Home Listing Cuba de Primera

Cuba de Primera

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag 10 dagen / 8 nachten

  • Cuba de Primera _0
  • Cuba de Primera _1
  • Cuba de Primera _2
  • Cuba de Primera _3
  • Cuba de Primera _4
pdf

HAVANA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - CIENFUEGOS - EL NICHO - TRINIDAD - SANCTI SPIRITUS - SANTA CLARA - VARADERO - CAYO SANTA MARIA

Een perfect uitgedokterde en exclusieve Cuba rondreis met privé gids/chauffeur. Het is een opeen-stapeling van hoogtepunten om het exotische Cuba te ontdekken. U bezoekt de hoofdstad Havana waar je als het ware 50 jaar terugkeert in de tijd. De oude stad is tevens ook wereldpatrimonium van het Unesco. Verderzetting naar Viñales, de regio van de wereldberoemde Cubaanse tabak, waaruit de legendarische sigaren worden vervaardigd. Bezoek aan de Sierra del Escambray, één van de talrijke bergketens van Cuba. U bezoekt er het nationale park van El Nicho met zijn wondermooie watervallen. Trinidad is de mooiste stad van Cuba met zijn gekleurd historisch centrum en de vallei van de suikermolens. Sancti Spiritus is een minderbekend maar daarom niet minder mooi historisch stadje. In Santa Clara zult u het Mausoleum van «Che Guevara» kunnen bezoeken. Na een gevarieerde rondreis zult u kunnen genieten van de parelwitte stranden van Varadero of Cayo Santa Maria.

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - HAVANA

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - HAVANA

Vlucht van Brussel naar Havana via Madrid. Aankomst in Havana. Onthaal en transfer naar het hotel. Intrek en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 2 : HAVANA

DAG 2 : HAVANA

Stadsbezoek, vertrek per coco taxi door de wijk van El Vedado en langsheen de beroemde Malecon van Havana. Bezoek aan een plaatselijke markt en verderzetting naar het kerkhof van Colon, de Plaza de Revolucion, de Afrocubaanse wijk van Havana. Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag, wandeling door de Havana Vieja. De oude stad werd als werelderfgoed verklaard door het Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,…Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3 : HAVANA

DAG 3 : HAVANA

Hemingway tour in oude Amerikaanse wagens met een bezoek aan de Finca Vigia, gelegen in een kleine, bescheiden buitenwijk van Havana, San Francisco de Paula. Hier brengt u een bezoek aan het huis en museum waar Hemingway vroeger woonde. Verder brengt u een bezoek aan Cojimar waar u ook een cocktail krijgt en bezoekt u kamer 511 van Hotel Ambos Mundos. Hier woonde Ernest Hemingway vooraleer hij naar de Finca Vigia verhuisde. Middagmaal in Bodeguita del Medio. Terugkeer naar Havana in de namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : HAVANA– PINAR DEL RIO – VIÑALES

DAG 4 : HAVANA– PINAR DEL RIO – VIÑALES

Vertrek naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba,  de tabaksstreek van Viñales, omringd door prachtige kalkformaties. U bezoekt er een boerderijtje. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : VINALES - CIENFUEGOS

DAG 5 : VINALES - CIENFUEGOS

Vertrek terug langs een brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Aankomst in de monumentale stad, Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : CIENFUEGOS – EL NICHO - TRINIDAD

DAG 6 : CIENFUEGOS – EL NICHO - TRINIDAD

Vertrek naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het Nationale park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verderzetting naar Trinidad en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : TRINIDAD

DAG 7 : TRINIDAD

Bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, een koloniaal stadje, werelderfgoed van het Unesco, een levend museum ! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en kende zijn rijkdom door de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig zicht op de vallei. Bezoek aan de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 8 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS - SANTA CLARA

DAG 8 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS - SANTA CLARA

Vertrek naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Sancti Spiritus beschikt over een gelijkaardige architectuur als Trinidad, maar is minder toeristisch en daarom ook rustiger. De kerk van de Heilige Geest werd gebouwd in 1522, werd daarna vernield door een inval van piraten en daarna terug herbouwd in 1680. Verderzetting richting Santa Clara. Santa Clara is de heroische stad van Cuba. Het is hier dat Che Guevara zijn belangrijkste overwinningen boekte tegen de troepen van Batista. Bezoek aan het mausoleum en museum van Che Guevara. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 9 : SANTA CLARA - HAVANA - MADRID

DAG 9 : SANTA CLARA - HAVANA - MADRID

Ontbijt. Vertrek naar Havana en vlucht naar Brussel via Madrid. 

DAG 10 : MADRID - BRUSSEL

DAG 10 : MADRID - BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

VERLENGING VARADERO : DAG 9 : SANTA CLARA - VARADERO

VERLENGING VARADERO : DAG 9 : SANTA CLARA - VARADERO

Privé transfer naar het strand van Varadero. De azuurblauwe zee en de parelwitte stranden maken er een ideale strandbestemming van. Het is Cuba’s populairste badplaats vol mogelijkheden voor watersport en excursies. Overnachting in  All inclusive in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10-11 : VARADERO

DAG 10-11 : VARADERO

Vrij verblijf in All Inclusive. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 12 : VARADERO - HAVANA - MADRID

DAG 12 : VARADERO - HAVANA - MADRID

Ontbijt. Vrije dag. In de namiddag privétransfer naar de luchthaven van Havana en vlucht naar Brussel via Madrid.

DAG 13 : MADRID - BRUSSEL

DAG 13 : MADRID - BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

VERLENGING CAYO SANTA MARIA : DAG 9 : SANTA CLARA - CAYO SANTA MARIA

VERLENGING CAYO SANTA MARIA : DAG 9 : SANTA CLARA - CAYO SANTA MARIA

Privé transfer naar het strand van Cayo Santa Maria. Overnachting in  All inclusive in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10-11 : CAYO SANTA MARIA

DAG 10-11 : CAYO SANTA MARIA

Vrij verblijf in All Inclusive. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 12 : CAYO SANTA MARIA - HAVANA - MADRID

DAG 12 : CAYO SANTA MARIA - HAVANA - MADRID

Ontbijt. Vrije dag. In de namiddag privétransfer naar de luchthaven van Havana en vlucht naar Brussel via Madrid.

DAG 13 : MADRID - BRUSSEL

DAG 13 : MADRID - BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Algemene informatie 

Cuba is geen land als een ander... Zelfs met de beste wil van de wereld krijgt je er gewoon niet dezelfde service als in andere landen, temeer omdat het een communitisch en bureaucratisch land is waar alles via de staat passeert en waar “service “ naar de klant toe geen prioriteit is. Het is ook een land die gebukt is gegaan onder een economisch embargo van 60 jaar. Veel hotels zijn daardoor vaak verouderd en bieden niet de service aan die onze klanten gewoon zijn maar dit is inherent aan de bestemming en daar kunnnen wij als reisorganisator weinig aan veranderen.Dit geldt ook voor de huurwagens ( zie hieronder)

Geografische Ligging

Cuba ligt in de Caraïbische Zee en is met zijn oppervlakte van 110 992 vierkante kilometer het grootste eiland van de Antillen. Het ligt op 146 km van Jamaica, op 140 km van de Bahama’s , op 180 km van Florida en op 210 km van Cancun.

Bagages :
Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg)

Munteenheid
Sinds 8 november 2004 gebeuren alle transacties in Cubaanse peso. Die maatregel geldt zowel voor Cubanen als voor buitenlanders. 1 ‘peso convertible’ (converteerbare peso- CUC) stemt overeen met +/- 0.9 €

In wisselbureaus, bankfilialen, geautoriseerde wisselhuizen, in hotels en op de luchthaven kun je Amerikaanse dollars (maar ook andere munteenheden, zoals de euro) laten omwisselen tegen de Cubaanse ‘pesos convertibles’.

Let op : wie USDollars laat omwisselen voor peso’s, betaalt een bijkomende commissie van 10%. Dit geldt niet voor euro’s, Canadese dollars, Britse ponden en Zwitserse franken – dit zijn de andere munteenheden die in Cuba aanvaard worden. Voor Europese toeristen is het dus heel erg aangewezen om met euro’s naar Cuba af te reizen, des te meer omdat je er op sommige toeristische plekken ook gewoon mee kan betalen.
 
Reizigers moeten rekening houden met feit dat er weinig bankautomaten zijn op het eiland en dat bepaalde kredietkaarten er niet aanvaard worden. Dit geldt in het bijzonder voor kredietkaarten die komen van Amerikaanse bedrijven en/of die gebruikt worden voor een rekening bij een Amerikaanse bank. 
Let op : in de bankwereld en de reisagentschappen is men hierover niet altijd even goed geïnformeerd. Het is aangeraden om voor uw vertrek zich in te lichten bij de bank om er zeker van te zijn dat u ter plaatse geld kan afhalen.

Het gebruik van bankkaarten moet nauwlettend in het oog gehouden worden omdat er veel misbruiken zijn: om een betaling uit te voeren wordt geen geheime code gevraagd.

Geld afhalen in Cuba is soms moeilijk dus raden we aan om genoeg cash te voorzien dat je ter plaatse kunt wisselen

Klimaat
Cuba heeft een tropisch klimaat met wind uit het oosten. De gemiddelde temperatuur is 25,5 Celsius, met gemiddeld 330 dagen zonneschijn.
Tijdens de maanden juli en oktober komen er tropische onweersstoringen en cyclonische luchtcirculaties voor. Als er cycloondreiging is of als er een sterke orkaan aangekondigd wordt, letten de Cubaanse autoriteiten erop dat ze de veiligheid van buitenlandse toeristen op een efficiënte manier kunnen garanderen. 

Elektriciteit
Het elektriciteitsnet draait op 110 Volt, maar afhankelijk van het hotel kan er ook  is 220 volt aanwezig zijn. Een adaptor of stroomomzetter is sowieso aangewezen. 

Fooien
Naar eigen aanvoelen – de gewoonte is 10% op het totaal van de rekening.

Taal
Spaans is de officiële voertaal in Cuba.In een groot aantal toeristische plekken wordt ook Frans en Engels gesproken. 

Godsdienst
Cuba is het meest seculiere land van Latijns-Amerika (voor de revolutie was maar 10% van bevolking praktizerend). Er zijn katholieken, maar ook santeria speelt een belangrijke rol. 

Santeria vormt een soort synthese van het roomskatholieke geloof dat geïmporteerd werd door de Spanjaarden en bepaalde animistische riten die door slaven uit Afrika werden meegebracht.

Eten en drinken
De Cubaanse langoest, of hoornkreeft, is de maaltijd die het vaakst door toeristen besteld wordt. Die is overal te krijgen. De basisingrediënten van de Cubaanse keuken zijn kip en varken, maar over het algemeen zijn de schotels niet zo heel erg gevarieerd. Meestal worden ze geserveerd met Congri, een combinatie van rijst en zwarte bonen. 

Op het vlak van drank staat Cuba bekend voor zijn enorme keuze aan cocktails (Mojito, Daïquiri, Cuba Libre...). Er is één soort wijn – van twijfelachtige kwaliteit – die de verdienste heeft 100 % cubaans te zijn, de Soroa. Bekende en lekkere biermerken zijn Cristal en Bucanero. 

Vermijd zo veel mogelijk om water van de kraan te drinken: het heeft vaak een aardeachtige smaak. Er zijn uitstekende bronwaters te krijgen – met of zonder bruis – die afkomstig zijn van de Cubaanse meren. 

Casa Particular
Even een woordje uitleg over het concept "casa particular" in Cuba. Gezien de hotelcapaciteit van Cuba veel te klein is ten opzichte van de stijgende vraag is uitwijken naar een Casa Particular meestal de beste oplossing. Maar weet wel dat dit eenvoudige kamers zijn bij mensen thuis. Mensen zijn daar niet rijk dus verwacht geen luxe maar wel iets eenvoudig met een privébadkamer. Alhoewel het redelijk basic is , is het een unieke ervaring omdat je meer contact hebt met de lokale bevolking…. ze doen er ook hun best om een leuk ontbijt aan te bieden die vaak beter is dan in de hotels. Deze casas zijn een leuk alternatief maar het is moeilijk op één bepaalde casa te kunnen garanderen want ook al heb je één bevestigd zes maand op voorhand, dan nog kan het gebeuren dat het ter plaatse overboekt is, maar niettemin worden de klanten dan steeds ongebracht in een nabije casa particular van een vriend of familie.

 

Standaard hotels

Havana : Hotel Beltran de Santa Cruz***  
Viñales : Hotel La Ermita***
Cienfuegos : Hostal Villa Lagarto
Trinidad : Casa particular
Santa Clara : Hotel Los Cayenes***  

Supérieur hotels

Havana : Hotel Parque Central***** 
Viñales : Hotel Los Jasmines*** 
Cienfuegos : Hotel la Union**** 
Trinidad : Hotel Iberostar Trinidad***** 
Santa Clara : Hotel Los Cayenes*** 

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Air Europa via Madrid  
- De luchthaventaksen
- De transfers van en naar de luchthaven
- Een Gids/chauffeur in het Nederlands of in het Engels
- Het logement in hotels van de gekozen categorie
- Het ontbijt en de maaltijden vermeld in het programma
- Alle vermelde bezoeken en inkomstgelden
- De toeristische kaart of Visum voor Cuba
- Het Garantiefonds
 

Niet inbegrepen in de prijs

- De persoonlijke uitgaven (drank, niet vermelde maaltijden, enz)
- De eventuele reisverzekeringen
- De fooien voor de gids

Kortingen - Toeslagen

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 30/06/2017 € 3.250 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web