Home Listing Cuba : van West naar Oost

Cuba : van West naar Oost

Individuele rondreis Cuba - Gewaarborgd vertrel elke dag 15 dagen / 13 nachten

  • Cuba : van West naar Oost_0
  • Cuba : van West naar Oost_1
  • Cuba : van West naar Oost_2
  • Cuba : van West naar Oost_3
  • Cuba : van West naar Oost_4
pdf

HAVANA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - CIENFUEGOS - EL NICHO - TRINIDAD - SANCTI SPIRITUS - CAMAGUEY - SANTIAGO DE CUBA - BARACOA - HOLGUIN - PLAYA ESMERALDA

Een perfect uitgedokterde en exclusieve rondreis met  privé gids/chauffeur. Het is een opeen-stapeling van alle belangrijkste hoogtepunten om het exotische Cuba te ontdekken. U bezoekt de hoofdstad Havana waar je als het ware 50 jaar terugkeert in de tijd. De oude stad is tevens ook wereldpatrimonium van Unesco. Verderzetting naar Viñales, de regio van de wereldberoemde Cubaanse legendarische sigaren. Bezoek aan de Sierra del Escambray met het nationale park van El Nicho met zijn wondermooie watervallen. Trinidad, de mooiste stad van Cuba met zijn gekleurd historisch centrum en de vallei van de suikermolens. Sancti Spiritus en Camaguey , twee kleinere koloniale steden. Verder naar de hoofdstad van het Oosten, het «zwarte» Cuba en vervolgens de verborgen parel van Cuba, Baracoa, waar Columbus voet aan aarde zou gezet hebben. Na een complete rondreis van het eiland kunt nog even uitblazen op één van de mooiste stranden van het land.

DAG 1 : BRUSSEL – MADRID – HAVANA

DAG 1 : BRUSSEL – MADRID – HAVANA

Vlucht van Brussel naar Havana via Madrid. Onthaal en transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 2 : HAVANA

DAG 2 : HAVANA

Begeleid stadsbezoek vertrek per cocotaxi door de wijk van El Vedado en langsheen de beroemde Malecon van Havana. Bezoek aan een plaatselijke markt en verderzetting naar het kerkhof van Colon, de Plaza de Revolución, de Afrocubaanse wijk van Havana. Middagmaal in een lokaal restaurant. In de namiddag, wandeling door Havana Vieja. De oude stad werd als werelderfgoed verklaard door het Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,…Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3 : HAVANA – PINAR DEL RIO – VIÑALES - HAVANA

DAG 3 : HAVANA – PINAR DEL RIO – VIÑALES - HAVANA

Vertrek naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek, waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba,  de tabaksstreek van Viñales, omringd door prachtige kalkformaties. U bezoekt er een boerderijtje en de Cueva del Indio Terugkeer naar Havana. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : HAVANA – CIENFUEGOS

DAG 4 :  HAVANA – CIENFUEGOS

Vertrek langs een heel brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Aankomst in de Monumentale stad Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : CIENFUEGOS – EL NICHO - TRINIDAD

DAG 5 : CIENFUEGOS – EL NICHO - TRINIDAD

Vertrek naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra de Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het Nationale park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verderzetting naar Trinidad. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : TRINIDAD

DAG 6 : TRINIDAD

Bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, een koloniaal stadje, werelderfgoed van het Unesco, een levend museum ! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en kende zijn rijkdom door de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig uitzicht over de vallei. Bezoek aan de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – CAMAGUEY

DAG 7 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – CAMAGUEY

Vertrek naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Sancti Spiritus beschikt over een gelijkaardige architectuur als Trinidad, maar is minder toeristisch en daarom ook rustiger. De kerk van de Heilige Geest werd gebouwd in 1522, werd daarna vernield door een inval van piraten en daarna terug herbouwd in 1680. Vertrek naar Camaguey, één van de heroïsche steden uit de onafhankelijkheidsstrijd. Halte bij de Plaza Agramonte, de plaats van de revolutie en verder bezoek van dit eenvoudig, maar aangenaam stadje. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 8 : CAMAGUEY – SANTIAGO DE CUBA

DAG 8 : CAMAGUEY – SANTIAGO DE CUBA

Vertrek naar het oosten van Cuba of Oriente. Het is een regio met een grotere Afrikaanse invloed en ook de bakermat van de beste muzikanten van het land. Onderweg kunt u stoppen in de twee belangrijkste steden van de onafhankelijkheidsoorlog. Las Tunas en Bayamo, alhoewel Bayamo de mooiste is van de twee. Aankomst in Santiago en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 9 : SANTIAGO DE CUBA

DAG 9 : SANTIAGO DE CUBA

Bezoek aan de tweede stad van Cuba. Vertrek naar het belangrijkste bedevaartsoord van Cuba, “de Virgen del Cobre”, gelegen op een heuveltje buiten de stad. Vertrek naar het kerkhof van Santiago met een halte aan het mausoleum van Jose Marti, de grote held van de onafhankelijkheidsoorlog. Bezoek aan de Plaza de la Revolucion en vertrek naar het fort van El Morro, die de baai van Santiago moest beschermen tegen piraataanvallen. Vertrek naar de plezierhaven van Santiago voor een overtocht met een bootje naar het eiland Granma. Mogelijkheid om op het eiland te eten en terugkeer naar Santiago voor een wandeling door de oude wijk en een bezoek aan het museum Velasquez. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 : SANTIAGO DE CUBA – BARACOA

DAG 10 : SANTIAGO DE CUBA – BARACOA

Vertrek naar het uiterste punt van het eiland. Vertrek via een autosnelweg naar Guantanamo, bekend voor de beruchte Amerikaanse militaire basis van Guantanamo Bay en vertrek langs de kust naar Baracoa. Via de Farola, de mooiste weg van Cuba komt u toe op de plaats die werd ontdekt door Christoffel Colombus. Overnachting in het hotel Castillo Baracoa***.

DAG 11 : BARACOA

DAG 11 : BARACOA

Wandeling door het stadje Baracoa en bezoek aan de kerk waar volgens de overlevering het kruis van Christoffel Colombus wordt bewaard. Vertrek naar het platte land rond de stad en met bestemming de Rancho Toa, op de oevers van de Rivier Toa. Mogelijkheid om er een optioneel boottochtje te maken op de rivier.  Terugkeer naar het hotel. Overnachting in het hotel Castillo Baracoa***.

DAG 12 : BARACOA – PLAYA ESMERALDA

DAG 12 : BARACOA – PLAYA ESMERALDA

Vroege tocht tot aan Moa, de belangrijkste nikkelmijnen van het land en verder naar Playa Esmeralda voor een ontspannende namiddag in all inclusive.  Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 13 : PLAYA ESMERALDA – HOLGUIN – HAVANA

DAG 13 : PLAYA ESMERALDA – HOLGUIN – HAVANA

Vroeg vertrek naar Holguin en vlucht naar Havana. Onthaal en transfer naar het hotel in Havana. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 14 : HAVANA – MADRID

DAG 14 : HAVANA – MADRID

Begeleid stadsbezoek naar de overkant van de baai van Havana en halte bij het standbeeld van Christus voor een mooi panorama over de stad. Bezoek aan het fort van El Morro, die de baai beschermde tegen aanvallen van piraten. Lunch in de Divina Pastora en terugkeer naar het centrum voor een bezoek aan het capitolium. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel.

DAG 15 : MADRID – BRUSSEL

DAG 15 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Elektriciteit : Het elektriciteitsnet draait op 110 Volt, maar afhankelijk van het hotel kan er ook  is 220 volt aanwezig zijn. Een adaptor of stroomomzetter is sowieso aangewezen. 

Eten en drinken : De Cubaanse langoest, of hoornkreeft, is de maaltijd die het vaakst door toeristen besteld wordt. Die is overal te krijgen. De basisingrediënten van de Cubaanse keuken zijn kip en varken, maar over het algemeen zijn de schotels niet zo heel erg gevarieerd. Meestal worden ze geserveerd met Congri, een combinatie van rijst en zwarte bonen. Op het vlak van drank staat Cuba bekend voor zijn enorme keuze aan cocktails (Mojito, Daïquiri, Cuba Libre...). Er is één soort wijn – van twijfelachtige kwaliteit – die de verdienste heeft 100 % cubaans te zijn, de Soroa. Bekende en lekkere biermerken zijn Cristal en Bucanero. Vermijd zo veel mogelijk om water van de kraan te drinken: het heeft vaak een aardeachtige smaak. Er zijn uitstekende bronwaters te krijgen – met of zonder bruis – die afkomstig zijn van de Cubaanse meren. 

Fooien : Naar eigen aanvoelen – de gewoonte is 10% op het totaal van de rekening.

Geografische Ligging : Cuba ligt in de Caraïbische Zee en is met zijn oppervlakte van 110 992 vierkante kilometer het grootste eiland van de Antillen. Het ligt op 146 km van Jamaica, op 140 km van de Bahama’s , op 180 km van Florida en op 210 km van Cancun.

Godsdienst : Cuba is het meest seculiere land van Latijns-Amerika (voor de revolutie was maar 10% van bevolking praktizerend). Er zijn katholieken, maar ook santeria speelt een belangrijke rol. Santeria vormt een soort synthese van het roomskatholieke geloof dat geïmporteerd werd door de Spanjaarden en bepaalde animistische riten die door slaven uit Afrika werden meegebracht.

Klimaat : Cuba heeft een tropisch klimaat met wind uit het oosten. De gemiddelde temperatuur is 25,5 Celsius, met gemiddeld 330 dagen zonneschijn. Tijdens de maanden juli en oktober komen er tropische onweersstoringen en cyclonische luchtcirculaties voor. Als er cycloondreiging is of als er een sterke orkaan aangekondigd wordt, letten de Cubaanse autoriteiten erop dat ze de veiligheid van buitenlandse toeristen op een efficiënte manier kunnen garanderen. 

Munteenheid : Sinds 8 november 2004 gebeuren alle transacties in Cubaanse peso. Die maatregel geldt zowel voor Cubanen als voor buitenlanders. 1 ‘peso convertible’ (converteerbare peso- CUC) stemt overeen met +/- 0.9 €. In wisselbureaus, bankfilialen, geautoriseerde wisselhuizen, in hotels en op de luchthaven kun je Amerikaanse dollars (maar ook andere munteenheden, zoals de euro) laten omwisselen tegen de Cubaanse ‘pesos convertibles’. Let op : wie USDollars laat omwisselen voor peso’s, betaalt een bijkomende commissie van 10%. Dit geldt niet voor euro’s, Canadese dollars, Britse ponden en Zwitserse franken – dit zijn de andere munteenheden die in Cuba aanvaard worden. Voor Europese toeristen is het dus heel erg aangewezen om met euro’s naar Cuba af te reizen, des te meer omdat je er op sommige toeristische plekken ook gewoon mee kan betalen. Reizigers moeten rekening houden met feit dat er weinig bankautomaten zijn op het eiland en dat bepaalde kredietkaarten er niet aanvaard worden. Dit geldt in het bijzonder voor kredietkaarten die komen van Amerikaanse bedrijven en/of die gebruikt worden voor een rekening bij een Amerikaanse bank. Let op : in de bankwereld en de reisagentschappen is men hierover niet altijd even goed geïnformeerd. Het is aangeraden om voor uw vertrek zich in te lichten bij de bank om er zeker van te zijn dat u ter plaatse geld kan afhalen. Het gebruik van bankkaarten moet nauwlettend in het oog gehouden worden omdat er veel misbruiken zijn: om een betaling uit te voeren wordt geen geheime code gevraagd. Geld afhalen in Cuba is soms moeilijk dus raden we aan om genoeg cash te voorzien dat je ter plaatse kunt wisselen.

Taal : Spaans is de officiële voertaal in Cuba. In een groot aantal toeristische plekken wordt ook Frans en Engels gesproken. 

Tax om het land te verlaten : In Cuba is er een tax om het land te verlaten die persoonlijk door de klant moet betaald worden, voor de douaneformaliteiten. U moet daar voor nog een bedrag van 25 CUC voorzien (+/- 22 €).

Vaccinaties : Er zijn geen specifieke vaccinaties nodig, maar het wordt niettemin aangeraden om vooraf de dokter en/of een medisch reiscentrum te raadplegen voor meer gedetailleerde medische informatie. 

Visa : Voor een verblijf van maximum 30 dagen kun je een toeristenkaart nemen bij de Cubaanse luchtvaartmaatschappijen. Het verblijf kan op aanvraag verlengd worden, mits goedkeuring van de Cubaanse immigratiediensten. 

Voor de rondreizen met huurwagen : De enige twee verhuurbedrijven in Cuba zijn Cubacar en Rex, 2 twee overheidsbedrijven die niet dezelfde service aanbieden als de grote internationale maatschappijen. Het wagenpark in Cuba is serieus verouderd waardoor de huurwagens vaak niet in optimale staat verkeren. Het gebeurt ook vaak dat de opnameplaats op het laatste moment verandert. Het is om dezer reden dat we meestal aanbevelen om uw huurwagen 'savonds al op te nemen de dag voor uw vertrek naar Viñales of Trinidad. Zo vermijdt u te veel tijdsverlies op dag van vertrek naar de volgende etappe.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Air Europa via Madrid
- De luchthaventaksen
- De transfers van en naar de luchthaven
- De Binnelandse vlucht
- Een Gids/chauffeur in het Frans of in het Engels
- Het logement in hotels van de gekozen categorie
- Het ontbijt en de maaltijden vermeld in het programma
- Alle vermelde bezoeken en inkomstgelden
- De toeristische kaart of Visum voor Cuba
- Het Garantiefonds
- De kwaliteitsservice van Sudamerica Tours

Niet inbegrepen in de prijs

- De persoonlijke uitgaven (drank, niet vermelde maaltijden, enz)
- De eventuele reisverzekeringen
- De fooien voor de gids

Kortingen - Toeslagen

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 12/08/2017 € 4.235 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web