Home Listing Magische Wereld van Ecuador en de Galapagos

Magische Wereld van Ecuador en de Galapagos

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dinsdag 11 dagen / 9 nachten

  • Magische Wereld van Ecuador en de Galapagos _0
  • Magische Wereld van Ecuador en de Galapagos _1
  • Magische Wereld van Ecuador en de Galapagos _2
  • Magische Wereld van Ecuador en de Galapagos _3
  • Magische Wereld van Ecuador en de Galapagos _4
pdf

Ecuador is een concentraat van Latijns-Amerika met een grote verscheidenheid aan mensen, landschappen, met juweeltjes van koloniale kunst en kleurrijke Indiaanse markten. U zult Quito bezoeken, door Unesco geklasseerd als werelderfgoed, u doorkruist de vulkanengang met besneeuwde toppen en u ontdekt er de meest fantastische archipel die men zich kan inbeelden, die door de eerste zeevaarders zelfs betoverde eilanden genoemd werden: de Galápagos. Een cruise aan boord van een van de modernste en meest comfortabele schepen, de M/N Santa Cruz, op ontdekkingstocht door de verst gelegen en minst bezochte eilanden van de archipel onder leiding van een team van professionele natuurgidsen. 

DAG 1 : BRUSSEL – QUITO

Vlucht naar Quito via Madrid. Onthaal, transfer, intrek en overnachting in hotel Dan Carlton****.

DAG 2 : QUITO– COTOPAXI – CHIVA EXPRESS – QUITO

DAG 2 : QUITO– COTOPAXI – CHIVA EXPRESS – QUITO

Ontdekking van het Nationale Park Cotopaxi, het tweede grootste na de Galápagos, Het park wordt gedomineerd door de vulkaan Cotopaxi, de meest actieve ter wereld, waarvan de krater bedekt is door eeuwige sneeuw. In het park zijn er ook nog enkele pre-Columbiaanse Incaruïnes te zien waaronder die van Pucara. Verder naar de lagune van Limpiopungo om er een groot aantal vogels te observeren en af en toe ook een wild paard. Terugkeer naar Quito in de loop van de namiddag met de bus. Overnachting in hotel Dan Carlton****. 

DAG 3 : QUITO – OTAVALO – QUITO

DAG 3 : QUITO – OTAVALO – QUITO

Daguitstap naar de noordelijke dorpjes van de hoofdstad: Cayambe, San Pablo en het meer aan de voet van de vulkaan Imbabura en Otavalo. Bezoek aan de markt die beroemd is om zijn textiel, poncho’s en tapijten, die in de ateliers ter plaatse geweven worden. Middagmaal in een oude haciënda uit het koloniale tijdperk. Terugkeer naar Quito en halte in Calderon, beroemd om de artisanale beeldjes in masapan, een soort zoutdeeg. Overnachting in hotel Dan Carlton****.

DAG 4 : QUITO

DAG 4 : QUITO

Excursie naar het Monumento Equinocial de la Mitad del Mundo, opgericht precies op de plaats waar de Fransman Charles Marie de la Condamine het traject bepaalde van de evenaar en waar hij de lengte van de meter bepaalde die later een universele meeteenheid zou worden. Terugreis naar Quito en bezoek aan de hoofdstad met het historische centrum, een pareltje van koloniale architectuur: de plaza Independencia met de kathedraal en het presidentieel paleis, de Compañia, San Francisco, straatjes afgeboord met huizen met patio’s, witte gevels en houten balkons. Vrije namiddag om de stad verder te verkennen. Quito telt een groot aantal historische gebouwen, kerken en kloosters. Overnachting in het hotel Dan Carlton****.

DAG 5 : QUITO – BALTRA – LAS BACHAS (cruise)

DAG 5 : QUITO – BALTRA – LAS BACHAS (cruise)

Transfer naar de luchthaven en vlucht Quito-Baltra, transfer naar de haven, inscheping aan boord van de M/N Santa Cruz en intrek in de cabines. Middagmaal. Vertrek richting Las Bachas. Deze naam «Bachas» komt voort uit de Tweede Wereldoorlog toen het Amerikaanse leger haar vloten aan dit strand achterliet. («The Barge» in het Engels). Omdat de eerste kolonisten dit niet konden uitspreken, is de naam veranderd naar «Bachas». Vanaf de Noordelijke kant van het eiland Santa Cruz kunnen we genieten van een prachtig wit zandstrand waarrond enkele mooie meren gelegen zijn waar men verscheidene diersoorten terugvindt, zoals o.a. de roze flamingo’s. Mogelijkheid om te zwemmen. Presentatie over de details van de activiteiten van de volgende dag, avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 6 : BAHIA BUCANERO – PUERTO EGAS (ISLA SANTIAGO) (cruise)

DAG 6 : BAHIA BUCANERO – PUERTO EGAS (ISLA SANTIAGO) (cruise)

Na het ontbijt verkent u de impressionante kliffen van de kust van de Bucanero baai. U leert bij over de geschiedenis van het eiland Santiago, haar belang voor de walvisvaarders, de piraten en de eerste ontdekkingsreizigers zoals bv. de epische reis van Charles Darwin in 1835. Vandaag de dag is de baai rijk aan zeevogels en zeewolven. Verder kan u ook prachtige natuurlijke formaties bewonderen zoals de «olifantenrots» en een natuurlijke grot. Middagmaal aan boord. ‘s Namiddags ontscheping op een zwart zandstrand in Puerto Egas voor een korte wandeling. Het landschap hier is één van de meest indrukwekkende van de vulkanische stranden van de Galapagos omdat een groot deel van de kust bezaaid is met lavablokken en vaak aangedaan wordt door grote kolonies zeeleguanen die zich hier komen voeden met algen. Mogelijkheid om te zwemmen. Presentatie over de details van de activiteiten van de volgende dag, avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 7 : ISLA RABIDA – ISLA BARTOLOME (cruise)

DAG 7 :  ISLA RABIDA – ISLA BARTOLOME (cruise)

Ontscheping op het eiland Rabida op een roodachtig strand, gevormd door vulkanische afzetting. Hier kunt u zeeleeuwen, zeeliguanen, boobies, etc. observeren. Dichtbij het strand, verscholen achter enkele struikjes, vinden we een kleine zoutwater lagune, een rustplaats voor zeeleeuwen en waar regelmatig roze flamingo’s migreren. Rábida is ook een prachtige plaats om de onderzeese fauna te observeren. Vervolgens verderzetting richting het eiland Santa Cruz terwijl we met een beetje geluk dolfijnen kunnen spotten. Middagmaal aan boord. Ontscheping op het eiland Bartolome voor een wandeling tot de top van het eiland. Hoewel de beklimming via een houte trap steil is, is het uitzicht nadien zeker de moeite waard. Boottochtje per panga (kano) richting de Roca Pináculo waar we een moment hebben op het strand om te kunnen duiken. Hier heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan een excursie in een glasbodemboot om de onderwaterwereld te ontdekken. Presentatie over de details van de activiteiten van de volgende dag, avondmaal en overnachting aan boord.

DAG 8 : EL BARRANCO – BAHIA DARWIN (ISLA GENOVESA)

DAG 8 :  EL BARRANCO – BAHIA DARWIN (ISLA GENOVESA)

De ochtend begint met een zeer interessant bezoek per panga naar de kliffen en vervolgens ontscheping op de rotsen voor een korte beklimming. Op de top is het terrein plat waardoor we een wandeling van 2 km kunnen maken tot aan de andere kant van het eiland waar we grote kolonies masked boobies, fregatvogels en stormvogels kunnen observeren. Diegenen die niet wensen deel te nemen aan deze wandeling kunnen met de boot verder langs de kliffen varen (afhankelijk van de weersomstandigheden). Middagmaal aan boord. Vervolgens ontscheping aan Bahia Darwin voor een korte wandeling, ideaal voor het spotten van opnieuw fregatvogels, masked boobies, meeuwen, vinken en spotvogels. De avonturieren onder u kunnen de weg verder volgen tussen vulkanische rotsen (rekeninghoudend met een moeilijker begaanbaar terrein). De anderen keren terug naar het strand om te zwemmen, snorkelen of te kayaken. Afscheidscocktail en presentatie voor het avondmaal. Overnachting aan boord.

DAG 9 : PUERTO BAQUERIZO MORENO (SANTA CRISTOBAL) – GUAYAQUIL

DAG 9 : PUERTO BAQUERIZO MORENO (SANTA CRISTOBAL) – GUAYAQUIL

Na het ontbijt optionnele ontscheping in Puerto Baquerizo Moreno, de kleine hoofdstad van de Galapagos, om verder te gaan naar Cerro Colorado. Het is ook het eerste eiland die Darwin bezocht in 1835. Bezoek aan het kweekcentrum van reuzeschildpadden. Hier zullen we een inzicht krijgen van de inspanningen voor de conservering en verzorging en het gerealiseerde veldwerk met behulp van de wetenschap om deze soort te redden. Puerto Baquerizo bevindt zich op 45 minuten per bus van de zuidkust van het eiland San Cristobal. Terugkeer naar Puerto Baquerizo Moreno. Rit naar de luchthaven en vlucht naar Guayaquil. Transfer naar het hotel  en overnachting in het hotel Hampton Inn****.

DAG 10 : GUAYAQUIL – MADRID

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid.

DAG 11 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Overnachting aan boord.

Aankopen : Groot aanbod (artisanaal) handwerk van masapan figuurtjes van Calderon tot stohoeden van paja toquilla beter gekend onder de naam van Panama (vooral in de streek van Cuenca) Stoffen met uitenlopende motieven vindt men in alle dorpen van de Cordilelra. Allerlei artiekelen zoals wol (alpaca), aardewerk, zilverwerk, smedewerk, keramiek, broderies, enz.

Belgische Ambassade :
Juan León Mera, 863, y Wilson
QUITO
TEL : 00 593 2 54 53 40
FAX : 00 593 2 50 73 67

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten gelieve zich bij de ambassade van Ecuador of bij een consulaat te informeren. Vergeet niet uw reispas mee te nemen naar de Galapgos eilanden!

Elektriciteit : 110 V., in zekere hotels 220 V., stopkontakten van het Amerikaanse type.

Foto’s : Foto's zijn niet toegelaten in de musea's en in de kerken. 

Fooien : Het is de gewoonte een fooi te geven aan het personneel van de hotels en restaurants (10%) Voor de cruise : usd 5 per dag voor de bemanning en usd 4 per dag voor uw guids.

Galapagos eilanden : Toegangstaks tot het Nationale Park van de Galapagos : ter plaatse te betalen (louter ter informati : usd 110 per persoon) + alsook een locale luchthaventaks van 25 $. Enkele overschepingen in water gebeuren door middel van een pneumatische kano op een zandstrand, enkele passen door het water zijn dus vereist.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Kleding : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien :
• voor Guayaquil en de Galapagos eilanden :  lichte katoenen kleding, eventueel een lichte vest voor ‘savonds.
• voor de Andes : eventueel lichte kleding tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kleding bij de hand. Wij raden u aan goede komfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht).

Klimaat : Het land ligt op de evenaar maar het klimaat varieert van streek tot streek. In het gebergte, gematigd klimaat maar grote temperatuurverschillen tussen dag en nacht. Guayaquil is warm en vochtig. Galapagos eilanden : warm en aangenaam.

Munteenheid : US$. Aankopen kunnen met Amerikaanse dollars betaald worden. Het is dus gemakkelijker om cash dollars bij voorkeur kleine coupures mee te nemen, wat wel het risico voor diefstal of verlies groter maakt. Travellers cheques kunnen ongewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is. Kredietkaarten worden aanvaard in hotels van internationale ketens, restaurants en winkels van de grote steden en aan boord van de grote boten naar de Galapagos eilanden (aandacht : het aanvaarden van sommige kredietkaarten varieert van boot tot boot) 

Openingsuren : Banken zijn geopend van maandag tot vrijdag, van 09.00 u. tot 13.30 u. winkels zijn geopend van maandag tot vrijdag van 09.00 h. tot 13.00 u. en van 15.00 u. tot 19.00 u., zaterdag van 09.00 u. tot 13.00 u. 

Uur : GMT -5 te Quito en Guayaquil ; GMT -6 in de Galapagos eilanden.

Veiligheid : Men dient er rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien. Neem geen juwelen mee — dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Neem een kleine tas mee om uw geld in te verbergen tijdens de verplaatsingen per trein of per vliegtuig. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel of eventueel in uw met sleutel afgesloten koffer in uw kamer (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens  de verplaatsingen per vliegtuig of trein). Vermijd het dragen van een tas aan de schouder, maar doe de riem rond uw hals en houdt de tas vóór u. Hetzelfde geldt voor fototoestellen en camera’s. Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens en ook in de oude koloniale stad van Quito en in de stad Guayaquil.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels) U kunt mineraal water drinken (Gütig), bier (Pilsener en Club), fruitsap en soda (gaseosas). Kwaliteitsweinen zijn ingevoerd uit Chile of Argentine. Men vindt er ook Europese wijnen maar die zijn uiteraard duurder. Aguardiente en pisco zijn de typische plaatselijke alcoholische dranken.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Iberia in economy klasse
- De binnenlandse vluchten zoals vermeld
- Alle ritten van en naar luchthaven en hotels/boot
- Al het vermelde wegtransport
- Alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen
- Verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- De cruise in een tweepersoonshut aan de buitenkant met douche, toilet, lage bedden en uitzonderlijk zicht aan boord van de M/N Santa Cruz (1ste klasse)
- Het ontbijt
- De middagmaal van dag 2 & 3
- Vol pension tijdens de cruise
- Plaatselijke Engelstalige beroepsgidsen ; natuurgidsen tijdens de cruise
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europe
- Kosten voor kruiers in Ecuador (luchthaven, haven, hotel)
- Een gedetailleerde toeristische gids
- Garantiefonds
- De “Kwaliteitsservice” van Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
- De niet vermelde maaltijden
- De plaatselijke luchthaventaksen (louter ter informatie, internationale vlucht vanuit Guayaquil +/-30 USD)
- De toegangstaks tot het Nationaal Park van de Galápagos (louter ter informatie : 110 USD per persoon)
- De fooien van de gidsen en chauffeurs  evenals de fooien aan boord van de boot 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 05/09/2017 € 6.345 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web