Home Listing Viva Yucatan

Viva Yucatan

Begeleide rondreis Mexico - Gewaarborgd vertrek beperkt tot 24 deelnemers (*) 9 dagen / 7 nachten

  • Viva Yucatan_0
  • Viva Yucatan_1
  • Viva Yucatan_2
  • Viva Yucatan_3
  • Viva Yucatan_4
pdf

CANCUN - COBA - TULUM - CHETUMAL - KOHUNLICH - PALENQUE - YAXCHILAN - CAMPECHE - UXMAL - MERIDA - CHICHEN ITZA 

Deze Frans begeleide rondreis Mexico neemt u mee naar de mooiste sites van het schieleiland van Yucatan. Zowel natuurlijke sites zoals de biosfeer van Calakmul, geklasseerd als nationaal park  door zijn rijkdom aan fauna en flora en de lagune van Bacalar, ook bekend als de lagune van zeven kleuren vanwege zijn ongelooflijke blauwe, groene en turquoise kleuren. Alsook enkele van de beroemdste archeologische sites van Mexico : Chichén Itzá en zijn kolossale piramide van Kukulkán; Uxmal, een schoolvoorbeeld van de Puuc-stijl van de Maya’s en Tulum gelegen aan het azuurblauwe water van de Caraibische Zee... U zult verder ook nog enkele minderbekende, maar daarom niet minder interessante sites bezoeken zoals Calakmul. Dit wordt nog aangevuld met een bezoek aan de koloniale steden : Campeche en Merida. Na deze rondreis krijgt u de mogelijkheid om nog een  strandverblijf in Cancun of in de Riviera Maya te boeken. Rondreis beperkt tot 24 deelnemers (behalve vertrek van novembre 2016 beperkt tot 42 deelnemers)

DAG 1 (woensdag) : BRUSSEL - ATLANTA - CANCÚN

Vlucht van Brussel naar Cancun via Atlanta. Aankomst in Cancún, befaamde moderne badplaats die op de turquoise wateren van de Caraïben lijkt te rusten. Transfer naar en overnachting in het hotel Beachscape Kin Ha Villas & Suites***(*).

DAG 2 (donderdag) : CANCÚN - CHICHEN ITZA - IZAMAL - MERIDA

DAG 2 (donderdag) : CANCÚN - CHICHEN ITZA - IZAMAL - MERIDA

Amerikaans ontbijt. Vertrek naar Chichén-Itzá. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-sites. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is ongetwijfeld de tempel van Kukulcan, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen. Middagmaal met een Yucataanse dansvoorstelling. Vervolgens vertrek naar Izamal. Vroeger, was Izamal een religieus centrum, opgedragen aan de Oppergod van de Maya’s en aan de Zonnegod. Een tiental pyramide-tempels was aan hem opgedragen. Door deze religieuze concentratie, hebben de Spaanse kolonisten besloten, daar een kolossaal franciscaans klooster te bouwen. Verderzetting richting Mérida die de «Witte Stad» wordt genoemd met  onderweg een halte aan een Maya kerkhof. Merida wordt gekenmerkt door een Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Bezoek aan de Zocalo van Mérida, waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien: de kathedraal, het paleis van de gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo. Nadien degustatie van een ambachtelijk ijsje in het historische centrum. Intrek in een oude Hacienda. Typisch avondmaal en overnachting in de Hacienda Misné****.

DAG 3 (vrijdag) : MERIDA - UXMAL - SABACCHE - CAMPECHE

DAG 3 (vrijdag) : MERIDA - UXMAL - SABACCHE - CAMPECHE

Amerikaans ontbijt. ‘s Morgens, vertrek naar Uxmal. Bezoek aan de site van Uxmal. De naam van deze site betekent «gebouwd in drie etappes». Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen van Uxmal zijn de piramide van de Slang, het Paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de nonnen. Verder naar Sabacché. Onthaal door de Indiaanse gemeenschap. U krijgt hier de kans om mee te helpen met het klaarmaken van het middagmaal (tortilla). Middagmaal in de gemeenschap en nadien vertrek per fiets voor een bezoek aan de Kalcuch cenotes, gelegen op 2,5 km en verder richting Tanimax, gelegen op 1,5 km. U kan zich hier verfrissen in de natuurlijke waterputten die enkele tientallen meters diep kunnen zijn. (Snorkel materiaal wordt voorzien). Nadien vertrek richting Campeche, één der koloniale steden van Yucatan en tevens ook wereldpatrimonium van Unesco. Avondmaal van zeevruchten in het hart van het historische centrum. Overnachting in het hotel Plaza Campeche***(*).

DAG 4 (zaterdag) : CAMPECHE - CHICANNA

DAG 4 (zaterdag) : CAMPECHE - CHICANNA

Amerikaans ontbijt. Bezoek aan het historische centrum met zijn oude gepaveide straatjes en koloniale huizen. Campeche is ook de laatste gedeeltelijk omwalde stad van Mexico. Deze omwalling werd destijds gebouwd voor de verdediging van de stad tegen de plundertochten van de piraten. Vervolgens bezoek aan het fort van San Miguel die het mooie archeologische museum herbergt. Middagmaal van Mexicaanse taco’s en verderzetting richting de biosfeer van Calakmul die heel rijk is aan fauna en flora. De laatste jaguars, tapirs en quetzalvogels van Yucatan kunnen er nog waargenomen worden. Het is een regio die tot nog toe gespaard is gebleven van het massatoerisme en zeker de ontdekking waard is. Intrek in uw lodge, gelegen in het midden van de natuur. Avondmaal en overnachting in de Puerta Calakmul Lodge.

DAG 5 (zondag) : CHICANNA - CALAKMUL - BACALAR

DAG 5 (zondag) : CHICANNA - CALAKMUL - BACALAR

Amerikaans ontbijt. Bezoek aan de archeologische site van Calakmul, wereldpatrimonium van Unesco. Middagmaal van gegrild vlees en verderzetting naar de lagune van Bacalar. Deze lagune is ook bekend als de lagune van zeven kleuren vanwege zijn ongelooflijke blauwe, groene en turquoise kleuren. Met een lengte van 42 km en slechts 2 km breed, bestaat de lagune uit zeven verschillende cenotes die vroeger eenmaal werden samengevoegd. Avondmaal en overnachting in het hotel Rancho Encantado***.

DAG 6 (maandag) : BACALAR - TULUM - RIVIERA MAYA

DAG 6 (maandag) : BACALAR - TULUM - RIVIERA MAYA

Amerikaans ontbijt. Vertrek richting het zuiden van het schiereiland en bezoek aan Tulum. Deze site is gelegen op 120 km ten zuiden van Cancún. Het is een site met een indrukwekkende schoonheid die uit de Maya periode dateert. Het is de enige site gelegen aan de blauwe wateren van de Caraïben. Het was één van de enige Mayasteden die nog bewoond was, wanneer de Spaanse verovering begon in de zestiende eeuw. Bezoek aan de tempel van de schilderijen en de tempel van de vliegende god. Middagmaal en verderzetting richting Playa del Carmen waar u een wandeling maakt over de Avenida 5. Vervolgens verder richting uw hotel op de Riviera Maya. Intrek en overnachting in het hotel H10 Ocean Coral & Turquesa****sup. Verblijf in All Inclusive in een Junior Suite.

DAG 7 (dinsdag) : RIVIERA MAYA

DAG 7 (dinsdag) : RIVIERA MAYA

Vrije dag om te profiteren van de activiteiten voorgesteld door het hotel en van de Caraibische zee. Overnachting in het hotel H10 Ocean Coral & Turquesa****sup. Verblijf in All Inclusive in een Junior Suite met zeezicht.

DAG 8 (woensdag) : RIVIERA MAYA - CANCUN - ATLANTA

Transfer naar de luchthaven van Cancun en vlucht naar Brussel via Atlanta.

DAG 9 (donderdag) : BRUSSEL

Aankomst in Brussel.

Aankomst in de luchthaven – Belangrijk !!! : In de luchthaven van Mexico zijn er verschillende uitgangen. Indien u net een internationale vlucht heeft genomen moet u zich , na de douane, naar Poort 8 van Terminal 1 begeven. (tegenover de internationale hall E2 E3)  Daar zal de gids op u wachten. Indien u met Delta, Aeromexico, Continental toekomt, dan is dat in Terminal 2. Dan hoeft u niet van terminal te veranderen en gaat u gewoon naar de uitgang (er is er maar één). De gids zal daar op u wachten. Indien u vanuit een andere Mexicaanse stad terug in Mexico city (na een binnenlandse vlucht) toekomt, moet u zich naar poort 1 begeven als u in terminaal 1 toekomt (tegenover de nationale zaal A), waar de gids op u zal wachten. Bent u in Terminaal 2 toegekomen dan wacht de gids u gewoon aan de uitgang want er is er maar één.

Aardrijkskunde : Mexico strekt zich uit over 1.969.000km² (65 x België). Het grootste deel van het land is uitgesneden en bergachtig. 60% van de continentale massa bestaat uit de « Mesa Central » (centraal plateau). Het is een streek begrensd zowel in het Oosten als in het Westen door bergketens (de Oostelijke Sierra Madre en de Westelijke Sierra Madre). In het Zuiden liggen hoge vulkanen. Mexico heeft een kust die 10.000km lang is (tegen 60km in België). Het is ook omringd door 4 zeeën : de Stille Oceaan, de Zee van Cortès, de Golf van Mexico en de Caribische Zee.

Biodiversiteit : 30.000 plantensoorten, bijna 11.000 vogelsoorten en 1.500 verschillende soorten van zoogdieren, reptielen en kikvorsachtige. Mexico is één van de enige landen waar de biodiversiteit zo groot is. Wetenschappers zijn van mening dat 15% van de dierlijke en plantaardige speciën van Mexico nergens anders in de wereld voorkomen.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Een beetje geschiedenis : Mexico werd ontdekt door de Spanjaarden in 1519. Het was toen bevolkt door 10.000.000 inwoners die in middeleeuwse samenlevingen leefden. Gedurende 300 jaar, van 1521 tot 1821, leefde Mexico onder Spaanse onderdrukking, die onuitwisbare sporen achterliet. Het land had meerdere ontginningsmogelijkheden o.a goud, zilver, lood, koper, zink en uitgebreide arbeidskrachten. De geschiedenis van het land kende verschillende belangrijke periodes van 1200 voor Christus tot 1521 na Christus. De periode voor de Spaanse bezetting.
Deze periode werd door 5 verschillende belangrijke beschavingen gekenmerkt :
De Olmeken : De Olmeken was de eerste beschaving die zich inplantte in Mexico en meer bepaald in kuststaten van Veracruz en Tabasco. Hun cultuur had een heel grote invloed, die hun opvolgers sterk aanspraken. Er wordt verondersteld dat de Olmeekse periode van 1200 voor Christus tot 200 voor Christus duurde.
De Maya's : Verschenen voor de eerste keer omstreeks 1200 voor Christus. De Maya’s zijn vooral bekent voor hun ingewikkelde rekenkundig en astrologisch systeem alsook voor alle steden die ze gebouwd hebben. In 1400 na Christus kenden de Maya’s een verval en ze lieten belangrijke plechtigheidcentra en verschillende oude steden achter.
De Zapoteken en de Mixteken : De Zapoteken verschenen in de vallei van Oaxaca rond 900 voor Christus. Zij waren de belangrijkste stedenbouwers. De Zapoteken werden veroverd door de Mixteken en bouwden een nieuwe beschaving uit rond Mitla en de Yagul. Deze twee beschavingen bestaan nog altijd gelijktijdig in de staat van Oaxaca.
De Tolteken : Machtige strijders die het noordelijke gedeelte van de vallei van Mexico bezet hebben van 950 tot 1500 na Christus. Deze bouwers hadden een grote invloed op de culturen van de Maya’s en de Azteken die hen opvolgde. Er wordt gezegd dat de Tolteken zich geïnspireerd hebben op de beschaving van de Teotihuacan om zich te kunnen uitbreiden.
De Azteken : Deze beschaving domineerde over Mexico gedurende 200 jaar van 1345 tot 1521, en was in volle bloei wanneer de Spaanse Conquistadores in 1519 het land binnenvielen. Ze voerden het systeem van de taksen in om hun rijk uit te bouwen tot in Centraal Amerika. Dit heel machtige rijk stortte ineen in 1521, maar de invloed uit deze periode straalt nu nog uit in de streek van het Centraal Plateau.

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanraden voor Mexico aangezien bepaalde streken werken met 110V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europese en Amerikaanse.

Huurwagen – tankstations : Als u in Mexico gaat tanken moet u de meter goed in de gaten houden en zien dat hij wel op nul staat als ze beginnen tanken want u zou niet de eerste toerist zijn die naast zijn benzine ook nog deze van zijn voorganger zou betalen. 

Kleding : Verkies overdag voor lichte en natuurlijke vezels. Vergeet niet dat de helft van Mexico op een hoogte ligt van 1.500m, 's avonds kan het dus wat fris zijn. Neem zeker een trui of een jas mee. Ook schoenen met een dikke zool zullen van pas komen bij het bezoeken van archeologische oorden. 

Klimaat : De verscheidenheid van de Mexicaanse landschappen zijn te danken aan verschillende klimatologische eigenschappen. Deze verscheidenheid vindt een uitleg in de breedte, (een groot gedeelte van Mexico ligt ten Zuiden van de Kreeftskeerkring), het ingewikkelde reliëf, de hoogte (bijna de helft van de staat ligt 1.500m hoog), en de invloed van de meren en de oceanen. Het bepalen van een enig seizoen voor geheel Mexico is een onmogelijke zaak, want wanneer een bepaalde streek een milde periode kent kan het ergens anders in het land heel warm of heel koud zijn. Als algemene regel geldt dat het regenseizoen duurt van juli tot september. Het aangename seizoen strekt zich uit van oktober tot juni.

Kredietkaarten : Alle kredietkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in alle hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als u met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook : American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Luchthaventaksen : Bij elke inscheping in Mexico zal u een taks moeten betalen voor de binnenlandse vlucht. Het bedrag van deze taks is afhankelijk van de grootte van de luchthaven. Bij de inscheping aan boord van de internationale terugvlucht zal u ook een taks moeten betalen. Denk er dus aan kleingeld over te houden voor het vertrek.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamers of aan de receptie. Aarzel niet, huur er ééntje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld,… erin kan deponeren. Maak een kopie van uw paspoort die u overal kan meenemen (b.v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopie van uw vliegtuig ticketen herbijgevoegd die altijd nuttig als nieuwe tickets moeten uitschreven worden.

Wissel : Neem alleen dollars en euro’s mee, die worden overal in Mexico aanvaard. Vraag dollars aan uw bankiers alsook biljetten van 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. U kunt gemakkelijk dollars wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Air Europa in Economy klasse
- Volpension vanaf het ontbijt van het ontbijt van dag 2 tot het ontbijt van dag 8
- Het vermelde transport
- De rondreis begeleid in het Frans van dag 1 tot dag 6
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Een gedetailleerde gids
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De niet vermelde maaltijden
- De fooien

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 24/11/2017 € 1.790 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web