Home Listing Costa Rica - Avontuur

Costa Rica - Avontuur

Rondreis met huurwagen - Gewaarborgd elke dag 13 dagen / 11 nachten

  • Costa Rica - Avontuur_0
  • Costa Rica - Avontuur_1
  • Costa Rica - Avontuur_2
  • Costa Rica - Avontuur_3
  • Costa Rica - Avontuur_4
  • Costa Rica - Avontuur_5
  • Costa Rica - Avontuur_6
  • Costa Rica - Avontuur_7
  • Costa Rica - Avontuur_8
pdf

Rondreis met huurwagen, begeleide activiteiten en excursies inbegrepen. Deze rondreis combineert de voornaamste bezienswaardigheden van het land met de best mogelijke activiteiten die men er kan beleven. De centrale vallei voor rafting en trekkings. De Caraibische vlakte van Sarapiqui met een bezoek aan een cacaoplantage. Arenal met zijn thermale bronnen of een canopy tour. Een wandeling door het primaire en secundaire oer-woud tot aan Rio Celeste...De noordelijke Pacifische kust met zijn prachtige witte stranden. Het verblijf gebeurt in lodges of in hotels met een natuurlijke omgeving, allen van standaard categorie.

DAG 1 : BRUSSEL - ATLANTA - SAN JOSÉ

DAG 1 : BRUSSEL - ATLANTA - SAN JOSÉ

Vlucht van Brussel naar San José via Atlanta. Aankomst in San José, onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in het hotel El Sesteo***. 

DAG 2 : RAFTING PACUARE

DAG 2 : RAFTING PACUARE

Vroeg in de ochtend ontmoeting met de gids en vertrek naar de regio van Turrialba en de plaats waar de rafting zal plaatsvinden. Langs de rivier wandelt u in groepen van 4 tot 6 personen tot de plaats waar u aan boord zal gaan. Hier krijgt u een snelle opleiding samen met de begeleider over het hanteren van de raft en de veiligheidsmaatregelen. Tijdens de afdaling zorgt een kajak voor de voortdurende veiligheid van de groep. Afdaling van de rivier tot aan de lodge. Lunch en vrije namiddag. Opties: canopy tour, zwemmen in de rivier... Avondmaal en overnachting in een tent op een camping.

 

DAG 3 : PACUARE - SARAPIQUÍ (1u30 rijden)

DAG 3 : PACUARE - SARAPIQUÍ (1u30 rijden)

Ontbijt. ‘s Ochtends afdaling van de rivier op zoek naar nieuwe avonturen. Het einde van het parcour zal iets rustiger zijn zodat u even kan zwemmen in het kalme water van Pacuare. Na een picknick aan de oever van de rivier eindigt het avontuur in Siquirres (hier kan u zich omkleden in de kleedkamer). Terugkeer naar de «beschaafde wereld» waar u de huurwagen ophaalt. Vertrek richting de regio van Sarapiqui, in het noorden van het land. Deze regio is een paradijs voor natuurliefhebbers en bezit tevens verschillende agrarische gebieden. Wandeling op het domein om meer te leren over de ananasteelt. Overnachting in de Pension Finca Sura.

DAG 4 : SARAPIQUI - ARENAL (2u30 rijden)

DAG 4 : SARAPIQUI - ARENAL (2u30 rijden)

Ontbijt. Verderzetting richting de Arenalvulkaan.  Bij het naderen van  La Fortuna, klein stadje aan de voet van de vulkaan, zult u de kegelvormige silhouet van de prachtige Arenallvulkaan kunnen observeren die de hele regio domineert met zijn imposante figuur. Transfer met de bus naar het startpunt van uw avontuur tussen de boomtoppen, de canopy tour,. Afstelling van het materiaal en veiligheidsinstructies gegeven door de gidsen (Engels en Spaans). Het gevoel om zoals een aap tussen de bomen te slingeren via een systeem van 15 kabels en 18 platforms. Overnachting in het hotel La Pradera***

Opties : Ontdekking van de waterval van el  Toro. 

DAG 5 : ARENAL

DAG 5 : ARENAL

Ontbijt. Voormiddagexcursie naar de Arenal Ecozoo waar u een groot aantal reptielen, insecten en vlinders kunt observeren., Op de groene heuvels rond de flanken van de vulkaan, hebben de veetelers er de voorbije eeuw er een heuse weilandschap van gemaakt. De vulkaanzone is het startpunt van een groot aantal excursies ter ontdekking van dfe regio : tochten te paard , met een mountainbike of te voet….van de ontdekking van de  grotten van  Venado tot aan de hangbruggen en canopyactiviteiten in de kruinen van de bomen…. er is voor elk wat wils… vrije namiddag. Overnachting in het hotel La Pradera*** 

 

DAG 6 : ARENAL - TENORIO ( 3u rijden)

DAG 6 : ARENAL - TENORIO ( 3u rijden)

Ontbijt. Vertrek in noordelijke richting naar het kleine dorpje Bijagua, gelegen tussen de Tenoriovulkaan en de Miravallesvulkaan. Opties: Refuge Caño Negro per boot of kajak, een reservaat van de inheemse Malekus. Intrek in de Lodge. Het behoud van de wouden is van groot belang aangezien het ons alles geeft wat we nodig hebben, hout, fruit, het absorbeert de CO2-uitstoot en zuivert de lucht die we inademen en het is vooral belangrijk voor de bodemvruchtbaarheid. Elke reiziger zal de mogelijkheid hebben om een boom te planten! Overnachting in de lodge die eigenlijk een omgevormde boerderij is met verschillende kamres maar met een gemeenschappelijke badkamer met een zekere rustieke charme ver weg van het klassieke massatoerisme. Hier hebt u geen electriciteit maar brengt u de avond door rond de open haard. Avondmaal en overnachting in de lodge

DAG 7 : TENORIO

DAG 7 : TENORIO

Ontbijt. Wandeling in het Nationaal Park van de Tenoriovulkaan, een wandeling in de primaire en secundaire bossen tot aan Rio Celeste. Door de vulkanische activiteit heeft het water een mysterieuze hemelsblauwe kleur verkregen die een uniek karakter aan deze site biedt. Verschillende wandelpaden lopen door het Nationaal Park waardoor u de kans krijgt de gevarieerde ecosystemen te ontdekken. Deze variatie komt voort uit de klimatologische invloeden van het Caraïbische gebied en de Stille Oceaan. Avondmaal en overnachting in de Lodge.

DAG 8 : TENORIO - SANTA TERESA (1u30 ferry,5u rijden)

DAG 8 : TENORIO - SANTA TERESA (1u30 ferry,5u rijden)

Vertrek naar de kust van de Stille Oceaan. Radicale veranderingen van landschappen als u de regio van Guanacaste nadert : daar doorkruist u de Pampa en de Savana. Het land van de Rancheros of Costa Ricaanse Cow-boys... Verderzetting naar Puntarenas en oversteek in ferry van de Golf van Nicoya. Daar neemt u een onverharde weg tot aan de stranden van Santa Teresa-Malpais. Intrek en overnachting in het hotel Manala***.

DAG 9&10 : SANTA TERESA

DAG 9&10 : SANTA TERESA

Vrije dagen om zich te ontspannen aan het strand. Op één van die twee dagen, is een paardentocht voorzien van een tweetal uur. Opties : Quad, surf, duiken, wandeling naar de watervallen van Montezuma, het Curureservaat, Isla Turtugua... Overnachtingen in het hotel Manala***.

DAG 11 : SANTA TERESA - SAN JOSE (1u ferry, 4u30 rijden)

DAG 11 : SANTA TERESA - SAN JOSE  (1u ferry, 4u30 rijden)

Terugkeer naar San José en teruggave van de huurwagen in het agentschap van Alejuela. Intrek en overnachting in het hotel El Sesteo***.

DAG 12 : SAN JOSE - ATLANTA

DAG 12 : SAN JOSE - ATLANTA

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Brussel via Atlanta.

DAG 13 : BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Ambachten : Houtbewerking – handgeschilderde, traditionele handkarretjes, juwelen in dure houtsoorten ...  – is één van de voornaamste ambachten in Costa Rica. De meeste ateliers bevinden zich in Sarchi, een dorp in het centrale laagland. 

Guaitil, in Guanacaste, staat bekend voor zijn indiaanse keramiek en zijn reproducties van pre-Columbiaanse figuurtjes. Overal vindt men ook affiches en t-shirts met ontwerpen die geïnspireerd zijn op de lokale biodiversiteit. 

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Benodigdheden : Het is vooral aangeraden om praktische kleren in katoen en t-shirts met lange mouwen mee te nemen voor de jungle. 
Sportschoen zijn beter dan sandalen. Hakken zijn helemaal niet aan te raden. 
Het is goed om een lichte regenjas te voorzien, en een dicht geweven kledingstuk voor in het centrale laagland. 
Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon en de hitte (pet, zonnebril en zonnecrème) en om tijdens excursies en aan het strand overvloedig water te drinken.
Een verrekijker komt goed van pas als je de lokale fauna en flora wil observeren.
San José : warm tijdens de dag (25-28°), maar ‘s avonds kan de temperatuur zakken tot onder 20°. Een gebreide trui is dan een goed idee.
Tortuguero : warm en vochtig klimaat. Lichte kleren, regenkledij, en een tweede paar schoenen. De Lodge voorziet laarzen en schoudermantels als het regent. Lichte gebreide trui voor het boottransport. Belangrijk : omdat de plek behoorlijk afgelegen is, worden de reizigers gevraagd om niet al hun bagage mee te nemen. Per persoon is er een maximum van 13 kg: het is aangewezen om een tweede tas voor twee of drie dagen voor te bereiden. De overige zaken zullen bij het vertrek uit Tortuguero terugbezorgd worden.
Sarapiqui : idem
Arenal : op 500 meter hoogte. Warm. Lichte kledij en zwemkledij voor de thermische baden. 
Monteverde : regenwoud op grote hoogte. Een wollen trui voor ’s avonds. 
Tambor : warm. Zwemkledij, zonnebril en zonnecrème. 

Doorgaans zijn er weinig muggen, maar het is beter om voor de avonden een anti-muggenmiddel, een lange broek en lichte kledij met lange mouwen te voorzien.  

Communicatie : Op zo goed als elke plek zijn er directe telefoonlijnen, fax, radio, kabeltelevisie en internetverbindingen aanwezig. 
Om vanuit België naar Costa Rica te bellen :   intern. + 506 + 7 cijfers.
Post die vanuit Costa Rica opgestuurd wordt, is ongeveer acht dagen onderweg naar België.

Elektriciteit : 110 V. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse model met twee platte stekkers. Een adaptor is vaak noodzakelijk.

Geografische ligging : Het territorium strekt zich uit tussen de achtste en elfde breedtegraad van het noordelijke halfrond en tussen 83° en 86° graden westerlengte. Costa Rica ligt tussen Panama (in het zuiden) en Nicaragua (in het noorden). Zijn oppervlakte, 51.100 km2, stemt ongeveer overeen met die van Bretagne en Normandië samen. Het land, dat in het binnenland bergachtig en vulkanisch is, beschikt over 1000 km kunst aan de kant van de Stille Oceaan en over 200 km aan de Atlantische kant. De voornaamste exportproducten zijn ananas, sierplanten, koffie en bananen. 

Gezondheid : Er zijn geen opgelegde vaccinaties : de algemene gezondheidstand stemt er overeen aan de westerse normen. Het water is overal drinkbaar, behalve in enkele heel ver afgelegen streken. Over het hele land zijn hospitalen en kantoren van de sociale zekerheid te vinden. De geneeskunde staat er op een hoog niveau: de dokters zijn goed opgeleid en gebruiken moderne technieken. In San José zijn er ook privé-klinieken van een hoog niveau.

Reizigers die een bepaalde behandeling volgen, dienen hun eigen medicatie mee te nemen. 

Klimaat : Costa Rica is een tropisch land met twee seizoenen : een droogseizoen (van november tot begin mei) en een regenseizoen (van mei tot oktober). Tijdens het regenseizoen is het ’s morgens over het algemeen zonnig : de regenbuien beginnen meestal in de namiddag. Er zijn weinig temperatuurschommelingen. De hoogte bepaalt de temperatuur :  in San José, op 1100 meter boven zeeniveau, is het altijd lente: de temperatuur varieert er tussen 16 tot 28 graden. In het kustgebied is het warmer (tussen 21 en 32°). Door zijn geografische ligging ontsnapt Costa Rica aan de orkanen die de Caraïben vaak teisteren. De temperatuur van het water bedraagt gemiddeld tussen 27 et 31°.

Luchthaventax – belangrijk !!! : Om Costa Rica te verlaten moet u een tax van 26 US Dollar ter plaatse betalen (dit is niet inbegrepen in uw rondreis):

Munteenheid : De nationale munteenheid is de ‘colon’ (huidige koers  1dollar =  460 colones) .
HET IS ERG MOEILIJK OM EURO’S TE WISSELEN IN COSTA RICA. Het is beter om vooraf dollars te wisselen. USDollars kunnen makkelijk omgewisseld worden in banken en hotels. Buitenlandse kredietkaarten worden doorgaans aanvaard. 

Talen : Spaans is de officiële taal. In hotels en restaurants spreekt over het algemeen Engels. De begeleidende gids spreekt ook Frans, maar verder zijn er in het land weinig mensen die deze taal beheersen. 

Uurverschillen : 7 uur vroeger in de winter, 8 uur in de zomer.
Dus als het in de zomer 20.00u. is in België, is het twaalf uur in Costa Rica.

Visa : De Costaricaanse autoriteiten vragen geen visum, maar reizigers van wie de vlucht een tussen stop maakt in de Verenigde Staten moeten een geldig paspoort voorleggen. Indien niet beschikbaar, moeten ze zich voor het vertrek wenden tot de Amerikaanse autoriteiten.

Weetjes : Costaricanen noemen zichzelf « Ticos » (vrouwelijK : Tica).
Ze staan bekend voor hun goedmoedig en vredelievend karakter.
- De slavernij werd afgeschaft in 1823
- De doodstraf werd officieel afgeschaft in 1883 (de laatste executie vond plaats in 1859).
- In 1949 kregen de vrouwen het recht om te stemmen.
- Sinds 1948 is er geen leger meer ; de kazerne van San José werd omgebouwd tot museum voor schone kunsten.
- In 1987 kreeg de toenmalige president, Oscar Arias, de Nobelprijs voor zijn inspanningen voor de vrede in de regio.  

Bijna 60% van de 3,8 miljoen inwoners leeft in het centrale laagland, en 38 % van de Ticos zijn jonger dan 15.

De bevolking zijn hoofdzakelijk afstammelingen van de Spaanse kolonisten en zwarten uit Jamaica, vooral van de Caraïbische kunst, maar er is ook een belangrijke Chinese Gemeenschap. De Indianen leven in de afgelegen regionen.

Wouden : Eén vierde van de landoppervlakte is beschermde zone. Alle types van tropisch woud zijn aanwezig. De volgende aanwijzingen gelden voor alle natuurlocaties :  1) Niet steunen of hangen aan bomen of lianen. Veel planten zijn bedekt met scherpe stekels die min of meer gevaarlijk zijn; en slangen en giftige insecten verschuilen zich vaak onder die stekels.  2) Het lichaam bedekken om insectenbeten te vermijden.  3) Behoedzaam en in stilte bewegen om de dieren in het oerwoud te observeren.

Inbegrepen in de prijs

- Transatlantische vluchten met Delta Airlines  
- Onthaal aan de luchthaven en transfer naar het hotel
- De excursies/activiteiten : Rafting (D2-3), ontdekking van de ananas (D3 of 4), zipline (D4), Arenal Ecozoo (D5), trekking Rio Celeste (D7)
- Het verblijf in de vermelde hotels/lodge of evenwaardig
- De huurwagen type Daihatsu Bego met onbeperkt aantal kms van dag 3 tot dag 11, verzekeringen inbegrepen
- Toeslag van 55 € voor een Suzuki Vitara II
- De ontbijten
- Volpension in Pacuare
- Een gedetailleerde reisgids
- Een roadbook
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours
- Het Garantiefonds

Niet inbegrepen in de prijs

- De extra verzekeringen van de huurwagen (ter plaatse te boeken)
- Taksen om het land te verlaten (29 USD ter plaats te betalen)
- Persoonlijke uitgaven (dranken, enz)
- Eventuele verzekeringe

Kortingen - Toeslagen

GPS

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 19/10/2017 € 2.495 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web