Home Listing Bolivia, Van het Altiplano tot het tropische Regenwoud

Bolivia, Van het Altiplano tot het tropische Regenwoud

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke Zondag 15 dagen / 13 nachten

  • Bolivia, Van het Altiplano tot het tropische Regenwoud_0
  • Bolivia, Van het Altiplano tot het tropische Regenwoud_1
  • Bolivia, Van het Altiplano tot het tropische Regenwoud_2
  • Bolivia, Van het Altiplano tot het tropische Regenwoud_3
  • Bolivia, Van het Altiplano tot het tropische Regenwoud_4
pdf

Een buitengewone rondreis op ontdekking door het Boliviaanse Altilpano in een 4x4  met engelstalige privégids, in de beste hotels van het land. U beeindigt deze onvergetelijke reis in het tropisch regenwoud in de beste lodge van de regio. Deze Rondreis begint in La Paz op het Altiplano, met een bezoek aan de precolumbiaanse ruïnes van Tihuanaco. Afdaling van het hoogplateau Colchani om de mooiste regio van Bolivia te ontdekken :  De Gran Salar, De Siloliwoestijn, De Laguna Verde, De Laguna Colorado, De Daliwoestijn, De Vallei van de Rotsen,... Vervolgens vertrek naar de coloniale steden (werelderfgoed van het Unesco) Potosi en Sucre, gevolgd door de kleurrijke indianenmarkt van Tarabuco, vooraleer terug te keren naar La Paz en verder te vliegen naar het Regenwoud. Bezoek aan Rurenabaque en het nationaal park Madidi.

DAG 1 : BRUSSEL – LIMA – LA PAZ

Vertrek per vliegtuig naar Madrid en aansluitende vlucht naar La Paz via Lima.

DAG 2 : LA PAZ

DAG 2  : LA PAZ

Aankomst te La Paz. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Europa*****.

DAG 3 : LA PAZ - UYUNI - VALLEI VAN DE ROTSEN - SILOLIWOESTIJN

DAG 3 : LA PAZ - UYUNI - VALLEI VAN DE ROTSEN  -  SILOLIWOESTIJN

Transfert naar de luchthaven van La Paz en vlucht naar Uyuni. Onthaal bij aankomst en vertrek in 4x4 via de Pampa Colorada naar de mijndorpen van Kulpina K en San Cristobal. Verderzetting naar de majestueuze vallei van de rotsen met zijn indrukwekkende rotsformaties. Pick nick lunch onderweg. Observatie van de lokale fauna onderweg  : ñandus of de zuidamerikaanse struisvogel, vicuñas, watervogels, vizcachas,... Aankomst in de Siloliwoestijn mety zijn prachtige maanachtige landschappen en roodachtige kleuren op een hoogt van 4000m. Avondmaal en overnachting in het Eco hotel Tayka.

DAG 4 :SILOLIWOESTIJN - LAGUNA COLORADA & VERDE - SILOLIWOESTIJN

DAG 4 :SILOLIWOESTIJN - LAGUNA COLORADA & VERDE - SILOLIWOESTIJN

Vertrek in 4x4 naar de mooiste regio van Bolivia, deze van de lagunes. Vertrek naar de grens met Chili om er de prachtige Laguna verde te ontdekken met zijn smaragdkleurige wateren, gelegen aan de voet van de vulkaan Licancahur en naast de Laguna Blanca. Doorkruising van de  Daliwoestijn om tot de La laguna Colorada te geraken. Deze lagune is helemaal anders. Zijn kleur is roodachtig door de algen die er onder het wateroppervlak groeien. U heeft er een adembenemend zicht over de Altiplano. Het is tevens ook de biotoop van drie soorten Flamingo’s waaronder de zeldzaamste, de James. Middagmaal bij de Laguna salada en zijn thermische wateren vooraleer verder te trekken naar de Geysers van Sol de Mañana. Doorkruising van de Siloliwoestijn vooraleer aan te komen in het hotel op 4000m hoogte. Avondmaal en overnachting in het Eco hotel Tayka.

DAG 5: SILOLIWOESTIJN – INCAHUASI - GRAN SALAR VAN UYUNI - COLCHANI

DAG 5: SILOLIWOESTIJN – INCAHUASI - GRAN SALAR VAN UYUNI - COLCHANI

Vertrek in 4x4 naar de grootste Zoutvlakte ter wereld. Onderweg bezoek u eigenaardige stalatieten in de grotten van  «las Galaxias» en zijn kleine precolumbiaanse necropool. Aankomst in de Gran Salar van Uyuni en oversteek naar het eiland van Incahuasi,gelegen in het hart van de Salar. Op het eiland groeien er vooral cactussen die meer dan 10 meter hoog worden. Wandeling op het eiland om het prachtige panorama te kunnen bewonderen. Middagmaal en verderzetting naar Coquesa klein dorpje gelegen aan de voet van de vulkaan Tunupa. Aankomst in Colchani. Avondmaal en overnachting in het hotel Luna Salada***Sup.

DAG 6 : COLCHANI - POTOSI

DAG 6 : COLCHANI - POTOSI

Vertrek in 4x4 naar Potosi langs een mooie weg met een heel gevarieerd landschap en de mijn van Pulcamayo. Aankomst in Potosi, stad die zijn rijkdom dankt aan de Cerro Rico, de beroemde zilveren berg die gedurende meerdere eeuwen tijdens het koloniale tijdperk de rijkdom van Europa vormde. Momenteel zijn er nog slechts enkele privé-tinmijnen. Bezoek aan de stad met de koloniale kerken en de Casa de la Moneda waar de zilverstoven omgezet werden in geldstukkenOvernachting in het hotel Coloso***Sup.

DAG 7 : POTOSI – SUCRE

DAG 7  : POTOSI – SUCRE

Vertrek in 4x4 om het Altiplano te verlaten en af te dalen naar de warmere valleien van Sucre. De stad, op 2.790 m hoogte, heeft een aangenaam klimaat heel jaar door. Bezoek aan Sucre, de grondwettelijke hoofdstad van Bolivia en een prachtige koloniale stad met witte huizen met houten balkons. Stadsbezoek met de Casa de la Libertad waar de onafhankelijkheid van het land ondertekend werd in 1825, de kathedraal en de kapel van de Virgen de Guadalupa. Daarna de Plaza 25 de mayo en de koloniale kerken van La Recoleta, Santo Domingo, Santa Monica enz.  Overnachting in het hotel Parador Santa Maria La Real***Sup.

DAG 8 : SUCRE - TARABUCO

DAG 8 : SUCRE - TARABUCO

 ‘s Morgens bezoek aan het typisch dorpje van Tarabuco met zijn fantastisch Indiaanse markt die alle pleinen en straten van het dorpje inpalmt. De boeren die komen uit alle omliggende dorpjes, komen er hun producten ruilen, want de ruilhandel is hier nog steeds in voege. Bezoek aan de indianengemeenschap van Jatun Yampara en een atelier waar de typische Tarabuco weefsels worden geweven. Terugreis naar Sucre. Overnachting in het hotel Parador Santa Maria La Real***Sup.

DAG 9 : SUCRE – LA PAZ

DAG 9  : SUCRE – LA PAZ

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar La Paz en stadsbezoek met de Plaza Murillo, het presidentieel paleis, de kathedraal, de Calle Jaén met oude koloniale huizen, de uitkijkpost van Laikakota, de vallei van de Maan met haar vreemde kleiachtige formaties.Overnachting in het hotel Europa*****.

DAG 10 : LA PAZ - RURRENABAQUE - NATIONAAL PARK MADIDI

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Rurenabaque. Onthaal en transfer naar de benirivier. Vroeg vertrek op een boot op de rivier Beni en vervolgens de Tuichi. Onderweg observeert u de flora en de fauna van het regenwoud. Aankomst in de Chalalan en vrije tijd om wat uit te rusten of om in de lagune te zwemmen. Avondmaal en overnachting in de lodge. 

DAG 11 : NATIONAAL PARK MADIDI

Ochtendexcursie op zoek naar de plaatselijke flora en fauna.  Middagmaal en wandeling naar de mirador van de lagune en boottocht op de kleine waterstromen die naar de lagune leiden. Na het avondmaal is er nog een nachtelijke wandeling op zoek naar de dieren die pas na zonsondergang tot leven komen. Overnachting in de Chalalan Lodge.

DAG 12 : NATIONAAL PARK MADIDI

Ochtenwandeling door het regenwoud waar u zelf het thjema kiest van uw wandeling: bloemen, vlinders, dieren,... Middagmaal. Na een korte wandeling in de namiddag vertrek met de boot voor een tocht op de lagune. Avondmaal en folkloristisch spektakel. Overnachting in de Chalalan Lodge.

DAG 13: PARC NATIONAL MADIDI– LA PAZ

Boottocht naar Rurenabaque en vlucht terug naar La Paz. Onthaal en transfer naar het hotel Europa*****.

DAG 14 : LA PAZ – TIHUANACO -LIMA – BRUSSEL

Ontbijt. In de voormiddag, excursie naar de mysterieuze site van Tiwanaku met sporen van een antieke beschaving die 2.000 jaar geleden en lang voor de komst van de Inca’s over de hoogvlakte heerste; Uw ziet er de piramide van de Akapana, de esplanade van de Kalaasasaya, het reuzenstandbeeld van El Fraile en de monoliet Ponce met vreemde tekens, de beroemde Zonnepoort… Lunch box. Verder met het bezoek: de kolossale stenen van Puma Punku en het nieuw museum: El Museo Litico. Terugreis naar La Paz. Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid via Lima. Aansluitende vlucht naar Brussel.

DAG 15 : BRUSSEL

Aankomst in Madrid en vlucht haar Brussel. Einde der diesten.

Aankopen : Allerlei artiekelen zoals wol (alpaca), aardewerk, tapijten,  enz… De verleiding zal groot zijn! Wat de alpacawol betreft zal u kwaliteitsprodukten vindt u meestal in winkels met gecertifieerde merken terug. Vanzelfsprekend zal u overal dezelfde artikelen vinden tegen een lagera prijs, maar van minder goed kwaliteit. Opgelet voor de “baby” alpaca, meestal is dit acryl of een combinatie acryl/alpacaaa! De lage prijs is hiervoor reeds een aanduiding.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Bolivia of bij een consulaat te informeren. U zal op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Bolivia. Laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel en hou gedurende de dag enkel de bovenvermelde fiche bij u. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden.

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : Bolivia : 220 V. en soms ook 110 V - Stopkontakten van het Europese type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (ongeveer 2 a 3 Amerikaanse dollars per persoon, per dag, de helft voor de chauffeur). U bepaalt uiteraard zelf hoeveel u als fooi wenst te geven.

Hotels : Behalve in La Paz, Santa Cruz en Sucre is de hotelkwaliteit van een laag niveau. Vooral in het altiplano en in de zoutvlaktes laten de slaapmogenlijkheden te wensen over. Daar moet u tevreden zijn met “Hostals”, zeer rudimentair met gedeelde badkamers.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Kleding : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien : 
• Voor de Andes : lichte kleding tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kleding bij de hand. De temperaturen ‘s nachts kunnen zelfs deze tijd van het jaar nog zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er geen verwarming, maar er zijn genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter verwarming te vermijden, gezien dit veel zuurstof verbruikt). Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht). 
• In de Yungas of Santa Cruz kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u repelente kopen.

Klimaat : De Andes en het altiplano : gematigd klimaat. Grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht. Santa Cruz en Yungas: zachter klimaat dan in het altiplano ; soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 5 usd per vlucht ; bij vertrek vanuit La Paz voor een internationale vlucht bedraagt de luchthaventaks 25 usd (enkel bestelbaar in Amerikaanse dollars.

Maaltijden : In La Paz en Sucre is er een grote keuze aan restaurants. Er buiten moet u zich met minder tevreden stellen. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van rondreizende verkopers, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen. 

Munteenheid : Bolivia : de boliviano. 10 boliviano = ongeveer  1 €. Op heden is het niet meer zo noodzakelijk om dollars mee te nemen daar u op de meeste wisselkantoren ook Euros kunt wisselen.

Travellers cheques kunnen ongewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.

Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Telefoneren : Vanuit de meeste hotels kan u onmiddellijk telefoneren, zonder via de centrale te gaan. Let op : de internationale verbindingen gaan via een statelliet. Reeds na 20 seconden wordt de oproep u aangerekend, zelfs indien er geen verbinding tot stand kwam. Indien uw gesprekpartner de telefoon niet opneemt binnen de 20 seconden, verbreek dan de oproep en probeer opnieuw. De basiseenheid bedraagt 3 minuten. 

Uur : GMT -4 te La Paz.

Veiligheid : De veiligheid is de laatste jaren sterk verbeterd. Toch dient men er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien.

Neem geen juwelen mee - dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Neem een kleine tas mee om uw geld in te verbergen tijdens de verplaatsingen per trein of per vliegtuig. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel of eventueel in uw met sleutel afgesloten koffer in uw kamer (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens  de verplaatsingen per vliegtuig of trein).

Vermijd het dragen van een tas aan de schouder, maar doe de riem rond uw hals en houdt de tas vóór u. Hetzelfde geldt voor fototoestellen en camera’s.

Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens, enz…

Video’s : Geen vereiste formaliteiten met betrekking tot het meebrengen van een videocamera bij aankomst in Bolivia. Filmen en fotografeeren is overal toegestaan, soms tegen betaling van een klein bedrag.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken.

Inbegrepen in de prijs

- De transatlantische vluchten met Iberia
- De binnenlandse vluchten zoals vermeld
- Alle transfers luchthaven-hotel H/T
- Alle de vermelde transporten en excursies in privé van dag 2 tot 10 en in groep in het Amazonewoud
- Alle de vermelde hotels of gelijkwaardig
- Logies en ontbijt en de 14 vermelde maaltijden
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- Een gedetailleerde reishandboek
- De «Kwaliteitservice» van Sudamerica Tours
- Garantiefonds

 

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (dranken, enz.)
- De niet vermelde maaltijden
- De luchthaven taksen ter plaatse : binnenlandse vluchten ± US$ 4
- Fooien 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 02/07/2017 € 5.435 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web