Home Listing Chili, de Wijnroute

Chili, de Wijnroute

Individuele rondreis. Gewaarborgd vertrek elke dag 12 dagen / 10 nachten

  • Chili, de Wijnroute_0
  • Chili, de Wijnroute_1
  • Chili, de Wijnroute_2
  • Chili, de Wijnroute_3
  • Chili, de Wijnroute_4
pdf

De Wijnroute», is een rondreis die speciaal ontworpen is om de voornaamste wijnstreken en wijngaarden van Chili te ontdekken. We beginnen de reis met de ontdekking van de Moderne hoofdstad aan de voet van het majestueuze Andesgebergte. Vervolgens bezoeken we de twee voornaamste wijnstreken rond de hoofdstad : De Maipo -en de Casablancavallei. De reis neemt ons dan verder naar het zuiden, met name de regio van Santa Cruz met de beroemde Colchaguavallei. We eindigen de reis met de streek van Cachapoal vooraleer terug te keren naar Santiago. Deze Rondreis is speciaal bedacht voor echte wijnliefhebbers waarbij de voornaamste wijngaarden van het land worden bezocht met talloze degustaties van kwaliteiswijnen. Kortom een unieke belevenis via de zoutvlaktes van San Pedro de Atacama, de Tatio geysers en de vallei van de maan. 

DAG 1 : BRUSSEL - MADRID - SANTIAGO DE CHILE

Vlucht van Brussel naar Santiago de Chile via Madrid. Maaltijd en overnachting aan boord. 

DAG 2 : SANTIAGO DE CHILE

DAG 2 : SANTIAGO DE CHILE

Aankomst te Santiago, onthaal door onze gids en  begeleid bezoek aan de hoofdstad van Chili langs de hoofdstraten en het historische centrum. Ontdekking van de heuvel St. Lucia, het Palacio de la Moneda, de Plaza de Armas en de kathedraal. Verderzetting naar het park Forestal, het museum voor Schone Kunsten en naar de Boheemse wijk Bellavista. Beklimming van de heuvel van San Cristobal of Santa Lucia van waaruit u een mooi uitzicht heeft over de stad. Intrek in het hotel Tinto****. 

DAG 3 : SANTIAGO - CASABLANCA VALLEI - VALPARAISO - ALGARROBO - SANTIAGO

DAG 3 : SANTIAGO - CASABLANCA VALLEI - VALPARAISO - ALGARROBO - SANTIAGO

Transfer naar de  Casablancavallei, die vooral bekend staat voor zijn witte wijnen van hoogstaande kwaliteit. Ontdekking van de  Morandewijngaard met degustatie van de Syrah Casablanca Tiraziš en twee andere wijnen. Vervolgens vertrek naar  Valparaiso, , werelderfgoed van het unesco, vooral door zijn unieke tram/liften die de hogere met de lager wijken verbinden op de heuvels. Klim op de heuvels die de stad omringen om het wonderlijke panorama op de baai, en de haven te ontdekken, alsook de bekende gekleurde huizen, die de stad zo aantrekkelijk maken.. . Lunch Vertrek naar Algarrobo overnachting in het prachtige Winery Boutique Hotel****.

DAG 4 : SANTIAGO - MAIPO VALLEI - COLCHAGUA VALLEI

DAG 4 : SANTIAGO - MAIPO VALLEI - COLCHAGUA VALLEI

Vertrek naar de Maipovallei, die dan beter bekend staat voor zijn excellente rode wijnen. Ontdekking van 2 wijndomeinen : Viña Pérez Cruz met degustatie van 2 wijnen; en Viña Aquitania waar het bezoek begint vanuit een mirador d’où vous aurez un point de vue magnifique sur le domainemet een prachtig zicht over de wijngaarden. Middagmaal, en vervolgens gaan we verder naar de Colchaguavallei. Overnachting in het hotel Viña la Playa****.

DAG 5 : COLCHAGUA VALLEI

DAG 5 : COLCHAGUA VALLEI

‘s Morgens, ontdekking van het domein van Viu Manent en degustatie. Middagmaal tussen de wijngaarden. Verder naar het bekende domein van Casa Lapostolle en bezoek aan de bodega van Clos Apalta, een unieke belevenis. Deze bodega, gelegen in de heuvelsbeschikt over zes verdiepingen die volledig gewijd zijn aan gravitatiewijnen, icoon van  Clos Apalta. Tenslotte nog de degustatie van een exclusieve wijn : Maison Grand-sélection, Cuvée Alexandre en Clos Apalta. Terugkeer naar het hotel in de namiddag.

DAG 6 : COLCHAGUA VALLEI - CACHAPOAL VALLEI - SANTIAGO

DAG 6 : COLCHAGUA VALLEI - CACHAPOAL VALLEI - SANTIAGO

Terugkeer naar de hoofdstad. Onderweg bezoeken we de  Cachapoalvallei, met het domein Viña Vik Millahue. De doelstelling Viña Vik is kortweg om de beste wijn van latijns amerika te gaan produceren. VIK is de eerste wijn gebaseerd op de filosofie van het Holisme, dit wil zeggen dat de wijn het resultaat is van een perfecte synergie tussen man, aarde, het klimaat, de bescherming van het milieu, de hoge druk, de hoge technologie, de passie, de architectuur en de kunst. Middagmaal en verder naar Santiago en overnachting in het hotel Tinto****.

DAG 7 : SANTIAGO - CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA

DAG 7 : SANTIAGO - CALAMA - SAN PEDRO DE ATACAMA

Le matin,  visite guidée de la boutique Santiago Wine Club. Il dispose d’une cave qui se trouve au milieu d’un design dynamique et centre gastronomique de la capitale. Le magasin spécialisé dans les différents vins du pays dont des de grande qualité et certains même avec des  éditions limitées. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Calama. Aankomst te Calama, onthaal, transfer naar San Pedro de Atacama en intrek in het hotel Altiplanico****. ‘s Namiddags bezoek aan de Cordillera de la Sal, een zout gebergte dat miljoenen jaren geleden gevormd werd. Het was eigenlijk een oud meer waarvan de bodem naar boven werd geduwd. Regen, wind en de zon van de Atacama woestijn hebben dit verder gevormd tot het spectaculaire landschap dat we nu kunnen bewonderen. Nadien verder richting de Vallei van de Maan waar men allerlei rots en zandformaties kan bezichtigen. Deze vallei met zijn maanachtig landschap wordt ook wel als één van de droogste regio’s op aarde beschouwd. Tijdens de zonsondergang kan u hier een prachtig kleurenspel aanschouwen.

DAG 8 : SAN PEDRO DE ATACAMA – EL TATIO – MACHUCA – SAN PEDRO DE ATACAMA

DAG 8 : SAN PEDRO DE ATACAMA – EL TATIO – MACHUCA – SAN PEDRO DE ATACAMA

Heel vroege afreis om een uitzonderlijk spektakel bij zonsopgang bij te wonen: de geisers van El Tatio op 4.300 m hoogte. Aangrijpend schouwspel van springfonteinen die stoom spuwen uit verschillende gaten. Onvergetelijke ervaring in een geothermisch pleinlandschap omringd door hoge pieken. Mogelijkheid tot baden in het warme water. Verder naar Machuca, een klein woestijndorpje. Terugkeer naar het hotel in de loop van de namiddag.

DAG 9 : SAN PEDRO – SALAR VAN ATACAMA – TOCONAO –MISCANTI & MENIQUES

DAG 9 : SAN PEDRO – SALAR VAN ATACAMA – TOCONAO –MISCANTI & MENIQUES

Vertrek langs de boliviaanse grens richting Camar. Verder naar de spectaculaire bergmeren van Miscanti en Miniques op een hoogte van 4.350 meters. Deze meren zijn gelegen in het Los Flamingoes reservaat. Na de lunch, vertrek naar de Salar de Atacama die als een van de grootste zandwoestijn ter wereld wordt beschouwd. Op de terugweg via Toconao, bezoek aan de kerk. Terugkeer in de late namiddag.

DAG 10 : SAN PEDRO DE ATACAMA – CALAMA – SANTIAGO

Transfer naar de luchthaven van Calama en vlucht naar Santiago. Aankomst te Santiago, onthaal, transfer en intrek in het hotel Tinto****.

DAG 11 : SANTIAGO DE CHILE - MADRID

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid. Maaltijd en overnachting aan boord. 

DAG 12 : MADRID - BRUSSEL

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten. 

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Belgische ambassade : 
Providencia 2653, oficina 1104
SANTIAGO DE CHILE
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 232 10 73
Metro Tobalaba.  OPEN van 9h tot 12h.

Centros de Llamadas : Te Santiago : Calle Moneda 1151 – Metro Moneda, local 10 / Metro Univ. de Chile, Loc. 14 en 15 / Terminal TurBus, Alameda 3750, loc. 23 / Estacion Central, local 505 / Estacion Central, Alameda 3250 / Metro Manuel Montt, Providencia, loc.2 en 3 / Metro Tobalaba, Providencia, loc. 4, 5 en 6. – In het algemeen in iedere busstation.

Consulaat 
Santiago : Providencia 2653, of. 1104. 
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 32 10 73
Punta Arenas : Roca 817, of. 61 – Tel/Fax : 00 56 2 61 24 14 72

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V.

Inentingen, medecijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medecijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Metro : Drie lijnen : lijn nr 1 (rood), lijn nr 2 (geel) en lijn nr 5 (geel). De prijs varieert volgens het uur van de dag (louter ter inlichting, van 150 tot 260 pesos). Iedere dag van 06u30 tot 22u30, uitgezonderd zondag van 8u tot 22u30.
Inlichtingen : (02) 671 13 18 en (02) 672 29 37

Munteenheid : De peso.

Openingsuren : Meestal banken zijn geopend van 9u tot 14u van maandag tot vrijdag. De winkels zijn in het algemeen geopend van 10u tot 19u van maandag tot vrijdag en van 10u tot 14u op zaterdag.

Post : Correos : ze zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08u tot 19u.

Reisdocumenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Chili of bij een consulaat. Informeren.

Telefoneren : Er bestaan 9 privé maatschappijen.  Enkele stadscodes zijn : Van Chili naar Europa, draaaien : code van de telefoon maatschappij van uw keuze + 0 + 32 + nummer.

Uur : GMT -4 tijdens de zomer en GMT -3 tijdens de winter.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Iberia
- De binnenlandse vluchten
- De luchthaventaksen
- De transfers van de luchthaven naar het hotel en v.v.
- Het verblijf in het hotel (of evenwaardig)
- Het ontbijt
- De vermelde maaltijden
- Een reisgids
- De uitstappen vermeld in het programma vergezeld door een gids (Engels)
- De “Kwaliteit Service” van Sudamerica Tours
- Een gedetailleerde reisgids 

Niet inbegrepen in de prijs

- De dranken en de persoonlijke uitgaven
- De eventuele verzekeringen :Annulatieverzekering is 5% van het totale bedrag, Full option verzekering is 6% van het totale bedrag (Annulatie- & bijstandsverzekering, bagage, verwondingen & repatriëring)

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 13/07/2017 € 4.895 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web