Home Listing Chile, de woestijnen en de meren

Chile, de woestijnen en de meren

Individuele rondreis Chili - Gewaarborgd vertrek 12 dagen / 10 nachten

  • Chile, de woestijnen en de meren_0
  • Chile, de woestijnen en de meren_1
  • Chile, de woestijnen en de meren_2
  • Chile, de woestijnen en de meren_3
  • Chile, de woestijnen en de meren_4
pdf

SANTIAGO DE CHILE - VALPARAISO - VINA DEL MAR - PUERTO MONTT - PUERTO VARAS - CHILOE - PETROHUE - SAN PEDRO DE ATACAMA - EL TATIO - VALE DE LA LUNA

Van San Pedro in het noorden tot aan Puerto Montt  en Puerto Varas in de regio van de meren en vulkanen, een uitzonderlijke reis van meer dan 3.000 km via de zoutvlaktes van San Pedro de Atacama, de Tatio geysers en de vallei van de maan, Santiago de Chile de hoofdstad aan de voet van de Andes,  Valparaiso en zijn wereldberoemde liften, Puerto Monnt in een streek van meren en vulkanen, het eiland Chiloé. Een brede keuze van verschillende formules tegen de goedkoopste prijzen in hotels van verschillende categories, van standaard tot 1ste classe, met keuze tussen groeps -en privé- excursies.

DAG 1 : BRUSSEL - SANTIAGO

Vlucht naar Madrid. Aansluitende vlucht LanChile naar Santiago de Chile.

DAG 2 : SANTIAGO

DAG 2 : SANTIAGO

Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, begeleid bezoek aan de hoofdstad van Chili langs de hoofdstraten en het historische centrum. Ontdekking van de heuvel St. Lucia, het Palacio de la Moneda, de Plaza de Armas en de kathedraal. Verderzetting naar het park Forestal, het museum voor Schone Kunsten en naar de Boheemse wijk Bellavista. Beklimming van de heuvel van San Cristobal of Santa Lucia van waaruit u een mooi uitzicht heeft over de stad. Terugkeer in de late namiddag naar het hotel. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 3 : SANTIAGO

DAG 3 : SANTIAGO

‘s Morgens, bezoek aan een wijnkelder: Vina Concha y Toro die in 1883 werd gesticht. Hij wordt beschouwd als de belangrijkste van het land. Ten einde de temperatuur constant te houden en een goede kwaliteitswijn te verkrijgen wordt de wijn 6 m. onder de grond behouden. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 4 : SANTIAGO – VIÑA DEL MAR – VALPARAÍSO – SANTIAGO

DAG 4 : SANTIAGO – VIÑA DEL MAR – VALPARAÍSO – SANTIAGO

‘s Morgens, bezoek aan Viña del Mar die ook de bloemenstad genoemd wordt. Het is een heel elegante en kleurrijke badplaats met een mooie vegetatie. In de namiddag, vertrek naar Valparaiso. Klim op de heuvels die de stad omringen om het wonderlijke panorama op de baai, en de haven te ontdekken, alsook de bekende gekleurde huizen, die de stad zo aantrekkelijk maken. Bezoek aan het centrum. Terugkeer naar Santiago en overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : SANTIAGO – CALAMA - VALLEI VAN DE MAAN

DAG 5 : SANTIAGO – CALAMA - VALLEI VAN DE MAAN

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Calama. Verwelkoming door onze gids en transfer naar San Pedro de Atacama gelegen op een hoogte van 2.440 m, veroverd door de Incas in 1540. Aangename en typische stad. Intrek in het hotel. ‘s Namiddags bezoek aan de Vallei van de maan. Gelegen in de cordillera de la Sal, de vallei is een plek waar er sinds het einde der tijden geen druppel water meer gevallen is. Bij zonsondergang met heel mooie landschappen en eigenaardige vormen. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 6 : S. P. DE ATACAMA – EL TATIO – MACHUCA – S. P. DE ATACAMA

DAG 6 : S. P. DE ATACAMA – EL TATIO – MACHUCA – S. P. DE ATACAMA

 Heel vroege afreis om een uitzonderlijk spektakel bij zonsopgang bij te wonen: de geisers van El Tatio op 4.300 m hoogte. Aangrijpend schouwspel van springfonteinen die stoom spuwen uit verschillende gaten. Onvergetelijke ervaring in een geothermisch pleinlandschap omringd door hoge pieken. Mogelijkheid tot baden in het warme water. Verderzetting naar Machuca, een typisch dorpje van het altiplano. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag.

DAG 7 : S. P. DE ATACAMA – GRAN SALAR – TOCONAO – S. P. DE ATACAMA

DAG 7 : S. P. DE ATACAMA – GRAN SALAR – TOCONAO – S. P. DE ATACAMA

Vertrek langs de boliviaanse grens richting Camar. Verder naar de spectaculaire bergmeren van Miscanti en Miniques op een hoogte van 4.350 meters. Deze meren zijn gelegen in het Los Flamingos reservaat. Vertrek naar de Salar de Atacama die als een van de grootste zandwoestijn ter wereld wordt beschouwd. Op de terugweg via Toconao, bezoek aan de kerk. Terugkeer in de late namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 8 : SAN PEDRO – SANTIAGO – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS

DAG 8 : SAN PEDRO  – SANTIAGO – PUERTO MONTT – PUERTO VARAS

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Puerto Montt via Santiago. Verwelkoming, transfer naar Puerto Varas op de meer Llanquihue en intrek in het hotel. In de namiddag, geleid bezoek aan Puerto Montt. Afreis naar de Costaneralaan waar U een heel mooi uitzicht heeft op de Reloncavi-baai, bezoek aan het centrum, doorreis doorheen een vissersdorpje van Angelmo en terug naar Puerto Varas. Bezoek aan deze stad die de «rozenstad» wordt genoemd en gelegen is aan het meer «Llanquihue» (het grootste Chileense meer, 887 km²). Bezoek aan de kleine steegjes versierd met rozen , alsook aan de wachttoren waar U een mooi uitzicht heeft op het meer en op de vulkaan Osorno. Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 9 : PUERTO VARAS – CHILOE

DAG 9 : PUERTO VARAS – CHILOE

Daguitstap naar het grootste Chileense eiland: Chiloe, gekend om zijn prachtige landschappen en zeefauna. Vertrek naar Paragua en inscheping voor de overtocht van de engte van Chacao. Aankomst in de haven van Chacao en doorreis naar Castro. De stad dankt zijn bijzondere karakter aan houten huizen gebouwd op palen. Verderzetting naar de hoofdstad Ancud gesticht in 1765.  Bezoek aan het fort van San Antonio, gebouwd in de 17de eeuw, de Avenida Costaneravan waaruit we een enig uitzicht hebben. Terugreis naar het hotel in de late namiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 10 : PUERTO VARAS – PETROHUE

‘s Morgens vertrek langs de «Llanquihue» en verder naar Ensanada, stop aan de watervallen van Petrohue omringd door een weelderige vegetatie. Aankomst te Petrohue gelegen aan de oostelijke oever van het mooiste chileense meer, de Lago Todos Los Santos, het water is er blauw groen omringd door eigenaardige vulkanen. Het is vanuit Petrohue dat men het meest indrukwekkende zicht heeft op de vulkaan Osorno en Cabulco. Terugkeer in de late voormiddag. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 11 : PUERTO VARAS – PUERTO MONTT – SANTIAGO – MADRID

Transfer naar de luchthaven van Puerto Montt Vlucht naar Brussel via Santiago en Madrid. 

DAG 12 : MADRID – BRUSSEL

Aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Belgische ambassade : 
Providencia 2653, oficina 1104
SANTIAGO DE CHILE
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 232 10 73
Metro Tobalaba.  OPEN van 9h tot 12h.

Centros de Llamadas : Te Santiago : Calle Moneda 1151 – Metro Moneda, local 10 / Metro Univ. de Chile, Loc. 14 en 15 / Terminal TurBus, Alameda 3750, loc. 23 / Estacion Central, local 505 / Estacion Central, Alameda 3250 / Metro Manuel Montt, Providencia, loc.2 en 3 / Metro Tobalaba, Providencia, loc. 4, 5 en 6. – In het algemeen in iedere busstation.

Consulaat 
Santiago : Providencia 2653, of. 1104. 
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 32 10 73
Punta Arenas : Roca 817, of. 61 – Tel/Fax : 00 56 2 61 24 14 72

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V.

Inentingen, medecijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medecijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Metro : Drie lijnen : lijn nr 1 (rood), lijn nr 2 (geel) en lijn nr 5 (geel). De prijs varieert volgens het uur van de dag (louter ter inlichting, van 150 tot 260 pesos). Iedere dag van 06u30 tot 22u30, uitgezonderd zondag van 8u tot 22u30.
Inlichtingen : (02) 671 13 18 en (02) 672 29 37

Munteenheid : De peso.

Openingsuren : Meestal banken zijn geopend van 9u tot 14u van maandag tot vrijdag. De winkels zijn in het algemeen geopend van 10u tot 19u van maandag tot vrijdag en van 10u tot 14u op zaterdag.

Post : Correos : ze zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08u tot 19u.

Reisdocumenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Chili of bij een consulaat. Informeren.

Telefoneren : Er bestaan 9 privé maatschappijen.  Enkele stadscodes zijn : Van Chili naar Europa, draaaien : code van de telefoon maatschappij van uw keuze + 0 + 32 + nummer.

Uur : GMT -4 tijdens de zomer en GMT -3 tijdens de winter.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels.

Inbegrepen in de prijs

- De internationale vluchten met Lan of Iberia
- De binnenlandse vluchten zoals vermeld
- De transfers luchthavens/hotels H/T (engelssprekende chauffeurs)
- Al het vermelde wegtransport
- Het verblijf op basis van tweepersoonskamer in hotels van de gekozen categorie (of evenwaardig)
- Het ontbijt en de vermelde maaltijden
- De luchthaventaksen
- De « Kwaliteitsservice » van Sudamerica Tours
- Garantiefonds

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De dranken en persoonlijke uitgaven
- Niet vermelde maaltijden
- De fooien

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 16/07/2017 € 3.265 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web