Home Listing Magische Wereld van Argentinië

Magische Wereld van Argentinië

Begeleide rondreis (in het frans)- Gewaarborgd vertrek - Maximum 22 personen 15 dagen / 12 nachten

  • Magische Wereld van Argentinië_0
  • Magische Wereld van Argentinië_1
  • Magische Wereld van Argentinië_2
  • Magische Wereld van Argentinië_3
  • Magische Wereld van Argentinië_4
pdf

Een rondreis met een gids-begeleider die u meeneemt van de oevers van de Rio de La Plata naar de zuidpoolgewesten met een oneindigheid van landschappen, van de pampa’s tot aan de kanalen van Patagonië over het Lago Argentino met de indrukwekkende gletsjer Perito Moreno. U ontdekt Buenos Aires met zijn nostalgische charme, op het ritme van de beroemde Argentijnse tango en Ushuaia, de meest zuidelijk gelegen stad ter wereld aan de oevers van het Beagle-kanaal. Laat U betoveren door het wonderlijke schouwspel van de natuur met de watervallen van Iguazu. Doorkruis het Noordwesten met zijn schrale valleien waar cactussen groeien, proef van de charme van het koloniale Salta, de streek van de beroemde gaucho’s. Een zeer volledige rondreis due u alle facetten van Argentinië laat ontdekken.

DAG 01 : BRUSSEL – MADRID – BUENOS AIRES

Vlucht van Brussel naar Buenos Aires via Madrid. Maaltijden en overnachting aan boord.

DAG 02 : BUENOS AIRES

DAG 02 : BUENOS AIRES

Aankomst te Buenos Aires, onthaal door onze gids en stadbezoek. Geleid bezoek aan de «Plaza de Mayo» met «La Casa Rosada» (het presidentiële paleis), het «Cabildo» (het huis van de eerste gouverneur van Argentinië), de «Nueve de Julio», la Boca, San Telmo en Palermo. «Asado» middagmaal in een typische parilla. Intrek in het hotel Two***. Vrije namiddag. 

DAG 03 : BUENOS AIRES

DAG 03 : BUENOS AIRES

Ontbijt. Daguitstap naar het noorden van Buenos Aires, aan de residentiële wijken en Tigre, dat vaak het Venetië van Buenos Aires wordt genoemd. Boottocht op de Rio Parana door de delta tussen een massa kleine eilandjes en kanaaltjes. Middagmaal onderweg. Terugkeer naar het hotel.Overnachting in het hotel Two***.

DAG 04 : BUENOS AIRES – USHUAIA

DAG 04 : BUENOS AIRES – USHUAIA

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ushuaia. Aankomst te Ushuaia, onthaal door onze gids en transfer naar het hotel. Middagmaal in een lokale restaurant. Uitstap in het Nationaal Park van Vuurland. Geopend in 1960, uitgespreid over 63.000 ha, is dit het meest zuidelijke beschermde natuurgebied en het enige met kusten. Overtocht van de Rio Pipo naar het Lago Roca (dit meer wordt bevoorraad door gletsjers) en Bahia Lapataia. Enkele condors verblijven in het park. Overnachting in het hotel Campanilla***.

DAG 05 : USHUAIA

DAG 05 : USHUAIA

Ontbijt. ‘s Morgens, excursie per catamaran op de sporen van de bekende zeevaarder Charles Darwin die de doorgang ontdekte aan boord van zijn vaartuig de Beagle. Het Beagle-kanaal scheidt het Vuurland van het Chileense eiland Navarino, laatste stukje aarde voor men de Kaap Hoorn bereikt. Scheepvaart en uitzonderlijk uitzicht op de Martiaal-gletsjer. Gelegenheid om het eilanden van Los Lobos en zijn zeewolven te zien alsook het eiland Pajaro waar aalscholvers en pinguïns van Magellan te ontdekken zijn. Middagmaal in een lokale restaurant. In de namiddag, geleid bezoek aan de hoofdstad van Vuurland, Ushuaia, de meest zuidelijke stad van de wereld die in 1884 werd gesticht. De stad heeft een zeer typisch karakter dankzij de houten huisjes in pastel kleuren. Bezoek aan het museum van de gevangenis . Terugkeer naar het hotel. Overnachting in het hotel Campanilla***.

DAG 06 : USHUAIA – EL CALAFATE

DAG 06 : USHUAIA – EL CALAFATE

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar El Calafate, dorpje gelegen aan de oever van het Lago Argentino ontdekt in 1877, nabij het Nationaal Park Los Glaciares. Dit park werd door de Unesco uitgeroepen tot wereldpatrimonium. Aankomst, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel Cauquennes de Nimez***. Avondmaal in het hotel. 

DAG 07 : PERITO MORENO

DAG 07 : PERITO MORENO

Ontbijt. Daguitstap naar de Perito Moreno, verrassend en onvergetelijk schouwspel van een 60 m hoge en 4 km brede ijsmassa. De enige gletsjer ter wereld die voortdurend groeit. Deze voortdurende aangroei heeft als gevolg dat ijsstukken loskomen en bij het neervallen  gigantische golven veroorzaken. In tegenstelling tot de meren van de Alpen is het water van de Lago Argentino azuurblauwe en het bevat miljoenen rotsdeeltjes. Het Nationaal Park heeft een heel uitgebreide en beschermde fauna en flora, u kunt zo guanaco’s, otters, poema’s, arenden... observeren. 
In optie : Boottocht van ongeveer 1u langs de gletsjer Perito Moreno. Boxlunch onderweg. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel  Cauquennes de Nimez***.

DAG 08 : EL CALAFATE – NATIONAAL PARK LOS GLACIARES : LAGO ARGENTINO

DAG 08 : EL CALAFATE – NATIONAAL PARK LOS GLACIARES : LAGO ARGENTINO

Ontbijt. Daguitstap op de Lago Argentino. Transfer naar de haven Vertrek per boot uit de haven van Bandera en navigatie op het noordelijke gedeelte van de Lago Argentino tussen de bergachtige wanden en de ijsbergen afkomstig van de indrukwekkende gletsjer Upsala. Navigatie tussen de ijsbergen en ijsformaties. Verdere navigatie naar de gletsjer Spegazzini, genoemd naar een Italiaanse natuurkundige. Boxlunch onderweg. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in hotel Cauquennes de Nimez***.
BELANGRIJK BERICHT : de vaarroute kan variëren naargelang de weersomstandigheden, de vaaromstandigheden en voornamelijk de toestand van het ijs. In dit geval zal de route aangepast worden zodat u maximaal kan genieten van het Nationale Park.

DAG 09 : EL CALAFATE – BUENOS AIRES

DAG 09 : EL CALAFATE – BUENOS AIRES

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Buenos Aires. Aankomst, onthaal, transfer en intrek in het hotel Two***. ‘s Avonds, vertrek naar één van de beste cabarets van Buenos Aires, «La Ventana». Avondmaal met Tangospektakel.  Terugkeer naar het hotel.

DAG 10 BUENOS AIRES – SALTA

DAG 10 BUENOS AIRES – SALTA

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Salta. Aankomst te Salta, onthaal door onze gids en middagmaal in een lokale restaurant. Geleid bezoek aan de meest koloniale en aangename van de grote steden van het Noordoosten. Gelegen op een hoogte van 1.190m, gesticht in 1582, de stad werd heel vlug belangrijk omdat ze een verplichte doorgang was voor het uitvoeren van goederen vanuit Peru en Bolivia naar Europa. Bezoek aan de Centrale Plaats met het regeringspaleis bewaakt door de Gauchos in traditionele kledij (rood en zwarte ponchos), de San Fransisco kerk en het klooster van San Bernardo. Intrek in het hotel Antigo Convento***.

DAG 11 : SALTA – CAFAYATE – SALTA

DAG 11 : SALTA – CAFAYATE – SALTA

Ontbijt. Dagexcursie naar Quebrada de Cafayate die de toegangspoort is naar de valleien van Calchaquies. Een unieke gelegenheid om indrukwekkende rotsen te bewonderen die door het water werden gebeeldhouwd. Het geheel doet ons denken aan de natuurparken van Utah in de Verenigde Staten maar met de grootheid van de Andes erbij. Reis langs Cerrillos, la Quebrada del Rio Las Conchas. Verder naar Cafayate, kleine koloniale stad, gelegen op 1.660 m. Middagmaal onderweg.Terugkeer naar het Salta in de late namiddag. Overnachting in het hotel Antigo Convento***.

DAG 12 : SALTA – HUMAHUACA – SALTA

DAG 12 : SALTA – HUMAHUACA – SALTA

Ontbijt. Dagexcursie naar Humahuaca. Reis langs León, Volcán, Tumbaya en Purmamarca, klein Indiaans pre-Columbiaanse dorp en het zevenkleurige gebergte. Verder naar Tilcara (pre-colombiaans oord) met zijn archeologisch museum en zijn oude Indiaanse vesting Pucara. Aankomst in Humahuaca gelegen op 3.048 m, wandeling in de nauwe steegjes van dit Indiaans dorpje. Middagmaal onderweg.Terugreis naar Salta en overnachting in hotel Antigo Convento***.

DAG 13 : SALTA – BUENOS AIRES – MADRID

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Bruxelles via Buenos Aires en Madrid. Maaltijden en overnachting aan boord. 

DAG 14 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten. 

EXTENSIE IGUAZU : DAG 13 : SALTA – IGUAZU

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguazu. Aankomst te Iguazu, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel 21 Oranges***.

DAG 14 : IGUAZU – ARGENTIJNSE KANT

DAG 14 : IGUAZU – ARGENTIJNSE KANT

Ontbijt. ‘s Morgens, bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Vertrek met een treintje naar het Garganta del Diablo station. Van hieruit wandelt u ongeveer 1200 meter op de bruggen over de Iguazu rivier naar de beroemde “Garganta del Diablo” voor een spectaculair uitzicht, afhankelijk van de weersomstandigheden en het niveau van het water. Middagmaal onderweg. ‘s Namiddags maakt u nog enkele korte wandelingen over de bruggen om de watervallen vanuit verschillende invalshoeken te kunnen bewonderen. Terugkeer naar het hotel in de namiddag. Overnachting in het hotel 21 Oranges***.

DAG 15 : IGUACU - BRAZILIAANSE KANT - BUENOS AIRES

DAG 15 : IGUACU -  BRAZILIAANSE KANT - BUENOS AIRES

Ontbijt. ‘s Morgens, overtocht via de Tancredo Neves-brug en bezoek aan de Braziliaanse kant van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend ! Deze uitstap laat u toe één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties te bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hart van een tropisch paradijs. Ontdekking van de watervallen door langs de paden te wandelen, allemaal goed gelegen om aan de toeristen het best mogelijke uitzicht aan te bieden. Middagmaal onderweg. Transfer naar de luchthaven van Iguazu en vlucht naar Buenos Aires. Aankomst in Buenos Aires. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Two***.

DAG 16 : BUENOS AIRES - MADRID

DAG 16 : BUENOS AIRES - MADRID

Ontbijt. Vrije dag. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Bruxelles via Madrid. Maaltijden en overnachting aan boord. 

DAG 17 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten.

Aankopen : Openingsuren in Buenos Aires en meestal grote steden : van 9 tot 19 u., meestel zijn gesloten zaterdag namiddag en zondag. Enkele mogelijkheden in de wijk van San Telmo te Buenos Aires of te Ushuaia (voorwerpen in llao llao hout) Te Ushuaia, in het Museo del Fin del mundo kunt ook een stempel in uw reispas laten zetten.

Belgische Ambassade :
Defensa, 113 8
BUENOS AIRES
tél.: 00 54 11 43 31 00 66

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Argentinië of bij een consulaat te informeren.

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 2 flessen alcoholische drank (maximum 2 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Europese type (enkele hotels met stopcontacten van het Amerikaanse type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (toeristische diensten).

Inentingen, medicijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medicijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Luchthaventaksen – BELANGRIJK : Ze zijn inbegrepen uitgezonderd te El Calafate 7 usd  en Trelew 3 usd  (louter ter informatie en kan elk moment gewijzigd worden ) ter plaatse te betalen.

Maaltijden : In Buenos Aires vindt u een grote keuze aan restaurants. Het is zeer mooeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in fubnktie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars en "fast foods" die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden.

Metro van Buenos Aires : Er bestaan 5 lijnen in Buenos Aires van lijn A tot lijn E.. De tickets zijn enkel verkrijgbaar in de stations tegen een halve peso per ticket (prijs louter ter inlichting).

Munteenheid : Het is niet noodzakelijk uw dollars te wisselen. Meestal mogen betalingen in US$ gebeuren.

Pers : De voornaamste kranten zijn in Buenos Aires : La Nación, Clarín, La Prensa, La Razón. In het Engels : Buenos Aires Herald.

Taxis : Taxi's in Buenos Aires zijn geel en zwart. Het is niet de gewoonte een fooi te geven.

Telefoneren : Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar bij meestal  boekhandels of bij :
Telefónica Argentina
Avenida Corrientes, 707
BUENOS AIRES

Uur : GMT -3. 12 u te Buenos Aires = 16 u te Brussel tijdens de winter of 17h tijdens de zomer. 

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te gebruiken (verkrijgbaar in de meeste kruideniershandels).

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Air Europa of Iberia in Eco klasse
- De binnenlandse vluchten
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Het verblijf in de vermelde hotels (of  evenwaardig) 
- Halfpension zoals vermeld in het programma van dag 2 tot dag 12 (+ dag 14 & 15 voor de verlenging)
- De diensten van een plaatselijke Franstalige ou Engelstalige gids
- Alle vermelde bezoeken en uitstappen, toegangsprijzen inbegrepen
- Een gedetailleerde reishandboek
- Garantiefonds
- De luchthaventaksen vanuit Europa

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De luchthaventaksen te El Calafate en Ushuaia (± 25 US$ in totaal)

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 03/12/2017 € 4.555 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web