Home Listing De schatten van Belize

De schatten van Belize

Rondreis met huurwagen - Gewaarborgd vertrek elke dag 14 dagen / 12 nachten

  • De schatten van Belize_0
  • De schatten van Belize_1
  • De schatten van Belize_2
  • De schatten van Belize_3
  • De schatten van Belize_4
pdf

Deze rondreis met de huurwagen is de meest volledige voor een eerste kennismaking met Belize. Het geeft je een uitstekend overzicht van de verschillende aspecten van dit prachtige land. Het combineert op een harmonieuze wijze de bezoeken van de archeologische Maya-sites, de prachtige van de natuur, de hoofdstad Belize City bekend om zijn Victoriaanse architectuur en een tikkeltje avontuur. U ontdekt de archeologische sites van Tikal, Lamanai, Altun Ha, Caracol en Xunantunich. De rondreis eindigt aan de kust van de Caraibische Zee in Placencia of op Ambergris Caye, een klein paradijselijke eiland voor Belize.

DAG 1 : BELIZE CITY

DAG 1 : BELIZE CITY

Aankomst in Belize City. Opname van de huurwagen aan de luchthaven. Vertrek met de huurwagen naar het hotel. intrek en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 2 : BELIZE CITY – LAMANAI – BELIZE CITY

DAG 2 : BELIZE CITY – LAMANAI – BELIZE CITY

Vertrek met de huurwagen naar het noorden van het land. Na één uur rijden vertrek voor een boottocht van ongeveer anderhalf uur op de rivier. Aankomst in Lamanai, vrij bezoek aan de meest indrukwekkende site van de regio. Het is alleen bereikbaar per boot. In tegenstelling tot vele andere Mayasites, was de site van Lamanai nog bewoond door de oorspronkelijke inwoners, wanneer de conquistadores toekwamen in de zestiende eeuw.
Opgelet: door de geïsoleerde ligging van Lamanai is deze site enkel georganiseerd te bereiken, dit kan u op voorhand of ter plaatse reserveren. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3 : BELIZE CITY – ALTUN HA – BELIZE CITY

DAG 3 : BELIZE CITY – ALTUN HA – BELIZE CITY

‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar de site Altun Ha.  Vrij bezoek aan de site. Altun Ha betekent « de vijver met stenen » in de Maya taal, omdat de site op moerassig gebied ligt. Dit is de bekenste Maya stad in Belize. Dit oude ceremoniële centrum is georganiseerd rond twee plaatsen die elk gedomineerd zijn door een tempel. Het is in één van deze tempels, nl. de Tempel van de Zon, dat men het beroemde jade hoofd van Kinish Ahau heeft ontdekt (46 cm groot). In de namiddag, vertrek met de huurwagen naar de Bermudian landing om een gemeenschap te ontdekken die brulapen vereert, gelegen aan de oevers van de Belize rivier. Het heiligedom toont ons aan hoe de inwoners van Belize in harmonie leven met de natuur. Brulapen zijn daar beschermd door de dorpelingen en zijn dus vrij om te bewegen in het dorp. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : BELIZE CITY – CAVE TUBING – AREAL TREK – ZOO – SAN IGNACIO

DAG 4 : BELIZE CITY – CAVE TUBING – AREAL TREK – ZOO – SAN IGNACIO

‘s Morgens, vertrek met de huurwagen naar San Ignacio. Onderweg heeft u de mogelijkheid om aan cave tubing te doen, waar u een rivier kan afdalen door middel van een grote boei en verschillende grotten kan zien waar de mayas vroeger bij elkaar kwamen. Vervolgens, wat opwinding door het maken van een canopytocht. Afdaling van verschillende kabels door de regenwoud. Een unieke manier om de omgeving te bewonderen. U heeft ook de mogelijkheid om de zoo van Belize te bezoeken, waar u de verschillende dieren van het land kan ontdekken. Daarna gaat men verder naar de hoofdstad van het Cayo District, San Ignacio, charmant dorp, gelegen aan de oevers van de rivier Macal. Intrek en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : SAN IGNACIO – CARACOL – MOUNTAIN PINE RIDGE – SAN IGNACIO

DAG 5 : SAN IGNACIO – CARACOL – MOUNTAIN PINE RIDGE – SAN IGNACIO

‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar de Mountain Pine Ridge. Een regio met mooie beekjes, rivierdalen, watervallen en grotten. De meest indrukwekkende waterval is de Hidden Valley waterval, een spectaculaire waterval die 450 meter diep stort naar de onderliggende vallei. In de Rio Frio grot kan u mooie stalagmieten en stalagtieten bewonderen. Daarna, vertrek naar de site van Caracol, een grote maya-stad verborgen in het oerwoud. Vrij bezoek aan de site van meer dan 88 km²  die op het moment van zijn piek periode, ongeveer 150.000 inwoners had... (Bijna evenveel als de huidige bevolking in Belize). Terugkeer naar San Ingacio op het einde van de dag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : SAN IGNACIO – XUNANTUNICH – SAN IGNACIO

DAG 6 : SAN IGNACIO – XUNANTUNICH – SAN IGNACIO

‘s Morgens , vertrek met de huurwagen naar de site van Xunantunich, die « de stenen vrouw » betekent in de Maya-taal. Vrij bezoek. De site ligt aan de oevers van de Mopanrivier en was een belangrijk religieus centrum met zijn zes ceremoniële plaatsen omringd door 25 piramides en paleizen. Deze site werd verlaten door de Maya’s in het jaar 900, na een aardbeving die een groot deel van de site heeft vernietigd. Terugkeer naar San Ignacio op het einde van de dag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : SAN IGNACIO – TIKAL

DAG 7 : SAN IGNACIO – TIKAL

Afreis naar de archeologische zone van Tikal. Doortocht van het Nationaal Park die een oppervlakte heeft van 576km² waar enkele van de mooiste bomen ter wereld groeien : de ceiba of kapokboom, de heilige boom van de Maya’s die er gebruik van maakten voor het bouwen van balken voor hun tempels en paleizen. Aankomst op de site van Tikal die als de meest indrukwekkende maya-site van Centraal Amerika wordt beschouwd. Dit Mayaanse tijdperk kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw na Christus. Duizenden vogels en apen leven op deze site sinds deze voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommige hoger zijn dan 70m. Middagmaal onderweg. Op het einde van de dag, intrek in de Jungle Lodge. Avondmaal en overnachting in de lodge.

DAG 8 : TIKAL – SAN IGNACIO

DAG 8 : TIKAL – SAN IGNACIO

Vrije voormiddag om de site van Tikal verder te bezoeken. Middagmaal in de lodge. In de namiddag, transfer naar het hotel in San Ignacio. Intrek en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

VARIANT PLACENCIA : DAG 9 : SAN IGNACIO – BLUE HOLE – PLACENCIA

VARIANT PLACENCIA : DAG 9 : SAN IGNACIO – BLUE HOLE – PLACENCIA

‘s Morgens vertrek met de huurwagen naar Placencia. Langs de weg, vrije ontdekking van de Blue Hole (niet te verwarren met de Blue Hole gelegen in Lighthouse Reef). De Blue Hole onstaat door het feit dat de ondergrondse bijrivieren van de Sibunrivier, een grote kom van kalksteen vullen van een diameter van 100 meter...en 33m diep is. Na de uitstorting van de kom, gaat het water vallen in een grot met de vorm van een koepel. Magische plek om te zwemmen in het zeer frisse water. Verderzetting naar Placenia. Placenia is een klein visserdorpje gelegen in het zuidelijke punt van het schiereiland Placenia. Het is ondertussen een wel ontwikkelde  badplaats geworden, maar  nog steeds moeilijk om te bereiken, en daardoor behoudt het ook haar charme. Afgave van de huurwagen aan de luchthaven van Placencia. Verder per taxi (niet inbegrepen) naar het nabijgelegen hotel. Intrek en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 TOT DAG 13 : PLACENIA

DAG 10 TOT DAG 13 : PLACENIA

Vrije dagen om wat uit te rusten, wat te wandelen, te gaan snorkelen of om te duiken... Ook kan u er plaatse verschillende tours via het hotel organiseren naar de omliggende bezienswaardigeheden en sites. Overnachtingen in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 14 : PLACENCIA – BELIZE CITY

DAG 14 :  PLACENCIA – BELIZE CITY

Vertrek naar de luchthaven van Placencia en vlucht richting Belize City. 

VARIANT SAN PEDRO : DAG 9 : SAN IGNACIO – SAN PEDRO

VARIANT SAN PEDRO : DAG 9 : SAN IGNACIO – SAN PEDRO

‘s Morgens, vertrek met de huurwagen naar Belize City. Aankomst aan de nationale luchthaven van Belize City. Terruggave van de huurwagen en vlucht in een klein cesnavliegtuig richting Ambergris Caye. Aankomst in San Pedro. Onthaal, transfer en intrek in  het hotel. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 TOT DAG 13 : SAN PEDRO

DAG 10 TOT DAG 13 : SAN PEDRO

Vrije dagen om wat uit te rusten, wat te wandelen, te gaan snorkelen of om te duiken... Overnachtingen in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 14 : SAN PEDRO – BELIZE CITY

DAG 14 : SAN PEDRO – BELIZE CITY

Transfer naar de luchthaven en vlucht in een klein cesnavliegtuig naar Belize City. Aankomst in Belize City. Einde der diensten.

Beschermde zones : Belize is een land dat nog niet door toeristen overspoeld is, daarvoor is er te weinig hotelinfrastructuur. Er zijn zeven woudreservaten (bv. Mountain Pine Ridge), drie natuurreservaten (bv. Shiptern), drie zeereservaten (bv. Hol Chan), vijf nationale parken (bv. Guacanaste) en andere beschermde zones zoals het Caracol Natural Monument.

Bestuur : Belize is een onafhankelijk lid van het Britse Gemenebest, waarvan de Britse koningin het staatshoofd is. Het land wordt vertegenwoordigd door een gouverneur-generaal die regeert over de zes districten van Belize.

Demografie : Het land telt ongeveer 250.000 inwoners. Het is een ware smeltkroes van etnische groepen van alle origines: Maya’s, Chinezen, Libanezen, Duitsers …

Economie : De economie steunt in de eerste plaats op landbouwproducten (runderen, groenten- en fruitteelt en maïs). 

Geschiedenis : Het pre-Columbiaanse verleden valt heel goed te vergelijken met dat van de omringende landen, Guatemala en Mexico (Yucatan). Belize maakt deel uit van het gebied van de Maya’s. De kolonisering begon in de zeventiende eeuw : de koraalriffen dienden als uitvalsbasis voor de Britse vloot die Spaanse koopvaardijschepen aanviel op hun weg naar Europa. Het vroegere Brits-Honduras is altijd een onderwerp van discussie geweest tussen Spanje en Engeland. Pas op 21 september 1981 werd Brits-Honduras onafhankelijk en kreeg het de naam Belize – het bleef wel lid van het Britse Gemenebest. 

Geografische ligging : Belize is een klein land in Centraal-Amerika. In het noorden grenst het aan Mexico en in het westen en het zuiden aan Guatemala en Honduras (zonder dat er een gemeenschappelijke grens is). Het ligt aan de Caraïbische zee, meer bepaald aan de Golf van Honduras.

Godsdienst : In Belize zijn er evenveel godsdiensten als etnische origines. Je vindt er katholieken, boeddhisten, hindoes, moslims, mnenonieten (van Duitse origine) en uiteraard ook Maya’s met religies van voor de Spaanse overheersing. 

Grensformaliteiten : Het paspoort is verplicht voor elke buitenlander. Onderdanen van het Britse Gemenebest, de Verenigde Staten en de Europese Unie hebben geen visum nodig. Er wordt een formulier afgeleverd door de immigratieofficiers (Belizean Visitor’s Permit). Onderdanen van andere landen moeten de dichtstbijzijnde ambassade of consulaat raadplegen.

Klimaat : De gemiddelde jaartemperatuur is 25°C (76°F). Bij momenten kan die oplopen tot 35°C, maar het wordt nooit drukkend warm dankzij de verkoelende wind. In het Mayagebergte is het een stuk kouder!

Munteenheid : Het land heeft zijn eigen munteenheid, de Belizeaanse dollar ($BZ), maar de Amerikaanse dollar wordt het meest gebruikt. Geld omwisselen is mogelijk in alle banken. Pas op: prijzen worden vaak in USDollar geafficheerd! 

Oppervlakte : De totale landoppervlakte bedraagt 23.300 km² - Belize is met andere woorden kleiner dan België ! De geografie lijkt op die van het schiereiland Yucatan in Mexico. Er is overwegend laagland. In het zuidwesten ligt het Mayagebergte, met toppen van meer dan duizend meter hoog. In het uiterste oosten bevinden zich de koraalriffen, de tweede grootste ter wereld na die van Australië.

Talen : De officiële voertaal is Engels, hoewel er ook Spaans, Creools en verschillende Mayadialecten gesproken worden.

Inbegrepen in de prijs

- De huurwagen van type Daihatsu Terios met een ongelimiteerd aantal kilometers, inclusief verzekeringen
- De transfers vermeld in het programma op dag 7 en 8
- Het verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig
- De ontbijten
- De uitstappen vermeld in het programma met Engelssprekende plaatselijke gidsen, toegangsprijzen inbegrepen op dag 7 en 8
- De kwaliteitsservice van Sudamerica Tours

Niet inbegrepen in de prijs

- De internationale vluchten met Delta Airlines in een Economy klasse
- De persoonlijke uitgaven (danken, enz.)
- Niet vermelde maaltijden
- De eventuele verzekeringen
- De fooien voor de gids
- De taksen om het land te verlaten (30 USD ter plaats betalen)

Kortingen - Toeslagen

Vertrekdatum en prijzen

Variant Placencia - Standaard hotels - Dubbele kamer 18/07/2017 € 2.880 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web