Home Listing Argentinië, Van Tropische Andes tot aan het Vuurland

Argentinië, Van Tropische Andes tot aan het Vuurland

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag 14 dagen / 12 nachten

  • Argentinië, Van Tropische Andes tot aan het Vuurland _0
  • Argentinië, Van Tropische Andes tot aan het Vuurland _1
  • Argentinië, Van Tropische Andes tot aan het Vuurland _2
  • Argentinië, Van Tropische Andes tot aan het Vuurland _3
  • Argentinië, Van Tropische Andes tot aan het Vuurland _4
pdf

Een rondreis die u meeneemt van de oevers van de Rio de La Plata naar de zuidpoolgewesten met een oneindigheid van landschappen, van de pampa’s tot aan de kanalen van Patagonië over het Lago Argentino met de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno.  U ontdekt Buenos Aires met zijn nostalgische charme , op het ritme van de beroemde Argentijnse tango en Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld aan de oevers van het Beagle-kanaal. Doorkruis het Noordwesten met zijn schrale valleien waar cactussen groeien, proef van de charme van het koloniale Salta, de streek van de beroemde gaucho’s. Een zeer volledige rondreis due u alle facetten van Argentinië laat ontdekken.

DAG 1 : BRUSSEL – BUENOS AIRES

Vertrek per vliegtuig naar Madrid en aansluitende vlucht naar Buenos Aires.

DAG 2 : BUENOS AIRES

DAG 2 : BUENOS AIRES

Verwelkoming, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, geleid bezoek aan de Plaza de Mayo met La Casa Rosada (het presidentieel paleis), het Cabildo (het huis van de eerste gouverneur van Argentinië), de Nueve de Julio, la Boca, San Telmo en Palermo. In de late namiddag, terugkeer naar het hotel. Overnachting in hotel van de  gekozen categorie.

DAG 3 : BUENOS AIRES – USHUAIA

DAG 3 : BUENOS AIRES – USHUAIA

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ushuaia. Verwelkoming door onze gids en intrek in het hotel gelegen op enkele minuutjes van het centrum en aan de oever van het Beagle-kanaal. In de namiddag geleid bezoek aan de hoofdstad van Vuurland, Ushuaia, de meest zuidelijke stad van de wereld die in 1884 werd gesticht. de stad heeft een zeer typisch karakter dankzij de houten huisjes in pastel kleuren. Vrij bezoek aan het museum van de gevangenis. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : USHUAIA

DAG 4 : USHUAIA

Voormiddaguitstap per catamaran op de sporen van de bekende zeevaarder Charles Darwin die de doorgang ontdekte aan boord van zijn vaartuig de Beagle. Het Beagle-kanaal scheidt het Vuurland van het Chileense eiland Navarino, laatste stukje aarde voor men de Kaap Hoorn bereikt. Scheepvaart en uitzonderlijke uitzicht op de Martiaal-gletsjer. De trage vaarsnelheid van de catamaran geeft U de gelegenheid om de eilanden van Los Lobos en zijn zeewolven te zien. In de namiddag, excursie in het Nationale Park van Vuurland. Geopend in 1960, uitgespreid over 63.000 ha, is dit het meest zuidelijke beschermde natuurgebied en het enige met kusten. Overtocht van de Rio Pipo naar het Lago Roca (dit meer wordt bevoorraad door gletsjers) en Bahia  Lapataia. Er zijn enkele koppels condors die in het park verblijven. 

DAG 5 : USHUAIA – EL CALAFATE

DAG 5 : USHUAIA – EL CALAFATE

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar El Calafate. Verwelkoming door onze gids en vertrek naar het dorp. Aankomst in El Calafate, dorpje aan de oever van het Lago Argentino ontdekt in 1877, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door de Unesco uitgeroepen tot monument van het wereldpatrimonium. Intrek en overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : LAGO ARGENTINO

DAG 6 : LAGO ARGENTINO

‘s Ochtends vertrek richting Lago Argentino en navigatie op het derde grootste meer van Zuid-Amerika. Na ongeveer twee uur varen komt u aan de indrukwekkende gletsjer Upsala. Ontdekking van deze gletsjer. Vervolgens vertrekt u richting Estancia Cristina. Ontdekking van Estancia Cristina en bezoek van het museum. Een bijzondere belevenis in een van de mooiste regio’s van Argentijns Patagonië. Nadien gaat u met een 4x4 tot een refuge waar u een korte wandeling maakt naar een mooi panorama punt waar u een prachtig uitzicht heeft over het meer en de gletsjers. Terugkeer naar de haven en uw hotel. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : PERITO MORENO

DAG 7 : PERITO MORENO

Daguitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. De enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen gigantische golven veroorzaken. In tegenstelling tot de Alpijnse meren is het water van de Lago Argentino azuurblauw en bevat miljoenen rotsdeeltjes. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, uw kunt zo guanaco’s, otters, poema’s, arenden... observeren. Boottocht tot aan de voet van de gletjer. ‘s Avonds, terugreis naar El Calafate.

DAG 8 : EL CALAFATE – BUENOS AIRES

DAG 8 : EL CALAFATE – BUENOS AIRES

‘s Morgens vertrek naar de luchthaven van El Calafate en vlucht naar Buenos Aires. Verwelkoming door onze gids, intrek in het hotel.  ‘s Avonds  tangospektakel in één van de beste cabarets van Buenos Aires.  Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 9 : BUENOS AIRES – SALTA

DAG 9 : BUENOS AIRES – SALTA

Vlucht naar Salta en ontdekking van de tropische Andes met hun verrassende landschappen die heel verschillend zijn van de Peruviaanse Andes. Het water en de wind waren gedurende miljoenen jaren de beeldhouwers en vormden eigenaardige en irreële vormen in de rotsen. Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. Vrije voormiddag. Een gepaste gelegenheid voor het aankopen van leder, truien in alpaca-wol en andere lokale ambachtsproducten. ‘s Namiddags, geleid bezoek aan de meest koloniale en aangename van de grote steden van het Noordoosten. Gelegen op een hoogte van 1.190m, gesticht in 1582, de stad werd heel vlug belangrijk omdat ze een verplichte doorgang was voor het uitvoeren van goederen vanuit Peru en Bolivië naar Europa. Bezoek aan het koloniale centrum met het regeringspaleis bewaakt door de Gauchos in traditionele kledij (rood en zwarte poncho), de San Fransisco kerk en het klooster van San Bernardo. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 : SALTA – HUMAHUACA - SALTA

DAG 10 : SALTA – HUMAHUACA - SALTA

Dagexcursie naar Humahuaca. Reis langs, Purmamarca klein Indiaans pre-Columbiaans dorp en het zevenkleurige gebergte, verder naar Tilcara met zijn archeologisch museum en zijn oude Indiaanse vesting Pucara. Aankomst in Humahuaca gelegen op 3.048m, wandeling in de nauwe steegjes van dit Indiaans dorpje. Terugkeer naar Salta.

DAG 11 : SALTA – CACHI - MOLINOS - CAFAYATE

DAG 11 : SALTA – CACHI - MOLINOS - CAFAYATE

Excursie naar het hart van de Calchaquies valleien. Vertrek Cachi via de Cuesta del Obispo, het nationale park van Los Cardones, de vlakte van Tín Tín, met adembenemende panorama’s tot in Payogasta. Bezoek aan Cachi, op 2.280 m tegenover de besneeuwde bergtoppen van de  Cachi en de Nevado Palermo-berg. Verder naar Molinos, een typisch indiaans en koloniaal dorpje gelegen op 2200m. Verder naar Cafayate, intrek en overnachting in het hotel van de gekoze categorie.

DAG 12 : CAFAYATE - SALTA – BUENOS AIRES

DAG 12 : CAFAYATE - SALTA – BUENOS AIRES

‘s Morgens, bezoek aan Cafayate, kleine koloniale stad, gelegen op 1.660 m. Terugkeer naar Salta. Het geheel doet ons denken aan de natuurparken van Utah in de Verenigde Staten maar met de grootheid van de Andes erbij. Aankomst te Salta en vlucht naar Buenos Aires. Verwelkoming door onze gids en intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 13 : BUENOS AIRES – MADRID

DAG 13 : BUENOS AIRES – MADRID

Vrije voormiddag voor de laatste aankopen. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.

DAG 14: MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

EXTENSIE IGUAZU : DAG 12 : SALTA - IGUAZU

EXTENSIE IGUAZU : DAG 12 : SALTA - IGUAZU

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguazu. Aankomst in Iguazu, onthaal, transfer en intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 13 : IGUAZU

DAG 13 : IGUAZU

‘s Morgens laat de uitstap u toe één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties te bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hart van een tropisch paradijs. Vertrek per trein naar de watervallen. Wandeling van ongeveer 1200 meter op de bruggen met een uitzicht op de watervallen. Daarna, Wandeling naar de beroemde “Garganta del Diablo”, afhankelijk van de weersomstandigheden en het niveau. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 14 : IGUAZU - BUENOS AIRES

DAG 14 : IGUAZU - BUENOS AIRES

‘s Morgens, geleid bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Ontdekking van de watervallen door te wandelen langs de paden, allemaal goed gelegen om aan de toeristen, het beste uitzicht aan te bieden. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires. Onthaal, transfer en intrek in het hotel van de gekozen categorie. ‘s Avonds afscheidsdiner in een typisch restaurant, gevolgd door een «Tango» spektakel. 

DAG 15 : BUENOS AIRES – MADRID

DAG 15 : BUENOS AIRES – MADRID

Vrije voormiddag voor de laatste aankopen. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.

DAG 16 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Aankopen : Openingsuren in Buenos Aires en meestal grote steden : van 9 tot 19 u., meestel zijn gesloten zaterdag namiddag en zondag. Enkele mogelijkheden in de wijk van San Telmo te Buenos Aires of te Ushuaia (voorwerpen in llao llao hout) Te Ushuaia, in het Museo del Fin del mundo kunt ook een stempel in uw reispas laten zetten.

Belgische Ambassade :
Defensa, 113 8
BUENOS AIRES
tél.: 00 54 11 43 31 00 66

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Argentinië of bij een consulaat te informeren.

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 2 flessen alcoholische drank (maximum 2 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Europese type (enkele hotels met stopcontacten van het Amerikaanse type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (toeristische diensten).

Inentingen, medicijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medicijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Luchthaventaksen – BELANGRIJK : Ze zijn inbegrepen uitgezonderd te El Calafate 7 usd  en Trelew 3 usd  (louter ter informatie en kan elk moment gewijzigd worden ) ter plaatse te betalen.

Maaltijden : In Buenos Aires vindt u een grote keuze aan restaurants. Het is zeer mooeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in fubnktie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars en "fast foods" die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden.

Metro van Buenos Aires : Er bestaan 5 lijnen in Buenos Aires van lijn A tot lijn E.. De tickets zijn enkel verkrijgbaar in de stations tegen een halve peso per ticket (prijs louter ter inlichting).

Munteenheid : Het is niet noodzakelijk uw dollars te wisselen. Meestal mogen betalingen in US$ gebeuren.

Pers : De voornaamste kranten zijn in Buenos Aires : La Nación, Clarín, La Prensa, La Razón. In het Engels : Buenos Aires Herald.

Taxis : Taxi's in Buenos Aires zijn geel en zwart. Het is niet de gewoonte een fooi te geven.

Telefoneren : Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar bij meestal  boekhandels of bij :
Telefónica Argentina
Avenida Corrientes, 707
BUENOS AIRES

Uur : GMT -3. 12 u te Buenos Aires = 16 u te Brussel tijdens de winter of 17h tijdens de zomer. 

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te gebruiken (verkrijgbaar in de meeste kruideniershandels).

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Air Europa in economische klasse
- De binnenlandse vluchten
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Het verblijf in de vermelde hotels (of  evenwaardig)  
- Het ontbijt
- De vermelde maaltijden
- De vermelde excursies vergezeld door een lokale gids (Engelstalig en met andere reizigers)
- De luchthaventaksen
- Een gedetailleerde gids
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours
- De garantiefonds

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - dubbele kamer 28/08/2017 € 4.025 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web