Home Listing Hola Bolivia

Hola Bolivia

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke woensdag 14 dagen / 12 nachten

  • Hola Bolivia_0
  • Hola Bolivia_1
  • Hola Bolivia_2
  • Hola Bolivia_3
  • Hola Bolivia_4
pdf

Klassieke rondreis die u meeneemt op ontdekkingstocht door Bolivia, van Santa Cruz in de tropische vlakten naar La Paz op de Altiplano, doorheen de tropische valleien en Sucre, de grondwettelijke hoofdstad van het land en een parel van koloniale architectuur, Potosi en de Cerro Rico, de “zilverberg” die Europa in de koloniale tijd fortuinen opleverde, Uyuni en de grootste zoutvlakte ter wereld, aan Tiwanaku, de stille getuige van een grootse, oude beschaving en La Paz, de hoofdstad stad met zowel een moderne als een traditioneel Indiaanse inslag. U kiest uit diverse aantrekkelijk geprijsde formules in standaard, middenklasse of luxehotels.

DAG 1 : BRUSSEL – SAO PAULO – SANTA CRUZ DE LA SIERRA

Vertrek per vliegtuig naar Madrid en aansluitende vlucht naar Santa Cruz de la Sierra via Sao Paulo.

DAG 2 : SANTA CRUZ DE LA SIERRA

DAG 2  : SANTA CRUZ DE LA SIERRA

Aankomst te Santa Cruz de la Sierra, in het hart van de tropische pleinen van Oost Bolivia aan de voet van de Andes. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Stadsbezoek: Santa Cruz is een moderne maar zeer aangename stad met vele parken. Het centrum heeft heeft nog een zekere aantal koloniale gebouwen bewaard, o.a. de kathedraal. De typische markten zijn ook de moeite waarde, men vidt et al de tropische vruchten. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3 : SANTA CRUZ DE LA SIERRA (SAMAIPATA)

Ontbijt. Uitstap naar de eerste uitlopers van de Andes langs het natuurpark Amboro tot aan de site van Samaipata. Bezoek aan het archeologisch complex met stenen en rotsen die Incagraveringen vertonen. De betekenis ervan is nog altijd een raadsel. Terugkeer naar Santa Cruz aan het einde van de dag.. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : SANTA CRUZ – SUCRE

DAG 4  : SANTA CRUZ – SUCRE

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Sucre temidden van de tropische valleien. De stad, op 2.790 m hoogte, heeft een aangenaam klimaat heel jaar lang. Sucre is de grondwettelijke hoofdstad van Bolivia en een prachtige koloniale stad met witte huizen met houten balkons. Stadsbezoek met de Casa de la Libertad waar de onafhankelijkheid van het land ondertekend werd in 1825, de kathedraal en de kapel van de Virgen de Guadalupa, overdekt met goud en juwelen. Daarna het Bolivar-park, de Plaza Anzures en de koloniale kerken van La Recoleta, Santo Domingo, Santa Monica enz. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)

DAG 5 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)

Ontbijt. Dagexcursie : ‘s morgens bezoek aan het typisch dorpje van Tarabuco met zijn fantastisch Indiaanse markt (ENKEL OP ZONDAG !)die alle pleinen en straten van het dorpje inpalmt. De boeren die komen uit alle omliggende dorpjes, komen er hun producten ruilen, want de ruilhandel is hier nog steeds in voege. Typisch middagmaal. Bezoek aan een atelier waar de typische Tarabuco weefsels worden geweven. Terugreis naar Sucre. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie. 

DAG 6 : SUCRE – POTOSI

DAG 6  : SUCRE – POTOSI

Ontbijt.  ‘s Morgens privétransfer langs heel mooie landschappen van de Cordillera tot aan Potosi. Bezoek aan de stad met de koloniale kerken en de Casa de la Moneda waar de zilverstoven omgezet werden in geldstukken. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : POTOSI – UYUNI

DAG 7 : POTOSI – UYUNI

 ‘s Morgens vertrek met 4x4 langs een prachtige weg naar Uyuni. Wij rijden doorheen de Altiplano en bezoeken de mijn van Pulcamayo onderweg. lunch. Aankomst in de late namiddag. Onthaal, transfer en intrek in het hotel.  Overnachting in het hotel an de gekozen categorie.

DAG 8 : UYUNI

DAG 8 : UYUNI

Ontbijt. Vertrek naar het Zoutmeer, de «Gran Salar». Excursie naar enkele eilandjes en halte te Incahuasi, een eiland dat oprijst uit de enorme witte vlakte, beter bekend als «Isla del Pescado» Men ziet er een groot aantal enorme cactussen, zekere van 8 m hoogte. Lunchbox. ‘s Namiddags bezoek aan het dorpje Coquesa, gelegen aan de voet van de Tunupavulkaan en bezoek aan de archeologische site met zijn mummies. Overnachting in het hotel an de gekozen categorie.

DAG 9 : UYUNI – LA PAZ

DAG 9  : UYUNI – LA PAZ

Transfer naar de luchthaven van Uyuni en vlucht naar La Paz. Onthaal en transfer naar uw hotel. Stadsbezoek met de Plaza Murillo, het presidentieel paleis, de kathedraal, de Calle Jaén met oude koloniale huizen, de uitkijkpost van Laikakota, de Indiaanse markten waaronder de beroemde heksenmarkt, de vallei van de Maan met haar vreemde kleiachtige formaties. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 : LA PAZ - TIAHUANACO

DAG 10 : LA PAZ - TIAHUANACO

Ontbijt. Excursie naar de mysterieuze site van Tiwanaku met sporen van een antieke beschaving die 2.000 jaar geleden en lang voor de komst van de Inca’s over de hoogvlakte heerste; Uw ziet er de piramide van de Akapana, de esplanade van de Kalaasasaya, het reuzenstandbeeld van El Fraile en de monoliet Ponce met vreemde tekens, de beroemde Zonnepoort… Vrije namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 11 : LA PAZ – COPACABANA – CRUISE TITICACAMEER – ISLA DEL SOL

DAG 11 : LA PAZ – COPACABANA – CRUISE TITICACAMEER – ISLA DEL SOL

Ontbijt. Vertrek per lijnbus naar Chua en inscheping. Cruise op het Titicacameer naar het Zonne-eiland via Tiquina. Navigatie aan boord van een rieten bootje. Blik op de tempel van Pikokaina. We leggen aan bij de heilige fontein met de Incatrappen. Daarna bezoeken we het etnografisch museum. Vervolgens leggen we aan de noordkant aan bij het typische dorpje Challapampa, het  archeologisch  museum,    de  heilige tempel van Chincana. Traditionele Kallawaya-ceremonie waarbij mystiek, en geneeskunde gecombineerd worden. Avondmaal aan boord van de catamaran met folkloristisch spektakel. Overnachting. Catamaran 4****.

DAG 12 : ISLA DEL SOL – COPACABANA (CRUISE) – LA PAZ

DAG 12 : ISLA DEL SOL – COPACABANA (CRUISE) – LA PAZ

Ontbijt buffet. Verderzetting van de cruise. Aankomst te Copacabana. Bezoek aan het heiligdom van Copacabana. Vertrek per autocar langs de schilderachtige landschappen ven het schiereiland van Copacabana tot aan Tiquina. Aankomst te La Paz en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 13 : LA PAZ – SAO PAULO – BRUSSEL

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid via Sao Paulo. Aansluitende vlucht naar Brussel.

DAG 14 : BRUSSEL

Aankomst in Brussel en einde der diensten.

Aankopen : Allerlei artiekelen zoals wol (alpaca), aardewerk, tapijten,  enz… De verleiding zal groot zijn! Wat de alpacawol betreft zal u kwaliteitsprodukten vindt u meestal in winkels met gecertifieerde merken terug. Vanzelfsprekend zal u overal dezelfde artikelen vinden tegen een lagera prijs, maar van minder goed kwaliteit. Opgelet voor de “baby” alpaca, meestal is dit acryl of een combinatie acryl/alpacaaa! De lage prijs is hiervoor reeds een aanduiding.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Bolivia of bij een consulaat te informeren. U zal op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Bolivia. Laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel en hou gedurende de dag enkel de bovenvermelde fiche bij u. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden.

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : Bolivia : 220 V. en soms ook 110 V - Stopkontakten van het Europese type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (ongeveer 2 a 3 Amerikaanse dollars per persoon, per dag, de helft voor de chauffeur). U bepaalt uiteraard zelf hoeveel u als fooi wenst te geven.

Hotels : Behalve in La Paz, Santa Cruz en Sucre is de hotelkwaliteit van een laag niveau. Vooral in het altiplano en in de zoutvlaktes laten de slaapmogenlijkheden te wensen over. Daar moet u tevreden zijn met “Hostals”, zeer rudimentair met gedeelde badkamers.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Kleding : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien : 
• Voor de Andes : lichte kleding tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kleding bij de hand. De temperaturen ‘s nachts kunnen zelfs deze tijd van het jaar nog zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er geen verwarming, maar er zijn genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter verwarming te vermijden, gezien dit veel zuurstof verbruikt). Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht). 
• In de Yungas of Santa Cruz kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u repelente kopen.

Klimaat : De Andes en het altiplano : gematigd klimaat. Grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht. Santa Cruz en Yungas: zachter klimaat dan in het altiplano ; soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 5 usd per vlucht ; bij vertrek vanuit La Paz voor een internationale vlucht bedraagt de luchthaventaks 25 usd (enkel bestelbaar in Amerikaanse dollars.

Maaltijden : In La Paz en Sucre is er een grote keuze aan restaurants. Er buiten moet u zich met minder tevreden stellen. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van rondreizende verkopers, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen. 

Munteenheid : Bolivia : de boliviano. 10 boliviano = ongeveer  1 €. Op heden is het niet meer zo noodzakelijk om dollars mee te nemen daar u op de meeste wisselkantoren ook Euros kunt wisselen.

Travellers cheques kunnen ongewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.

Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Telefoneren : Vanuit de meeste hotels kan u onmiddellijk telefoneren, zonder via de centrale te gaan. Let op : de internationale verbindingen gaan via een statelliet. Reeds na 20 seconden wordt de oproep u aangerekend, zelfs indien er geen verbinding tot stand kwam. Indien uw gesprekpartner de telefoon niet opneemt binnen de 20 seconden, verbreek dan de oproep en probeer opnieuw. De basiseenheid bedraagt 3 minuten. 

Uur : GMT -4 te La Paz.

Veiligheid : De veiligheid is de laatste jaren sterk verbeterd. Toch dient men er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien.

Neem geen juwelen mee - dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Neem een kleine tas mee om uw geld in te verbergen tijdens de verplaatsingen per trein of per vliegtuig. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel of eventueel in uw met sleutel afgesloten koffer in uw kamer (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens  de verplaatsingen per vliegtuig of trein).

Vermijd het dragen van een tas aan de schouder, maar doe de riem rond uw hals en houdt de tas vóór u. Hetzelfde geldt voor fototoestellen en camera’s.

Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens, enz…

Video’s : Geen vereiste formaliteiten met betrekking tot het meebrengen van een videocamera bij aankomst in Bolivia. Filmen en fotografeeren is overal toegestaan, soms tegen betaling van een klein bedrag.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken.

Inbegrepen in de prijs

- De transatlantische vluchten met American Airlines in Economische Klasse
- De binnenlandse vluchten zoals vermeld
- Alle transfers luchthaven-hotel H/T
- Alle de vermelde transporten (comfortabele lijnbussen)
- Het verblijf op basis van tweepersoonskamer mat bad of stortbad en w.-c.
- Alle de vermelde hotels of gelijkwaardig
- Logies en ontbijt en de vermelde maaltijden
- Engelstalige gidsen in privé
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- Een gedetailleerde reishandboek
- De «Kwaliteitservice» van Sudamerica Tours
- Garantiefonds

 

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (dranken, enz.)
- De niet vermelde maaltijden
- De luchthaven taksen ter plaatse : binnenlandse vluchten ± US$ 4
- De fooien voor gidsen, chauffeurs

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 05/07/2017 € 4.115 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web