Home Listing Van Koloniaal Brazilië tot het hart van de Amazone

Van Koloniaal Brazilië tot het hart van de Amazone

Individuele rondreis Brazilië - Gewaarborgd vertrek elke dag 14 dagen / 12 nachten

  • Van Koloniaal Brazilië tot het hart van de Amazone_0
  • Van Koloniaal Brazilië tot het hart van de Amazone_1
  • Van Koloniaal Brazilië tot het hart van de Amazone_2
  • Van Koloniaal Brazilië tot het hart van de Amazone_3
  • Van Koloniaal Brazilië tot het hart van de Amazone_4
pdf

RIO DE JANEIRO - OURO PRETO - BRASILIA - MANAUS - AMAZONIE - SALVADOR DA BAHIA

Individuele rondreis Brazilië. Deze veertiendaagse rondreis combineert een bezoek aan koloniale steden en de natuurpracht van een land dat zo groot is als een heel continent. Beleef de magie van Rio de Janeiro in zijn uitzonderlijk kader met de beroemde Suikerbroodberg en de Corcovado (huivel met Christusbeeld), de stranden met tot de verbeelding sprekende namen als Copacabana en Ipanema. Verbaas u over het grandioze spektakel van de watervallen van Iguaçu.Ontdek de koloniale stad van Ouro Preto met zijn aloude charme. Bezoek aan Brasilia, de futuristische hoofdstad. Ontdek de natuur van het amazonewoud zoals hij werkelijk is, als een voorsmaakje van het aards paradijs. Een moment van unieke ontspanning ver van de moderne beschaving, een verademing, een terugkeer naar de bron! Ontspan u op de warme paradijselijke stranden van Salvador da Bahia in de prachtige Baai van Aller Heiligen.

DAG 1 : BRUSSEL – LISSABON - RIO DE JANEIRO

DAG 1 : BRUSSEL – LISSABON - RIO DE JANEIRO

Inscheping aan boord van een vlucht TAP van Brussel naar Rio de Janeiro via Lissabon. Maaltijd aan boord. Aankomst in Rio, de “Cariocas”, de bewoners van deze betoverende stad, noemen haar “de prachtige stad”. Dankzij de schoonheid van deze stad, tussen de bergen en de oceaan, de pracht van stranden als Copacabana, Ipanema, Leblon, en de Braziliaanse sfeer is dit een exotische droombestemming. Onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 2 : RIO DE JANEIRO - SUIKERBROOD - STADSBEZOEK

DAG 2 : RIO DE JANEIRO - SUIKERBROOD - STADSBEZOEK

In de voormiddag, busreis langs de wondermooie stranden van Ipanema en Leblon, de lagunes van Rodrigo de Freitas, het Flamengo-park en het Maracana- stadion. Passage langs de kathedraal. Beklimming per kabellift naar de top van het suikerbrood (395 m). Men heeft er een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de baai van Guanabara. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag.  Vrije namiddag. Optie : Avondmaal in een Churrascaria (barbecuerestaurant) waar U van duizend en één soorten vlees zal kunnen proeven alsook van andere typische bereidingen. Deze feestelijke maaltijd wordt dan gevolgd door een Braziliaans carnavalspektakel van Lambada en Samba in één van de beste cabaretten van Rio de Janeiro (prijs per persoon: 110 €). Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3 : RIO DE JANEIRO - CORCOVADO - TIJUCA - IGUACU

DAG 3 : RIO DE JANEIRO - CORCOVADO - TIJUCA - IGUACU

‘s Morgens, vertrek naar één van de oudste wijken van Rio de Janeiro Cosme Velho. Verder naar het station van Corcovado. Beklimming per trein doorheen het tropische woud, tot aan de voet van het standbeeld van de Verlosser (710m). Afdaling per trein naar het station van Paineras. Vertrek richting het Tijucawoud, het laatste stukje regenwoud dat Rio vroeger volledig omringde. Men kan er een groot assortiment lokale fauna en flora bezichtigen. Het woud wordt doorkruist door talrijke kleine riviertjes die eindigen in kleine watervalletjes. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguaçu. Aankomst in Iguaçu. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : IGUAÇU

DAG 4 : IGUAÇU

‘s Morgens, kunt u één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hartje van een tropisch paradijs. Verder maken we een wandeling in een natuurpark waar we meer dan 150 verschillende soorten tropische vogels kunnen bewonderen. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : IGUAÇU – SAO PAULO - BELO HORIZONTE

DAG 5 : IGUAÇU – SAO PAULO - BELO HORIZONTE

‘s Morgens, overtocht via de Tancredo Neves-brug en een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Wandeling doorheen het Nationale park tot aan de «Garganta del Diablo» als het weer en het niveau van het water het toelaten. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Belo Horizonte via Sao Paulo. Aankomst in Belo Horizonte, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : BELO HORIZONTE - OURO PRETO - BELO HORIZONTE

DAG 6 : BELO HORIZONTE - OURO PRETO - BELO HORIZONTE

De volledige dag wordt besteed aan het bezoek aan mooiste de historische stad van de Minais Gerais-staat. De museumstad Ouro Preto (zwart goud),is gelegen in een vallei en is een perfect voorbeeld van de koloniale barokstijl uit de 18de eeuw. De stad werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium van de Unesco. Het goud gevonden in deze streek was van een heel goede kwaliteit waardoor de stad haar bloeiperiode kende toen de goudaders gevonden werden. Bezoek ondermeer aan de kerk van Sao Fransico de Assis. Lunch in een typisch huis van Ouro Preto. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 7 : BELO HORIZONTE - BRASILIA

DAG 7 : BELO HORIZONTE - BRASILIA

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brasilia. Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag bezoek van de hoofdstad van Brazilië ingehuldigd in 1960 en gebouwd in de vorm van een vliegtuig. De regeringsgebouwen zijn aan de romp gelegen, de zakenwijken liggen op een vleugel en de residentiële wijk ligt op de andere vleugel. Bezoek o.a. van de kathedraal, de zakenwijken, de residentiële wijk, het paleis van de Macht, de Senaat en het Alvorada Paleis (Presidentieel Paleis). Terugkeer naar het hotel in de namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 8 : BRASILIA – MANAUS – AMAZONIE

DAG 8 : BRASILIA – MANAUS – AMAZONIE

In de voormiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Manaus. Verwelkoming door onze gids, transfer en inscheping voor een boottocht op de Amazone. Intrek in de  lodge gelegen in het hart van het Amazonië-woud.  Avondmaal. ‘s Nachts, boottocht op zoek naar de Amazone-alligatoren (met elektrische toortsen).

DAG 9 : AMAZONIE

DAG 9 : AMAZONIE

In de voormiddag vertrek voor een wandeling in het tropische woud.Lunch in de lodge. In de namiddag, vertrek per boot om de legendarische Piranhas te vissen. Avondmaal en overnachting.

DAG 10 : AMAZONIE – MANAUS – SALVADOR

DAG 10 : AMAZONIE – MANAUS – SALVADOR

‘s Morgens vroeg, vertrek in prauw om het ontwaken van de fauna te beleven en de zonsopgang te bewonderen. Terugkeer naar de lodge en ontbijt. Vertrek naar Manaus. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Salvador via Brasilia. Transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 11 : SALVADOR DA BAHIA

DAG 11 : SALVADOR DA BAHIA

‘s Voormiddag, geleid bezoek aan de stad. De geschiedenis van Brazilië begint in Salvador dat in 1501 werd ontdekt door de Portugezen en uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het land. De meerderheid van de inwoners is zwart omdat ze rechtsreeks afstammen van de slaven die uit Afrika kwamen gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw, om er  het suikerriet te bewerken. Het is ook de stad van de 365 kerken die onschatbare schatten bevatten. Een voorbeeld is de kerk van Sao Fransisco die een pronkstuk is van de Braziliaanse barokstijl. De stad is begrensd door een soort klif, waardoor twee delen ontstonden : de hoge stad waar de Pelourinho gelegen is (typische wijk met fel gekleurde voorgevels) alsook de kerk van Sao Fransisco. In de lage stad vindt men de stranden omringd door forten en de Mercado Modelo. Om de hoge en de lage stad te verbinden bestaan er liften of kabelspoorwegen. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. Vrije namiddag.  Optie : Avondmaal in het typische restaurant, waar U de gelegenheid krijgt om Bahiaanse specialiteiten te proeven terwijl U geniet van een indrukwekkend spektakel van Capoeira, Samba de Roda en andere elementen van de lokale cultuur. (prijs per persoon : 125€). Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 12 : SALVADOR

DAG 12 : SALVADOR

Vrije dag. Optie: Transfer en inscheping aan boord van een schoener voor een boottocht in de baai van Todos os Santos (de grootste baai van Brazilië met een oppervlakte van 1502km²). Deze baai werd ontdekt in 1501 door de bekende Italiaanse zeevaarder Americo Vespucci die ten dienste was van Portugal. Stop en duikje op het eiland Dos Frades en verder naar het grootste eiland van de baai Itaparica.Lunch onder de kokosbomen. Bezoek ondermeer aan de Fort van Sao Lourenço. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.(prijs per persoon 70 €). Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 13 : SALVADOR – LISSABON

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 14 : LISSABON – BRUSSEL

Aankomst in Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanmaten voor Brazilië aangezien bepaalde streken werken met 110V en andere 220V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europeanen en Amerikaanse. 

Formaliteiten : Voor de Belgen, Een paspoort geldig 6 maanden na de terugreis is nodig. ln het vliegtuig wordt er U een document overhandigd, die als toeristische kaart dient. Dit document moet U goed bewaren, deze wordt U opgevraagd bij het verlaten van het land. 

Het Amazone-gebied : Gedurende de uitstappen kan u soms verrast worden door een regenbui, aangezien er alleen natuurlijke schutplaatsen bestaan raden wij u aan een lichte regenjas te voorzien. Draag gedurende de uitstappen lange katoenen broeken waarvan u de uiteinden in uw kousen steek. I s Avonds is het aangeraden t-shirts of hemden met lange mouwen te dragen. Er bestaan producten, tegen muggenbeten. Aarzel niet en smeer alle niet bedekte lichaamsdelen in. Vraag de juiste producten aan uw apotheker. Voor het bezoek aan de Amazone moet u de grote valies in Manaus achterlaten. Gelieve een kleine tas te voorzien waarin u vij kilo bagage kan instoppen om meet te nemen op de boot naar de lodge.

Kredietkaarten : Al1e kredietenkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in al1e hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als U met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook: American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamer of aan de receptie. Aarzel niet, huur er eentje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld, ...erin kan deponeren. Maak een kopij van uw paspoort die u overal kan meenemen (b. v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopij van uw vliegtuigticket herbijgevoegd die altijd nuttig zijn als nieuwe. Ticketen moesten uitgeschreven worden.

Stranden : Het strand is voor de Braziliaan meer dan een zonnenplaats, het is voor hem een manier van leven, een instelling. Het strand is een ontmoetingsplaats bij uitstek, men gaat er om te zwemmen natuurlijk, maar ook om te babbelen, voetbal te spelen, een frisse bier drinken onder vrienden, muziek spelen, dansen en gegrilde vis eten. Vergeet niet dat de tropische zon sterker is dan aan de Middelandse Zee. Wees dus voorzichtig. Neem alleen het nuttige mee als nar het strand gaat: short, t-shirt, zonne-crème en een minimum aan geld om frisdranken te kopen. Ook op straat is het zo, neem zo weinig mogelijk mee om slechte verrassingen te vermijden. 

Taal : Het Portugees wordt door de meerderheid van de Brazilianen gesproken. De woordenschat, syntaxis en uitspraak verschilt wel van het Portugees die in Portugal wordt gesproken. Engels is de tweede taal die tamelijk veel gesproken wordt in de grote steden.
 
Voedsel : De Braziliaan is een veeleter. Vraag dus eerst een portie voor twee waarmee uw Europese maag zeker verzadigd zal zijn. De Braziliaanse keuken is niet echt afwisselend maar heel smakelijk. Het is in Salvador dat U de parels van de Braziliaanse lekkerbekkerij zal kunnen proeven bestaande voornamelijk uit vis, zeevruchten, IIdende"(palmolie) en kokosmelk. 

Wissel : Neem dollars of euros mee, die worden overal in Brazilië aanvaard. Vraag dollars aan aan uw bankiers alsook biljetten yan 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. De real heeft nu een stabiele waarde van +-2,5 voor 1 euro. U kan gemakkelijk dollars & euros wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is. 

Let op! 
In Brazilië is de tax van de hotels reeds inbegrepen in onze prijs, indien het hotel u vraagt om dit ter plaatse te betalen is dit OPTIONEEL en hoeft u dit dus niet te betalen.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten in Eco klasse met TAP
- De binnenlandse vluchten TAM
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Het verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig)
- Het ontbijt en de vermelde maaltijden
- De vermelde excursies vergezeld door een locale Engelstalige gids
- De luchthaventaksen
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De niet vermelde maaltijden
- De fooien

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 08/08/2017 € 4.395 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web