Home Listing Argentinië, de wijnroute

Argentinië, de wijnroute

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag 15 dagen / 13 nachten

  • Argentinië, de wijnroute_0
  • Argentinië, de wijnroute_1
  • Argentinië, de wijnroute_2
  • Argentinië, de wijnroute_3
pdf

De "Wijnroute", is een rondreis die speciaal ontworpen is om de voornaamste wijnstreken en wijngaarden van Argentinië. Een rondreis die u meeneemt van de oevers van de Rio de La Plata naar de zuidpoolgewesten met een oneindigheid van landschappen, van de pampa’s tot aan de kanalen van Patagonië over het Lago Argentino met de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno.  U ontdekt Buenos Aires met zijn nostalgische charme , op het ritme van de beroemde Argentijnse tango. Doorkruis het Noordwesten met zijn schrale valleien waar cactussen groeien, proef van de charme van het koloniale Salta, de streek van de beroemde gaucho’s. Een zeer volledige rondreis due u alle facetten van Argentinië laat ontdekken.

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - BUENOS AIRES

Vlucht van Brussel richting Buenos Aires, via Madrid. Maaltijden en overnachting aan boord.

DAG 2 : BUENOS AIRES

DAG 2 : BUENOS AIRES

Aankomst in Buenos Aires, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, geleid bezoek aan de «Plaza de Mayo» met «La Casa Rosada» (het presidentiële paleis), het «Cabildo» (het huis van de eerste gouverneur van Argentinië), de «Avenida Nueve de Julio» (de grootste ter wereld), de typische wijk la Boca, San Telmo en Palermo. In de late namiddag, terugkeer naar het hotel Two***.

DAG 3 : BUENOS AIRES - SALTA

DAG 3 : BUENOS AIRES - SALTA

Transfer naar de luchthaven en vlucht richting Salta. Ontdekking van de tropische Andes met hun verrassende landschappen die heel verschillend zijn van de Peruviaanse Andes. Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. Geleid bezoek aan de meest koloniale en aangename van de grote steden van het Noordoosten. Gelegen op een hoogte van 1.190m, gesticht in 1582, de stad werd heel vlug belangrijk omdat ze een verplichte doorgang was voor het uitvoeren van goederen vanuit Peru en Bolivië naar Europa. Bezoek aan het koloniale centrum met het regeringspaleis bewaakt door de Gauchos in traditionele kledij (rood en zwarte poncho), de San Fransisco kerk en het klooster van San Bernardo. Een gepaste gelegenheid voor het aankopen van leder, truien in alpaca-wol en andere lokale ambachtsproducten. Overnachting in hotel Aldaba***.

DAG 4 : SALTA - CAFAYATE

DAG 4 : SALTA - CAFAYATE

Dagexcursie naar de “Quebrada de Cafayate”. Een unieke gelegenheid om indrukwekkende rotsen waar te nemen die door het water werden gebeeldhouwd.  Het geheel doet ons  denken aan het natuurpark van Utah in de Verenigde Staten maar met de grootheid van de Andes erbij. Reis langs la Quebrada del Rio Las Conchas en Cerrillos. Vervolgens richting Cafayate, kleine koloniale stad gelegen op 1.660m. Dit is het tweede wijngebied van Argentinië in termen van kwaliteit. Cafayate staat bekend om zijn Torrontes, een zeer aromatische droge witte wijn, maar ook voor bekende goede rode wijnen zoals de Cabernet Sauvignon, Malbec en Tannat. Intrek in het hotel Viñas de Cafayate****, gelegen in het hart van de wijngaarden.

DAG 5 : CAFAYATE - MOLINOS - CACHI - SALTA

DAG 5 : CAFAYATE - MOLINOS - CACHI - SALTA

Vertrek naar Molinos, een typisch indiaans en koloniaal dorpje gelegen op 2200m. Vervolgens vertrek naar Cachi Bezoek aan Cachi, op 2.280 m tegenover de besneeuwde bergtoppen van de Cachi en de Nevado Palermo-berg, in het hart van de Calchaquies valleien.  Terugkeer naar Salta via de Cuesta del Obispo, het nationale park van Los Cardones, de vlakte van Tín Tín, met adembenemende panorama’s tot in Payogasta. Aankomst in Salta en intrek in het hotel Aldaba***.

DAG 6 : SALTA - TILCARA - PURMAMARCA - HUMAHUACA - SALTA

DAG 6 : SALTA - TILCARA - PURMAMARCA - HUMAHUACA - SALTA

Dagexcursie naar Humahuaca. Reis langs, Purmamarca, een klein Indiaans pre-Columbiaans dorp en het zevenkleurige gebergte, verder naar Tilcara met zijn archeologisch museum en zijn oude Indiaanse vesting Pucara. Aankomst in Humahuaca gelegen op 3.048m, wandeling in de nauwe steegjes van dit Indiaans dorpje. In de late namiddag terugkeer naar Salta. Overnachting in het hotel Aldaba***.

DAG 7 : SALTA - MENDOZA

DAG 7 : SALTA - MENDOZA

Transfer naar de luchthaven en vlucht richting Mendoza. Aankomst in Mendoza, een stad gesticht in 1561 door Don Pedro del Castillo. De bevrijder van Argentinië, generaal San Martin, stelde er zijn leger samen om erna ten strijde te trekken tegen de Spanjaarden. onthaal, transfer en intrek in het hotel. Mendoza is ook de wijnstad van Argentinië die maar liefst 70 % van de Argentijnse wijn produceert. Onthaal, transfer en intrek in het hotel Club Tapiz***.

DAG 8 : MENDOZA - UCO VALLEI - MENDOZA

DAG 8 : MENDOZA - UCO VALLEI - MENDOZA

Vertrek langs de bekende “Ruta Nacional 40” richting de Uco Vallei. Onderweg, ontdekking van de Bodega Don Arturo, gelegen in de prachtige Lunlunta Vallei. Interessante wandeling in haar wijngaarden en degustatie. Vervolgens verder richting de Uco Vallei. Bezoek aan de Bodega Salentein waarvan de wijngaarden op 1.500m boven zee niveau gelegen zijn. Een gids zal u hier de installaties en de spectaculaire wijnkelder waar de vaten geplaatst zijn tonen. Verder krijgt u een degustatie van de wijnen en wordt het proces van het maken van de wijnen uitgelegd. Middagmaal in het restaurant Killka. Terugkeer naar Mendoza in de late namiddag. Overnachting in het hotel Club Tapiz***.

DAG 9 : MENDOZA - WIJNGAARDEN

DAG 9 : MENDOZA - WIJNGAARDEN

Een ochtend gewijd aan de ontdekking van twee andere wijngaarden. Degustatie en middagmaal zijn inbegrepen. In de vroege namiddag, terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Club Tapiz***.

DAG 10 : MENDOZA - EL CALAFATE

DAG 10 : MENDOZA - EL CALAFATE

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar El Calafate, via Buenos Aires. Verwelkoming door onze gids en vertrek naar het dorp. Aankomst in El Calafate, dorpje aan de oever van het Lago Argentino ontdekt in 1877, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door de Unesco uitgeroepen tot monument van het wereldpatrimonium. Intrek en overnachting in hotel Cauquennes de Nimez***. 

DAG 11 : NATIONALE PARK LOS GLACIARES - PERITO MORENO

DAG 11 : NATIONALE PARK LOS GLACIARES - PERITO MORENO

Daguitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. De enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen gigantische golven veroorzaken. In tegenstelling tot de Alpijnse meren is het water van de Lago Argentino azuurblauw en bevat miljoenen rotsdeeltjes. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, uw kunt zo guanaco’s, otters, poema’s, arenden... observeren. Terugkeer in de late namiddag. ‘s Avonds, avondmaal en overnachting in de Estancia El Galpon del Glaciar.

DAG 12 : EL CALAFATE - ESTANCIA CRISTINA - EL CALAFATE

DAG 12 : EL CALAFATE - ESTANCIA CRISTINA - EL CALAFATE

‘s Ochtends vertrek richting Lago Argentino en navigatie op het derde grootste meer van Zuid-Amerika. Na ongeveer twee uur varen komt u aan de indrukwekkende gletsjer Upsala. Ontdekking van deze gletsjer. Vervolgens vertrekt u richting Estancia Cristina. Ontdekking van Estancia Cristina en bezoek van het museum. Een bijzondere belevenis in een van de mooiste regio’s van Argentijns Patagonië. Nadien gaat u met een 4x4 tot een refuge waar u een korte wandeling maakt naar een mooi panorama punt waar u een prachtig uitzicht heeft over het meer en de gletsjers. Terugkeer naar de haven en uw hotel Cauquennes de Nimez***.  

DAG 13 : EL CALAFATE - BUENOS AIRES

DAG 13 : EL CALAFATE - BUENOS AIRES

Transfer naar de luchthaven en vlucht richting de hoofdstad van Argentinië. Aankomst in Buenos Aires, onthaal en transfer naar het hotel. ‘s Avonds, tango spektakel in één van de beste cabarets van de stad, Carlos Gardel. Avondmaal en transfers zijn inbegrepen! Overnachting in het hotel Two***.

DAG 14 : BUENOS AIRES - TIGRE - MADRID

DAG 14 : BUENOS AIRES - TIGRE - MADRID

‘s Morgens bezoek aan het noorden van Buenos Aires, aan de residentiële wijken en Tigre, dat vaak het Venetië van Buenos Aires wordt genoemd. Boottocht op de Rio Parana door de delta tussen een massa kleine eilandjes en kanaaltjes. Terugkeer naar het hotel in de vroege namiddag. Vervolgens transfer naar de luchthaven en vlucht richting Brussel, via Madrid. Maaltijden en overnachting aan boord.

DAG 15 : MADRID - BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten. 

Aankopen : Openingsuren in Buenos Aires en meestal grote steden : van 9 tot 19 u., meestel zijn gesloten zaterdag namiddag en zondag. Enkele mogelijkheden in de wijk van San Telmo te Buenos Aires of te Ushuaia (voorwerpen in llao llao hout) Te Ushuaia, in het Museo del Fin del mundo kunt ook een stempel in uw reispas laten zetten.

Belgische Ambassade :
Defensa, 113 8
BUENOS AIRES
tél.: 00 54 11 43 31 00 66

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Argentinië of bij een consulaat te informeren.

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 2 flessen alcoholische drank (maximum 2 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Europese type (enkele hotels met stopcontacten van het Amerikaanse type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (toeristische diensten).

Inentingen, medicijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medicijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Luchthaventaksen – BELANGRIJK : Ze zijn inbegrepen uitgezonderd te El Calafate 7 usd  en Trelew 3 usd  (louter ter informatie en kan elk moment gewijzigd worden ) ter plaatse te betalen.

Maaltijden : In Buenos Aires vindt u een grote keuze aan restaurants. Het is zeer mooeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in fubnktie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars en "fast foods" die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden.

Metro van Buenos Aires : Er bestaan 5 lijnen in Buenos Aires van lijn A tot lijn E.. De tickets zijn enkel verkrijgbaar in de stations tegen een halve peso per ticket (prijs louter ter inlichting).

Munteenheid : Het is niet noodzakelijk uw dollars te wisselen. Meestal mogen betalingen in US$ gebeuren.

Pers : De voornaamste kranten zijn in Buenos Aires : La Nación, Clarín, La Prensa, La Razón. In het Engels : Buenos Aires Herald.

Taxis : Taxi's in Buenos Aires zijn geel en zwart. Het is niet de gewoonte een fooi te geven.

Telefoneren : Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar bij meestal  boekhandels of bij :
Telefónica Argentina
Avenida Corrientes, 707
BUENOS AIRES

Uur : GMT -3. 12 u te Buenos Aires = 16 u te Brussel tijdens de winter of 17h tijdens de zomer. 

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te gebruiken (verkrijgbaar in de meeste kruideniershandels).

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Iberia
- De binnenlandse vluchten
- De luchthaventaksen
- De transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Het verblijf in het hotel (of evenwaardig)
- Het ontbijt
- De vermelde maaltijden
- Een reisgids
- De uitstappen vermeld in het programma vergezeld door een gids (Engels)
- De “Kwaliteit Service” van Sudamerica Tours
- Een gedetailleerde reisgids 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De dranken en de persoonlijke uitgaven
- De eventuele verzekeringen : Annulatieverzekering is 5% van het totale bedrag, Full option verzekering is 6% van het totale bedrag (Annulatie- & bijstandsverzekering, bagage, verwondingen & repatriëring)

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 16/08/2017 € 4.530 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web