Home Listing Nicaragua : De Schatten van Nicaragua

Nicaragua : De Schatten van Nicaragua

Rondreis met huurwagen - Gewaarborgd vertrek elke dag 9 dagen / 7 nachten

  • Nicaragua : De Schatten van Nicaragua _0
  • Nicaragua : De Schatten van Nicaragua _1
  • Nicaragua : De Schatten van Nicaragua _2
  • Nicaragua : De Schatten van Nicaragua _3
  • Nicaragua : De Schatten van Nicaragua _4
pdf

Rondreis met de huurwagen om het land van meren en vulkanen te ontdekken. Nicaragua is een land met een rijke geschiedenis en prachtige natuur. Ontdekking van de twee koloniale steden, granada en Leon, gesticht in 1524 met hun huizen en kerken in koloniale stijl. Ze geven u de indruk dat u terugkeert naar de tijd van de conquistadores. Ontdekking eveneens van de perfecte konische vulkanen van Omotombo en Ometepe, via de rokende krater van de San Cristobal of de Masaya.

 

DAG 1 : MANAGUA

DAG 1 : MANAGUA

Ontvangst door de gids en transfer naar het hotel Los Robles***.

DAG 2 : MANAGUA - MATAGALPA

DAG 2 : MANAGUA - MATAGALPA

(duur : 4 uur)

Ontbijt. Opname van de huurwagen.  Bezoek van de hoofdstad. Vertrek naar de Matagalpagebergte, rondrit rond het meer van Managua, met talrijke uitzichten op de Momotombovulkaan. Het traject verloopt doorheen de koffieplantages die de bergen van Matagalpa omringen. Bezoek van de Cathédral de San Pedro: een juweeltje van de plaatselijke stijl, koffiemuseum. Inchecken en overnachten in het hotel Selva Negra**.

DAG 3 : MATAGALPA

DAG 3 : MATAGALPA

Ontbijt. Vrije dag om op eigen initiatief de regio van Matagalpa te ontdekken: de koffieplantages, de stad  Matagalpa, het natuurreservaat van Cerro Arenal en zijn nevelwoud,  het natuurdomein Selva Negra, waar u de Quetzal, de heilige vogel van Nicaragua, kunt ontdekken …. Overnachting in het hotel Selva Negra**.

DAG 4 : MATAGALPA - LEON

DAG 4 : MATAGALPA - LEON

(duur : 4 uur)

Ontbijt. Bij het uitrijden uit de stad kunt u halte houden bij de warmwaterbronnen van San Jacintho, de geografische getuigen van de vulkanische activiteit in Nicaragua. Het traject wordt vevolgd naar Léon . Deze stad ontstond op het zelfde moment als Granada. Op de muurfresco’s kunt u hun politieke voorgeschiedenis van de stad retraceren... Overnachten in het hotel El Convento***.

DAG 5 : LEON

DAG 5 : LEON

Ontbijt. Vrije dag om op eigen initiatief Léon te ontdekken, met zijn koloniale erfgoed, zijn kerken en musea: la Fundación Ortiz Gurdián kunstmuseum, de kathedraal met  het graf van het dichter Ruben Dario, boottocht tot aan het Juan Venado eiland, de stranden langs de Pacifische kust, wandeling op de flanken van de Cerro Negrovulkaan. Overnachting in het hotel El Convento***.

DAG 6 : LEON - GRANADA

DAG 6 : LEON - GRANADA

(duur : 3uur)

Rondrit rond het meer van Managua. Via een kleine omweg bezoekt u León Viejo gesticht in 1524 (werelderfgoed van UNESCO in 2000). Doorkruising van de hoofdstad richting Granada. Het is het levende portret van een oud-Spaanse stad in het zeventiende-eeuwse Latijns-Amerika. Ondanks de vroegere verwoesting door de troepen van de Amerikaanse avonturier William Walker (1885) vallen alle belangrijke administratieve en religieuze gebouwen nog te bezichtigen: het centrum werd heropgebouwd, tot groot genoegen van de wandelaars die de historische rijkdom van Granada graag willen ontdekken. Overnachting in het hotel Colonial***.

DAG 7 : GRANADA

DAG 7 : GRANADA

Ontbijt. Dag gewijd aan de verkenning van de streek rond van Granada. Boottocht op het meer van Nicaragua rond Las  Isletas, excursie naar de vulkaan Monbacho, het meer van Apoyo, de vulkaan Masaya … Overnachting in het hotel Colonial***.

DAG 8 : GRANADA - MANAGUA

DAG 8 : GRANADA - MANAGUA

(duur 1u30)

Ontbijt. Reis naar de hoofdstad Managua of verlenging naar het strand. Overnachting in het hotel Los Robles***.

DAG 9 : MANAGUA

Ontbijt. Vertrek naar de luchthaven en overhandiging van het voertuig. Einde der diensten.

EXTENSIE N°1 : OMETEPE : DAG 8 : GRANADA - OMETEPE

EXTENSIE N°1 : OMETEPE : DAG 8 : GRANADA - OMETEPE

(duur : 2uur, 1uur per ferry)

Ontbijt. Vertrek richting Rivas, naar het eiland Isla de Ometepe. Aankomst aan de haven van San Jorge in de stad Rivas. Registratie van de personen en van de wagen en vertrek per boot over het meer van Nicaragua tot aan de haven van Moyogalpa. Van hieruit rijdt u richting Playa Santo Domingo. Intrek en overnachting in het hotel Villa Paraiso**.

DAG 9 : OMETEPE

DAG 9 : OMETEPE

Ontbijt. Vrije dag ter ontdekking van dit eiland. Opties : Vulkanen tour (Concepción & Maderas), de waterval van San Ramon, genieten van het strand van het meer Cocibolca (zoetwatermeer), kayaking op de rivier Istian, Ojo de Agua (natuurlijk zwembad van kristal helder water), canopy,… Overnachting in het hotel Villa Paraiso**.

DAG 10 : OMETEPE - MANAGUA

DAG 10 : OMETEPE - MANAGUA

(duur : 2u30, 1uur per ferry)

Ontbijt. Vertrek richting Moyagalpa. U gaat terug aan boord van de ferry voor de oversteek richting Rivas. Verder naar Managua. Intrek en overnachting in het hotel Los Robles***.

JOUR 11 : MANAGUA

Ontbijt. Vertrek naar de luchthaven en teruggave van de huurwagen. Einde  der diensten. 

EXTENSIE N°2 : SAN JUAN DEL SUR : DAG 8 : GRANADA - SAN JUAN DEL SUR

(Duur : 2uur)

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen richting San Juan del Sur. Intrek en overnachting in het hotel La Posada Azul**.

DAG 9 : SAN JUAN DEL SUR

Ontbijt. Vrije dag om deze regio te ontdekken. Opties : zwemmen in de Pacifische zee, vissen, duiken of surfen.  Bezoeken per zeilboot om de omliggende stranden te ontdekken. Bezoek aan de lokale markt waar u een grote verscheidenheid aan lokaal fruit, groenten, vlees en bereide gerechten vindt.  Overnachting in het hotel La Posada Azul**.

DAG 10 : SAN JUAN DEL SUR - MANAGUA

(Duur : 2u30)

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar Managua. Intrek en overnachting in het hotel Los Robles***.

DAG 11 : MANAGUA

Ontbijt. Vertrek naar de luchthaven en teruggave van de huurwagen. Einde  der diensten. 

Afstand : De afstand tussen Brussel en Managua is 9013 kilometer. Je vliegt er ongeveer 11 uur over.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Beste reistijd : Nicaragua kan het hele jaar bezocht worden, behalve in april en mei. Dan kan het vaak zeer stoffig zijn waardoor het onaangenaam wordt om in Nicaragua te vertoeven.

Criminaliteit : Hoewel criminaliteit minder is dan in de noorderlijke buurlanden, neemt het gestadig toe en zijn zowel toeristen als de lokale bevolking slachtoffers van diefstal en roofovervallen. In de hoofdstad Managua komt meer diefstal voor dan elders in het land. In het bijzonder de wijk rond de oude kathedraal en rond de busstations, vooral de stations van de lijndiensten Ticabus en Transnica. Op markten, ook in andere steden, en in achtergestelde buurten dient men op zijn hoede te zijn voor zakkenrollers en gauwdieven. Wie individueel wil reizen in minder toeristische gebieden, vraagt best raad bij het ereconsulaat in Managua en/of aan de plaatselijke autoriteiten. Diefstallen worden vaak gepleegd op de stranden of in de hotels. Aan de Caraïbische kust en in het nabijgelegen eiland San Andrés (dat tot Colombia behoort), zijn er vaak problemen gerelateerd aan drugshandel. Er is een toename aan geweld en diefstal. Gezond verstand en gewone voorzorgsmaatregelen zijn van toepassing:

• Logeer enkel in hotels van lage categorie (budgethotels) op aanbeveling van vertrouwenspersonen en doe niet aan wildkamperen;
• Draag geen waardevolle juwelen en neem geen grote sommen geld mee;
• Neem alleen een fotokopie van het paspoort mee en laat originele documenten en vliegtuigticket in een hotelkluis;
• Draag uw documenten op uw lichaam;
• Bied bij overval geen weerstand; overvallers aarzelen niet om hun wapen te gebruiken;
• Vergezel uw jonge kinderen permanent.

Documenten : Paspoort met een geldigheid van minstens 6 maanden te rekenen vanaf dag van inreis.

Elektriciteit : 110 Volt.

Geld : Cordoba.

Inentingen en vaccins : Iedereen die naar Latijns-Amerika reist, ongeacht de duur en de omstandigheden, moet tegen hepatitis A beschermd zijn. Een update van de vaccins tegen polio, tetanus en difterie is sterk aangeraden.

Klimaat : Het regenseizoen duurt van mei tot november. Het wordt gekenmerkt door overvloedige regenval, die belangrijke overstromingen kan veroorzaken, alsook door hevige stormen en soms, verwoestende orkanen.

Luchthavenbelasting : Bij de uitreis dient een luchthavenbelasting van USD32.- betaald te worden.

Openbaar vervoer : Er zijn enkele binnenlandse vluchten, onder andere tussen Managua en Bluefields, Puerto Cabezas en de Corn Islands. Sommige plaatsen, met name aan de Caribische kust, kan je enkel met de boot bereiken. Binnen de stad is de taxi een prima vervoermiddel. Ze zijn niet duur en betrouwbaar. Wanneer je niet graag zelf rondrijdt en de trage en overvolle bussen wil vermijden is het huren van een taxi voor een langere tocht ook een mogelijkheid. Een auto met chauffeur huren is dan trouwens ook een optie. De bus is het goedkoopste vervoermiddel, maar wanneer je geen Spaans spreekt is het niet echt aan te raden om de bus te nemen. Het is moeilijk om dan uit te vissen welke bus je moet hebben en de buschauffeurs proberen je iedere bus binnen te krijgen, ook al rijdt deze een heel andere kant op dan jouw bestemming. Een minibusje is dan een beter idee. Ze zijn veel sneller dan gewone bussen en zetten je altijd vlak bij het centrum van de stad af.

Opgelet: In geval van diefstal of verlies van uw paspoort, dient u onmiddellijk aangifte te doen bij het dichtstbijzijnde politiebureau. Vervolgens kunt U bij het Ereconsulaat in Managua een voorlopig paspoort aanvragen. Een voorlopig paspoort kan zeer snel afgeleverd worden, maar wordt niet geaccepteerd voor reis óf doorreis door de VS zonder visum !

Rijbewijs : Als toerist kunt u een auto huren (en rijden) met een geldig Belgisch rijbewijs tot een maximum van 60 dagen.

Telefoon : 00 505.

Tijdzone : -7 uur in de winter, -8 uur in de zomer.

Veiligheid water en voedsel : Het is beter om geen week-, schaal-, schelpdieren of vis te eten in eetgelegenheden die niet de nodige hygiënische garanties bieden. Eten op straat wordt afgeraden. Vooral gedurende het regenseizoen dient men beducht te zijn voor amoeben en andere parasieten die in het water leven. U doet er goed aan flessenwater te drinken en fruit en groenten goed te wassen. In Managua is het kraantjeswater drinkbaar.
 
Nicaragua is een van de armste landen in Latijns-Amerika. De huidige regerende Sandinistische partij heeft uitzonderlijk veel macht en het Nicaraguaanse rechtssysteem is niet te vergelijken met het Belgische.

Verkeer : Zelf in een auto door Nicaragua rijden is de beste manier om het land te keren kennen. Het verkeer rijdt aan de rechterkant van de weg, maar de wegen zijn vrijwel allemaal onverhard. Enkel de Pan American Highway is geasfalteerd. Er staan ook heel weinig verkeersborden. Een goede kaart is daarom absoluut noodzakelijk. Wat je ook nodig hebt is een internationaal rijbewijs.

Inbegrepen in de prijs

- Onthaal aan de luchthaven en transfer naar het hotel
- Een huurwagen type Berline (of evenwaardig) van dag 2 tot dag 9, met onbeperkte kilometerring, taksen en alle verzekeringen
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- De ontbjiten
- Een gedetailleerde gids
- Een roadbook
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours  

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- De luchthaventaksen
- De vermelde excursies
- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De luchthaventaksen
- De inkomstgelden
- De taksen om het land te verlaten (45 USD)

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 23/09/2017 € 980 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web