Home Listing Mexico de Primera

Mexico de Primera

Indiviuele rondreis - Gewaarborgd rondreis elke dag - Met gids in elke stad 14 dagen / 12 nachten

  • Mexico de Primera_0
  • Mexico de Primera_1
  • Mexico de Primera_2
  • Mexico de Primera_3
  • Mexico de Primera_4
pdf

Deze rondreis is de meest volledige voor een eerste kennismaking met Mexico. Ze geeft u een uitstekend beeld van de vele facetten van dit immense land met zijn vele contrasten.Ontdek Mexico, de gigantische metropool die enkele fraaie voorbeelden uit alle periodes van zijn rijke verleden heeft weten te bewaren, van de Azteken tot nu: Oaxaca en San Cristóbal met een zeer uitgesproken Indiaans karakter, het koloniale Mérida en het moderne Cancún. Bewonder de gevarieerde landschappen van de Sierra Madre, de bergen van Chiapas en de tropische vlakten van Yucatán. Bezoek de vermaarde sites, de stille getuigen van grootse beschavingen: Teotihuacán, Monte Alban, Palenque, Uxmal, Chichén Itzá… Ontmoet de Mexicanen : blanken, mestiezen, indianen.  Beleef de hartstocht van een volk in het grote heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe of in het eenvoudige indianenkerkje van San Juan Chamula… Emoties, kleuren, ritmes… Een buitengewone rondreis !

DAG 1 : BRUSSEL – MEXICO

Vlucht van Brussel naar Mexico via Atlanta. Onthaal, transfer, intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 2 : MEXICO

DAG 2 : MEXICO

Amerikaans ontbijt. Ontdekking van de stad: De Zocalo-plein is omringd door mooie gebouwen in barokstijl, o.a. de kathedraal en het Nationaal Paleis. De Kathedraal is de grootste van Mexico en werd op de ruïnes van een Azteekse tempel gebouwd. Vrije namiddag. Overnachting.

DAG 3 : MEXICO – TEOTIHUACÁN - MEXICO

DAG 3 : MEXICO – TEOTIHUACÁN - MEXICO

Amerikaans ontbijt. ‘s Morgens, bezoek van Teotihuacán, de belangrijkste site van de vallei van Mexico. Middagmaal. Bezoek aan de oord : In de 8ste eeuw werd dit oord volledig afgebrand. Teotihuacán was een grote puinhoop toen ze door de Azteken werd ontdekt. Rekening houdend met de gigantische afmetingen, dachten de Azteken dat het door reuzen werd gebouwd. De beschaving van Teotihuacán kende haar bloeiperiode tussen de 1ste en de 6de eeuw. Haar invloed was zo groot dat men er sporen van terugvindt tot in Tikal. De stad bestaat uit 3 grote eenheden verspreid rond de «Dreef der Doden». De Piramide van de Zon, de piramide van de maan en de citadel. Vrije namiddag. In optie: ‘s Namiddags, bezoek aan het Antropologisch museum die een belangrijke plaats is voor de Mexicaanse cultuur. Het museum is gelegen in het grootste park van de stad, het Chapultepecpark. Het museum is een uitzonderlijke manier om in contact te treden met de verschillende beschavingen die op het Mexicaanse grondgebied bloeiden. Natuurlijk zal U de legendarische azteekse kalender of zonnesteen ontdekken, gebeeldhouwd in een steen van meerdere tonnen. (Prijs per persoon op basis van 2 personen : 70 €)

DAG 4 : MEXICO - OAXACA

DAG 4 : MEXICO - OAXACA

Amerikaans ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Oaxaca in de Sierra Madre del Sur. ‘s Namiddags, bezoek van Oaxaca, de romantische en magische hoofdstad omringd door de toppen van de Sierra Madre del Sur. Overbrenging naar het hotel. Vrij bezoek aan Zócalo, het belangrijkste plein van de stad, met zijn smeedijzeren banken en zijn muziekkiosk die elke avond muzikanten lokt, de kathedraal Santo Domingo met zijn gracieuze barokgevel en het horloge in eeuwenoud hout. Overnachting in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 5 : OAXACA – MONTEALBAN – OAXACA

DAG 5 : OAXACA – MONTEALBAN – OAXACA

Amerikaans ontbijt. ‘s Morgens, bezoek aan Montealban, één van de belangrijkste oorden voor de pre-Columbiaanse kunst, gelegen in een prachtige omgeving aan de top van een gebergte waarop men een prachtig panorama heeft. Overnachting.

DAG 6 : OAXACA – MITLA – TULE – OAXACA

DAG 6 : OAXACA – MITLA – TULE – OAXACA

Amerikaans ontbijt. ‘s Morgens, vertrek naar Mitla. Ontdekking van de Tule-boom, een “sabino” die 2000 jaar oud is. Ontdekking van Mitla die vroeger het centrum was van de dodenverering van de Mixteken. Vijf complexen van gebouwen werden ontdekt die heel verschillend zijn van de andere oorden, voornamelijk in de versieringen en de vormen. Mitla, vooral gekenmerkt door zijn geometrische beeldhouwwerken, werd gebouwd in de tiende eeuw als nieuw politiek centrum. Vrije namiddag. Optioneel: enkel op vrijdag : Vertrek naar Ocotlán de Morelos op 32 km van Oaxaca en bezoek aan de Indiaanse markt, die tot de meest levendige van de streek mag worden gerekend. Verder naar Jalietza, ongeveer vijftien kilometer verderop, waar u wevers aan het werk kunt zien. Ten slotte bezoek aan Coyotepec, het dorp staat bekend om zijn zwart aardewerk, dat geheel met de hand wordt vervaardigd. (Prijs per persoon : 40 €)

DAG 7 : OAXACA – MEXICO - TUXTLA – EL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

DAG 7 : OAXACA – MEXICO - TUXTLA – EL SUMIDERO – SAN CRISTOBAL DE LAS CASAS

Amerikaans ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Tuxtla Guttiérrez via Mexico. Vertrek naar Chiapa de Corzo. Bezoek aan de Canyon van Sumidero. Bootexcursie op de Rio Grijalva omringd door kliffen die soms 1000m hoog zijn. Verder naar San Cristobal de las Casas. intrek in het hotel van de gekozen categorie. 

DAG 8 : SAN CRISTOBAL

DAG 8 : SAN CRISTOBAL

Amerikaans ontbijt. ‘s Morgens, uitstap naar San Juan Chamula. Bezoek aan het dorpje en de Indiaanse kerk waar door de wierook en de honderden brandende kaarsen, ook op de vloer, een zeer bijzondere sfeer hangt. Vrije namiddag die u eventueel kunt doorbrengen in het pittoreske koloniale stadje San Cristobal. Daar wordt een markt gehouden waar de indianen uit de bergdorpen hun oogst of ambachtswerk komen aanbieden. Overnachting.

DAG 9 : SAN CRISTOBAL – AGUA AZUL – PALENQUE

DAG 9 : SAN CRISTOBAL – AGUA AZUL – PALENQUE

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar Palenque. Onderweg, bezoek aan de watervallen van Agua Azul, wondermooie watervallen van blauw water omringd door een tropische vegetatie. Wandeling langsheen de waterloop. Verder naar Palenque langs een mooie en aangename kronkelende weg. Intrek in het hotel van de gekozen categorie. 

DAG 10 : PALENQUE – CAMPECHE

DAG 10 : PALENQUE – CAMPECHE

Amerikaans ontbijt. Bezoek aan Palenque, beschouwd als een van de mooiste oorden van geheel Mexico. Op deze plaats vindt U de mooiste Maya gebouwen. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de Staat Chiapas. Alberto Ruz Lhuillier maakte een heel belangrijke ontdekking op deze site, nl. de eerste holle piramide die als begraafplaats diende gedurende de pre-Columbiaanse periode. Transfer per lijnbus naar Campeche, de versterkte stad aan de Golf van Mexico. De stad werd gesticht in 1531 en groeide tijdens de koloniale periode uit tot de belangrijkste havens van Yucatan.  Intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 11 : CAMPECHE - UXMAL - MERIDA

DAG 11 : CAMPECHE - UXMAL - MERIDA

Amerikaans ontbijt. Bezoek van Uxmal. De naam van het oord betekent «drie keren gebouwd». Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen zijn: de piramide van de Slang, het paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de Nonnen... Middagmaal. Verder naar  Merida en intrek in het hotel van de gekozen categorie. 

DAG 12 : MÉRIDA – CHICHÉN ITZÁ – CANCUN

DAG 12 : MÉRIDA – CHICHÉN ITZÁ – CANCUN

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar Chichén Itzá, één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is zonder enige twijfel de tempel van Kukulcan, de piramide heeft een hoogte van 23 meter en telt 365 treden op de vier verschillende zijden, wat het zonnejaar voorstelt. Verder kan U ook de sterrenwacht, de legertempel, de heilige put en het klooster bezoeken... Middagmaal. Verder naar Cancun, welbekende en moderne badplaats gelegen aan de Caraïben. Aankomst en intrek in het hotel van de gekozen categorie.

DAG 13 : CANCUN – ATLANTA

Amerikaans ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Atlanta.

DAG 14 : ATLANTA – BRUSSEL

Aankomst in Brussel. Einde der diensten.

Aankomst in de luchthaven – Belangrijk !!! : In de luchthaven van Mexico zijn er verschillende uitgangen. Indien u net een internationale vlucht heeft genomen moet u zich , na de douane, naar Poort 8 van Terminal 1 begeven. (tegenover de internationale hall E2 E3)  Daar zal de gids op u wachten. Indien u met Delta, Aeromexico, Continental toekomt, dan is dat in Terminal 2. Dan hoeft u niet van terminal te veranderen en gaat u gewoon naar de uitgang (er is er maar één). De gids zal daar op u wachten. Indien u vanuit een andere Mexicaanse stad terug in Mexico city (na een binnenlandse vlucht) toekomt, moet u zich naar poort 1 begeven als u in terminaal 1 toekomt (tegenover de nationale zaal A), waar de gids op u zal wachten. Bent u in Terminaal 2 toegekomen dan wacht de gids u gewoon aan de uitgang want er is er maar één.

Aardrijkskunde : Mexico strekt zich uit over 1.969.000km² (65 x België). Het grootste deel van het land is uitgesneden en bergachtig. 60% van de continentale massa bestaat uit de « Mesa Central » (centraal plateau). Het is een streek begrensd zowel in het Oosten als in het Westen door bergketens (de Oostelijke Sierra Madre en de Westelijke Sierra Madre). In het Zuiden liggen hoge vulkanen. Mexico heeft een kust die 10.000km lang is (tegen 60km in België). Het is ook omringd door 4 zeeën : de Stille Oceaan, de Zee van Cortès, de Golf van Mexico en de Caribische Zee.

Biodiversiteit : 30.000 plantensoorten, bijna 11.000 vogelsoorten en 1.500 verschillende soorten van zoogdieren, reptielen en kikvorsachtige. Mexico is één van de enige landen waar de biodiversiteit zo groot is. Wetenschappers zijn van mening dat 15% van de dierlijke en plantaardige speciën van Mexico nergens anders in de wereld voorkomen.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Een beetje geschiedenis : Mexico werd ontdekt door de Spanjaarden in 1519. Het was toen bevolkt door 10.000.000 inwoners die in middeleeuwse samenlevingen leefden. Gedurende 300 jaar, van 1521 tot 1821, leefde Mexico onder Spaanse onderdrukking, die onuitwisbare sporen achterliet. Het land had meerdere ontginningsmogelijkheden o.a goud, zilver, lood, koper, zink en uitgebreide arbeidskrachten. De geschiedenis van het land kende verschillende belangrijke periodes van 1200 voor Christus tot 1521 na Christus. De periode voor de Spaanse bezetting.
Deze periode werd door 5 verschillende belangrijke beschavingen gekenmerkt :
De Olmeken : De Olmeken was de eerste beschaving die zich inplantte in Mexico en meer bepaald in kuststaten van Veracruz en Tabasco. Hun cultuur had een heel grote invloed, die hun opvolgers sterk aanspraken. Er wordt verondersteld dat de Olmeekse periode van 1200 voor Christus tot 200 voor Christus duurde.
De Maya's : Verschenen voor de eerste keer omstreeks 1200 voor Christus. De Maya’s zijn vooral bekent voor hun ingewikkelde rekenkundig en astrologisch systeem alsook voor alle steden die ze gebouwd hebben. In 1400 na Christus kenden de Maya’s een verval en ze lieten belangrijke plechtigheidcentra en verschillende oude steden achter.
De Zapoteken en de Mixteken : De Zapoteken verschenen in de vallei van Oaxaca rond 900 voor Christus. Zij waren de belangrijkste stedenbouwers. De Zapoteken werden veroverd door de Mixteken en bouwden een nieuwe beschaving uit rond Mitla en de Yagul. Deze twee beschavingen bestaan nog altijd gelijktijdig in de staat van Oaxaca.
De Tolteken : Machtige strijders die het noordelijke gedeelte van de vallei van Mexico bezet hebben van 950 tot 1500 na Christus. Deze bouwers hadden een grote invloed op de culturen van de Maya’s en de Azteken die hen opvolgde. Er wordt gezegd dat de Tolteken zich geïnspireerd hebben op de beschaving van de Teotihuacan om zich te kunnen uitbreiden.
De Azteken : Deze beschaving domineerde over Mexico gedurende 200 jaar van 1345 tot 1521, en was in volle bloei wanneer de Spaanse Conquistadores in 1519 het land binnenvielen. Ze voerden het systeem van de taksen in om hun rijk uit te bouwen tot in Centraal Amerika. Dit heel machtige rijk stortte ineen in 1521, maar de invloed uit deze periode straalt nu nog uit in de streek van het Centraal Plateau.

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanraden voor Mexico aangezien bepaalde streken werken met 110V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europese en Amerikaanse.

Huurwagen – tankstations : Als u in Mexico gaat tanken moet u de meter goed in de gaten houden en zien dat hij wel op nul staat als ze beginnen tanken want u zou niet de eerste toerist zijn die naast zijn benzine ook nog deze van zijn voorganger zou betalen. 

Kleding : Verkies overdag voor lichte en natuurlijke vezels. Vergeet niet dat de helft van Mexico op een hoogte ligt van 1.500m, 's avonds kan het dus wat fris zijn. Neem zeker een trui of een jas mee. Ook schoenen met een dikke zool zullen van pas komen bij het bezoeken van archeologische oorden. 

Klimaat : De verscheidenheid van de Mexicaanse landschappen zijn te danken aan verschillende klimatologische eigenschappen. Deze verscheidenheid vindt een uitleg in de breedte, (een groot gedeelte van Mexico ligt ten Zuiden van de Kreeftskeerkring), het ingewikkelde reliëf, de hoogte (bijna de helft van de staat ligt 1.500m hoog), en de invloed van de meren en de oceanen. Het bepalen van een enig seizoen voor geheel Mexico is een onmogelijke zaak, want wanneer een bepaalde streek een milde periode kent kan het ergens anders in het land heel warm of heel koud zijn. Als algemene regel geldt dat het regenseizoen duurt van juli tot september. Het aangename seizoen strekt zich uit van oktober tot juni.

Kredietkaarten : Alle kredietkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in alle hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als u met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook : American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Luchthaventaksen : Bij elke inscheping in Mexico zal u een taks moeten betalen voor de binnenlandse vlucht. Het bedrag van deze taks is afhankelijk van de grootte van de luchthaven. Bij de inscheping aan boord van de internationale terugvlucht zal u ook een taks moeten betalen. Denk er dus aan kleingeld over te houden voor het vertrek.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamers of aan de receptie. Aarzel niet, huur er ééntje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld,… erin kan deponeren. Maak een kopie van uw paspoort die u overal kan meenemen (b.v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopie van uw vliegtuig ticketen herbijgevoegd die altijd nuttig als nieuwe tickets moeten uitschreven worden.

Wissel : Neem alleen dollars en euro’s mee, die worden overal in Mexico aanvaard. Vraag dollars aan uw bankiers alsook biljetten van 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. U kunt gemakkelijk dollars wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is.

Inbegrepen in de prijs

- De vluchten met Delta in Economy klass
- De binnenlandse vluchten - de transfers van luchthaven naar hotel H/T
- Verblijf in de vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van logies en ontbijt (geen ontbijt voor het hotel van 1ste categorië in Oaxaca)
- Middagmaal van dag 12
- Formule All Inclusive in het hotel van de 1ste categorie in Cancun
- Al vermelde bezoeken en uitstappen op basis van «regular tours» met Engels-sprekende plaatselijke gidsen, toegangsprijzen inbegrepen
- Een gedetailleerde reishandboek
- De Kwaliteitsservice van Sudamerica Tours
- Garantiefonds
- De luchthaventaksen 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De opties
- Persoonlijke uitgaven (danken, enz.)
- Niet vermelde maaltijden
- Verzekeringen

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 15/08/2017 € 3.155 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web