Home Listing De magische wereld van Chili

De magische wereld van Chili

Begeleide rondreis Chili - Gewaarborgd vertrek vanaf 2 personen & maximum 16 personen 14 dagen / 11 nachten

  • De magische wereld van Chili_0
  • De magische wereld van Chili_1
  • De magische wereld van Chili_2
  • De magische wereld van Chili_3
  • De magische wereld van Chili_4
pdf

SANTIAGO DE CHILE - SAN PEDRO DE ATACAMA - VALLE DE LA LUNA - EL TATIO - PUERTO MONTT - PUERTO VARAS - PETROHUE - CHILOÉ - PUNTA ARENAS - PUERTO NATALES - TORRES DEL PAINE 

Een begeleide rondreis in Chili. Van  San Pedro in het  Noorden tot aan Punta Arenas en Puerto Natales in het uiterlijke Zuiden, aan de oevers van de zeeëngte van Magellan tussen Patagonië en Vuurland, een uitzonderlijke reis van meer dan 5.000 km via San Pedro de Atacama, Santiago de Chile, de hoofdstad aan de voet van de Andes, Puerto Monnt in een streek van meren en vulkanen, het eiland Chiloé, het Nationaal Park  van Torres del Paine waar men nog condors kan observeren, de fjorden van Patagonië met het spektakel van de indrukwekkende gletsjers Balmaceda en Serrano…Een  keuze van 2 formules tussen    Standaard -en Superieure Hotels.Raadpleeg onze programma’s «Ontdekkingen» met een grote keuze aan extensies.

DAG 1 : BRUSSEL – SANTIAGO

Vlucht naar Santiago de Chile via Madrid.

DAG 2 : SANTIAGO

DAG 2 : SANTIAGO

Verwelkoming door onze gids, transfer en intrek in het hotel. In de namiddag, begeleid bezoek aan de hoofdstad van Chili langs de hoofdstraten en het historische centrum. Ontdekking van de heuvel St. Lucia, het Palacio de la Moneda, de Plaza de Armas en de kathedraal. Verderzetting naar het park Forestal, het museum voor Schone Kunsten en naar de Boheemse wijk Bellavista. Beklimming van de heuvel van San Cristobal of Santa Lucia van waaruit u een mooi uitzicht heeft over de stad. Overnachting in het hotel Eurotel***.

DAG 3 : SANTIAGO – CALAMA – VALLEI VAN DE MAAN – SAN PEDRO DE ATACAMA

DAG 3 : SANTIAGO – CALAMA – VALLEI VAN DE MAAN – SAN PEDRO DE ATACAMA

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Calama gelegen in de Atacama-woestijn midden in een oase in het Andes-gebergte. Verwelkoming door onze gids en transfer naar San Pedro de Atacama gelegen op een hoogte van 2.440 m, veroverd door de Inca’s in 1540. Intrek in het hotel. ‘s Namiddags, bezoek aan de Vallei van de maan met heel mooie landschappen en eigenaardige vormen. Overnachting in het hotel Casa de Don Tomas***.

DAG 4 : GRAN SALAR – TOCONAO - LAGUNAS

DAG 4 : GRAN SALAR – TOCONAO  - LAGUNAS

Vertrek langs de boliviaanse grens richting Camar. Verder naar de spectaculaire bergmeren van Miscanti en Miniques op een hoogte van 4.350 meters. Deze meren zijn gelegen in het Los Flamingoes reservaat. Lunch onderweg. Verder, vertrek naar de Salar de Atacama die als een van de grootste zandwoestijn ter wereld wordt beschouwd. Op de terugweg via Toconao, bezoek aan de kerk. Terugkeer in de late namiddag. Overnachting in het hotel Casa de Don Tomas***. 

DAG 5 : EL TATIO – MACHUCA

DAG 5 : EL TATIO – MACHUCA

Heel vroege afreis om een uitzonderlijk spektakel bij zonsopgang bij te wonen: de geisers van El Tatio op 4.300 m hoogte. Aangrijpend schouwspel van springfonteinen die stoom spuwen uit verschillende gaten. Onvergetelijke ervaring in een geothermisch pleinlandschap omringd door hoge pieken. Mogelijkheid tot baden in het warme water. Daarna bezoek aan het typische bergdorpje van Machuca. Terugkeer naar het hotel in de loop van de namiddag. Overnachting in het hotel Casa de Don Tomas***. 

DAG 6 : SAN PEDRO DE ATACAMA – SANTIAGO–PUERTO MONTT – PUERTO VARAS

DAG 6 : SAN PEDRO DE ATACAMA – SANTIAGO–PUERTO MONTT – PUERTO VARAS

‘s Morgens, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Puerto Montt via Santiago. Verwelkoming en afreis naar de Costaneralaan waar U een heel mooi uitzicht heeft op de Reloncavi-baai, bezoek aan het centrum, doorreis doorheen het vissersdorpje Angelmo. Transfer naar Puerto Varas op de meer Llanquihue en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Cabañas del Lago***.

DAG 7: PTO MONTT – FRUTILLAR – PETROHUE

DAG 7: PTO MONTT – FRUTILLAR – PETROHUE

In de voormiddag, geleid bezoek aan Puerto Varas, deze stad die de «rozenstad» wordt genoemd en gelegen is aan het meer «Llanquihue» (het grootste Chileense meer, 887 km²). Bezoek aan de kleine steegjes versierd met rozen , alsook aan de wachttoren waar U een mooi uitzicht heeft op het meer en op de vulkaan Osorno. Verder naar Puerto Montt. Afreis naar de Costaneralaan waar U een heel mooi uitzicht heeft op de Reloncavi-baai, bezoek aan het centrum, doorreis doorheen een vissersdorpje van Angelmo en Frutillar. Vertrek langs de «Llanquihue», tot aan de watervallen van Petrohue. Aankomst te Petrohue gelegen aan de oostelijke oever van het mooiste meer van Chili, de Lago Todos Los Santos, het water is er blauw groen omringd door vulkanen. Het is vanuit Petrohue dat men het meest indrukwekkende uitzicht heeft op de vulkanen Osorno en Cabulco. Terugkeer in de late namiddag. Overnachting in het hotel Cabañas del Lago***.

DAG 8 : CHILOE

DAG 8 : CHILOE

Ontbijt. ‘s Ochtends vertrek naar Chiloe, het grootste eiland van Chili. Transfer naar Pargua en oversteek per ferry naar Chacao, gelegen op het eiland Chiloe. Bij aankomst op het eiland, in de kleine haven van Chacao, begint de rit richting Castro. U ontdekt de typische architectuur van de houten kerken, de mooi gekleurde huizen op pilaren en de groene landschappen die ook wel doen denken aan de landschappen van Ierland en Bretagne. Bezoek aan 2 kleine dorpjes, Quemchi en Aucar. Aucar, getypeerd door zijn 560m lange houten brug die een verbinding vormt tussen het dorp zelf en het kerkhof. Verderzetting richting het dorp Colo, bekend voor zijn kerk die tussen de XVI en XVII eeuw door de Jezuïeten gebouwd werd en die vervolgens ook als werelderfgoed van de mensheid werd verklaard door Unesco. Nadien richting Tenaun. Als eindpunt vertrekt u naar Castro, de hoofdstad van het eiland. Deze stad werd opgericht in 1567 en vervolgens herhaaldeijk bezet door Nederlandse piraten. De stad diende ook als basis voor de envangelisatie van de inheemse bevolking : de Huilliche en de Chonos. De vissershuizen op palen liggen langsheen de charmante baai waarop de stad zich bevindt. In de stad zelf vindt u ook de pittoreske, in hout gebouwde, kerk van San Francisco. Terugkeer naar het hotel. Overnachting in het hotel Cabañas del Lago***.

DAG 9 : PUERTO VARAS – PUERTO MONTT – PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES

DAG 9 : PUERTO VARAS – PUERTO MONTT – PUNTA ARENAS – PUERTO NATALES

Transfer naar de luchthaven van Puerto Montt en vlucht naar Punta Arenas gelegen aan de oevers van de «Straat van Magellan». Onthaal, transfer naar het busstation en vertrek per lijnbus naar Puerto Natales, klein vissersdorpje gelegen aan de zee-engte van de Laatste Hoop. Doorreis langs de steppes van Patagonië. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Weskar Patagonian Lodge***. 

DAG 10 : SERRANO & BALMACEDA GLETSJER

DAG 10 : SERRANO & BALMACEDA GLETSJER

Bootexcursie. Navigatie op de zee-engte van de Laatste Hoop tot aan de gletsjer Balmaceda (2.035m). Mogelijkheid om zeeleeuwen en aalscholvers te zien op de verschillende eilanden. Alsook dolfijnen die met de voorsteven van de boot spelen. Reis langs Puerto Bories, Puerto Conselo, de fjord Eberhard en de estancias. Aankomst aan de gletsjer Balmaceda, indrukwekkend en groots schouwspel van het ijs dat in de fjord valt. Picknick lunch. Voortzetting van de navigatie tot aan de gletsjer Serrano. Wandeling om de gletsjer Serrano en zijn ijsbergen te benaderen. Het water is van een mooie blauwgroene kleur. Bij mooi weer is het mogelijk de besneeuwde bergtoppen van het Nationaal Park Torres del Paine waar te nemen. Terugkeer naar het hotel in de namiddag. Overnachting in het hotel Weskar Patagonian Lodge***.

DAG 11 : N. P. TORRES DEL PAINE

DAG 11 : N. P. TORRES DEL PAINE

Daguitstap naar de grot van Milodon waar kapitein Eberhard de fossielen van een prehistorisch dier ontdekte in 1895. Doorreis naar het Nationaal Park van Torres del Paine», die werd uitgeroepen tot wereldpatrimonium door de Unesco.Dit park wordt beschouwd als één van de mooiste van Patagonië dankzij zijn rijkdom aan fauna en flora en het indrukwekkende gebergte. Bezoek aan de meren van Sarmiento, Figueroa, Nordenskjold en Pehoe.  Lunch onderweg. Terugkeer naar het hotel in Puerto Natales in de late namiddag. Overnachting in het hotel Weskar patagonian lodge***.

DAG 12 : PUERTO NATALES – PUNTA ARENAS – SANTIAGO

‘s Morgens, transfer per lijnbus naar Punta Arenas. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Santiago. Verwelkoming,  transfer en overnachting in het hotel Eurotel***.

DAG 13 : SANTIAGO – MADRID

Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid. Maaltijden aan boord. 

DAG 14 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Belgische ambassade : 
Providencia 2653, oficina 1104
SANTIAGO DE CHILE
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 232 10 73
Metro Tobalaba.  OPEN van 9h tot 12h.

Centros de Llamadas : Te Santiago : Calle Moneda 1151 – Metro Moneda, local 10 / Metro Univ. de Chile, Loc. 14 en 15 / Terminal TurBus, Alameda 3750, loc. 23 / Estacion Central, local 505 / Estacion Central, Alameda 3250 / Metro Manuel Montt, Providencia, loc.2 en 3 / Metro Tobalaba, Providencia, loc. 4, 5 en 6. – In het algemeen in iedere busstation.

Consulaat 
Santiago : Providencia 2653, of. 1104. 
Tel. 00 56 2 232 10 70 / 232 10 71 – Fax : 00 56 2 32 10 73
Punta Arenas : Roca 817, of. 61 – Tel/Fax : 00 56 2 61 24 14 72

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V.

Inentingen, medecijnen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Medecijnen zijn heel duur, voorzie een goede verzekering.

Kredietkaarten : Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express en Master Card.

Metro : Drie lijnen : lijn nr 1 (rood), lijn nr 2 (geel) en lijn nr 5 (geel). De prijs varieert volgens het uur van de dag (louter ter inlichting, van 150 tot 260 pesos). Iedere dag van 06u30 tot 22u30, uitgezonderd zondag van 8u tot 22u30.
Inlichtingen : (02) 671 13 18 en (02) 672 29 37

Munteenheid : De peso.

Openingsuren : Meestal banken zijn geopend van 9u tot 14u van maandag tot vrijdag. De winkels zijn in het algemeen geopend van 10u tot 19u van maandag tot vrijdag en van 10u tot 14u op zaterdag.

Post : Correos : ze zijn geopend van maandag tot vrijdag van 08u tot 19u.

Reisdocumenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Chili of bij een consulaat. Informeren.

Telefoneren : Er bestaan 9 privé maatschappijen.  Enkele stadscodes zijn : Van Chili naar Europa, draaaien : code van de telefoon maatschappij van uw keuze + 0 + 32 + nummer.

Uur : GMT -4 tijdens de zomer en GMT -3 tijdens de winter.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels.

STANDAARD HOTELS

Santiago de Chili : hotel Eurotel***
San Pedro de Atacama : hotel La Casa de Don Tomas***
Puerto Varas : hotel Cabañas del Lago***
Puerto Natales : hotel Weskar Patagonian Lodge***

SUPERIEURE HOTELS

Santiago de Chili : hotel Atton El Bosque****
San Pedro de Atacama : hotel Terrantai****
Puerto Varas : hotel Radisson Puerto Varas****
Puerto Natales : hotel Costaustralis****

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Lan of Iberia
- De binnenlandse vluchten
- De transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Het verblijf in de vermelde hotels (of evenwaardig)
- Het ontbijt 
- De vermelde maaltijden
- De vermelde excursies vergezeld door een lokale gids (Franstalig) behalve op dag 10, met een engelstalige gids
- De « Kwaliteitsservice » van Sudamerica Tours
- De luchthaventaksen

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - dubbel kamer 28/09/2017 € 4.370 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web