Home Listing Atacama woestijn, Patagonia en Paaseiland

Atacama woestijn, Patagonia en Paaseiland

Individuele Rondreis Chili - Gewaarborgd vertrek 15 dagen / 13 nachten

  • Atacama woestijn, Patagonia en Paaseiland_0
  • Atacama woestijn, Patagonia en Paaseiland_1
  • Atacama woestijn, Patagonia en Paaseiland_2
  • Atacama woestijn, Patagonia en Paaseiland_3
  • Atacama woestijn, Patagonia en Paaseiland_4
pdf

SANTIAGO DE CHILE - SAN PEDRO DE ATACAMA - EL TATIO - VALE DE LA LUNA - PUNTA ARENAS - PUERTO NATALES - TORRES DEL PAINE - PAASEILAND

Van San Pedro in het noorden tot aan Punta Arenas en Puerto Natales in het uiterlijke Zuiden, aan de oevers van de zeeëngte van Magellan tussen Patagonië en Vuurland, een uitzonderlijke reis van meer dan 5.000 km via de zoutvlaktes van San Pedro de Atacama, de Tatio geysers en de vallei van de maan, Santiago de Chile de hoofdstad aan de voet van de Andes, het Nationaal Park  van Torres del Paine waar men nog condors kan observeren, de fjorden van Patagonië met het spektakel van de indrukwekkende gletsjers Balmaceda en Serrano…Wie heeft nog nooit van het Paaseiland gedroomd, van zijn reusachtige standbeelden zo groot als een gebouw met twee verdiepingen?  Ontdek Rapa Nui, het Paaseiland, en probeer zelf het mysterie te ontrafelen! Een brede keuze van standaard tot Supérieur, met keuze tussen groeps -en privé-excursies.

DAG 1 : BRUSSEL – SANTIAGO

Vlucht naar Santiago de Chile via Madrid.

DAG 2 : SANTIAGO

DAG 2 : SANTIAGO

Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, begeleid bezoek aan de hoofdstad van Chili langs de hoofdstraten en het historische centrum. Ontdekking van de heuvel St. Lucia, het Palacio de la Moneda, de Plaza de Armas en de kathedraal. Verderzetting naar het park Forestal, het museum voor Schone Kunsten en naar de Boheemse wijk Bellavista. Beklimming van de heuvel van San Cristobal of Santa Lucia van waaruit u een mooi uitzicht heeft over de stad.Overnachting.

DAG 3 : SANTIAGO – CALAMA - VALLEI VAN DE MAAN – SAN PEDRO DE ATACAMA

DAG 3 : SANTIAGO – CALAMA - VALLEI VAN DE MAAN – SAN PEDRO DE ATACAMA

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Calama gelegen in de Atacama-woestijn midden in een oase in het Andes-gebergte. Verwelkoming door onze gids en transfer naar San Pedro de Atacama gelegen op een hoogte van 2.440 m, veroverd door de Incas in 1540. Aangenaam en typische stad. Intrek in het hotel. ‘s Namiddags, vrije wandeling aan het dorpje met de kerk die gebouwd werd in 1641, de Casa de Valdivia, enz. Verder vrij bezoek van de vesting van Quitor, gebouw dat dateert van de 12de eeuw, één van de best bewaarde  culturele relieken van de periode van Atacama. Deze vesting is gelegen op een heuvel, de verdedigingsmuren onthullen een onvruchtbare pampa met verderop de vulkanen. Bezoek aan de  cordillera de la Sal  en vervolgens de Vallei van de maan met heel mooie landschappen en eigenaardige vormen. Overnachting.

DAG 4 : EL TATIO – MACHUCA

DAG 4 : EL TATIO – MACHUCA

Heel vroege afreis om een uitzonderlijk spektakel bij zonsopgang bij te wonen: de geisers van El Tatio op 4.300 m hoogte. Aangrijpend schouwspel van springfonteinen die stoom spuwen uit verschillende gaten. Onvergetelijke ervaring in een geothermisch pleinlandschap omringd door hoge pieken. Mogelijkheid tot baden in het warme water. Verder naar Machuca, een klein woestijndorpje. Terugkeer naar het hotel in de loop van de namiddag. Overnachting.

DAG 5 : SALARES – TOCONAO - SALARES

DAG 5 :  SALARES – TOCONAO - SALARES

Vertrek langs de boliviaanse grens richting Camar. Verder naar de spectaculaire bergmeren van Miscanti en Miniques op een hoogte van 4.350 meters. Deze meren zijn gelegen in het Los Flamingoes reservaat. Na de lunch, vertrek naar de Salar de Atacama die als een van de grootste zandwoestijn ter wereld wordt beschouwd. Op de terugweg via Toconao, bezoek aan de kerk. Terugkeer in de late namiddag. Overnachting.

DAG 6 : SAN PEDRO – SANTIAGO–PTA ARENAS - PUERTO NATALES

DAG 6 : SAN PEDRO  – SANTIAGO–PTA ARENAS - PUERTO NATALES

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Punta Arenas via Santiago. Verwelkoming, transfer naar Puerto Natales op de zeeengte van de laatste hoop en intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 7: GLETSJER SERRANO- BALMACEDA

DAG 7: GLETSJER SERRANO- BALMACEDA

Bootexcursie. Navigatie op de zeeëngte van de Laatste Hoop tot aan de gletsjer Balmaceda (2.035m). Mogelijkheid om zeeleeuwen en aalscholvers te zien op de verschillende eilanden. Alsook dolfijnen die met de voorsteven van de boot spelen. Reis langs Puerto Bories, Puerto Conselo, de fjord Eberhard en de estancias. Aankomst aan de gletsjer Balmaceda, indrukwekkend en groots schouwspel van het ijs dat in de fjord valt. Picknick lunch. Voortzetting van de navigatie tot aan de gletsjer Serrano. Wandeling om de gletsjer Serrano en zijn ijsbergen te benaderen. Het water is van een mooie blauwgroene kleur. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

DAG 8 : N. P. TORRES DEL PAINE

DAG 8 : N. P. TORRES DEL PAINE

Daguitstap naar het Nationaal Park van Torres del Paine», die werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door de Unesco. Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende gebergte. Bezoek aan de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe. Aankomst in het Nationaal Park van Torres del Paine met zijn verrassende landschappen van granieten bergtoppen. Doorreis naar de grot van Milodon . Terugkeer naar het hotel in de late namiddag. Overnachting.

DAG 9 : NATALES – ARENAS – SANTIAGO

DAG 9 :  NATALES – ARENAS – SANTIAGO

‘s Morgens, transfer per lijnbus doorheen de steppes van Patagonië met bestemming Punta Arenas. Vlucht naar Santiago. Verwelkoming, transfer, intrek en overnachting.

DAG 10 : SANTIAGO – PAASEILAND

DAG 10 : SANTIAGO –  PAASEILAND

In de vroege namiddag, transfer naar de luchthaven en vlucht naar het Paaseiland gelegen ten zuiden van de steenbokskeerkring midden in de Stille Oceaan en op 3.800 km van de Chileense kusten. Verwelkoming door onze gids, transfer, intrek en overnachting in het hotel.

DAG 11 : PAASEILAND

DAG 11 : PAASEILAND

Daguitstap voor het bezoek aan het archeologisch centrum van Akanhanga, Rano Raraku met zijn steengroeve waar al de moais-beelden van het eiland werden gebeeldhouwd en waar nog 300 beelden staan in de verschillende stadia van afwerking. Ook nog bezoek aan Tangariki, die vroeger het grootste platdak (ahu) was waar moais-beelden werden geplaatst tot aan de vloedgolf van 1960. Verder naar Te Pito Kura, Ahu Ngau Ngau en lunch onder de vorm van een pick-nick op het mooie strand van Anakena. Bij de terugkeer bezoek aan de tempel van Ahu Vinapu. Overnachting.

DAG 12 : PAASEILAND

DAG 12 : PAASEILAND

‘s Morgens, bezoek aan de uitgedoofde vulkaan van Rano Kau (diameter van 1,6 km), aan het centrum en zijn indrukwekkend concentratie van petrogliefen met voorstelling van Tangata Manu (vogelmens), het god Make Make en de Komari, symbool van de vruchtbaarheid. Vanop de krater heeft men een indrukwekkend uitzicht op de eilanden Motu Nui, Motu Iti en Motu Kao Kao. In de namiddag, bezoek aan Ahu Akivi en zijn bekende zeven moais-beelden gericht naar de oceaan, de grotten van Ana Tepahu die beschouwd worden als de belangrijkste van het eiland en de steengroeve van Puna Pau op de helling van een kleine vulkaan waar hoofddeksels in roodachtige kalksteen werden gebeeldhouwd. Overnachting.

DAG 13 : PAASEILAND – SANTIAGO

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Santiago. Verwelkoming door onze gids en transfer naar het hotel en overnachting.

DAG 14 : SANTIAGO – MADRID

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Madrid.

DAG 15 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Belgische ambassade : 
Providencia 2653, oficina 1104
SANTIAGO DE CHILE
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 232 10 73
Metro Tobalaba.  OPEN van 9h tot 12h.

Centros de Llamadas : Te Santiago : Calle Moneda 1151 – Metro Moneda, local 10 / Metro Univ. de Chile, Loc. 14 en 15 / Terminal TurBus, Alameda 3750, loc. 23 / Estacion Central, local 505 / Estacion Central, Alameda 3250 / Metro Manuel Montt, Providencia, loc.2 en 3 / Metro Tobalaba, Providencia, loc. 4, 5 en 6. – In het algemeen in iedere busstation.

Consulaat 
Santiago : Providencia 2653, of. 1104. 
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 32 10 73
Punta Arenas : Roca 817, of. 61 – Tel/Fax : 00 56 2 61 24 14 72

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V.

Inentingen, medecijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medecijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Metro : Drie lijnen : lijn nr 1 (rood), lijn nr 2 (geel) en lijn nr 5 (geel). De prijs varieert volgens het uur van de dag (louter ter inlichting, van 150 tot 260 pesos). Iedere dag van 06u30 tot 22u30, uitgezonderd zondag van 8u tot 22u30.
Inlichtingen : (02) 671 13 18 en (02) 672 29 37

Munteenheid : De peso.

Openingsuren : Meestal banken zijn geopend van 9u tot 14u van maandag tot vrijdag. De winkels zijn in het algemeen geopend van 10u tot 19u van maandag tot vrijdag en van 10u tot 14u op zaterdag.

Post : Correos : ze zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08u tot 19u.

Reisdocumenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Chili of bij een consulaat. Informeren.

Telefoneren : Er bestaan 9 privé maatschappijen.  Enkele stadscodes zijn : Van Chili naar Europa, draaaien : code van de telefoon maatschappij van uw keuze + 0 + 32 + nummer.

Uur : GMT -4 tijdens de zomer en GMT -3 tijdens de winter.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels.

Inbegrepen in de prijs

- De internationale vluchten met Lan Chile of Iberia in Economy-klasse
- De binnenlandse vluchten zoals vermeld
- De transfers luchthavens/hotels H/T (engelssprekende chauffeurs)
- Al het vermelde wegtransport
- Het verblijf op basis van tweepersoonskamer in hotels van de gekozen categorie (of evenwaardig)
- Het ontbijt en de vermelde maaltijden
- De luchthaventaksen
- De « Kwaliteitsservice » van Sudamerica Tours
- Garantiefonds

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De dranken en persoonlijke uitgaven
- Niet vermelde maaltijden
- De fakultatieve uitstappen
- De fooien voor de gidsen en chauffeurs
- De toegangstaks voor de Paaseiland (+/-70USD)

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 12/07/2017 € 4.545 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web