Home Listing Colombia de Primera

Colombia de Primera

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke vrijdag 15 dagen / 13 nachten

  • Colombia de Primera_0
  • Colombia de Primera_1
  • Colombia de Primera_2
  • Colombia de Primera_3
  • Colombia de Primera_4
pdf

Colombia, dat ook wel beschouwd kan worden als de toegangspoort tot Latijns-Amerika, is één van de te ontdekken bestemmingen van het continent. De in het Engels begeleide rondreis neemt u mee op ontdekking naar de hoofdstad, Bogota. Maar verder ontdekt u ook de belangrijkste sites die zich op slechts enkele kilometers van de hoofdstad bevinden, Zipaquira met zijn ondergrondse kathedraal, gelegen in de zoutmijnen en Guatavita met zijn bekende Guatavita Lagune, het heilige meer van de Muisca Indianen en bakermat van de mythe van Eldorado. Vervolgens gaat u richting de koloniale stad Popayan en de typische indianenmarkt van Sylvia om dan verder te trekken naar de precolumbiaanse site van Tierradentro en San Agustin. Vervolgens passeert deze rondreis in Cartagena dat door UNESCO tot werelderfgoed van de mensheid geklasseerd werd en het Nationaal Park Tayrona en omgeven door een bijzonder rif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap.

DAG 1: BRUSSEL – MADRID – BOGOTA

DAG 1: BRUSSEL – MADRID – BOGOTA

Vlucht van Brussel naar Madrid en vervolgens vlucht naar Bogota. Aankomst aan de internationale luchthaven “El Dorado” van Bogota. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel Casa Deco***. 

DAG 2 : BOGOTA

DAG 2 : BOGOTA

Vertrek richting de koloniale regio van Candelaria met onderweg een fotostop. Bezoek aan de kathedraal, aan het nationale capitool, aan het paleis van Cardenalicio, aan de koloniale kerk van de Sagrario, aan het huis van Florero, aan het justitiepaleis en aan het gemeentehuis. Bezoek aan het museum Botero waar men de schilderijen en sculpturen van de grootste hedendaagse kunstenaar van Colombia kan aanschouwen. Vervolgens richting het bekende goud museum, waar zich de grootste collectie Precolumbiaanse gouden voorwerpen ter wereld bevindt. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Casa Deco***. 

DAG 3 : BOGOTA – ZIPAQUIRÁ – LAGUNE VAN GUATAVITA – BOGOTA

DAG 3 : BOGOTA – ZIPAQUIRÁ – LAGUNE VAN GUATAVITA – BOGOTA

Vertrek in noordelijke richting om een bezoek te brengen aan Zipaquirá. Onderweg passeren we langs het dorp Cajicá voor een nieuwe fotostop. Vervolgens vertrek richting Zipaquirá waar we de bekende ondergrondse kathedraal bezoeken die in de belangrijkste zoutmijn van het land gevestigd is. Vertrek richting Tocancipá en Gachancipá. Verder doen we een omweg om het dorp Sesquilé te bezoeken. Aankomst aan de lagune van Guatavita. Het is hier dat de Muiscas hun meeste bekende ritueel van hun geloof vieren. Ze bedekken de stamleider met een goud poeder en brengen hem op een vlot naar het midden van het meer. Hier neemt hij een bad waardoor het goude poeder oplost in het water, dit symboliseert de opoffering voor de goden. Ongeveer een uur wandelen we rond het meer om zo de oorsprong van de legende van El Dorado te ontdekken. Overnachting in het hotel Casa Deco***. 

DAG 4 : BOGOTA – POPAYAN

DAG 4 : BOGOTA – POPAYAN

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Popayan. Onthaal en transfer naar het hotel. In de namiddag stadbezoek van Popayan. Popayan is één van de mooiste koloniale steden van Colombia. De stad ontleent zijn bijnaam ‘de Witte Stad’ aan de vele koloniale witgekleurde gebouwen die het centrum van de stad rijk is. Popayan was vooral een religieus en politiek centrum voordat Cali opkwam. Overnachting in het hotel Plazuela***.

DAG 5 : POPAYAN – SYLVIA – TIERRADENTRO

DAG 5 : POPAYAN – SYLVIA – TIERRADENTRO

Vertrek naar Sylvia. Zo’n zestig kilometer van Popayán ligt Silvia, het centrum van de Guambiano indianen. Zij worden beschouwd als één van de meest traditionele indianenvolkeren van Colombia, spreken hun eigen taal en dragen speciale kleding. Op dinsdag komen zij per ‘Chiva’ (lokale typisch Colombiaanse bus) of per paard uit hun dorpjes naar de kleurrijke markt. Hier zijn naast groente en fruit ook allerlei handgemaakte spullen te koop, zoals poncho’s, truien en sjaals.  Verderzetting naar Tierradentro en overnachting in de herberg El Refugio.

DAG 6 : TIERRADIENTRO

DAG 6 : TIERRADIENTRO

Vandaag gaat u met een Engelssprekende gids naar de archeologische sites en zult u kennis maken met de graftombes en de belangrijkste bezienswaardigheden van Tierradentro. In de twee musea zult u meer leren over de cultuur van de precolumbiaanse bewoners en voorwerpen kunnen aanschouwen die in dit gebied gevonden zijn. Vanuit de musea is het een flinke wandeling naar de hoog op de heuvel gelegen graftombes van Aguacate. Na het bezoek aan deze prachtige site en het aanschouwen van de mooie vergezichten kunt u afdalen en de andere interessante sites bezoeken. Overnachting in het hotel El refugio***.

DAG 7 : TIERRADIENTRO – SAN AGUSTIN

DAG 7 : TIERRADIENTRO  – SAN AGUSTIN

Vertrek met privéchauffeur doorheen een bergachtig landschap naar San Agustin. Een mooie rit van circa 7 uur door de bergen. U komt boven de 3500m en rijdt door de Colombiaanse Paramo (erg mooi, maar de weg is slecht). Overnachting in het hotel Hacienda Anakaona***.

DAG 8 : SAN AGUSTIN – ARCHEOLOGISCH PARK – ALTO LOS IDOLOS – SAN AGUSTIN

DAG 8 : SAN AGUSTIN –  ARCHEOLOGISCH PARK – ALTO LOS IDOLOS –  SAN AGUSTIN

Bezoek aan de regio van San Agustin, het belangrijkste archeologische gebied van Colombia. Vijfduizend jaar geleden woonden er twee primitieve stammen in de aangrenzende valleien van de rivieren Magdalena en Cauca, en ter hoogte van San Augustin kwamen die stammen samen om handel te drijven, en hun doden te begraven. U vindt hier nog zeker 500 tombes en beelden, waarvan de hoogste zo’n zeven meter hoog is. De beelden stellen soms monsters, en soms realistische dieren zoals adelaars, kikkers en jaguars voor…Vandaag bezoekt u het archeologisch park en de belangrijke vindplaats in Alto los idolos. Overnachting in het hotel Hacienda Anakaona***.

DAG 9 : SAN AGUSTIN – NEIVA – BOGOTA – CARTAGENA

DAG 9 : SAN AGUSTIN – NEIVA – BOGOTA – CARTAGENA

Transfer naar de luchthaven van Neiva en vlucht naar Cartagena, via Bogota. Aankomst in Cartagena. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Don Pedro Heredia***.

DAG 10 : CARTAGENA

DAG 10 : CARTAGENA

Bezoek aan het hart van de koloniale stad van Cartagena. U passeert langs de « Parque Bolivar », omringd door bomen en 4 fonteinen met in het midden het standbeeld van Simon Bolivar « El Libertador ». Rond dit park zult u het goudmuseum zien « Museo del Oro », waar men meer te weten komt over de Precolombiaanse geschiedenis van het land en het paleis van de Inquisitie, herkenbaar aan haar toegangspoort in barokstijl. In dit paleis werden de «vijanden» van de katholieke kerk opgesloten en gefolterd. De wandeling gaat verder naar de kerk van Santo Domingo, de kathedraal en het museum van de stadwallen. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Don Pedro Heredia***.

DAG 11: CARTAGENA – SANTA MARTA – PARQUE NATIONAL TAYRONA

DAG 11: CARTAGENA – SANTA MARTA – PARQUE NATIONAL TAYRONA

Vertrek via de kustweg voor een rit van vier uur door het Caraibisch gedeelte van Colombia tot aan het nationale park van Tayrona. Dit park bestaat met name uit kustlijn en ongerepte jungle, af en toe onderbroken door de meest idyllische baaien, omringd door kokospalmen. Het grootste gedeelte van de tijd loopt u door de jungle of langs de kust, maar onderweg hebt u zeker de tijd om een duik in het heerlijk verfrissende water te nemen. In dit gebied woonde de Tayrona-stam, her en der zijn er nog overblijfselen van hun cultuur in het park te zien. Overnachting in het hotel Posada San Rafael.

DAG 12-13 : PARQUE NATIONAL TAYRONA

DAG 12-13 : PARQUE NATIONAL TAYRONA

Vrije dagen in het nationale park van Tayrona. Hier kunt u van de infrastructuur van het hotel profiteren of de prachtige stranden van het nationale park gaan ontdekken tijdens een excursie of op zoek gaan naar de Precolumbiaanse nederzetting van Pueblito, als u van een goede en leuke wandeling houdt. Overnachting in het hotel Posada San Rafael***.

DAG 14 : PARQUE NATIONAL TAYRONA – SANTA MARTA – BOGOTA – MADRID

DAG 14 :  PARQUE NATIONAL TAYRONA – SANTA MARTA – BOGOTA – MADRID

Transfer naar de luchthaven van Santa Marta en vlucht naar Brussel via Bogotá en Madrid.

DAG 15 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en vlucht naar Brussel.

Ambassade :
België :
Calle 26, n°4A-45, piso 7
Santafé de Bogotá
Tél. : 01-282 88 81
Télécopie : 91-282 88 62
de 09.00 à 13.00 h. et de 14.00 à 17.00 h.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Betaalmiddelen : De lokale munt is de Colombiaanse peso (COP). Alle betalingen gebeuren in COP. Er bestaan wisselkantoren waar u dollars of euro's kan wisselen. VISA, Mastercard, American Express, Diners en Maestro worden bijna overal aanvaard. Maestro/Bancontact kan gebruikt worden om geld af te halen aan de bankautomaten, maar u moet deze dienst aan uw bank vragen vóór uw reis buiten Europa. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).

Dengue : Dengue is een virale infectie die wordt overgebracht door muggen. Dengue komt voor in het Amazone-gebied, aan de kusstreken en in regio´s op lage hoogte (0-1000 meter) en vooral tijdens het regenseizoen. De symptomen zijn zowel hoge koorts, spier-en gewrichtspijnen als onderhuidse zwellingen. Er bestaat geen geneesmiddel. Gezien dat deze ziekte gevaarlijk en soms dodelijk is, is het belangrijk meteen een arts te raadplegen bij het vaststellen van symptomen en zich te beschermen tegen muggenbeten door het gebruik van een muggenmelk die DEET bevat, door het slapen onder een muskietennet en kleren met lange mouwen en broekspijpen te dragen. Dengue komt zowel in de steden als op het platteland voor.

Fotografie : Er bestaan geen beperkingen voor foto’s, tenzij in bepaalde musea en instellingen (bv. militaire gebouwen).

Grensformaliteiten : U hebt geen visum nodig voor Bolivia. Bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort die 30, 60 of 90 dagen geldig. Eventueel kunt u later verlengen tot een maximum van zes maanden per jaar. Bij aankomst in het land moet uw paspoort nog zes maanden geldig zijn.

Kosten/infrastructuur medische verzorging : Privé-dokters en ziekenhuizen zijn vaak duur, zelfs duurder dan in België. In de voornaamste steden is de medische verzorging kwaliteitsvol. Op het platteland kan deze gebrekkig zijn. Een verplaatsing naar een stad kan aangewezen zijn. Het is raadzaam steeds een kopie van uw ziekteverzekering op zak te hebben om de administratieve procedures vlotter te laten verlopen in geval van hospitalisatie of ongeluk. Het is ook raadzaam steeds info mbt uw bloedgroep op zak te hebben.

Inentingen en vaccins : Indien men reist naar de Amazonas en de Llanos Orientales of nationale parken is een inenting tegen gele koorts verplicht. De inenting dient plaats te vinden ten minste 15 dagen voorafgaande aan de reis. Goede raad over gezondheid en eventuele inentingen worden best gevraagd aan uw huisarts. Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Een herhaling van polio, tetanus en difterie kan noodzakelijk zijn. Wat hepatitis B betreft wordt inenting ten zeerste aangeraden.

Malaria/Paludisme : Malaria komt voor in het Amazone-gebied en in de kuststreken. Het wordt sterk aangeraden te slapen onder een muskietennet, muggenmelk met DEET te gebruiken en een prophylactisch produkt te gebruiken voor korte trips. Afhankelijk van uw algemene toestand zal uw geneesheer de meest aangepaste behandeling aanraden.

Reizigersdiarree : De maatregelen om reizigersdiarree te vermijden, zoals het wassen van de handen en het desinfecteren van het drinkwater, zijn essentieel. Bij de behandeling van diarree is het uiterst belangrijk dehydratatie te voorkomen. Om dehydratatie te voorkomen kan men speciale zoutoplossingen gebruiken die beschikbaar zijn bij apothekers. Het is beter anti-diarree producten mee te brengen dan die van de lokale apotheken te gebruiken.

Temperatuur : In Colombia verschilt het weer en de temperatuur naargelang de hoogte:
•in de bergen (bijvoorbeeld in Bogota op 2700 m) schommelt de temperatuur tussen 12°c en 15°c;
•op 1500m hoogte (koffiestreek) blijft de temperatuur rond 22°c;
•aan de kust gaat de gemiddelde temperatuur van 28°c tot 35°c. Hoge vochtigheid.

Veiligheid/info wegen : Het Colombiaanse wegennet, althans de belangrijkste verkeersaders, bevindt zich algemeen gezien in een behoorlijke staat. In de voornaamste steden bestaat er een systeem van "pico y placa", waarbij auto's twee dagen per week niet mogen rijden van 6u00 tot 20u00, afhankelijk van het laatste cijfer van de nummerplaat. Afhankelijk van het uur van de dag (17h00 tot 20h00 tijdens de werkdagen) verandert het verkeer van richting op sommige stadswegen (contraflujo). Opgelet als voetganger als u een straat oversteekt. Wegen in bergachtige gebieden zijn steil en bochtig. Veel verkeersaders zijn afgesloten wegens bodemverschuivingen in geval van sterke regen.

Veiligheid water en voedsel : Ondanks dat het feit dat kraanwater in Bogotá drinkbaar is, is het aangeraden water uit flessen te drinken. Het is veiliger geen vruchtensappen te drinken die op straat worden verkocht (vooral op warme plaatsen), evenals voedsel te kopen dat ter plaats is klaargemaakt.

Zeden en gewoonten :  Alle bezoekers aan het land zijn onderworpen aan de locale wetten, net zoals de eigen onderdanen. Het is verboden te roken in openbare plaatsen en in restaurants/cafés. Colombia is een heel divers land, waardoor de zeden en gewoonten sterk verschillen afhankelijk van de plaats waar men zich bevindt. Het is niet nodig om geneesmiddelen uit België mee te brengen behalve indien u een speciaal medicijn moet hebben op voorschrift van uw arts.

Inbegrepen in de prijs

- De transatlantische vluchten met Iberia in economy klasse
- De binnenlandse vluchten
- Alle de vermelde transfers met een privéchauffeur zonder gids
- De vermelde excursies begeleid door een lokale Engelstalige gids
- De vermelde hotels of gelijkaardig
- De vermelde maaltijden
- Toegang tot de te bezoeken sites
- Taksen en toegangsrechten
- Een gedetailleerde reisgids
- Garantiefonds
- De «kwaliteitsvolle service» van Sudamerica Tours  
- Luchthaventaksen

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (dranken, etc.)
- Eventuele verzekering
- Niet vermelde maaltijden
- Drankgeld voor de gids en chauffeur
- Taksen om het land te verlaten $30

Kortingen - Toeslagen

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 01/09/2017 € 4.065 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web