Home Listing Ecuador de Primera

Ecuador de Primera

Individuele rondreis - Gewaareborgd vertrek elke dag - Met een chauffeur/gids in prive 11 dagen / 9 nachten

  • Ecuador de Primera_0
  • Ecuador de Primera_1
  • Ecuador de Primera_2
  • Ecuador de Primera_3
  • Ecuador de Primera_4
pdf

Ecuador is een van de kleinste landen van hele Latijns-Amerika. Men ontdekt er de zelfde verscheidenheid als in de andere landen van Zuid-Amerika : de zee, de eilanden, de kust, het gebergte en het Amazonienwoud. Ecuador heeft ook een grote etnische verscheidenheid danks zij een lange geschiedenis. Deze elfdaagse rondreis combineert een ontdekking van Quito en Cuenca, twee pareltjes van koloniale architectuur die als werelderfgoed beschermd zijn; een tocht langs de Vulkanengang met het Nationaal park van de Cotopaxi, met Salcedo en Riobamba; een bezoek aan de indiaanse markten zoals b.v. Otavalo en een ontdekking van het Amazonewoud aan de oevers van de Río Napo.

DAG 1: BRUSSEL – MADRID – QUITO

Vlucht naar Quito via Madrid met Iberia. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel van de gekozen categorie.

DAG 2: QUITO & ECUADOR

DAG 2: QUITO & ECUADOR

Vertrek naar het koloniaal centrum van Quito en bezoek aan het congrespaleis, het onafhankelijkheidsplein en de kathedraal. Bezoek aan het klooster van San Francisco en de kerk van Compania (1605). Ze wordt beschouwd als het mooiste voorbeeld van de Zuid-Amerikaanse barok. Vervolgens klimmen we op de ‘Panecillo’, voor een prachtig panoramisch uitzicht over de stad. Verderzetting naar het noorden van Quito en bezoek aan het monument van de Evenaar. Op deze plaats komen de twee halfronden samen. Bezoek aan het Etnografisch museum. Terugkeer naar het hotel op het eind van de namiddag en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3: QUITO – OTAVALO

DAG 3: QUITO – OTAVALO

Vertrek naar Otavalo, ten noorden van Quito. Traject naar de ambachtelijke centra via de Andeense landschappen. Onderweg stoppen we in Calderon, Guyllobamba en Cayambe. Elk dorp heeft zijn specialiteit. Aankomst bij de indiaanse markt van Otavalo. Het is een kleur en festival van tapijten, truien, juwelen, schilderijen, …enz. In de namiddag, bezoek aan Cotacachi, het centrum van het leder, vervolgens naar Iluman, het dorp van de heksen en de sjamanen en ten slotte naar Peguche. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4: OTAVALO – PAPALLACTA

DAG 4: OTAVALO – PAPALLACTA

Vertrek naar het noordoosten van Ecuador. Mooi weg door het Andesgebergte tot het dorp van Papallacta, in de provincie van Napo, bekend om zijn thermische waterbronnen. U kunt er relaxeren in deze ‘magische dorpswateren’, gelegen in het regenwoud midden in de bergen. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5: PAPALLACTA – COTOPAXI – LASSO

DAG 5: PAPALLACTA – COTOPAXI – LASSO

Vertrek naar het zuiden en bezoek aan de oudste Nationaal Park van Ecuador, ‘Cotopaxi’. De vulkaan Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld. Mogelijkheid om mooie wandelingen te maken tot aan de ‘eeuwige sneeuw’ op 4800 m hoogte. Verderzetting naar Lasso en intrek in de oudste hacienda van het land. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 6: LASSO – QUILOTOA – RIOBAMBA

DAG 6: LASSO – QUILOTOA – RIOBAMBA

Vertrek naar het Nationaal Park van Cotopaxi. Vertrek naar de krater van Quilotoa, waar U de lagune kunt bewonderen. Verderzetting naar Ambato, stad van de bloemen en van fruit. Onderweg naar Guano, passeert U langs het hoogste punt van de Pan-Amerikaanse snelweg. Het verbindt Alaska met Vuurland. Na het bezoek aan Guano, verderzetting naar Riobamba, aan de voet van de vulkaan Chimborazo. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : RIOBAMBA – ALAUSI – NEUS VAN DE DUIVEL – INGAPIRCA – CUENCA

DAG 7 : RIOBAMBA – ALAUSI – NEUS VAN DE DUIVEL – INGAPIRCA – CUENCA

Vertrek naar één van de meest pittoreske regio’s van het land. Halte bij de kapel van Balbanera, de oudste van het land. Aankomst aan het station van Alausi, vertrek met de trein via de spectaculaire landschappen van ‘de neus van de duivel’ naar de inca ruïnes van Ingapirca, gelegen op een hoogte van 3100 m. Verderzetting langs de Pan-Amerikaanse route, waar U kunt ontdekken hoe de vrouwen de panama hoeden weven. Aankomst in Cuenca op het einde van de namiddag en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 8 : CUENCA

DAG 8 : CUENCA

Bezoek aan de koloniale stad van Cuenca. Waar plaveide straten, ijzeren balkonen, koloniale gevels en kleine plazas, maken van deze stad de aangenaamste van Ecuador. De artisanale markt is een bewijs van een rijke cultuur van de streek. Bezoek aan het centrum van de stad, de kathedraal, de helling van Turi, voor een panoramisch uitzicht over de stad, de Torebamba rivier met de mooiste huisjes langs haar oevers Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 9: CUENCA – CAJAS – GUAYAQUIL

DAG 9: CUENCA – CAJAS – GUAYAQUIL

Vertrek naar de kust onderweg bezoek aan het Nationaal Park van ‘Las Cajas’. Dit park telt meer dan 200 meren en lagunes. Het is het belangrijke leefgebied van de wilde dieren van Ecuador. Wandeling in dit paradijs voor de natuurliefhebbers en verderzetting naar Guayaquil, de belangrijkste haven van het land, aan de Stille oceaan. We stoppen aan de helling van Santa Ana, met zijn gekleurde huizen, gelegen in het noorden van de stad. Bezoek aan de eerste woonwijk van Guayaquil, Las Penas. In deze wijk wonen er vooral schilders en dichters, in kleine houten huisjes. Bezoek aan Malecon 2000, de ‘waterfront’, die meer dan twee kilometers lang is. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10: GUAYAQUIL – MADRID

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.

DAG 11: MADRID – BRUSSEL

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Aankopen : Groot aanbod (artisanaal) handwerk van masapan figuurtjes van Calderon tot stohoeden van paja toquilla beter gekend onder de naam van Panama (vooral in de streek van Cuenca) Stoffen met uitenlopende motieven vindt men in alle dorpen van de Cordilelra. Allerlei artiekelen zoals wol (alpaca), aardewerk, zilverwerk, smedewerk, keramiek, broderies, enz.

Belgische Ambassade :
Juan León Mera, 863, y Wilson
QUITO
TEL : 00 593 2 54 53 40
FAX : 00 593 2 50 73 67

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Ecuador of bij een consulaat te informeren. Vergeet niet uw reispas mee te nemen naar de Galapgos eilanden!

Elektriciteit : 110 V., in zekere hotels 220 V., stopkontakten van het Amerikaanse type.

Foto’s : Foto's zijn niet toegelaten in de musea's en in de kerken. 

Fooien : Het is de gewoonte een fooi te geven aan het personneel van de hotels en restaurants (10%) Voor de cruise : usd 5 per dag voor de bemanning en usd 4 per dag voor uw guids.

Galapagos eilanden : Toegangstaks tot het Nationale Park van de Galapagos : ter plaatse te betalen (louter ter informati : usd 110 per persoon) + alsook een locale luchthaventaks van 25 $. Enkele overschepingen in water gebeuren door middel van een pneumatische kano op een zandstrand, enkele passen door het water zijn dus vereist.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Kleding : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien :
• voor Guayaquil en de Galapagos eilanden :  lichte katoenen kleding, eventueel een lichte vest voor ‘savonds.
• voor de Andes : eventueel lichte kleding tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kleding bij de hand. Wij raden u aan goede komfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht).

Klimaat : Het land ligt op de evenaar maar het klimaat varieert van streek tot streek. In het gebergte, gematigd klimaat maar grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Guayaquil is warm en vochtig. Galapagos eilanden : warm en aangenaam.

Munteenheid : US$. Aankopen kunnen met Amerikaanse dollars betaald worden. Het is dus gemakkelijker om cash dollars bij voorkeur kleine coupures mee te nemen, wat wel het risico voor diefstal of verlies groter maakt. Travellers cheques kunnen ongewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is. Kredietkaarten worden aanvaard in hotels van internationale ketens, restaurants en winkels van de grote steden en aan boord van de grote boten naar de Galapagos eilanden (aandacht : het aanvaarden van sommige kredietkaarten varieert van boot tot boot) 

Openingsuren : Banken zijn geopend van maandag tot vrijdag, van 09.00 u. tot 13.30 u. winkels zijn geopend van maandag tot vrijdag van 09.00 h. tot 13.00 u. en van 15.00 u. tot 19.00 u., zaterdag van 09.00 u. tot 13.00 u. 

Uur : GMT -5 te Quito en Guayaquil ; GMT -6 in de Galapagos eilanden.

Veiligheid : Men dient er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien. Neem geen juwelen mee — dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Neem een kleine tas mee om uw geld in te verbergen tijdens de verplaatsingen per trein of per vliegtuig. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel of eventueel in uw met sleutel afgesloten koffer in uw kamer (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens  de verplaatsingen per vliegtuig of trein). Vermijd het dragen van een tas aan de schouder, maar doe de riem rond uw hals en houdt de tas vóór u. Hetzelfde geldt voor fototoestellen en camera’s. Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens en ook in de oude koloniale stad van Quito en in de stad Guayaquil.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels) U kunt mineraal water drinken (Gütig), bier (Pilsener en Club), fruitsap en soda (gaseosas). Kwaliteitsweinen zijn ingevoerd uit Chile of Argentine. Men vindt er ook Europese wijnen maar die zijn uiteraard duurder. Aguardiente en pisco zijn de typische plaatselijke alcoholische dranken.

Inbegrepen in de prijs

- De transatlantische vluchten in ‘economy class’ (cl. N) met Iberia
- De transfers luchthaven/hotel H/T
- De vermelde grondtransporten
- De vermelde bezoeken en excursies
- De toegangsrechten met Engelstalige chauffeur/gids inbegrepen van Quito naar Guayaquil
- Het verblijf in dubbele kamer bad/douche in de vermelde hotels of evenwaardig
- Het ontbjit 
- Een gedetailleerde reisgids
- Garantiefonds
- De «Kwaliteitservice» van Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De niet vermelde maaltijden
- De persoonlijke kosten (dranken, enz.)
- De luchthaventaks (de internationale vlucht vertrek vanuit Quito, ter informatie: +/- 30US$ )
- De fooien voor de gids en de chauffeur

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 12/09/2017 € 3.485 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web