Home Listing Brazilië Natuur

Brazilië Natuur

Individuele rondreis Brazilië - Gewaarborgd vertrek elke dag 16 dagen / 14 nachten

  • Brazilië Natuur_0
  • Brazilië Natuur_1
  • Brazilië Natuur_2
  • Brazilië Natuur_3
  • Brazilië Natuur_4
  • Brazilië Natuur_5
pdf

RIO DE JANEIRO - IGUACU - PANTANAL - BRASILIA - MANAUS - AMAZONIE - SALVADOR DA BAHIA

Deze individuele rondreis in Brazilië is de meest complete om een goed idee te krijgen van de natuurpracht van een land dat zo groot is als een heel continent. Beleef de magie van Rio de Janeiro  met de beroemde Suikerbroodberg en de Corcovado (huivel met Christusbeeld), de stranden met tot de verbeelding sprekende namen als Copacabana en Ipanema. Verbaas u over het grandioze spektakel van de watervallen van Iguaçu. Ontdek de echte natuurpracht van het Pantanal met zijn fantastische fauna in het grootste moerasgebied ter wereld met een oppervlak van 230.000 km². Bezoek aan Brasilia, de futuristische hoofdstad. Ontdek de natuur van het amazonewoud zoals hij werkelijk is, aan boord van een charmant klein schip, als een voorsmaakje van het aardse paradijs. Een moment van unieke ontspanning ver van de moderne beschaving, een verademing, een terugkeer naar de bron! Ontspan u op de warme paradijselijke stranden van Salvador da Bahia in de prachtige Baai van Aller Heiligen. U kunt na deze rondreis ook nog een ontspannende strandverblijf bijboeken aan het strand van Praia do Forte of nog een prachtig natuurgebied ontdekken in de Chapada Diamantina.

DAG 1 : BRUSSEL – RIO DE JANEIRO

Vlucht met Tap naar Rio de Janeiro via Lissabon. Maaltijd aan boord. Aankomst in Rio. De “Cariocas”, de bewoners van deze betoverende stad, noemen haar “de prachtige stad”. Dankzij de schoonheid van deze stad, tussen de bergen en de oceaan, de pracht van stranden als Copacabana, Ipanema, Leblon, en de Braziliaanse sfeer is dit een exotische droombestemming. Onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel.

DAG 2 : RIO DE JANEIRO - SUIKERBROOD – CORCOVADO – STADSBEZOEK

DAG 2 : RIO DE JANEIRO - SUIKERBROOD – CORCOVADO – STADSBEZOEK

‘s Morgens, vertrek naar één van de oudste wijken van Rio de Janeiro Cosme Velho.Verder naar het station van Corcovado. Beklimming per trein doorheen het tropische woud tot aan de voet van het standbeeld van de Verlosser (710m). Afdaling per trein naar het station van Paineras. Lunch in een typisch restaurant. In de namiddag, busreis langs de wondermooie stranden van Ipanema en Leblon, de lagunes van Rodrigo de Freitas en het Maracana-stadion. Bezoek aan de kathedraal en het Flamengo-park. Beklimming per kabellift naar de top van de Suikerbroodberg (395m).Men heeft er een prachtig panoramisch uitzicht op de stad en de baai van Guanabara. Vervolgens is er de ontdekking van de kerk van Nossa Senhora da Gloria do Outeiro, gebouwd in 1739. Daar niet ver vandaan bevind zich het aquaduct van Lapa van waaruit er een toeristische tram vertrekt richting de buurt van Santa Teresa. Bezoek aan de Paço Imperial van de 17de eeuw, het vroegere regeringspaleis van de Portugezen in Brazilië. Bezoek aan de kerk van de Candelaria van 1630 en het klooster van São Bento van 1617. Terugkeer naar het stadscentrum met zijn dagelijkse geanimeerde sfeer, de wijk van Cinelandia (zakenbuurt), en het gemeentelijke theater. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.

DAG 3 : RIO DE JANEIRO – TIJUCA & FAVELA JEEP TOUR

DAG 3 : RIO DE JANEIRO – TIJUCA & FAVELA JEEP TOUR

‘s Morgens vertrek met de Jeep richting het Tijucawoud, het laatste stukje regenwoud dat Rio vroeger volledig omringde. Men kan er een groot assortiment lokale fauna en flora ontdekken. Het woud wordt doorkruist door talrijke kleine riviertjes die eindigen in kleine watervalletjes. bezoek aan de favela Santa Marta, gelegen aan de rand van een heuvel met een prachtige uitzicht op de Corcovado. Wandeling door smalle wegens, om het dagelijks leven van de inwoners van Rio de ontdekken, zonder in een gevaarlijke omgeving te zijn. In deze favela werd een clip van Michael Jackson gamaakt, daarom kunnen we een stanbeeld van hem vinden op een van de pleinen van de favela. Terugkeer naar het hotel. Vrije namiddag.

DAG 4 : RIO DE JANEIRO – IGUACU

DAG 4 : RIO DE JANEIRO – IGUACU

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Iguaçu. Aankomst in Iguacu, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel. ‘s Namiddags, kunt U één van de mooiste, natuurlijke wereldattracties bewonderen. 275 watervallen storten zich 80 meter diep langs een natuurlijk amfitheater met een diameter van 2.700 meter, gelegen in het hartje van een tropisch paradijs.

DAG 5 : IGUACU

DAG 5 : IGUACU

‘s Morgens overtocht via de Tancredo Neves-brug en een bezoek aan de Argentijnse zijde van de watervallen. Het uitzicht is er totaal verschillend. Terugkeer naar het hotel in de vroege namiddag.Optie : Inscheping aan boord van een bootje met krachtige motoren en boottocht op de rivier om de watervallen van dichtbij te bewonderen (toeslag van 75 € per persoon).

DAG 6 : IGUACU – CUIABA – PANTANAL

DAG 6 : IGUACU – CUIABA – PANTANAL

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Cuiaba via Sao Paulo. Aankomst in Cuiaba, onthaal en transfer naar de Pantanal. Het Pantanal is het grootste Moerasgebied ter wereld met een oppervlakte van meer dan 230.000 km² over een lengte van 600km tussen Brazilië en Bolivia. Dit gigantisch oppervlak is het leefgebied van de grootse concentratie van fauna van het continent met 600 vogelsoorten, 200 soorten zoogdieren en 250 vissoorten. Het is de ideale bestemming voor liefhebbers van ongerepte natuur en wilde dieren. Je kunt er de dieren trouwens ook veel beter observeren dan in het regenwoud omdat de vegetatie er niet zo dik is. Na het regenseizoen van oktober tot april, verzamelen de dieren zich op de kleine eilanden om aan het water te ontsnappen en maken zich zo zichtbaar voor de toeristen die in kleine boten circuleren. Verblijf er in een lodge en bezoek er verschillende «fazendas» of lokale boerderijen. Ontdek de meest miskende regio van Latijns Amerika ! Intrek, avondmaal en overnachting in de lodge. 

DAG 7 & 8 : PANTANAL

DAG 7 & 8 : PANTANAL

Het dagprogramma wordt bepaald in functie van de weersomstandigheden en het seizoen. Observatie van zoogdieren tijdens het droge seizoen en observatie van vogels tijdens het regenseizoen. Er worden verschillende vervoersmiddelen gebruikt om deze streek te ontdekken : te paard; met een terreinwagen die uitgerust is met een speciaal verhoog om de apen, valken, toekans, blauwe ara’s, koereigers enz. gade te slaan; met motorboten waarmee de waterfauna en flora ontdekt kan worden; of gewoon te voet om het woud te verkennen. De uitstappen verlopen altijd in het gezelschap van gespecialiseerde tweetalige gidsen (een bioloog en een dierenarts). De twee dagelijkse excursies evenals alle maaltijden zijn in het pakket inbegrepen. Overnachtingen in de lodge.

DAG 9 : PANTANAL – CUIABA – BRASILIA

DAG 9 : PANTANAL – CUIABA – BRASILIA

Transfer naar de luchthaven van Cuiaba en vlucht naar Brasilia. Aankomst in Brasilia, onthaal en bezoek van de hoofdstad van Brazilië ingehuldigd in 1960 en gebouwd in de vorm van een vliegtuig. De regeringsgebouwen, ontworpen door architect Oscar Niemeyer, zijn aan de romp gelegen, de zakenwijken liggen op één vleugel en de residentiële wijk ligt op de andere vleugel. Bezoek o.a. van de kathedraal, de zakenwijken, de residentiële wijk, het paleis van de Macht, de Senaat en het Alvorada Paleis (Presidentiëel Paleis). Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 10 : BRASILIA – MANAUS – CRUISE OP HET AMAZONE

DAG 10 : BRASILIA – MANAUS – CRUISE OP HET AMAZONE

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Manaus. Onthaal en transfer naar de aanlegsteiger aan de oevers van de Amazone. Inschepen en voorstelling van de scheepsbemanning en de vaarroute. Tocht tegen de stroom in naar de Pagodao, een zijrivier van de Rio Negro. Na zonsondergang kunnen nachtdieren geobserveerd worden. Na het diner volgt een tochtje per kano.

DAG 11 : CRUISE OP HET AMAZONE

DAG 11 : CRUISE OP HET AMAZONE

Ontbijt. Wandeling in het regenwoud onder begeleiding van een gespecialiseerde gids. U kunt er de indrukwekkende flora bekijken en een bezoek brengen aan een familie “caboclo’s”, de plaatselijke bewoners. Lunch. Daarna wordt verder gevaren naar de Anvilhanas archipel. Bezoek aan het afgelegen dorpje Novo Airao. Diner. ’s Avonds volgt een korte excursie om kaaimannen en andere fauna te bekijken.

DAG 12 : CRUISE OP HET AMAZONE

DAG 12 : CRUISE OP HET AMAZONE

Ontbijt. Er wordt verder gevaren naar Praia Grande of een ander wit zandstrand. Mogelijkheid om te zwemmen. Excursie per kano op het Acajatuba-meer waar u op piranha’s kunt vissen. Lunch. Naargelang de weersomstandigheden en de stand van het water wordt halt gehouden in Paricatuba, waar u kunt zien hoe op ambachtelijke wijze rubber wordt geoogst. Avondmaal.

DAG 13 : CRUISE OP DE AMAZONE – MANAUS – SALVADOR DA BAHIA

DAG 13 : CRUISE OP DE AMAZONE – MANAUS – SALVADOR DA BAHIA

In de vroege ochtend maakt u een uitstap per kano op het January-meer om de vogels bij zonsopgang te kunnen observeren. Ontbijt. We varen verder tot aan de samenvloeiing van de Amazone en de Rio Negro. Ontscheping en transfer naar de luchthaven van Manaus. Vlucht naar Salvador da Bahia. Aankomst in Salvador, onthaal, transfer en intrek in het hotel.

DAG 14 : SALVADOR DA BAHIA

DAG 14 : SALVADOR  DA BAHIA

‘s Morgens geleid bezoek aan de hoofdstad van de stad Bahia, eerste hoofdstad van Brazilië. De geschiedenis van Brazilië begint in Salvador dat in 1501 werd ontdekt door de Portugezen en uitgeroepen tot de eerste hoofdstad van het land. De meerderheid van de inwoners is zwart omdat ze rechtstreeks afstammen van de slaven die uit Afrika kwamen gedurende de zestiende en de zeventiende eeuw om het suikerriet te bewerken. Salvador is merkwaardig voor zijn koloniale bouwstijl. Het is ook de stad van de 365 kerken die onschatbare schatten bevatten. Een voorbeeld is de kerk van «Sao Francisco» die een mooi bewijs is van de Braziliaanse barokstijl. De stad is begrensd door een soort klif, waardoor twee delen ontstonden: de hoge stad waar de «Pelourinho» gelegen is (typische wijk met fel gekleurde voorgevels) alsook de kerk van Sao Francisco. In de lage stad vindt men de stranden omringd door forten en de Mercado Modelo. Om de hoge en de lage stad te verbinden bestaan er liften of kabelspoorwegen. Terugkeer naar het hotel in de late voormiddag. Vrije namiddag.

DAG 15 : SALVADOR – LISSABON

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 16 : LISSABON – BRUSSEL

Aankomst in Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel. 

VERLENGING PRAIA DO FORTE : 

DAG 15 : SALVADOR – PRAIA DO FORTE

DAG 15 : SALVADOR – PRAIA DO FORTE

Transfer in richting van Praia do Forte. Praia do Forte, gelegen op 80 km ten noorden van Salvador, is een exclusieve en ecologische badplaats. De voornaamste attractie van Praia do Forte, buiten de mooie stranden gerekend, is de zeeschildpaddenmigratie en hun broeiperiode. Intrek in het hotel. 

DAG 16 & 17 : PRAIA DO FORTE

DAG 16 & 17 : PRAIA DO FORTE

Vrije dagen.

DAG 18 : PRAIA DO FORTE– SALVADOR– LISSABON

Transfer naar de luchthaven van Salvador en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 19 : LISSABON – BRUSSEL

DAG 19 : LISSABON – BRUSSEL

Aankomst in Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel. 

VERLENGING CHAPADA DIAMANTINA : 

DAG 15 : SALVADOR – LENCOIS

DAG 15 : SALVADOR – LENCOIS

Vertrek naar de Chapada Diamantina. Na het verlaten van de groene regio van Reconcavo, gaan we door meer dorre landschappen, die het overgangsgebied vormen tussen de sertão en het landbouwgebied. Aankomst in Lençois en intrek in het hotel. In de namiddag, vertrek voor een mooie wandeling in de omgeving van het dorp. Bezoek aan het Serranorivier met zijn natuurlijke zwembaden, de Primavera en Cachoeirinhacascades en de Poço Halley.  Daarna, bezoek aan de zandgrot, waaruit gekleurde zand wordt gehaald om kleine decoratieve flessen te maken. Terugkeer naar de pousada. Overnachting.

DAG 16 : LENCOIS - SALAO DE AREIRA - POCO DO DIABLO - PAI INACIO - LENCOIS

DAG 16 : LENCOIS - SALAO DE AREIRA - POCO DO DIABLO - PAI INACIO - LENCOIS

‘s Morgens vertrek naar de poço do Diablo, gigantische waterput die gevoed wordt door de watervallen van de Rio Mucugêzinho. Mogelijkheid om er te zwemmen. Vertrek naar de Lapa Doce grot, bekend om zijn indrukwekkende stalagmieten en stalactieten en verderzetting naar de grotten van Pratinha die door een kristalheldere water van een ondergrondse rivier gedompeld is. Picknick in de regio. Verderzetting langs de weg en beklimming met de wagen van de Pai Inácio. Van bovenop deze rotsformatie, die tevens ook het embleem is van de Chiapada Diamantina, heeft men het mooiste panorama over de regio. Terugkeer naar Lençóis. 

DAG 17 : LENCOIS

DAG 17 : LENCOIS

Vertrek voor een mooie wandeling langs natuurlijke paden die leiden naar Riberão do Meio. Deze wilde rivier is bekend voor zijn mooie watervallen en zijn platte stenen en rotsen die als het waren natuurlijke glijbanen vormen in het water. Na een zwembeurt keert u terug naar Lençóis voor het middagmaal. Vrije namiddag.

DAG 18 : LENCOIS – SALVADOR – LISSABON

Terugkeer naar de luchthaven van Salvador da Bahia en vlucht naar Lissabon. Avondmaal en ontbijt aan boord.

DAG 19 : LISSABON – BRUSSEL

Aankomst in Lissabon en aansluitende vlucht naar Brussel. 

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanmaten voor Brazilië aangezien bepaalde streken werken met 110V en andere 220V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europeanen en Amerikaanse. 

Formaliteiten : Voor de Belgen, Een paspoort geldig 6 maanden na de terugreis is nodig. ln het vliegtuig wordt er U een document overhandigd, die als toeristische kaart dient. Dit document moet U goed bewaren, deze wordt U opgevraagd bij het verlaten van het land. 

Het Amazone-gebied : Gedurende de uitstappen kan u soms verrast worden door een regenbui, aangezien er alleen natuurlijke schutplaatsen bestaan raden wij u aan een lichte regenjas te voorzien. Draag gedurende de uitstappen lange katoenen broeken waarvan u de uiteinden in uw kousen steek. I s Avonds is het aangeraden t-shirts of hemden met lange mouwen te dragen. Er bestaan producten, tegen muggenbeten. Aarzel niet en smeer alle niet bedekte lichaamsdelen in. Vraag de juiste producten aan uw apotheker. Voor het bezoek aan de Amazone moet u de grote valies in Manaus achterlaten. Gelieve een kleine tas te voorzien waarin u vij kilo bagage kan instoppen om meet te nemen op de boot naar de lodge.

Kredietkaarten : Al1e kredietenkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in al1e hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als U met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook: American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamer of aan de receptie. Aarzel niet, huur er eentje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld, ...erin kan deponeren. Maak een kopij van uw paspoort die u overal kan meenemen (b. v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopij van uw vliegtuigticket herbijgevoegd die altijd nuttig zijn als nieuwe. Ticketen moesten uitgeschreven worden.

Stranden : Het strand is voor de Braziliaan meer dan een zonnenplaats, het is voor hem een manier van leven, een instelling. Het strand is een ontmoetingsplaats bij uitstek, men gaat er om te zwemmen natuurlijk, maar ook om te babbelen, voetbal te spelen, een frisse bier drinken onder vrienden, muziek spelen, dansen en gegrilde vis eten. Vergeet niet dat de tropische zon sterker is dan aan de Middelandse Zee. Wees dus voorzichtig. Neem alleen het nuttige mee als nar het strand gaat: short, t-shirt, zonne-crème en een minimum aan geld om frisdranken te kopen. Ook op straat is het zo, neem zo weinig mogelijk mee om slechte verrassingen te vermijden. 

Taal : Het Portugees wordt door de meerderheid van de Brazilianen gesproken. De woordenschat, syntaxis en uitspraak verschilt wel van het Portugees die in Portugal wordt gesproken. Engels is de tweede taal die tamelijk veel gesproken wordt in de grote steden.
 
Voedsel : De Braziliaan is een veeleter. Vraag dus eerst een portie voor twee waarmee uw Europese maag zeker verzadigd zal zijn. De Braziliaanse keuken is niet echt afwisselend maar heel smakelijk. Het is in Salvador dat U de parels van de Braziliaanse lekkerbekkerij zal kunnen proeven bestaande voornamelijk uit vis, zeevruchten, IIdende"(palmolie) en kokosmelk. 

Wissel : Neem dollars of euros mee, die worden overal in Brazilië aanvaard. Vraag dollars aan aan uw bankiers alsook biljetten yan 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. De real heeft nu een stabiele waarde van +-2,5 voor 1 euro. U kan gemakkelijk dollars & euros wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is. 

Let op! 
In Brazilië is de tax van de hotels reeds inbegrepen in onze prijs, indien het hotel u vraagt om dit ter plaatse te betalen is dit OPTIONEEL en hoeft u dit dus niet te betalen.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten in Eco klasse met TAP
- De binnenlandse vluchten TAM
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Het verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig)
- Het ontbijt en de vermelde maaltijden
- Vol pension in Amazone en Pantanal
- De vermelde excursies vergezeld door een locale Engelstalige gids
- De luchthaventaksen
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De niet vermelde maaltijden
- De fooien

Kortingen - Toeslagen

Verlenging Praia do Forte
Verlenging Chapada Diamantina

Vertrekdatum en prijzen

Prijs per pers. vanaf (basis tweepersoonskamer) - vertrek 02/07/2017 € 5.775
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web