Home Listing Argentinië, Van de Andes tot het land van de Gaucho’s

Argentinië, Van de Andes tot het land van de Gaucho’s

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag 17 dagen / 15 nachten

  • Argentinië,  Van de Andes tot het land van de Gaucho’s_0
  • Argentinië,  Van de Andes tot het land van de Gaucho’s_1
  • Argentinië,  Van de Andes tot het land van de Gaucho’s_2
  • Argentinië,  Van de Andes tot het land van de Gaucho’s_3
  • Argentinië,  Van de Andes tot het land van de Gaucho’s_4
pdf

Ontdek Buenos Aires aan de oevers van de grote Río Plata. Een hoofdstad waar elke wijk haar eigen opbouw heeft, van de tangobars van La Boca over de parken van Palermo, tot Recoleta, Nueve de Julio…Verken de regio van Mendoza, land van de heerlijke wijn... en de Anconcagua, de hoogste berg van de Andes. Doorkruis het Noordwesten met zijn nationale parken, zijn schrale valleien waar cactussen groeien als in het Amerikaanse Wilde Westen, proef van de charme van het koloniale Salta, de streek van de beroemde gaucho’s. Ontdekking van de wondermooie valleien van Calchaquies en de typische dorpjes Cachi en Molinos, gelegen aan de voet van het andes gebergte. Ontdekking van de Argentijnse Pampa met de wereldberoemde Gauchos en bezoek aan een Estancia.

DAG 1 : BRUSSEL – BUENOS AIRES

Vlucht van Brussel naar Buenos Aires via Madrid. 

DAG 2 : BUENOS AIRES

DAG 2 : BUENOS AIRES

Aankomst in Buenos Aires, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel. ‘s Namiddags,  geleid bezoek aan de «Plaza de Mayo» met «La Casa Rosada» (het presidentiëel paleis), het «Cabildo» (het huis van de eerste goeverneur van Argentinië), de «Nueve de Julio», la Boca, San Telmo en Palermo. Overnachting.

DAG 3 : BUENOS AIRES – MENDOZA

DAG 3 : BUENOS AIRES – MENDOZA

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Mendoza. Aankomst in Mendoza, onthaal,  transfer en intrek in het hotel. ‘s Namiddags,  geleid bezoek aan de stad, gesticht in 1561 door Don Pedro del Castillo. De bevrijder van Argentinië, generaal San Martin, stelde er zijn leger samen om erna ten strijde te trekken tegen de Spanjaarden. Bezoek aan de Avenida San Martin, het park ontworpen door de beroemde Franse architect Carlos Thays, de 3cerro de la gloria»,..Overnachting. 

DAG 4 : MENDOZA - ACONCAGUA - MENDOZA

DAG 4 : MENDOZA - ACONCAGUA - MENDOZA

Dagexcursie ter ontdekking van het hoogste gebergte van de Andes: de Aconcagua (6.959 m) Klim langs de route van de Andes naar Uspallata langs mooie en kleurrijke valleien. Korte halte te Uspallata. Verder naar Cacheuta, Punta de Vacas en Los Penitentes, een Argentijnse wintersportoord. Blik aan de Anconcagua. Aankomst te Las Cuevas aan de ingang van de grenstunnel naar Chile op 3.900 m hoogte. Aankomst in het park en wandeling naar het meer van Los Horcones. Terugreis naar Puente del Inca. Terugkeer naar Mendoza. Overnachting.

DAG 5 : MENDOZA - SAN JUAN

DAG 5 : MENDOZA - SAN JUAN

Transfer in richting van San Juan. Aankomst in San Juan en intrelk in het hotel. ‘s Namiddags, bezoek aan San Juan, hoofdstad van de gelijknamige provincie. Halte bij het mooiste klooster van de regio, deze van Santo Domingo. Vervolgens bezoek aan het archeologisch museum Mariano Gambier. Overnachting.

DAG 6 : SAN JUAN – ISCHIGUALASTO – VILLA UNION

DAG 6 : SAN JUAN – ISCHIGUALASTO – VILLA UNION

‘s Morgens, vertrek richting Villa Union. Bezoek aan de vallei van de maan van Ichigualasto «plaats waar de maan komt rusten» in het quechua (de taal van de Incas). De vallei is een eigenaardige verschijning van mineralen, rotsformaties, vegetatie en vooral van vele kleurtoonaarden, die van dit park één van de opmerkelijkste maken van Argentinië. Verderzetting naar Villa union. Overnachting. 

DAG 7 : VILLA UNION – NATIONALE PARK TALAMPAYA – VILLA UNION

DAG 7 : VILLA UNION – NATIONALE PARK TALAMPAYA – VILLA UNION

‘s Morgens ontdekking van het nationale park Talampaya. Het is een ander nationaal park met nogmaals indrukwekkende rotsformaties die het resultaat zijn van tektonische bewegingen van de aardkorst. Deze opgekomen rotsen zijn gedurende duizenden jaren blootgesteld aan de wind -en watererosie en zijn omgevormd tot een kleurrijk zand - en rotswoestijn met zeer hete temperaturen overdag en zeer koude ‘s nachts, met zware regenbuien in de zomer en krachtige windstoten in de lente.

DAG 8 : VILLA UNION – CHILECITO – CHAÑARMUYO

‘s Morgens vertrek naar Chilecito. Chilecito is gelegen in de vallei gevormd door het massief van de sierras del velazco in het oosten en de Sierra de Famatina in het westen. Aankomst in Chilecito en installatie in de Chañarmyu lodge. Verder bezoek aan de stad met zijn standbeeld van Che Guevara, één van de weinigen in Argentinië. Bezoek aan de mijn en zijn fameuze kabellift die de mijnwerkers vroeger bracht naar een hoogte van 4400m. ‘s avonds avondmaal en overnachting in de lodge.

DAG 9 : CHAÑARMUYO – CAFAYATE

‘s Morgens vertrek richting Cafayate via de heuvel van «el infiernillo» en de vallei van Amaicha. Aankomst in Cafayate, kleine koloniale stad, gelegen op 1.660 m. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 10 : CAFAYATE – MOLINOS

DAG 10 : CAFAYATE – MOLINOS

Dagexcursie naar Quebrada de Cafayate die de toegangspoort is naar de valleien van Calchaquies. Een unieke gelegenheid om indrukwekkende rotsen te bewonderen die door het water werden gebeeldhouwd. Het geheel doet ons denken aan de natuurparken van Utah in de Verenigde Staten maar met de grootheid van de Andes erbij. Verder naar Molinos, een typisch indiaans en koloniaal dorpje gelegen op 2200m. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 11 : MOLINOS – CACHI – SALTA

DAG 11 : MOLINOS – CACHI – SALTA

Excursie naar het hart van de Calchaquies valleien. Vertrek naar Cachi via de Cuesta del Obispo, het nationale park van Los Cardones, de vlakte van Tín Tín, met adembenemende panorama’s tot in Payogasta. Bezoek aan Cachi, , op 2.280 m tegenover de besneeuwde bergtoppen van de  Cachi en de Nevado Palermo-berg. Aankomst in Salta en intrek in het hotel. Overnachting. 

DAG 12 : SALTA

DAG 12 : SALTA

‘s Morgens, geleid bezoek aan de meest koloniale en aangename van de grote steden van het Noordoosten. Gelegen op een hoogte van 1.190m, gesticht in 1582, de stad werd heel vlug belangrijk omdat ze een verplichte doorgang was voor het uitvoeren van goederen vanuit Peru en Bolivia naar Europa. Bezoek aan de Centrale Plaats met het regeringspaleis bewaakt door de Gauchos in traditionele kledij (rood en zwarte ponchos), de San Fransisco kerk en het klooster van San Bernardo. Vrije namiddag. Overnachting.

DAG 13 : SALTA – SAN ANTONIO DE LOS COBRES – SALINAS GRANDES – SALTA

DAG 13 : SALTA – SAN ANTONIO DE LOS COBRES – SALINAS GRANDES – SALTA

Vertrek richting San Antonio de Los Cobres. Bezoek aan de Salinas Grandes, de grootste zoutvlakte van Argentinië, gelegen op 3.350 m hoogte over een oppervlakte van 120 km². Een indrukwekkend spektakel! Verder naar San Antonio de Los Cobres, kleine stad in de provincie van Salta gelegen op  3.775 m en gelegen op het kruispunt van de legendarische «Ruta40» (die het noorden met het zuiden van Argentinië verbindt) en de «Ruta51» (die naar Chili leidt). Terugkeer naar Salta op het einde van de namiddag. Overnachting. 

DAG 14 : SALTA – HUMAHUACA – TILCARA – SAN ANTONIO DE ARECO

Dagexcursie naar Humahuaca. Reis langs León, Volcán, Tumbaya en Purmamarca, klein Indiaans pre-Columbiaanse dorp en het zevenkleurige gebergte. Verder naar Tilcara (pre-colombiaans oord) met zijn archeologisch museum en zijn oude Indiaanse vesting Pucara. Aankomst in Humahuaca gelegen op 3.048 m, wandeling in de nauwe steegjes van dit Indiaans dorpje. Terugreis naar Salta en vlucht naar Buenos Aires. Transfer naar San Antonio de Areco en intrek aan het Estancia El Ombu. Avondmaal in het Estancia.

DAG 15 : SAN ANTONIO DE ARECO

Vrije dag op de Estancia, verschillende activiteiten worden ter plaatse voorgesteld.

DAG 16 : BUENOS AIRES – MADRID

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid.

DAG 17 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. 

EXTENSIE IGUAZU : DAG 14 : SALTA – HUMAHUACA – TILCARA – SALTA

EXTENSIE IGUAZU : DAG 14 : SALTA – HUMAHUACA – TILCARA – SALTA

Na de excursie, terugkeer naar Salta en overnachting. 

DAG 15 : SALTA - IGUAZU

DAG 15 : SALTA - IGUAZU

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguazu. Aankomst in Iguazu, onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting. 

DAG 16 : IGUAZU

DAG 16 : IGUAZU

‘s Morgens laat de uitstap u toe één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties te bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hart van een tropisch paradijs. Vertrek per trein naar de watervallen. Wandeling van ongeveer 1200 meter op de bruggen met een uitzicht op de watervallen. Daarna, Wandeling naar de beroemde “Garganta del Diablo”, afhankelijk van de weersomstandigheden en het niveau. Terug naar het hotel. Overnachting.

DAG 17 : IGUAZU - BUENOS AIRES – SAN ANTONIO DE ARECO

‘s Morgens, geleid bezoek aan de Braziliaanse zijde van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Ontdekking van de watervallen door te wandelen langs de paden, allemaal goed gelegen om aan de toeristen, het beste uitzicht aan te bieden. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires.

Hername van het oorspronkelijke programma op dag 14

Hername van het oorspronkelijke programma op dag 14.

Aankopen : Openingsuren in Buenos Aires en meestal grote steden : van 9 tot 19 u., meestel zijn gesloten zaterdag namiddag en zondag. Enkele mogelijkheden in de wijk van San Telmo te Buenos Aires of te Ushuaia (voorwerpen in llao llao hout) Te Ushuaia, in het Museo del Fin del mundo kunt ook een stempel in uw reispas laten zetten.

Belgische Ambassade :
Defensa, 113 8
BUENOS AIRES
tél.: 00 54 11 43 31 00 66

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Argentinië of bij een consulaat te informeren.

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 2 flessen alcoholische drank (maximum 2 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Europese type (enkele hotels met stopcontacten van het Amerikaanse type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (toeristische diensten).

Inentingen, medicijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medicijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Luchthaventaksen – BELANGRIJK : Ze zijn inbegrepen uitgezonderd te El Calafate 7 usd  en Trelew 3 usd  (louter ter informatie en kan elk moment gewijzigd worden ) ter plaatse te betalen.

Maaltijden : In Buenos Aires vindt u een grote keuze aan restaurants. Het is zeer mooeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in fubnktie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars en "fast foods" die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden.

Metro van Buenos Aires : Er bestaan 5 lijnen in Buenos Aires van lijn A tot lijn E.. De tickets zijn enkel verkrijgbaar in de stations tegen een halve peso per ticket (prijs louter ter inlichting).

Munteenheid : Het is niet noodzakelijk uw dollars te wisselen. Meestal mogen betalingen in US$ gebeuren.

Pers : De voornaamste kranten zijn in Buenos Aires : La Nación, Clarín, La Prensa, La Razón. In het Engels : Buenos Aires Herald.

Taxis : Taxi's in Buenos Aires zijn geel en zwart. Het is niet de gewoonte een fooi te geven.

Telefoneren : Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar bij meestal  boekhandels of bij :
Telefónica Argentina
Avenida Corrientes, 707
BUENOS AIRES

Uur : GMT -3. 12 u te Buenos Aires = 16 u te Brussel tijdens de winter of 17h tijdens de zomer. 

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te gebruiken (verkrijgbaar in de meeste kruideniershandels).

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Air Europa in economische klasse
- De binnenlandse vluchten
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T in privé
- Het verblijf in de vermelde hotels (of  evenwaardig)  
- Het ontbijt 
- De avondmaal van dag 8
- De vermelde excursies vergezeld door een privé gids
- De luchthaventaksen (uitgezonderd Buenos Aires)
- Een gedetailleerde gids
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours
- De garantiefonds

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven 

Vertrekdatum en prijzen

STANDAARD HOTELS - Dubbele kamer 15/07/2017 € 5.445 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web