Home Listing Hola Brazil

Hola Brazil

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag 10 dagen / 8 nachten

  • Hola Brazil_0
  • Hola Brazil_1
  • Hola Brazil_2
  • Hola Brazil_3
  • Hola Brazil_4
pdf

RIO DE JANEIRO - SALVADOR DA BAHIA

Individuele rondreis Brazilië. Beleef de magie van Rio de Janeiro in zijn uitzonderlijke kader met het beroemde Suikerbrood en de Corcovado, de stranden met de welluidende namen Copacabana en Ipanema. Ontdek de prachtige baai van Rio, het Maracana-stadion, de botanische tuin, het nachtleven en de sprookjesachtige shows op het ritme van tropische klanken… Ontdekt de eerst hoofdstad van het land, Salvador da Bahia, de stad van de 365 kerken, de Pelourinho (typisch wijk met fel gekleurde voorgevels), de Mercado Modelo, de stranden en de baai van Todos os Santos… Wij stellen u voor een selectie van comfortabele hotels van verschillende kategories met een ideale ligging.

DAG 1: BRUSSEL – RIO DE JANEIRO

DAG 1: BRUSSEL – RIO DE JANEIRO

Inscheping aan boord van een vlucht TAP met als eindbestemming Rio de Janeiro. Maaltijd aan boord. Verwelkoming door onze gids. Transfer en intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 2 : RIO DE JANEIRO

DAG 2 : RIO DE JANEIRO

In de voormiddag, busreis langs de wondermooie stranden van Ipanema en Leblon, de lagunes van Rodrigo de Freitas, het Flamengo-park en het Maracana-stadion. Bezoek aan de kathedraal. Beklimming per kabellift naar de top van het suikerbrood (395 m). Men heeft er een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de baai van Guanabara. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 3: RIO DE JANEIRO

DAG 3: RIO DE JANEIRO

Vrije dag. Optie: ‘s Morgens, vertrek naar één van de oudste wijken van Rio de Janeiro Cosme Velho. Verder naar het station van Corcovado. Beklimming per trein doorheen het tropische woud, tot aan de voet van het standbeeld van de Verlosser (710m). Afdaling per trein naar het station van Paineras.  Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. (prijs per pers. 65€) Vrije namiddag. Optie: Avondmaal in een Churrascaria (barbecue-restaurant) waar U van duizend en één soorten vlees zal kunnen proeven alsook van andere typische bereidingen. Deze feestelijke maaltijd wordt dan gevolgd door een Braziliaans karnaval-spektakel van Lambada en Samba in één van de beste cabaretten van Rio de Janeiro. (Prijs per persoon : 110€) Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : RIO DE JANEIRO – SALVADOR

DAG 4 : RIO DE JANEIRO – SALVADOR

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Salvador. Verwelkoming door onze gids. Transfer naar het hotel. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 5: SALVADOR DA BAHIA

DAG 5: SALVADOR DA BAHIA

In de voormiddag, geleid bezoek aan de stad. De geschiedenis van Brazilië begint in Salvador dat in 1501 werd ontdekt door de Portugezen en uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het land. De meerderheid van de inwoners is zwart omdat ze rechtsreeks afstammen van de slaven die uit Afrika kwamen gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw om het suikerriet te bewerken. Salvador is merkwaardig voor zijn koloniale bouwstijl. Het is ook de stad van de 365 kerken die onschatbare schatten bevatten. Een voorbeeld is de kerk van Sao Fransisco die een mooi bewijs is van de Braziliaanse barokstijl. De stad is begrensd door een soort klif, waardoor twee delen ontstonden: de hoge stad waar de Pelourinho gelegen is (typische wijk met fel gekleurde voorgevels) alsook de kerk van Sao Fransisco. In de lage stad vindt men de stranden omringd door forten en de Mercado Modelo. Om de hoge en de lage stad te verbinden bestaan er liften of kabelspoorwegen. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. Vrije namiddag. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : SALVADOR

DAG 6 : SALVADOR

Vrije dag. Optie: Transfer en inscheping aan boord van een schoener voor een boottocht in de baai van Todos os Santos, de grootste baai van Brazilië met een oppervlakte van 1502 km². Deze baai werd ontdekt in 1501 door de bekende Italiaanse zeevaarder Americo Vespucci die ten dienste was van Portugal. Stop en duikje op het eiland Dos Frades en verder naar het grootste eiland van de baai Itaparica. Lunch onder de kokosbomen. Bezoek ondermeer aan het Fort van Sao Lourenço. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.(Prijs per persoon 70€) Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : SALVADOR

DAG 7 : SALVADOR

Vrije dag. Optie :Avondmaal in het typisch restaurant Solar da Unhao, waar U de gelegenheid krijgt om bahiaanse specialiteiten te proeven terwijl U geniet van het indrukwekkende spektakel van Capoeira, Samba de Roda en andere elementen van de lokale cultuur. (Prijs per persoon 125 €). Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 8 : SALVADOR

DAG 8 : SALVADOR

Vrije dag. Overnachting in hotel van de gekozen categorie.

DAG 9: SALVADOR – LISSABON

DAG 9: SALVADOR – LISSABON

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 10 : LISSABON – BRUSSEL

Aankomst te Lissabon en verbinding naar Brussel.

EXTENSIE PRAIA DO FORTE :

DAG 9 : SALVADOR - PRAIA DO FORTE

DAG 9 : SALVADOR - PRAIA DO FORTE

Transfer naar Praia do Forte. Praia do Forte, gelegen op 80 km ten noorden van Salvador, is een exclusieve en ecologische badplaats. De voornaamste attractie van Praia do Forte, buiten de mooie stranden gerekend, is de zeeschildpaddenmigratie en hun broeiperiode. Intrek en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 - 11 : PRAIA DO FORTE

DAG 10 - 11 : PRAIA DO FORTE

Vrije dagen in Praia do Forte. Overnachtingen in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 12 : SALVADOR – LISSABON

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 13 : LISSABON – BRUSSEL

Aankomst te Lissabon en verbinding naar Brussel. Einde der diensten.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanmaten voor Brazilië aangezien bepaalde streken werken met 110V en andere 220V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europeanen en Amerikaanse. 

Formaliteiten : Voor de Belgen, Een paspoort geldig 6 maanden na de terugreis is nodig. ln het vliegtuig wordt er U een document overhandigd, die als toeristische kaart dient. Dit document moet U goed bewaren, deze wordt U opgevraagd bij het verlaten van het land. 

Het Amazone-gebied : Gedurende de uitstappen kan u soms verrast worden door een regenbui, aangezien er alleen natuurlijke schutplaatsen bestaan raden wij u aan een lichte regenjas te voorzien. Draag gedurende de uitstappen lange katoenen broeken waarvan u de uiteinden in uw kousen steek. I s Avonds is het aangeraden t-shirts of hemden met lange mouwen te dragen. Er bestaan producten, tegen muggenbeten. Aarzel niet en smeer alle niet bedekte lichaamsdelen in. Vraag de juiste producten aan uw apotheker. Voor het bezoek aan de Amazone moet u de grote valies in Manaus achterlaten. Gelieve een kleine tas te voorzien waarin u vij kilo bagage kan instoppen om meet te nemen op de boot naar de lodge.

Kredietkaarten : Al1e kredietenkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in al1e hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als U met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook: American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamer of aan de receptie. Aarzel niet, huur er eentje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld, ...erin kan deponeren. Maak een kopij van uw paspoort die u overal kan meenemen (b. v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopij van uw vliegtuigticket herbijgevoegd die altijd nuttig zijn als nieuwe. Ticketen moesten uitgeschreven worden.

Stranden : Het strand is voor de Braziliaan meer dan een zonnenplaats, het is voor hem een manier van leven, een instelling. Het strand is een ontmoetingsplaats bij uitstek, men gaat er om te zwemmen natuurlijk, maar ook om te babbelen, voetbal te spelen, een frisse bier drinken onder vrienden, muziek spelen, dansen en gegrilde vis eten. Vergeet niet dat de tropische zon sterker is dan aan de Middelandse Zee. Wees dus voorzichtig. Neem alleen het nuttige mee als nar het strand gaat: short, t-shirt, zonne-crème en een minimum aan geld om frisdranken te kopen. Ook op straat is het zo, neem zo weinig mogelijk mee om slechte verrassingen te vermijden. 

Taal : Het Portugees wordt door de meerderheid van de Brazilianen gesproken. De woordenschat, syntaxis en uitspraak verschilt wel van het Portugees die in Portugal wordt gesproken. Engels is de tweede taal die tamelijk veel gesproken wordt in de grote steden.
 
Voedsel : De Braziliaan is een veeleter. Vraag dus eerst een portie voor twee waarmee uw Europese maag zeker verzadigd zal zijn. De Braziliaanse keuken is niet echt afwisselend maar heel smakelijk. Het is in Salvador dat U de parels van de Braziliaanse lekkerbekkerij zal kunnen proeven bestaande voornamelijk uit vis, zeevruchten, IIdende"(palmolie) en kokosmelk. 

Wissel : Neem dollars of euros mee, die worden overal in Brazilië aanvaard. Vraag dollars aan aan uw bankiers alsook biljetten yan 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. De real heeft nu een stabiele waarde van +-2,5 voor 1 euro. U kan gemakkelijk dollars & euros wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is. 

Let op! 
In Brazilië is de tax van de hotels reeds inbegrepen in onze prijs, indien het hotel u vraagt om dit ter plaatse te betalen is dit OPTIONEEL en hoeft u dit dus niet te betalen.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten in economische klas met TAP
- De binnenlandse vlucht met Tam
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Het verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig)
- Het ontbijt
- De vermelde excursies vergezeld door een locale Engelstalige gids
- De luchthaventaksen
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De niet vermelde maaltijden
- De fooien

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 08/10/2017 € 2.105 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web