Home Listing Het schiereiland van Yucatan

Het schiereiland van Yucatan

Rondreis met huurwagen in Mexico - Gewaarborgd vertrek elke dag 7 dagen / 6 nachten

  • Het schiereiland van Yucatan_0
  • Het schiereiland van Yucatan_1
  • Het schiereiland van Yucatan_2
  • Het schiereiland van Yucatan_3
  • Het schiereiland van Yucatan_4
pdf

CANCUN - MERIDA - CELESTUN - UXMAL - IZAMAL - CHICHEN ITZA - VALLADOLID - COBA - PLAYA DEL CARMEN

Tijdens deze rondreis per huurwagen ontdekt u de mooiste plaatsen van Yucatán. Van natuurschoon zoals Celestun, zijn witte zand-strand en zijn lagune die wordt bevolkt door roze flamingo’s, tot de kusten van de Caraïbische Zee waar lange witte zandstranden worden afgewisseld met rotskreekjes. En altijd is het water zo blauw en helder dat u er onmogelijk aan kunt weerstaan. Er zijn ook archeologische sites, waaronder een paar van de meest vermaarde van heel Mexico: Chichén Itzá met de kolossale piramide van Kukulcán; Uxmal, een fraai voorbeeld van de puuc-stijl van de Maya’s; Tulum, gelegen op een kaap die uitkijkt op de turkooisblauwe oceaan. Als kers op deze tropische taart is er ook nog een koloniaal tintje met Mérida, Valladolid en Izamal… de charme van oude Spaanse steden waar de vreugde en levenslust van het Mexicaanse volk volop te smaken zijn.

DAG 1 : CANCÚN

DAG 1 : CANCÚN

Aankomst in Cancún, befaamde moderne badplaats die op de turkooizen wateren van de Caraïben lijkt te rusten. Pick-up van de huurwagen in de luchthaven. Intrek in het hotel.

DAG 2: CANCÚN – MÉRIDA (315 km)

DAG 2: CANCÚN – MÉRIDA (315 km)

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek van Mérida die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Vrije stop op de Zocalo van Mérida, koloniale stad midden in de Maya-streek. Vrij bezoek aan de Plaza Mayor waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien: de kathedraal, het paleis van de gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo. Intrek in het hotel.

DAG 3: MÉRIDA – CELESTUN – MÉRIDA (180 km)

‘s Morgens, vrij bezoek aan Mérida, die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door een Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Vrije stop op de Zocalo van Mérida, koloniale stad midden in de Maya-streek. Vrij bezoek aan de Plaza Mayor waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien : de kathedraal, het paleis van de gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo. Verder, vertrek met de huurwagen naar het bekende ornitologische reservaat van Rio Celestun. Dit natuurlijke reservaat heeft één van de grootste kolonies Flamingos van Noord-Amerika alsook Anhingas en zilverreigers. Het is een natuurlijk paradijs voor watervogels die er de hele winter verblijven. Het kleine vissersdorpje Celestun heeft ook een wit zandstrand. De beste manier om het reservaat te bezoeken, is door een boottochje te maken om zo al varend de natuur te ontdekken. Terugkeer naar het hotel. 

DAG 4: MÉRIDA – UXMAL (90 km)

DAG 4: MÉRIDA – UXMAL (90 km)

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek aan de  site van Uxmal. De naam van deze site betekent «gebouwd in drie etappes». Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen  van Uxmal zijn : de piramide van de Slang, het Paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de nonnen… Intrek in het hotel.

DAG 5: UXMAL – IZAMAL – CHICHÉN ITZÁ (240 km)

DAG 5: UXMAL – IZAMAL – CHICHÉN ITZÁ (240 km)

Vertrek met de huurwagen naar Chichén-Itzá. Onderweg, vrij bezoek aan Izamal. Vroeger, was Izamal een religieus centrum, opgedragen aan de Oppergod van de Mayas en aan de Zonnegod. Een tiental piramidetempels was aan hem opgedragen. Door deze religieuze concentratie hebben de Spaanse kolonialen besloten om daar een kolossaal franciscaans klooster te bouwen.  Verder naar Chichén-Itzá. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is ongetwijfeld de tempel van Kukulcan, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voor-stellen. Intrek in het hotel.

DAG 6: CHICHÉN ITZÁ – VALLADOLID – COBA – TULUM (150 km)

DAG 6: CHICHÉN ITZÁ – VALLADOLID – COBA  – TULUM (150 km)

Vertrek met de huurwagen naar Tulum. Onderweg, vrij bezoek aan de kleine koloniale stad Valladolid, gevestigd op 40  km van Chichén-Itzá. Vrij bezoek aan de kerk San Bernardino te Siena en aan het klooster van Sisal. Deze worden beschouwd als de oudste Christelijke gebouwen van Yucatan. Gebouwd in 1552 moesten zij waarschijnlijk zowel als klooster en als kasteel dienen gedurende de Spaanse verovering. Verderzetting naar Coba, de grootste site van de Maya’s, 50  km². Deze site is gelegen aan vier meren : Lago Cobá, Macanxoc, Xkanha en Zacalpuc. El Castillo (Nohoch Mul) met zijn 42 m, is het hoogste gebouw van het schiereiland van Yucatan. Vertrek naar Tulum. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 7: TULUM – PLAYA DEL CARMEN (70 km) / CANCUN (135km)

DAG 7: TULUM – PLAYA DEL CARMEN (70 km) / CANCUN (135km)

Vertrek met de huurwagen naar Playa del Carmen. Onderweg, vrij bezoek van Tulum. Dit oord is gelegen op 120 km ten zuiden van Cancún. Het is een oord met een indrukwekkende schoonheid die uit de Maya periode dateert. Het is het enige oord gelegen aan de blauwe wateren van de Caraïben. Het was één van de enige mayasteden die nog bewoond was wanneer de Spaanse verovering begon in de zestiende eeuw. Bezoek aan de tempel van de schilderijen, de tempel van de vliegende god. Verder naar Playa del Carmen of Cancun langs de kust van de Caraïbische zee. Drop off van de huurwagen. Einde van onze diensten.

Aankomst in de luchthaven – Belangrijk !!! : In de luchthaven van Mexico zijn er verschillende uitgangen. Indien u net een internationale vlucht heeft genomen moet u zich , na de douane, naar Poort 8 van Terminal 1 begeven. (tegenover de internationale hall E2 E3)  Daar zal de gids op u wachten. Indien u met Delta, Aeromexico, Continental toekomt, dan is dat in Terminal 2. Dan hoeft u niet van terminal te veranderen en gaat u gewoon naar de uitgang (er is er maar één). De gids zal daar op u wachten. Indien u vanuit een andere Mexicaanse stad terug in Mexico city (na een binnenlandse vlucht) toekomt, moet u zich naar poort 1 begeven als u in terminaal 1 toekomt (tegenover de nationale zaal A), waar de gids op u zal wachten. Bent u in Terminaal 2 toegekomen dan wacht de gids u gewoon aan de uitgang want er is er maar één.

Aardrijkskunde : Mexico strekt zich uit over 1.969.000km² (65 x België). Het grootste deel van het land is uitgesneden en bergachtig. 60% van de continentale massa bestaat uit de « Mesa Central » (centraal plateau). Het is een streek begrensd zowel in het Oosten als in het Westen door bergketens (de Oostelijke Sierra Madre en de Westelijke Sierra Madre). In het Zuiden liggen hoge vulkanen. Mexico heeft een kust die 10.000km lang is (tegen 60km in België). Het is ook omringd door 4 zeeën : de Stille Oceaan, de Zee van Cortès, de Golf van Mexico en de Caribische Zee.

Biodiversiteit : 30.000 plantensoorten, bijna 11.000 vogelsoorten en 1.500 verschillende soorten van zoogdieren, reptielen en kikvorsachtige. Mexico is één van de enige landen waar de biodiversiteit zo groot is. Wetenschappers zijn van mening dat 15% van de dierlijke en plantaardige speciën van Mexico nergens anders in de wereld voorkomen.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Een beetje geschiedenis : Mexico werd ontdekt door de Spanjaarden in 1519. Het was toen bevolkt door 10.000.000 inwoners die in middeleeuwse samenlevingen leefden. Gedurende 300 jaar, van 1521 tot 1821, leefde Mexico onder Spaanse onderdrukking, die onuitwisbare sporen achterliet. Het land had meerdere ontginningsmogelijkheden o.a goud, zilver, lood, koper, zink en uitgebreide arbeidskrachten. De geschiedenis van het land kende verschillende belangrijke periodes van 1200 voor Christus tot 1521 na Christus. De periode voor de Spaanse bezetting.
Deze periode werd door 5 verschillende belangrijke beschavingen gekenmerkt :
De Olmeken : De Olmeken was de eerste beschaving die zich inplantte in Mexico en meer bepaald in kuststaten van Veracruz en Tabasco. Hun cultuur had een heel grote invloed, die hun opvolgers sterk aanspraken. Er wordt verondersteld dat de Olmeekse periode van 1200 voor Christus tot 200 voor Christus duurde.
De Maya's : Verschenen voor de eerste keer omstreeks 1200 voor Christus. De Maya’s zijn vooral bekent voor hun ingewikkelde rekenkundig en astrologisch systeem alsook voor alle steden die ze gebouwd hebben. In 1400 na Christus kenden de Maya’s een verval en ze lieten belangrijke plechtigheidcentra en verschillende oude steden achter.
De Zapoteken en de Mixteken : De Zapoteken verschenen in de vallei van Oaxaca rond 900 voor Christus. Zij waren de belangrijkste stedenbouwers. De Zapoteken werden veroverd door de Mixteken en bouwden een nieuwe beschaving uit rond Mitla en de Yagul. Deze twee beschavingen bestaan nog altijd gelijktijdig in de staat van Oaxaca.
De Tolteken : Machtige strijders die het noordelijke gedeelte van de vallei van Mexico bezet hebben van 950 tot 1500 na Christus. Deze bouwers hadden een grote invloed op de culturen van de Maya’s en de Azteken die hen opvolgde. Er wordt gezegd dat de Tolteken zich geïnspireerd hebben op de beschaving van de Teotihuacan om zich te kunnen uitbreiden.
De Azteken : Deze beschaving domineerde over Mexico gedurende 200 jaar van 1345 tot 1521, en was in volle bloei wanneer de Spaanse Conquistadores in 1519 het land binnenvielen. Ze voerden het systeem van de taksen in om hun rijk uit te bouwen tot in Centraal Amerika. Dit heel machtige rijk stortte ineen in 1521, maar de invloed uit deze periode straalt nu nog uit in de streek van het Centraal Plateau.

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanraden voor Mexico aangezien bepaalde streken werken met 110V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europese en Amerikaanse.

Huurwagen – tankstations : Als u in Mexico gaat tanken moet u de meter goed in de gaten houden en zien dat hij wel op nul staat als ze beginnen tanken want u zou niet de eerste toerist zijn die naast zijn benzine ook nog deze van zijn voorganger zou betalen. 

Kleding : Verkies overdag voor lichte en natuurlijke vezels. Vergeet niet dat de helft van Mexico op een hoogte ligt van 1.500m, 's avonds kan het dus wat fris zijn. Neem zeker een trui of een jas mee. Ook schoenen met een dikke zool zullen van pas komen bij het bezoeken van archeologische oorden. 

Klimaat : De verscheidenheid van de Mexicaanse landschappen zijn te danken aan verschillende klimatologische eigenschappen. Deze verscheidenheid vindt een uitleg in de breedte, (een groot gedeelte van Mexico ligt ten Zuiden van de Kreeftskeerkring), het ingewikkelde reliëf, de hoogte (bijna de helft van de staat ligt 1.500m hoog), en de invloed van de meren en de oceanen. Het bepalen van een enig seizoen voor geheel Mexico is een onmogelijke zaak, want wanneer een bepaalde streek een milde periode kent kan het ergens anders in het land heel warm of heel koud zijn. Als algemene regel geldt dat het regenseizoen duurt van juli tot september. Het aangename seizoen strekt zich uit van oktober tot juni.

Kredietkaarten : Alle kredietkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in alle hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als u met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook : American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Luchthaventaksen : Bij elke inscheping in Mexico zal u een taks moeten betalen voor de binnenlandse vlucht. Het bedrag van deze taks is afhankelijk van de grootte van de luchthaven. Bij de inscheping aan boord van de internationale terugvlucht zal u ook een taks moeten betalen. Denk er dus aan kleingeld over te houden voor het vertrek.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamers of aan de receptie. Aarzel niet, huur er ééntje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld,… erin kan deponeren. Maak een kopie van uw paspoort die u overal kan meenemen (b.v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopie van uw vliegtuig ticketen herbijgevoegd die altijd nuttig als nieuwe tickets moeten uitschreven worden.

Wissel : Neem alleen dollars en euro’s mee, die worden overal in Mexico aanvaard. Vraag dollars aan uw bankiers alsook biljetten van 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. U kunt gemakkelijk dollars wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is.

Inbegrepen in de prijs

- Een huurwagen met onbeperkt aantal kilometers en CDW/LDW/PAI & ALI verzekering van dag 1 tot dag 7 (zonder franchise)
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Een gedetailleerde gids
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- De vermelde excursies
- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De luchthaventaksen
- Het ontbijt

Kortingen - Toeslagen

Toeslag superieur huurwagen 

Toeslag ontbijt

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - 2 personen 04/11/2017 € 555 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web