Home Listing Colombie : Hola Colombia

Colombie : Hola Colombia

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag 10 dagen / 8 nachten

  • Colombie : Hola Colombia _0
  • Colombie : Hola Colombia _1
  • Colombie : Hola Colombia _2
  • Colombie : Hola Colombia _3
  • Colombie : Hola Colombia _4
pdf

Colombia, dat ook wel beschouwd kan worden als de toegangspoort tot Latijns-Amerika. De in het Engels begeleide rondreis neemt u mee op ontdekking naar de hoofdstad, Bogota. Maar verder ontdekt u ook de twee koloniale steden die zich op slechts enkele kilometers van de hoofdstad bevinden, Zipaquira met zijn ondergrondse kathedraal, gelegen in de zoutmijnen en Guatavita met zijn bekende Guatavita Lagune, het heilige meer van de Muisca Indianen en bakermat van de mythe van El Dorado. Vervolgens gaat u richting Pereira en de Hacienda Venezia. Hier leert u ook hoe u koffie kan plukken en hoe heel het transformatieproces in werking gaat. Daarna bezoekt u ook de prachtige vallei van Cocora en het typische dorpje Filandia. Vervolgens eindigt deze rondreis in Cartagena dat door UNESCO tot werelderfgoed van de mensheid geklasseerd werd en met een eventuele extensie naar de eilanden van Rosario, verklaard tot Nationaal Park en omgeven door een bijzonder rif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap.

DAG 1: BRUSSEL - MADRID - BOGOTA

DAG 1: BRUSSEL - MADRID - BOGOTA

Vlucht van Brussel naar Madrid en vervolgens vlucht naar Bogota. Aankomst aan de internationale luchthaven “El Dorado” van Bogota. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel Casa Deco***. 

DAG 2 : BOGOTA

DAG 2 : BOGOTA

Vertrek richting de koloniale regio van Candelaria met onderweg een fotostop. Bezoek aan de kathedraal, aan het nationale capitool, aan het paleis van Cardenalicio, aan de koloniale kerk van de Sagrario, aan het huis van Florero, aan het justitiepaleis en aan het gemeentehuis. Bezoek aan het museum Botero waar men de schilderijen en sculpturen van de grootste hedendaagse kunstenaar van Colombia kan aanschouwen. Vervolgens richting het bekende goud museum, waar zich de grootste collectie Precolumbiaanse gouden voorwerpen ter wereld bevindt. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Casa Deco***. 

DAG 3 : BOGOTA - ZIPAQUIRÁ - LAGUNE VAN GUATAVITA - BOGOTA

DAG 3 : BOGOTA - ZIPAQUIRÁ - LAGUNE VAN GUATAVITA - BOGOTA

Vertrek in noordelijke richting om een bezoek te brengen aan Zipaquirá. Onderweg passeren we langs het dorp Cajicá voor een nieuwe fotostop. Vervolgens vertrek richting Zipaquirá waar we de bekende ondergrondse kathedraal bezoeken die in de belangrijkste zoutmijn van het land gevestigd is. Vertrek richting Tocancipá en Gachancipá. Verder doen we een omweg om het dorp Sesquilé te bezoeken. Aankomst aan de lagune van Guatavita. Het is hier dat de Muiscas hun meest bekende ritueel van hun geloof vieren. Ze bedekken de stamleider met een goud poeder en brengen hem op een vlot naar het midden van het meer. Hier neemt hij een bad waardoor het goude poeder oplost in het water, dit symboliseert de opoffering voor de goden. Ongeveer een uur wandelen we rond het meer om zo de oorsprong van de legende van El Dorado te ontdekken. Overnachting in het hotel Casa Deco***.

DAG 4 : BOGOTA – PEREIRA – HACIENDA VENEZIA

DAG 4 : BOGOTA – PEREIRA – HACIENDA VENEZIA

Ontbijt. Transfer richting de luchthaven van Bogota voor uw vlucht naar Pereira. Verwelkoming, transfer en intrek in een oude hacienda. In de namiddag bezoek aan de hacienda Venezia die omgeven is door koffieplantages en waar u leert hoe u koffie kan plukken en hoe het transformatieproces in werking gaat. Een degustatie is inbegrepen. Verder leert u ook hoe u de beste koffie kan kiezen. Terugkeer naar het hotel en einde van de dag. Overnachting in de hacienda San Jose***Sup.

DAG 5 : PEREIRA – FILANDIA – COCORA VALLEI

DAG 5 : PEREIRA – FILANDIA  – COCORA VALLEI

Ontbijt. Bezoek aan het dorp Filandia  om kennis te maken met de bevolking van dit koffie-gebied. Hier ontdekt u het alledaagse leven en de typische architectuur van de plaatselijke bevolking. Vervolgens gaan we verder richting de vallei van Cocora die deel uitmaakt van het natuurreservaat, Acaime. Hier vinden we palmbomen van was, deze zijn de nationale bomen van Colombia.  Terugkeer naar het hotel en einde van de dag. Overnachting in de hacienda San Jose***Sup.

DAG 6 : PEREIRA – BOGOTA – CARTAGENA

DAG 6 : PEREIRA – BOGOTA – CARTAGENA

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Pereira en vlucht naar Cartagena, via Bogota. Aankomst in Cartagena. Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Don Pedro Heredia***.

DAG 7 : CARTAGENA

DAG 7 : CARTAGENA

Ontbijt. Vertrek met de auto om een bezoek te brengen aan het klooster van La Popa, gebouwd op de heuvel die dezelfde naam draagt in de 17de eeuw. Vanaf deze hoogte zal u een adembenemend panoramisch zicht hebben over de stad van Cartagena en over de baai. Vervolgens zetten we de reis voort met een stop bij het fort van San Felipe, gebouwd in de 17de eeuw om de stad te beschermen. Na deze monumentale constructie grondig te hebben bestudeerd, keren we terug naar de oude stad. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Don Pedro Heredia***.

DAG 8 : CARTAGENA

DAG 8 : CARTAGENA

Bezoek aan het hart van de koloniale stad van Cartagena. U passeert langs de « Parque Bolivar », omringd door bomen en 4 fonteinen met in het midden het standbeeld van Simon Bolivar « El Libertador ». Rond dit park zult u het goudmuseum zien « Museo del Oro », waar men meer te weten komt over de Precolombiaanse geschiedenis van het land en het paleis van de Inquisitie, herkenbaar aan haar toegangspoort in barokstijl. In dit paleis werden de «vijanden» van de katholieke kerk opgesloten en gefolterd. De wandeling gaat verder naar de kerk van Santo Domingo, de kathedraal en het museum van de stadwallen. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Don Pedro Heredia***.

DAG 9 : CARTAGENA – BOGOTA – MADRID

DAG 9 : CARTAGENA – BOGOTA – MADRID

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Cartagena en vlucht richting Madrid via Bogota.

DAG 10 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

EXTENSIE EILANDEN VAN ROSARIO : DAG 9 : CARTAGENA – ROSARIO EILANDEN – ISLA BARU

EXTENSIE  EILANDEN VAN ROSARIO : DAG 9 : CARTAGENA – ROSARIO EILANDEN – ISLA BARU

Ontbijt. Transfer richting de Rosario eilanden die zich op 3:00 uur ten zuiden van de Cartagena baai bevinden. Deze eilanden zijn verklaard tot Nationale Park en zijn omgeven door een bijzonder koraalrif met een zeer gevarieerde onderwaterwereld; witte zandstranden en kristalhelder water. Deze vervolledigen het perfecte plaatje voor een indrukwekkend landschap. Hier heeft u de mogelijkheid om te zwemmen, snorkelen of simpelweg een siësta te houden in een hangmat. Vrij verblijf in all inclusive. Overnachting in het hotel Decameron Isla Baru****.

DAG 10 - 12 : ISLA BARU

DAG 10 - 12  : ISLA BARU

Vrije dagen in all inclusive om te ontspannen op het strand of om gebruik te maken van de door het hotel georganiseerde activiteiten. Overnachting in het hotel Decameron Isla Baru****.

DAG 13 : ISLA BARU - CARTAGENA – BOGOTA – MADRID

DAG 13 : ISLA BARU - CARTAGENA – BOGOTA – MADRID

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven van Cartagena en vlucht richting Madrid via Bogota.

DAG 14 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Ambassade :
België :
Calle 26, n°4A-45, piso 7
Santafé de Bogotá
Tél. : 01-282 88 81
Télécopie : 91-282 88 62
de 09.00 à 13.00 h. et de 14.00 à 17.00 h.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Betaalmiddelen : De lokale munt is de Colombiaanse peso (COP). Alle betalingen gebeuren in COP. Er bestaan wisselkantoren waar u dollars of euro's kan wisselen. VISA, Mastercard, American Express, Diners en Maestro worden bijna overal aanvaard. Maestro/Bancontact kan gebruikt worden om geld af te halen aan de bankautomaten, maar u moet deze dienst aan uw bank vragen vóór uw reis buiten Europa. In geval van verlies, diefstal of fraude van een Belgische krediet- of bankkaart, neem onmiddellijk contact op met Card Stop (0032 70 344 344).

Dengue : Dengue is een virale infectie die wordt overgebracht door muggen. Dengue komt voor in het Amazone-gebied, aan de kusstreken en in regio´s op lage hoogte (0-1000 meter) en vooral tijdens het regenseizoen. De symptomen zijn zowel hoge koorts, spier-en gewrichtspijnen als onderhuidse zwellingen. Er bestaat geen geneesmiddel. Gezien dat deze ziekte gevaarlijk en soms dodelijk is, is het belangrijk meteen een arts te raadplegen bij het vaststellen van symptomen en zich te beschermen tegen muggenbeten door het gebruik van een muggenmelk die DEET bevat, door het slapen onder een muskietennet en kleren met lange mouwen en broekspijpen te dragen. Dengue komt zowel in de steden als op het platteland voor.

Fotografie : Er bestaan geen beperkingen voor foto’s, tenzij in bepaalde musea en instellingen (bv. militaire gebouwen).

Grensformaliteiten : U hebt geen visum nodig voor Bolivia. Bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort die 30, 60 of 90 dagen geldig. Eventueel kunt u later verlengen tot een maximum van zes maanden per jaar. Bij aankomst in het land moet uw paspoort nog zes maanden geldig zijn.

Kosten/infrastructuur medische verzorging : Privé-dokters en ziekenhuizen zijn vaak duur, zelfs duurder dan in België. In de voornaamste steden is de medische verzorging kwaliteitsvol. Op het platteland kan deze gebrekkig zijn. Een verplaatsing naar een stad kan aangewezen zijn. Het is raadzaam steeds een kopie van uw ziekteverzekering op zak te hebben om de administratieve procedures vlotter te laten verlopen in geval van hospitalisatie of ongeluk. Het is ook raadzaam steeds info mbt uw bloedgroep op zak te hebben.

Inentingen en vaccins : Indien men reist naar de Amazonas en de Llanos Orientales of nationale parken is een inenting tegen gele koorts verplicht. De inenting dient plaats te vinden ten minste 15 dagen voorafgaande aan de reis. Goede raad over gezondheid en eventuele inentingen worden best gevraagd aan uw huisarts. Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Een herhaling van polio, tetanus en difterie kan noodzakelijk zijn. Wat hepatitis B betreft wordt inenting ten zeerste aangeraden.

Malaria/Paludisme : Malaria komt voor in het Amazone-gebied en in de kuststreken. Het wordt sterk aangeraden te slapen onder een muskietennet, muggenmelk met DEET te gebruiken en een prophylactisch produkt te gebruiken voor korte trips. Afhankelijk van uw algemene toestand zal uw geneesheer de meest aangepaste behandeling aanraden.

Reizigersdiarree : De maatregelen om reizigersdiarree te vermijden, zoals het wassen van de handen en het desinfecteren van het drinkwater, zijn essentieel. Bij de behandeling van diarree is het uiterst belangrijk dehydratatie te voorkomen. Om dehydratatie te voorkomen kan men speciale zoutoplossingen gebruiken die beschikbaar zijn bij apothekers. Het is beter anti-diarree producten mee te brengen dan die van de lokale apotheken te gebruiken.

Temperatuur : In Colombia verschilt het weer en de temperatuur naargelang de hoogte:
•in de bergen (bijvoorbeeld in Bogota op 2700 m) schommelt de temperatuur tussen 12°c en 15°c;
•op 1500m hoogte (koffiestreek) blijft de temperatuur rond 22°c;
•aan de kust gaat de gemiddelde temperatuur van 28°c tot 35°c. Hoge vochtigheid.

Veiligheid/info wegen : Het Colombiaanse wegennet, althans de belangrijkste verkeersaders, bevindt zich algemeen gezien in een behoorlijke staat. In de voornaamste steden bestaat er een systeem van "pico y placa", waarbij auto's twee dagen per week niet mogen rijden van 6u00 tot 20u00, afhankelijk van het laatste cijfer van de nummerplaat. Afhankelijk van het uur van de dag (17h00 tot 20h00 tijdens de werkdagen) verandert het verkeer van richting op sommige stadswegen (contraflujo). Opgelet als voetganger als u een straat oversteekt. Wegen in bergachtige gebieden zijn steil en bochtig. Veel verkeersaders zijn afgesloten wegens bodemverschuivingen in geval van sterke regen.

Veiligheid water en voedsel : Ondanks dat het feit dat kraanwater in Bogotá drinkbaar is, is het aangeraden water uit flessen te drinken. Het is veiliger geen vruchtensappen te drinken die op straat worden verkocht (vooral op warme plaatsen), evenals voedsel te kopen dat ter plaats is klaargemaakt.

Zeden en gewoonten :  Alle bezoekers aan het land zijn onderworpen aan de locale wetten, net zoals de eigen onderdanen. Het is verboden te roken in openbare plaatsen en in restaurants/cafés. Colombia is een heel divers land, waardoor de zeden en gewoonten sterk verschillen afhankelijk van de plaats waar men zich bevindt. Het is niet nodig om geneesmiddelen uit België mee te brengen behalve indien u een speciaal medicijn moet hebben op voorschrift van uw arts.

Inbegrepen in de prijs

- De transatlantische vluchten met Iberia in economy klasse
- Alle de vermelde transfers
- De vermelde excursies begeleid door een lokale Franstalige gids
- De vermelde hotels of gelijkaardig
- De vermelde maaltijden
- Toegang tot de te bezoeken sites
- Taksen en toegangsrechten
- Een gedetailleerde reisgids
- Garantiefonds
- De « kwaliteitsvolle service» van Sudamerica Tours
- Luchthaventaksen

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (dranken, etc.)
- Eventuele verzekering
- Niet vermelde maaltijden
- Drankgeld voor de gids en chauffeur
- Taksen om het land te verlaten $30

Kortingen - Toeslagen

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 12/10/2017 € 3.265 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web