. Avondmaal in de lodge.

DAG 4 : TORTUGUERO – SARAPIQUI

DAG 4 : TORTUGUERO – SARAPIQUI

Ontbijt in het hotel. Vertrek met de boot en vervolgens met de bus. Lunch onderweg. Opname van de huurwagen in Guapiles. Verder naar de regio van Sarapiqui met een 4x4 huurwagen. Intrek  en overnachting in het hotel. Optie : nachtelijke wandeling op zoek naar vleermuizen.

DAG 5 : SARAPIQUI – ARENAL VULKAAN

DAG 5 : SARAPIQUI – ARENAL VULKAAN

Ontbijt. Optie : bezoek aan het pre-Columbiaans museum van Sarapiqui, het Tropisch studiecentrum « La Selva », het natuurpark La Tirimbina, rafting... Verderzetting van de reis naar de regio van de Arenal, één van de meest actieve vulkanen van centraal Amerika, met een bijna perfecte konische vorm. Intrek in het hotel. 

DAG 6 : ARENAL VULKAAN - MONTEVERDE

DAG 6 : ARENAL VULKAAN - MONTEVERDE

Ontbijt. Optie : canopy, paardrijden, bezoek aan het nationale park, hangbruggen,  thermische warmwaterbronnen... Vertrek naar de regio van Monteverde, het legendarische nevelwoud. Biotoop van de beroemde quetzalvogel. Het is een regio met een prachtige vegetatie, moerassen, bossen, klimop, reuzebomen, bromelia’s, orchideeën en een overvloed aan zoogdieren en vogels. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 7 : MONTEVERDE

DAG 7 : MONTEVERDE

Ontbijt. Vrij bezoek van de regio van Monteverde. Optie : vlinderboerderij, canopy, hangbruggen, paardrijden, de natuurparken van  Santa Elena en Monteverde… Monteverde en Santa Elena zij twee mooie parken die zich bevinden in het Nevelwoud van Costa Rica, met hun dichte tropische vegetatie, groot aantal mossen, moerassen, lianen, reuze-varens, bromelia’s, wilde orchideeën, en wilde vogels waaronder de kleurrijke kolibries . Overnachting in het hotel. 

DAG 8 : MONTEVERDE – RINCON DE LA VIEJA

DAG 8 : MONTEVERDE – RINCON DE LA VIEJA

Vertrek met de huurwagen naar de regio van Rincon de la Vieja. Het is de regio van Guanacaste en de pampa’s en de savanne. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 9 : RINCON DE LA VIEJA

DAG 9 : RINCON DE LA VIEJA

Ontbijt. Het nationale park beslaat een bijzonder droog tropisch bos, op de flanken van de vulkaan. Enkele riviertjes doorkruisen het bos en gloeiende gasbronnen hebben hete modderbaden doen ontstaan. Optie : canopy, bezoek aan het nationaal park Rincon de la Vieja, de rokende modderbaden, wandeltocht naar de krater, zwempartij bij de watervallen, paardrijden... Overnachting in het hotel.

DAG 10 : RINCON DE LA VIEJA – STRANDEN VAN GUANACASTE

DAG 10 : RINCON DE LA VIEJA – STRANDEN VAN GUANACASTE

Ontbijt. Vertrek naar de kust van de stille oceaan. Intrek en overnachting in het hotel. 

DAG 11-12 : STRANDEN VAN GUANACASTE

DAG 11-12 : STRANDEN VAN GUANACASTE

Ontbijten. Watersport activiteiten en excursies. Overnachtingen in het hotel.

DAG 13 : STRANDEN VAN GUANACASTE – SAN JOSE

DAG 13 : STRANDEN VAN GUANACASTE – SAN JOSE

Ontbijt. Terugkeer via de weg naar San Jose. Vooraleer u de Centrale vallei zult binnenrijden kunt u nog halte houden bij een van de vele typische dorpjes, waaronder Sarchi en Grecia. Doortocht van de koffieroute, op de flanken van de Poasvulkaan. Intrek en overnachting in het hotel. 

DAG 14 : SAN JOSE

DAG 14 : SAN JOSE

Drop off van de huurwagen en einde der diensten.

Ambachten : Houtbewerking – handgeschilderde, traditionele handkarretjes, juwelen in dure houtsoorten ...  – is één van de voornaamste ambachten in Costa Rica. De meeste ateliers bevinden zich in Sarchi, een dorp in het centrale laagland. 

Guaitil, in Guanacaste, staat bekend voor zijn indiaanse keramiek en zijn reproducties van pre-Columbiaanse figuurtjes. Overal vindt men ook affiches en t-shirts met ontwerpen die geïnspireerd zijn op de lokale biodiversiteit. 

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Benodigdheden : Het is vooral aangeraden om praktische kleren in katoen en t-shirts met lange mouwen mee te nemen voor de jungle. 
Sportschoen zijn beter dan sandalen. Hakken zijn helemaal niet aan te raden. 
Het is goed om een lichte regenjas te voorzien, en een dicht geweven kledingstuk voor in het centrale laagland. 
Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon en de hitte (pet, zonnebril en zonnecrème) en om tijdens excursies en aan het strand overvloedig water te drinken.
Een verrekijker komt goed van pas als je de lokale fauna en flora wil observeren.
San José : warm tijdens de dag (25-28°), maar ‘s avonds kan de temperatuur zakken tot onder 20°. Een gebreide trui is dan een goed idee.
Tortuguero : warm en vochtig klimaat. Lichte kleren, regenkledij, en een tweede paar schoenen. De Lodge voorziet laarzen en schoudermantels als het regent. Lichte gebreide trui voor het boottransport. Belangrijk : omdat de plek behoorlijk afgelegen is, worden de reizigers gevraagd om niet al hun bagage mee te nemen. Per persoon is er een maximum van 13 kg: het is aangewezen om een tweede tas voor twee of drie dagen voor te bereiden. De overige zaken zullen bij het vertrek uit Tortuguero terugbezorgd worden.
Sarapiqui : idem
Arenal : op 500 meter hoogte. Warm. Lichte kledij en zwemkledij voor de thermische baden. 
Monteverde : regenwoud op grote hoogte. Een wollen trui voor ’s avonds. 
Tambor : warm. Zwemkledij, zonnebril en zonnecrème. 

Doorgaans zijn er weinig muggen, maar het is beter om voor de avonden een anti-muggenmiddel, een lange broek en lichte kledij met lange mouwen te voorzien.  

Communicatie : Op zo goed als elke plek zijn er directe telefoonlijnen, fax, radio, kabeltelevisie en internetverbindingen aanwezig. 
Om vanuit België naar Costa Rica te bellen :   intern. + 506 + 7 cijfers.
Post die vanuit Costa Rica opgestuurd wordt, is ongeveer acht dagen onderweg naar België.

Elektriciteit : 110 V. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse model met twee platte stekkers. Een adaptor is vaak noodzakelijk.

Geografische ligging : Het territorium strekt zich uit tussen de achtste en elfde breedtegraad van het noordelijke halfrond en tussen 83° en 86° graden westerlengte. Costa Rica ligt tussen Panama (in het zuiden) en Nicaragua (in het noorden). Zijn oppervlakte, 51.100 km2, stemt ongeveer overeen met die van Bretagne en Normandië samen. Het land, dat in het binnenland bergachtig en vulkanisch is, beschikt over 1000 km kunst aan de kant van de Stille Oceaan en over 200 km aan de Atlantische kant. De voornaamste exportproducten zijn ananas, sierplanten, koffie en bananen. 

Gezondheid : Er zijn geen opgelegde vaccinaties : de algemene gezondheidstand stemt er overeen aan de westerse normen. Het water is overal drinkbaar, behalve in enkele heel ver afgelegen streken. Over het hele land zijn hospitalen en kantoren van de sociale zekerheid te vinden. De geneeskunde staat er op een hoog niveau: de dokters zijn goed opgeleid en gebruiken moderne technieken. In San José zijn er ook privé-klinieken van een hoog niveau.

Reizigers die een bepaalde behandeling volgen, dienen hun eigen medicatie mee te nemen. 

Klimaat : Costa Rica is een tropisch land met twee seizoenen : een droogseizoen (van november tot begin mei) en een regenseizoen (van mei tot oktober). Tijdens het regenseizoen is het ’s morgens over het algemeen zonnig : de regenbuien beginnen meestal in de namiddag. Er zijn weinig temperatuurschommelingen. De hoogte bepaalt de temperatuur :  in San José, op 1100 meter boven zeeniveau, is het altijd lente: de temperatuur varieert er tussen 16 tot 28 graden. In het kustgebied is het warmer (tussen 21 en 32°). Door zijn geografische ligging ontsnapt Costa Rica aan de orkanen die de Caraïben vaak teisteren. De temperatuur van het water bedraagt gemiddeld tussen 27 et 31°.

Luchthaventax – belangrijk !!! : Om Costa Rica te verlaten moet u een tax van 26 US Dollar ter plaatse betalen (dit is niet inbegrepen in uw rondreis):

Munteenheid : De nationale munteenheid is de ‘colon’ (huidige koers  1dollar =  460 colones) .
HET IS ERG MOEILIJK OM EURO’S TE WISSELEN IN COSTA RICA. Het is beter om vooraf dollars te wisselen. USDollars kunnen makkelijk omgewisseld worden in banken en hotels. Buitenlandse kredietkaarten worden doorgaans aanvaard. 

Talen : Spaans is de officiële taal. In hotels en restaurants spreekt over het algemeen Engels. De begeleidende gids spreekt ook Frans, maar verder zijn er in het land weinig mensen die deze taal beheersen. 

Uurverschillen : 7 uur vroeger in de winter, 8 uur in de zomer.
Dus als het in de zomer 20.00u. is in België, is het twaalf uur in Costa Rica.

Visa : De Costaricaanse autoriteiten vragen geen visum, maar reizigers van wie de vlucht een tussen stop maakt in de Verenigde Staten moeten een geldig paspoort voorleggen. Indien niet beschikbaar, moeten ze zich voor het vertrek wenden tot de Amerikaanse autoriteiten.

Weetjes : Costaricanen noemen zichzelf « Ticos » (vrouwelijK : Tica).
Ze staan bekend voor hun goedmoedig en vredelievend karakter.
- De slavernij werd afgeschaft in 1823
- De doodstraf werd officieel afgeschaft in 1883 (de laatste executie vond plaats in 1859).
- In 1949 kregen de vrouwen het recht om te stemmen.
- Sinds 1948 is er geen leger meer ; de kazerne van San José werd omgebouwd tot museum voor schone kunsten.
- In 1987 kreeg de toenmalige president, Oscar Arias, de Nobelprijs voor zijn inspanningen voor de vrede in de regio.  

Bijna 60% van de 3,8 miljoen inwoners leeft in het centrale laagland, en 38 % van de Ticos zijn jonger dan 15.

De bevolking zijn hoofdzakelijk afstammelingen van de Spaanse kolonisten en zwarten uit Jamaica, vooral van de Caraïbische kunst, maar er is ook een belangrijke Chinese Gemeenschap. De Indianen leven in de afgelegen regionen.

Wouden : Eén vierde van de landoppervlakte is beschermde zone. Alle types van tropisch woud zijn aanwezig. De volgende aanwijzingen gelden voor alle natuurlocaties :  1) Niet steunen of hangen aan bomen of lianen. Veel planten zijn bedekt met scherpe stekels die min of meer gevaarlijk zijn; en slangen en giftige insecten verschuilen zich vaak onder die stekels.  2) Het lichaam bedekken om insectenbeten te vermijden.  3) Behoedzaam en in stilte bewegen om de dieren in het oerwoud te observeren.

Inbegrepen in de prijs

- Onthaal aan de luchthaven van San José en transfer naar het hotel
- De huurwagen 4x4 (Daihatsu Bego in standaard en Suzuki Vitara II in superieur) met verzekeringen
- De vermelde excursies in Tortuguero vergezeld door een locale Engelstalige gids
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Het ontbijt
- Vol pension in Tortuguero
- Een gedetailleerde gids
- Het garantiefonds
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- Persoonlijke uitgaven (dranken, enz)
- Eventuele verzekeringen
- Taksen en toegangsgelden
- Niet vermelde maaltijden
- De facultatieve excursies
- Fooien voor gidsen en chauffeurs
- Taksen om het land te verlaten (29US$) - GPS (+/- 100US$)

 

Kortingen - Toeslagen

GPS

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 30/07/2017 € 1.425 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web