Home Listing Peru & Bolivia : van het Machu Picchu tot het Gran Salar van Uyuni

Peru & Bolivia : van het Machu Picchu tot het Gran Salar van Uyuni

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke Donderdag 15 dagen / 13 nachten

 • Peru & Bolivia : van het Machu Picchu tot het Gran Salar van Uyuni _0
 • Peru & Bolivia : van het Machu Picchu tot het Gran Salar van Uyuni _1
 • Peru & Bolivia : van het Machu Picchu tot het Gran Salar van Uyuni _2
 • Peru & Bolivia : van het Machu Picchu tot het Gran Salar van Uyuni _3
 • Peru & Bolivia : van het Machu Picchu tot het Gran Salar van Uyuni _4
pdf

Een exclusieve en perfect bestudeerde rondreis. Een opeenstapeling van hoogtepunten doorheen het majestueuse andesgebergte met de imperiale stad Cuzco en de heilige vallei van de Incas, de heilige tempels van het Zonne-eiland, de indrukwekkende sites van Machu Picchu en Tihuanaco in het hart van de bergketen. Ontdek de aangename koloniale steden Sucre en Potosi, ontdek de geuren en de kleuren van de plaatselijke indianenmarkten, Neem deel aan de hoogste cruise ter wereld (exclusiviteit Sudamerica Tours voor België), Geniet van de zonsopgang en -ondergang op het Titicacameer, Laat u veblinden door de schoonheid van de zoutvlaktes van de  Gran Salar van Uyuni. Van Lima tot La Paz langsheen Cusco, Puno, Sucre en Potosi,  een boeiende rondreis begeleid door de beste lokale gidsen.

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID – LIMA

Vlucht naar Lima via Madrid. Onthaal en transfer naar het hotel. Overnachting in het hotel van uw keuze.

DAG 2 : LIMA - CUZCO

DAG 2 : LIMA - CUZCO

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Cuzco. Onthaal en transfer naar het hotel. Ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”, de Inca-staat. U zult er de kathedraal zien op de plaza de Armas, de Coricancha of de Zonnetempel waarop de Spanjaarden de kerk en het klooster van Santo Domingo bouwden. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, het zogenaamde Rode fort, Tambomachay of het Inca-bad, Kenko. Daarna het kolossale complex van Sacsayhuamán.Overnachting in het hotel van uw keuze.

DAG 3 : CUZCO – HEILIGE VALLEI

DAG 3 : CUZCO – HEILIGE VALLEI

Vertrek naar de Urubamba vallei. Bezoek aan de markt van Pisac. Een kleurrijke spektakel! U ontdekt er alle produkten van tropische valleien en hoogvlaktes die de campesino’s er komen ruilen.Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de religieuze zone op kolossale rotsen.Verder naar Yucay in het hart van de Heilige Vallei. Overnachting in het hotel van uw keuze.

DAG 4 : HEILIGE VALLEI – MACHU PICCHU – CUZCO

DAG 4 : HEILIGE VALLEI – MACHU PICCHU – CUZCO

Transfer naar het station van Ollanta. Vertrek per trein (2h) daarna via de diepe canyon van Urubamba, bekroond met besneeuwde bergtoppen en waar men hier en daar op de bergflanken Inca-ruïnes kan ontwaren. Aankomst in Aguas Calientes en beklimming in een minibus naar de prestigieuze site van de beroemde Verloren stad van de Inca’s, Machu Picchu. Bezoek aan de verschillende zones van de stad temidden van het gebergte. Een uitzonderlijke dag! Vertrek naar het station Aguas Callientes en daarna nemen we de trein richting Ollanta. Transfer naar Cusco. Overnachting in het hotel van uw keuze.

DAG 5 : CUZCO - PUNO

DAG 5 : CUZCO - PUNO

Transfer naar het station en vertrek per autocar naar de groene vallei van de Rio Vilcanota. (Mogelijkheid om dit traject af te leggen in Orient Expresstrein, sterk aanbevolen ! supplement 160€). Verdere beklimming naar de col van La Raya (4319 m)  Aankomst in Puno op de oevers van het Titicacameer (3 812 m), het hoogste bevaarbare meer ter wereld. Overnachting in het hotel van uw keuze.

DAG 6 : PUNO – CRUISE TITICACAMEER

DAG 6 : PUNO – CRUISE TITICACAMEER

Vertrek via de zuidelijke oever van het meer en langs de dorpjes met koloniale kerken. Grensovergang naar Bolivia en bezoek aan het heiligdom van Copacabana. Inscheping aan boord van de catamaran. Buffetmaaltijd aan boord. Oversteek naar het Zonne-eiland, de heiligste grond van de Indiaanse wereld waar volgens de mythes van de Inca’s de oorsprong van de dynastie ligt. Blik op de tempel van Pikokaina. We leggen aan bij de heilige fontein met de Incatrappen. Daarna bezoeken we het etnografisch museum.  Daarna leggen we aan de noordkant aan bij het typische dorpje Challapampa. Traditionele Kallawaya-ceremonie waarbij geneeskunde, planten en mystiek gecombineerd worden. Diner aan boord van de catamaran met folkloristisch spektakel. Overnachting aan boord van de catamaran Consuelo.

DAG 7 : CRUISE – LA PAZ

DAG 7 : CRUISE – LA PAZ

Zonsopgang op het meer  en vertrek voor een mooie wandeling vanuit Challapampa naar Yumani, deze prachtige wandeling duurt 2 tot 3 uur 2 ou 3 heures, langs de indianengemeenschap en verbluffende landschappen. Terugkeer met de Catmaran naar Chua en verderzetting naar La Paz. Intrek in uw hotel.  Overnachting in het hotel van uw keuze.

DAG 8 : LA PAZ – UYUNI– GRAN SALAR

DAG 8 : LA PAZ – UYUNI– GRAN SALAR

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven van La Paz en vlucht naar Uyuni. Onthaal en vertrek naar het Zoutmeer, de «Gran Salar». Excursie naar enkele eilandjes en halte te Incahuasi, een eiland dat oprijst uit de enorme witte vlakte, beter bekend als «Isla del Pescado» Men ziet er een groot aantal enorme cactussen, zekere van 8 m hoogte. Lunchbox. ‘s Namiddags terugreis naar Uyuni. Overnachting in het hotelvan uw keuze.

DAG 9 : UYUNI – POTOSI

DAG 9 : UYUNI – POTOSI

Transfer naar het busstation en vertrek met een comfortabele lijnbus naar Potosi (280 km). Onthaal en transfer naar het hotel. Vrije tijd. Bezoek aan de stad of de imperiale stad aan de voet van de Cerro rico. Potosi werd als werelderfgoed van het Unesco verklaard om zijn rijke Koloniale architectuur.  Bezoek aan  de koloniale kerken en de Casa de la Moneda waar de zilverstoven omgezet werden in geldstukken. Overnachting in het hotel van uw keuze.

DAG 10: POTOSI – SUCRE

DAG 10: POTOSI – SUCRE

Transfer naar het busstation en vertrek in een comfortabele lijnbus naar Sucre. Onthaal en stadsbezoek met de Casa de la Libertad waar de onafhankelijkheid van het land ondertekend werd in 1825, de kathedraal en de kapel van de Virgen de Guadalupa, overdekt met goud en juwelen. Daarna het Bolivar-park, de Plaza Anzures en de koloniale kerken van La Recoleta, Santo Domingo, Santa Monica enz. Transfer naar het hotel van uw keuze.

DAG 11 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)

DAG 11 : SUCRE (TARABUCO – JATUN YAMPARA)

Ontbijt. ‘s Morgens bezoek aan het typisch dorpje van Tarabuco met zijn fantastisch Indiaanse markt (ENKEL OP ZONDAG !)die alle pleinen en straten van het dorpje inpalmt. De boeren die komen uit alle omliggende dorpjes, komen er hun producten ruilen, want de ruilhandel is hier nog steeds in voege. Typisch middagmaal. Bezoek aan een atelier waar de typische Tarabuco weefsels worden geweven. Terugreis naar Sucre. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie. 

DAG 12 : SUCRE - TIWANAKU – LA PAZ

DAG 12 : SUCRE - TIWANAKU – LA PAZ

In de namiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar La Paz. Onthaal en vertrek naar de mysterieuze site van Tiwanaku met sporen van een antieke beschaving die 2.000 jaar geleden en lang voor de komst van de Inca’s over de hoogvlakte heerste; Uw ziet er de piramide van de Akapana, de Templete , de esplanade van de Kalaasasaya, het reuzenstandbeeld van El Fraile en de beroemde Zonnepoor. Transfer naar het hotel van uw keuze.

DAG 13 : LA PAZ - LIMA

DAG 13 : LA PAZ - LIMA

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima. Onthaal en transfer naar het hotel van uw keuze.

DAG 14 : LIMA – MADRID

DAG 14 : LIMA – MADRID

Bezoek aan de zogenaamde Koningsstad die een heel continent regeerde. U zult er de oude koloniale wijken zien met de plaza de Armas, omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis, het paleis van de Aartsbisschop en van de Cabildo. Daarna, verder zetting langs de koloniale straten met gevels versierd met balkonnetjes van bewerkt hout. De kerk van San Francisco. Daarna gaan we de hoofdstad met zijn moderne wijken bezoeken.Transfer naar de luchthaven en vlucht richting Brussel, via Madrid.

DAG 15 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst te Brussel. Einde der diensten.

BOLIVIA

Aankopen : Allerlei artiekelen zoals wol (alpaca), aardewerk, tapijten,  enz… De verleiding zal groot zijn! Wat de alpacawol betreft zal u kwaliteitsprodukten vindt u meestal in winkels met gecertifieerde merken terug. Vanzelfsprekend zal u overal dezelfde artikelen vinden tegen een lagera prijs, maar van minder goed kwaliteit. Opgelet voor de “baby” alpaca, meestal is dit acryl of een combinatie acryl/alpacaaa! De lage prijs is hiervoor reeds een aanduiding.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Bolivia of bij een consulaat te informeren. U zal op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Bolivia. Laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel en hou gedurende de dag enkel de bovenvermelde fiche bij u. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden.

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : Bolivia : 220 V. en soms ook 110 V - Stopkontakten van het Europese type.

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (ongeveer 2 a 3 Amerikaanse dollars per persoon, per dag, de helft voor de chauffeur). U bepaalt uiteraard zelf hoeveel u als fooi wenst te geven.

Hotels : Behalve in La Paz, Santa Cruz en Sucre is de hotelkwaliteit van een laag niveau. Vooral in het altiplano en in de zoutvlaktes laten de slaapmogenlijkheden te wensen over. Daar moet u tevreden zijn met “Hostals”, zeer rudimentair met gedeelde badkamers.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Kleding : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien : 
• Voor de Andes : lichte kleding tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kleding bij de hand. De temperaturen ‘s nachts kunnen zelfs deze tijd van het jaar nog zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er geen verwarming, maar er zijn genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter verwarming te vermijden, gezien dit veel zuurstof verbruikt). Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht). 
• In de Yungas of Santa Cruz kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u repelente kopen.

Klimaat : De Andes en het altiplano : gematigd klimaat. Grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht. Santa Cruz en Yungas: zachter klimaat dan in het altiplano ; soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 5 usd per vlucht ; bij vertrek vanuit La Paz voor een internationale vlucht bedraagt de luchthaventaks 25 usd (enkel bestelbaar in Amerikaanse dollars.

Maaltijden : In La Paz en Sucre is er een grote keuze aan restaurants. Er buiten moet u zich met minder tevreden stellen. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen afgezien dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 10 tot 15 usd kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s. Er zijn talrijke snackbars die een overvloedige maaltijd en goede kwaliteit van voedsel aanbieden. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van rondreizende verkopers, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen. 

Munteenheid : Bolivia : de boliviano. 10 boliviano = ongeveer  1 €. Op heden is het niet meer zo noodzakelijk om dollars mee te nemen daar u op de meeste wisselkantoren ook Euros kunt wisselen.

Travellers cheques kunnen ongewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.

Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Telefoneren : Vanuit de meeste hotels kan u onmiddellijk telefoneren, zonder via de centrale te gaan. Let op : de internationale verbindingen gaan via een statelliet. Reeds na 20 seconden wordt de oproep u aangerekend, zelfs indien er geen verbinding tot stand kwam. Indien uw gesprekpartner de telefoon niet opneemt binnen de 20 seconden, verbreek dan de oproep en probeer opnieuw. De basiseenheid bedraagt 3 minuten. 

Uur : GMT -4 te La Paz.

Veiligheid : De veiligheid is de laatste jaren sterk verbeterd. Toch dient men er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien.

Neem geen juwelen mee - dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Neem een kleine tas mee om uw geld in te verbergen tijdens de verplaatsingen per trein of per vliegtuig. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel of eventueel in uw met sleutel afgesloten koffer in uw kamer (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens  de verplaatsingen per vliegtuig of trein).

Vermijd het dragen van een tas aan de schouder, maar doe de riem rond uw hals en houdt de tas vóór u. Hetzelfde geldt voor fototoestellen en camera’s.

Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens, enz…

Video’s : Geen vereiste formaliteiten met betrekking tot het meebrengen van een videocamera bij aankomst in Bolivia. Filmen en fotografeeren is overal toegestaan, soms tegen betaling van een klein bedrag.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken.

 

PERU

Aankopen : Allerlei artikelen zoals wol (alpaca), aardewerk, replieken van de schilderschool van Cusco, tapijten, enz… De verleiding zal groot zijn! Wat de alpacawol betreft zal u kwaliteitsproducten vinden in de winkels. Vanzelfsprekend zult u overal dezelfde artikelen vinden tegen een lagere prijs, maar van minder goed kwaliteit. Opgelet voor de “baby” alpaca, meestal is dit acryl of een combinatie acryl/alpaca! De lage prijs is hiervoor steeds een aanduiding.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg) (voor Iberia en Lan). Voor de rondreizen met overnachting in Cañon del Colca en/of Machu Picchu (volgens het programma) dient u een tas met het nodige te voorzien voor één nacht, vermits de koffers in bewaring blijven in het hotel te Arequipa en/of Cusco.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit: internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na datum van terugkeer. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Peru of bij een consulaat informeren.

U zult op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Peru. Steek deze in uw paspoort en laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden (tegen betaling van USD 20).

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 1 fles alcoholische drank (maximum 1 liter en enkel in de bagage mee te nemen, niet in de handbagage!), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Amerikaanse type (enkele hotels met stopcontacten van het Europese type).

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs.

Foto’s : Neem genoeg films mee: er zijn enorm veel gelegenheden om foto’s te maken. Films zijn natuurlijk ook ter plaatse verkrijgbaar, maar er is een beperkte keuze, vooral voor dia’s. Let op bij aankoop van films op de vervaldatum! Voor de digitale toestellen zijn bij vele fotowinkels al memory-cards te vinden.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Gele koorts aangeraden in geval van extensie naar het Amazonegebied.

Kledij : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien :
• voor Lima en de kust: lichte katoenen kleding, eventueel een lichte vest voor ‘s avonds.
• voor de Andes: eventueel lichte kledij tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kledij bij de hand. De temperaturen ’s nachts kunnen zelfs zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er een verwarming, maar er zijn ook genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter geen verwarming te gebruiken, gezien deze veel zuurstof verbruikt).
Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht).
In Machu Picchu kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u “repelente” kopen met meer deet dan er toegelaten is hier in België.

Klimaat : Lima: gematigd (ongeveer 15 tot 20 graden), garua tijdens de winter (mist).

Kust :  gematigd klimaat, zonnig (20 à 25°) ; de Andes en het altiplano : gematigd klimaat, maar grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht (’s nachts kunnen de temperaturen zakken tot beneden het vriespunt). Machu Picchu: zachter klimaat dan in Cusco maar zeer wisselvallig, soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 11usd taks voor de vlucht over de Nasca-lijnen. Dit is niet inbegrepen in uw reis en dit moet u persoonlijk ter plaatse betalen. Dit kan ook in de lokale munt of Soles betaald worden. 

Machu Picchu : Sinds 7 april 2009 is het verboden om met plastieken flessen het dorp van Aguas Calientes en de site van Machu Picchu te betreden. Daarom raden wij aan om een drinkfles mee te nemen naar Peru en die te vullen voor Aguas Calientes. Om naar Machu Picchu te gaan per trein is maar 5 kg bagage per klant toegelaten. Dus gelieve uw grote valies in het hotel in Cuzco achter te laten en enkel iets te voorzien voor de dag zelf of voor één nacht voor diegenen die in Agus calientes Overnachten.

Maaltijden : Zowel in Lima, Arequipa als in Cusco is er een grote keuze aan restaurants. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen omdat dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 5 tot 15 euro kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s.. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van de rondreizende verkopers en standjes langs de weg en op markten, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen. 

Medecijnen : neem de voornaamste reismedicijnen mee tegen hoofdpijn, diarree,… .

Geld : De nuevo sol. 4 sol = ongeveer 1 €. De meeste aankopen kunnen met cash geld betaald worden. Het is dus gemakkelijker om cash euros (bij voorkeur kleine coupures) mee te nemen. Euros kunnen nu ook overal gewisseld worden in de “casas de cambio”. Wissel geen geld op straat want dan kan er af en toe een vals briefje tussen gestopt worden. Wissel ook geen geld op de luchthaven of slechts een zeer klein bedrag want de wisselkoers is er verre van voordelig.

Travellers cheques kunnen omgewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.

Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa en Master Card. U kunt in alle steden geld uit de muur halen, in sommige steden zelfs met maestro.

Seizoen : Zomer in België = winter (droge seizoen) in Peru.

Telefoneren/internet : Vanuit de meeste hotels kan u vanuit de kamer of vanuit de receptie naar huis bellen maar dat is meestal zeer duur. Vandaag de dag zijn er overal internetshops waar u zeer goedkoop via een satelliet kunt bellen. (altijd eerst het tarief vragen vooraleer u begint te bellen! 

De meeste hotels hebben internetverbinding, al dan niet ter betaling. Indien het niet gratis is zal het veel goedkoper zijn in de internetshops in de stad De luxueuze hotels hebben Wifi of draadloos internet.

Uur : GMT -5 te Lima, -6 in de winter. 12 u. in Peru = 19 u. in België tijdens de zomer = 18 u. tijdens de winter.

Veiligheid : De veiligheid is sterk verbeterd. Toch dient men er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft en er hier en daar gauwdiefstallen voorkomen. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine minderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien.

Neem geen juwelen mee — dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Neem een kleine tas mee om uw geld in te verbergen tijdens de verplaatsingen per trein of per vliegtuig. Laat tijdens de excursies uw geld en uw paspoort (uw identiteitskaart is genoeg) achter in de kluis van het hotel of uw kamer (maar vergeet het niet als je van etappe verandert).

Let op met rugzakken op drukke plaatsen zoals stations, busstations, markten, draag hem dan niet op uw rug maar op uw buik. Hetzelfde geldt voor fototoestellen en camera’s. Laat uw handtas nooit op de rug van uw stoel in een restaurant.

Peru is een prachtig land met een zeer gastvrije bevolking, en met bovenstaande voorzorgen zal u ten volle van uw reis kunnen genieten.

Video’s : Geen vereiste formaliteiten met betrekking tot het meebrengen van een videocamera bij aankomst in Peru. Filmen en fotograferen is overal toegestaan, soms tegen betaling van een klein bedrag. (uitgezonderd het interieur van de kathedraal van Cusco).

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. U mag er gerust wel uw tanden mee poetsen. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te drinken, soms zetten ze er in de kamers zonder kost.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Iberia in N klasse
- De binnenlandse vluchten
- Alle ritten van en naar luchthavens/stations en hotels
- Al het vermelde wegtransport
- Alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen
- Het toeristisch ticket van Cusco
- Verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche in de hotels van de gekozen categorie of gelijkwaardig
- De cruise op het Titicacameer in tweepersoonscabine met douche en toilet
- Vermelde maaltijden
- De plaatselijke gidsen, engels en spaanstalige
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- De Catamaran is altijd in het gezelschap van andere reizigers
- Gedetailleerde toeristische gids
- Garantiefonds
- De “Kwaliteitsservice” van Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
- De niet-vermelde maaltijden
- De plaatselijke luchthaventaksen (louter ter informatie: binnenlandse vluchten 6 US$)
- De fooien voor de gidsen en de chauffeurs (louter ter informatie: 3 US$ per dag voor de gids en 1,5 US$ voor de chauffeur)

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 06/07/2017 € 4.575 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web