Home Listing Bolivia : de oversteek van de Andes

Bolivia : de oversteek van de Andes

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke Donderdag 16 dagen / 14 nachten

 • Bolivia : de oversteek van de Andes_0
 • Bolivia : de oversteek van de Andes_1
 • Bolivia : de oversteek van de Andes_2
 • Bolivia : de oversteek van de Andes_3
 • Bolivia : de oversteek van de Andes_4
pdf

Een rondreis voor de amateurs van een beetje avontuur maar met het comfort van privévervoer met een eigen gids. Deze onuitgegeven rondreis neemt u mee naar enkele minder bekende plaatsen, maar daarom niet minder indrukwekkend, van het Altiplano van Bolivia. Om deze regio te kunnen ontdekken moet u beried zijn om één of twee nachten wat aan comfort in te boeten maar dit wordt meer dan gecompenseerd door hetgeen u ter plaatse zult te zien krijgen. Deze Rondreis begint in La Paz op het  l’Altiplano. Vervolgens worden de koloniale steden van Potosi en Sucre bezocht, gevolgd door het kleurrijk spektakel van de markt in Tarabuco. Afdaling van het hoogplateau naar Uyuni om met een 4 x4 door de mooiste regio van Bolivia te trekken :  De Gran Salar, De Siloliwoestijn, De Laguna Verde, De Laguna Colorado, De Daliwoestijn. Doortocht door het Altiplano naar de regio van de Canyons van  Tupiza.  Tenslotte komt u tot rust in de vallei van Tarija. Tijd om zich wat te ontspannen, een glas wijn te drinken van de hoogste wijnstokken ter wereld en te genieten van een prachtig hotel, Los Parrales.

DAG 1 : BRUSSEL – LIMA – LA PAZ

Vlucht naar Madrid en aansluitende vlucht naar La Paz via Lima.

DAG 2 : LA PAZ

DAG 2 : LA PAZ

Aankomst te La Paz. Onthaal, transfer en intrek in het hotel.  Overnachting in het hotel Casa Fusion***.

DAG 3 : LA PAZ – SUCRE

DAG 3 : LA PAZ – SUCRE

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar  Sucre De stad, op 2.790 m hoogte, heeft een aangenaam klimaat heel jaar door. Sucre is de grondwettelijke hoofdstad van Bolivia en een prachtige koloniale stad met witte huizen met houten balkons. Stadsbezoek met de Casa de la Libertad waar de onafhankelijkheid van het land ondertekend werd in 1825, de kathedraal en de kapel van de Virgen de Guadalupa. Daarna de Plaza 25 de mayo en de koloniale kerken van La Recoleta, Santo Domingo, Santa Monica enz. Overnachting in het Hotel Parador de Santa Maria La Real***.

DAG 4 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)

DAG 4 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)

 ‘s Morgens bezoek aan het typisch dorpje van Tarabuco met zijn fantastisch Indiaanse markt die alle pleinen en straten van het dorpje inpalmt. De boeren die komen uit alle omliggende dorpjes, komen er hun producten ruilen, want de ruilhandel is hier nog steeds in voege. Bezoek aan de indianengemeenschap van Jatun Yampara en een atelier waar de typische Tarabuco weefsels worden geweven. Terugreis naar Sucre. Overnachting in het hotel Parador de Santa Maria La Real***.

DAG 5 : SUCRE - POTOSI

DAG 5 : SUCRE - POTOSI

Vertrek met privévervoer naar de koloniale stad van Potosi. Aankomst in Potosi, stad die zijn rijkdom dankt aan de Cerro Rico, de beroemde zilveren berg die gedurende meerdere eeuwen tijdens het koloniale tijdperk de rijkdom van Europa vormde. Momenteel zijn er nog slechts enkele privé-tinmijnen. Bezoek aan de stad met de koloniale kerken en de Casa de la Moneda waar de zilverstoven omgezet werden in geldstukken.Overnachting in de hostal Colonial***.

DAG 6 : POTOSI - UYUNI

DAG 6 : POTOSI - UYUNI

Privéransfer naar  Uyuni. Het is een heel mooie toct door steeds veranderende landschappen van een vijftal uur. Lunch box is voorzien alsook een halte om de mijn van Pulcamayo te bezoeken. Aakomst in het klein stadje van Uyuni, gelegen aan de rand van de grootste zoutvlakte ter wereld.  Transfer naar het hotel volledig gebouwd in zoutblokken. Overnachting in het hotel  Luna Salada***Sup.

DAG 7 : UYUNI - GRAN SALAR - DE SILOLIWOESTIJN

DAG 7 : UYUNI - GRAN SALAR - DE SILOLIWOESTIJN

Vertrek in 4x4 naar de grootste Zoutvlakte ter wereld. Onderweg bezoek u het dopje Colchani waar het zout van de vlakte wordt bewerkt. Aankomst in de Gran Salar van Uyuni en oversteek naar het eiland van Incahuasi,gelegen in het hart van de Salar. Op het eiland groeien er vooral cactussen die meer dan 10 meter hoog worden. Wandeling op het eiland om het prachtige panorama te kunnen bewonderen. Middagmaal en verderzetting naar de grotten van Galaxxias, De Mirador van Ollague en regio van de 5 lagunes vooraleer toe te komen in de woestijn van Siloli. Avondmaal en overnachting in het hotel Tayka del desierto.

DAG 8 : SILOLIWOESTIJN - LAGUNA COLORADA & VERDE - SILOLIWOESTIJN

DAG 8 : SILOLIWOESTIJN - LAGUNA COLORADA & VERDE - SILOLIWOESTIJN

Vertrek in 4x4 naar de mooiste regio van Bolivia, deze van de lagunes. Vertrek naar de grens met Chili om er de prachtige Laguna verde te ontdekken met zijn smaragdkleurige wateren, gelegen aan de voet van de vulkaan Licancahur en naast de Laguna Blanca. Doorkruising van de  Daliwoestijn om tot de La laguna Colorada te geraken. Deze lagune is helemaal anders. Zijn kleur is roodachtig door de algen die er onder het wateroppervlak groeien. U heeft er een adembenemend zicht over de Altiplano. Het is tevens ook de biotoop van drie soorten Flamingo’s waaronder de zeldzaamste, de James. Middagmaal bij de Laguna Salada en zijn warmwaterbronnen vooraleer terug te keren naar de Siloliwoestijn. Avondmaal en overnachting in het hotel Tayka del desierto.

DAG 9 : DE SILOLIWOESTIJN - SAN PABLO DE LIPEZ

DAG 9 : DE SILOLIWOESTIJN - SAN PABLO DE LIPEZ

Vertrek naar de vallei van de rotsen, een eigenaardige vallei vol eigenaardige roodachtige rostformaties vooraleer verder te rijden naar het dorpje San Cristobal voor het middagmaal en vervolgens verder te rijden over de prachtige desolate landschappen van Zuid Lipez tot in San Pablo. Avondmaal en overnachting in het hotel Tayka de los volcanes.

DAG 10 : SAN PABLO DE LIPEZ - SAN VICENTE - TUPIZA

DAG 10 : SAN PABLO DE LIPEZ - SAN VICENTE - TUPIZA

Vertrek 4x4 voor een lange transitiedag doorheen de regio van Zuid Lipez om Tupiza te bereiken. Lunch box. Onderweg bezoekt u het dorp van San Vicente. Hier vondt de laatste overval plaats van de legendarische Amerikaanse bankovervallers Butch Cassidy en de Sundance kid. ‘s Avonds aankomst in Tupiza. Overnachting in het hotel Mitru***.

DAG 11 : TUPIZA - DE CANYONS

DAG 11 : TUPIZA - DE CANYONS

Vertrek in 4x4 voor een rustige dag, zonder te veel kilometers, in de omliggende regio van Tupiza. Tupiza is een regio van diepe canyons en roodkleurige rotsformaties. Bezoek aan El Angosto, Entre Rios, La quebrada Seca, El Cañon del Duende, El Valle de los Machos, El Cañon del Inca, La quebrada de Palala. Overnachting in het hotel Mitru***.

DAG 12 : TUPIZA - TARIJA

DAG 12 : TUPIZA - TARIJA

Vertrek in 4 x4 langs een heel mooie bergweg naar Tarija. Dit traject van een zestal uur neemt u voorbij diepe canyons en kleine dorpjes langs de rivier vooraleer toe te komen in Tarija, om zich te ontspannen aan het zwembad van het prachtige hotel Los Parrales*****.

DAG 13 : TARIJA - DE VALLEI VAN CONCEPCION

DAG 13 : TARIJA - DE VALLEI VAN CONCEPCION

Geleid bezoek van dit aangenaam provinciestadje. Gelegen 1850 m hoogte, heeft Tarija een aangenaam klimaat het hele jaar door. Bezoek aan de Casa Dorada, de kerk van San Juan en de Mirador. Vertrek naar de vallei van la concepcion om te zien hoe de hoogte wijn ter wereld gemaakt wordt, evenals een degustatie. Vrije namiddag Overnachting in het hotel Los Parrales*****.

DAG 14 : TARIJA – LA PAZ

DAG 14 : TARIJA – LA PAZ

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar La Paz. Onthaal, transfer en overnachting in het hotel Casa Fusion***.

DAG 15 : LA PAZ – VALLEI VAN DE MAAN - LIMA–BRUSSEL

In de voormiddag, excursie naar de Plaza Murillo, het presidentieel paleis, de kathedraal, de Calle Jaén met oude koloniale huizen, de uitkijkpost van Laikakota, de vallei van de Maan met haar vreemde kleiachtige formaties.transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid via Lima. Vlucht naar Brussel.

DAG 16 : BRUSSEL

Aankomst in Brussel en einde der diensten.

EXTENSIE TROPISCHE VALLEIEN YUNGAS : DAG 15 : LA PAZ – COROICO - YUNGAS

EXTENSIE TROPISCHE VALLEIEN YUNGAS : DAG 15 : LA PAZ – COROICO - YUNGAS

Beklimming met de wagen van het Andes Gebergte tot La Cumbre 4650m om vervolgens af te dalen naar de Tropische valleien. Aankomst rond de middag in het stadje Coroico Middagmaal. Bezoek aan deze fruitstreek en waar ook Cocabladeren worden geteelt. Avondmaal en overnachting inhotel Viejo Molino***.

JOUR 16 : LA PAZ – COROICO - YUNGAS

Bezoek aan de watervallen van Garganta de Agua. Middagmaal. Terugkeer naar  La Paz. Overnachting in het hotel Casa Fusion***.

Aankopen : Allerlei artiekelen zoals wol (alpaca), aardewerk, tapijten,  enz… De verleiding zal groot zijn! Wat de alpacawol betreft zal u kwaliteitsprodukten vindt u meestal in winkels met gecertifieerde merken terug. Vanzelfsprekend zal u overal dezelfde artikelen vinden tegen een lagera prijs, maar van minder goed kwaliteit. Opgelet voor de “baby” alpaca, meestal is dit acryl of een combinatie acryl/alpacaaa! De lage prijs is hiervoor reeds een aanduiding.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Bolivia of bij een consulaat te informeren. U zal op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Bolivia. Laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel en hou gedurende de dag enkel de bovenvermelde fiche bij u. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden.

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : Bolivia : 220 V. en soms ook 110 V - Stopkontakten van het Europese type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (ongeveer 2 a 3 Amerikaanse dollars per persoon, per dag, de helft voor de chauffeur). U bepaalt uiteraard zelf hoeveel u als fooi wenst te geven.

Hotels : Behalve in La Paz, Santa Cruz en Sucre is de hotelkwaliteit van een laag niveau. Vooral in het altiplano en in de zoutvlaktes laten de slaapmogenlijkheden te wensen over. Daar moet u tevreden zijn met “Hostals”, zeer rudimentair met gedeelde badkamers.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Kleding : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien : 
• Voor de Andes : lichte kleding tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kleding bij de hand. De temperaturen ‘s nachts kunnen zelfs deze tijd van het jaar nog zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er geen verwarming, maar er zijn genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter verwarming te vermijden, gezien dit veel zuurstof verbruikt). Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht). 
• In de Yungas of Santa Cruz kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u repelente kopen.

Klimaat : De Andes en het altiplano : gematigd klimaat. Grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht. Santa Cruz en Yungas: zachter klimaat dan in het altiplano ; soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 5 usd per vlucht ; bij vertrek vanuit La Paz voor een internationale vlucht bedraagt de luchthaventaks 25 usd (enkel bestelbaar in Amerikaanse dollars.

Maaltijden : In La Paz en Sucre is er een grote keuze aan restaurants. Er buiten moet u zich met minder tevreden stellen. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van rondreizende verkopers, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen. 

Munteenheid : Bolivia : de boliviano. 10 boliviano = ongeveer  1 €. Op heden is het niet meer zo noodzakelijk om dollars mee te nemen daar u op de meeste wisselkantoren ook Euros kunt wisselen.

Travellers cheques kunnen ongewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.

Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Telefoneren : Vanuit de meeste hotels kan u onmiddellijk telefoneren, zonder via de centrale te gaan. Let op : de internationale verbindingen gaan via een statelliet. Reeds na 20 seconden wordt de oproep u aangerekend, zelfs indien er geen verbinding tot stand kwam. Indien uw gesprekpartner de telefoon niet opneemt binnen de 20 seconden, verbreek dan de oproep en probeer opnieuw. De basiseenheid bedraagt 3 minuten. 

Uur : GMT -4 te La Paz.

Veiligheid : De veiligheid is de laatste jaren sterk verbeterd. Toch dient men er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien.

Neem geen juwelen mee - dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Neem een kleine tas mee om uw geld in te verbergen tijdens de verplaatsingen per trein of per vliegtuig. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel of eventueel in uw met sleutel afgesloten koffer in uw kamer (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens  de verplaatsingen per vliegtuig of trein).

Vermijd het dragen van een tas aan de schouder, maar doe de riem rond uw hals en houdt de tas vóór u. Hetzelfde geldt voor fototoestellen en camera’s.

Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens, enz…

Video’s : Geen vereiste formaliteiten met betrekking tot het meebrengen van een videocamera bij aankomst in Bolivia. Filmen en fotografeeren is overal toegestaan, soms tegen betaling van een klein bedrag.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken.

Inbegrepen in de prijs

- De transatlantische vluchten met Iberia
- De binnenlandse vluchten zoals vermeld
- Alle transfers luchthaven-hotel H/T
- Alle de vermelde transporten en excursies in privé
- Alle de vermelde hotels of gelijkwaardig
- Logies en ontbijt en de vermelde maaltijden
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- Een gedetailleerde reishandboek
- De «Kwaliteitservice» van Sudamerica Tours
- Garantiefonds

 

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (dranken, enz.)
- De niet vermelde maaltijden
- De luchthaven taksen ter plaatse : binnenlandse vluchten ± US$ 4
- Fooien

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 06/07/2017 € 5.875 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web