Home Listing Mexico : Mundo Maya & Yucatan

Mexico : Mundo Maya & Yucatan

Rondreis met huurwagen - Gewaarborgd vertrek elke dag 9 dagen / 8 nachten

  • Mexico : Mundo Maya & Yucatan_0
  • Mexico : Mundo Maya & Yucatan_1
  • Mexico : Mundo Maya & Yucatan_2
  • Mexico : Mundo Maya & Yucatan_3
  • Mexico : Mundo Maya & Yucatan_4
pdf

Ontdek de wereld van de Maya’s in alle vrijheid. Vertrek van op de paradijselijke stranden van de Caraïben voor een bezoek aan het diepe binnenland dat bezaaid is met Maya-dorpjes waar het lijkt of de tijd stil is blijven staan. Laat u betoveren door de charme van koloniale steden met hun sierlijke architectuur en ontdek de grootse sites, de stille getuigen van een verdwenen beschaving. Een evenwichtige en gevarieerde rondreis: van het witte strand van Cancún tot de eerste uitlopers van Chiapas, van agave- en suikerrietplantages tot het Lacandone-woud, van de diepblauwe oceaan tot het turkoois van de watervallen van Agua Azul in de groene schoot van het tropische woud, van de roze flamingo’s van Celestun tot de papegaaien in de jungle van Palenque, van de grote piramide van Chichén Itzá via de kleine site van Tulum, tot Uxmal, Palenque, Chicanna, Becan, Xpujil,… Reizen zonder zorgen  en ten volle profiteren van uw vakantie in het land van de Maya’s. Wij reserveren uw verblijf in de hotelcategorie van uw keuze. 

DAG 1 : CANCÚN

Aankomst in Cancún, befaamde moderne badplaats die op de turkooizen wateren van de Caraïben lijkt te rusten. Pick-up van de huurwagen in de luchthaven. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 2 : CANCÚN – CHICHÉN ITZÁ – MÉRIDA (315 km)

DAG 2 : CANCÚN – CHICHÉN ITZÁ – MÉRIDA (315 km)

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek aan Chichen-Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is  ongetwijfeld de tempel van Kukulcán, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen. Verder naar Mérida, die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door een Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Vrij bezoek aan de Plaza Mayor waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien : de kathedraal, het paleis van de Gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo. Intrek en overnachting in het hotel. 

DAG 3 : MÉRIDA – CELESTUN – MÉRIDA (180 km)

Vertrek met de huurwagen naar het bekende ornithologische reservaat van Rio Celestun. Dit natuurlijke reservaat heeft één van de grootste kolonies Flamingos van Noord-Amerika alsook Anhingas en zilverreigers. Het is een natuurlijk paradijs voor watervogels die er de hele winter verblijven. Het kleine vissersdorpje Celestun heeft ook een wit zandstrand. De beste manier om het reservaat te bezoeken, is door een boottochje te maken om zo al varend de natuur te ontdekken. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

DAG 4 : MÉRIDA – UXMAL – CAMPECHE (270 km)

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek aan de  site van Uxmal. De naam van deze site betekent «gebouwd in drie etappes». Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen  van Uxmal zijn : de piramide van de Slang, het Paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de nonnen... Uxmal is verbonden aan Kabah door een weg. Verder naar Campeche, de versterkte stad aan de Golf van Mexico. De stad werd gesticht in 1531 en groeide tijdens de koloniale periode uit tot de belangrijkste havens van Yucatan. Intrek en overnachting in het hotel. 

DAG 5 : CAMPECHE – PALENQUE (370 km)

DAG 5 : CAMPECHE  –  PALENQUE     (370 km)

Vertrek met de huurwagen naar Palenque. Aankomst en vrij bezoek aan de archeologische site. Op deze site vindt u de mooiste Maya gebouwen. Palenque wordt als één van de mooiste sites beschouwd van geheel Mexico. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de staat Chiapas. Alberto Ruz maakte een heel belangrijke ontdekking op deze site, nl. de eerste holle piramide die als begraafplaats diende gedurende de Precolumbiaanse periode. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 6 : PALENQUE – AGUA AZUL – PALENQUE (110 km)

Vertrek met de huurwagen naar de watervallen van Agua Azul, wondermooie watervallen van blauw water omringd door een tropische vegetatie. Wandeling langsheen de waterloop. Vrije tijd om te baden of voor de ontdekking van de andere watervallen. Terugkeer naar het hotel. Overnachting.

DAG 7 : PALENQUE – CALAKMUL – CHICANNÁ (370 km)

Vertrek met de huurwagen naar de Biosfeer van Calakmul. Vrij bezoek aan verschillende archeologische sites zoals Chicanná, Becán en Xpujil die in de jungle zijn verspreid. Die biosfeer heeft een unieke fauna en flora waar men altijd jaguars, tapiren, quetzal vogels,... kan zien. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 8 : CHICANNA – BACALAR (130 km)

DAG 8 : CHICANNA – BACALAR (130 km)

Vertrek met de huurwagen naar de laguna Bacalar. Mogelijkheid om de San Felipe vestiging te bezoeken. Deze lagune is ook bekend als de lagune van zeven kleuren vanwege zijn ongelooflijke blauw, groen en turquoise kleuren. Met een lengte van 42 km en slechts 2 breed, bestaat de lagune uit zeven verschillende cenotes die vroegen eenmaal werd samengevoegd. Aan het ene uiteinde van de lagune, duidelijk herkenbaar door zijn rond donkere verschijning, ontdekt u nog een wonder van de natuur. Magische plek, populair voor duikers, de Cenote Azul (blauwe cenote), eigenlijk een put waarvan de diepte zo groot is dat het nog niet is vastgesteld.Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 9 : BACALAR – TULUM – PLAYA DEL CARMEN (320 km) OF CANCUN (390 km)

DAG 9 : BACALAR – TULUM – PLAYA DEL CARMEN (320 km) OF CANCUN (390 km)

Vertrek met de huurwagen naar Playa del Carmen. Onderweg, vrij bezoek aan Tulum. Dit oord is gelegen op 120 km ten zuiden van Cancún. Het is een oord met een indrukwekkende schoonheid die uit de Maya periode dateert. Het is het enige oord gelegen aan de blauwe wateren van de Caraïben. Het was één van de enige maya-steden die nog bewoond was wanneer de Spaanse verovering begon in de zestiende eeuw. Bezoek aan de tempel van de schilderijen, de tempel van de vliegende god. Verder naar Playa del Carmen of Cancun langs de kust van de Caraïbische zee. Drop off van de huurwagen.

Aankomst in de luchthaven – Belangrijk !!! : In de luchthaven van Mexico zijn er verschillende uitgangen. Indien u net een internationale vlucht heeft genomen moet u zich , na de douane, naar Poort 8 van Terminal 1 begeven. (tegenover de internationale hall E2 E3)  Daar zal de gids op u wachten. Indien u met Delta, Aeromexico, Continental toekomt, dan is dat in Terminal 2. Dan hoeft u niet van terminal te veranderen en gaat u gewoon naar de uitgang (er is er maar één). De gids zal daar op u wachten. Indien u vanuit een andere Mexicaanse stad terug in Mexico city (na een binnenlandse vlucht) toekomt, moet u zich naar poort 1 begeven als u in terminaal 1 toekomt (tegenover de nationale zaal A), waar de gids op u zal wachten. Bent u in Terminaal 2 toegekomen dan wacht de gids u gewoon aan de uitgang want er is er maar één.

Aardrijkskunde : Mexico strekt zich uit over 1.969.000km² (65 x België). Het grootste deel van het land is uitgesneden en bergachtig. 60% van de continentale massa bestaat uit de « Mesa Central » (centraal plateau). Het is een streek begrensd zowel in het Oosten als in het Westen door bergketens (de Oostelijke Sierra Madre en de Westelijke Sierra Madre). In het Zuiden liggen hoge vulkanen. Mexico heeft een kust die 10.000km lang is (tegen 60km in België). Het is ook omringd door 4 zeeën : de Stille Oceaan, de Zee van Cortès, de Golf van Mexico en de Caribische Zee.

Biodiversiteit : 30.000 plantensoorten, bijna 11.000 vogelsoorten en 1.500 verschillende soorten van zoogdieren, reptielen en kikvorsachtige. Mexico is één van de enige landen waar de biodiversiteit zo groot is. Wetenschappers zijn van mening dat 15% van de dierlijke en plantaardige speciën van Mexico nergens anders in de wereld voorkomen.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Een beetje geschiedenis : Mexico werd ontdekt door de Spanjaarden in 1519. Het was toen bevolkt door 10.000.000 inwoners die in middeleeuwse samenlevingen leefden. Gedurende 300 jaar, van 1521 tot 1821, leefde Mexico onder Spaanse onderdrukking, die onuitwisbare sporen achterliet. Het land had meerdere ontginningsmogelijkheden o.a goud, zilver, lood, koper, zink en uitgebreide arbeidskrachten. De geschiedenis van het land kende verschillende belangrijke periodes van 1200 voor Christus tot 1521 na Christus. De periode voor de Spaanse bezetting.
Deze periode werd door 5 verschillende belangrijke beschavingen gekenmerkt :
De Olmeken : De Olmeken was de eerste beschaving die zich inplantte in Mexico en meer bepaald in kuststaten van Veracruz en Tabasco. Hun cultuur had een heel grote invloed, die hun opvolgers sterk aanspraken. Er wordt verondersteld dat de Olmeekse periode van 1200 voor Christus tot 200 voor Christus duurde.
De Maya's : Verschenen voor de eerste keer omstreeks 1200 voor Christus. De Maya’s zijn vooral bekent voor hun ingewikkelde rekenkundig en astrologisch systeem alsook voor alle steden die ze gebouwd hebben. In 1400 na Christus kenden de Maya’s een verval en ze lieten belangrijke plechtigheidcentra en verschillende oude steden achter.
De Zapoteken en de Mixteken : De Zapoteken verschenen in de vallei van Oaxaca rond 900 voor Christus. Zij waren de belangrijkste stedenbouwers. De Zapoteken werden veroverd door de Mixteken en bouwden een nieuwe beschaving uit rond Mitla en de Yagul. Deze twee beschavingen bestaan nog altijd gelijktijdig in de staat van Oaxaca.
De Tolteken : Machtige strijders die het noordelijke gedeelte van de vallei van Mexico bezet hebben van 950 tot 1500 na Christus. Deze bouwers hadden een grote invloed op de culturen van de Maya’s en de Azteken die hen opvolgde. Er wordt gezegd dat de Tolteken zich geïnspireerd hebben op de beschaving van de Teotihuacan om zich te kunnen uitbreiden.
De Azteken : Deze beschaving domineerde over Mexico gedurende 200 jaar van 1345 tot 1521, en was in volle bloei wanneer de Spaanse Conquistadores in 1519 het land binnenvielen. Ze voerden het systeem van de taksen in om hun rijk uit te bouwen tot in Centraal Amerika. Dit heel machtige rijk stortte ineen in 1521, maar de invloed uit deze periode straalt nu nog uit in de streek van het Centraal Plateau.

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanraden voor Mexico aangezien bepaalde streken werken met 110V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europese en Amerikaanse.

Huurwagen – tankstations : Als u in Mexico gaat tanken moet u de meter goed in de gaten houden en zien dat hij wel op nul staat als ze beginnen tanken want u zou niet de eerste toerist zijn die naast zijn benzine ook nog deze van zijn voorganger zou betalen. 

Kleding : Verkies overdag voor lichte en natuurlijke vezels. Vergeet niet dat de helft van Mexico op een hoogte ligt van 1.500m, 's avonds kan het dus wat fris zijn. Neem zeker een trui of een jas mee. Ook schoenen met een dikke zool zullen van pas komen bij het bezoeken van archeologische oorden. 

Klimaat : De verscheidenheid van de Mexicaanse landschappen zijn te danken aan verschillende klimatologische eigenschappen. Deze verscheidenheid vindt een uitleg in de breedte, (een groot gedeelte van Mexico ligt ten Zuiden van de Kreeftskeerkring), het ingewikkelde reliëf, de hoogte (bijna de helft van de staat ligt 1.500m hoog), en de invloed van de meren en de oceanen. Het bepalen van een enig seizoen voor geheel Mexico is een onmogelijke zaak, want wanneer een bepaalde streek een milde periode kent kan het ergens anders in het land heel warm of heel koud zijn. Als algemene regel geldt dat het regenseizoen duurt van juli tot september. Het aangename seizoen strekt zich uit van oktober tot juni.

Kredietkaarten : Alle kredietkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in alle hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als u met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook : American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Luchthaventaksen : Bij elke inscheping in Mexico zal u een taks moeten betalen voor de binnenlandse vlucht. Het bedrag van deze taks is afhankelijk van de grootte van de luchthaven. Bij de inscheping aan boord van de internationale terugvlucht zal u ook een taks moeten betalen. Denk er dus aan kleingeld over te houden voor het vertrek.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamers of aan de receptie. Aarzel niet, huur er ééntje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld,… erin kan deponeren. Maak een kopie van uw paspoort die u overal kan meenemen (b.v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopie van uw vliegtuig ticketen herbijgevoegd die altijd nuttig als nieuwe tickets moeten uitschreven worden.

Wissel : Neem alleen dollars en euro’s mee, die worden overal in Mexico aanvaard. Vraag dollars aan uw bankiers alsook biljetten van 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. U kunt gemakkelijk dollars wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is.

Inbegrepen in de prijs

- Een huurwagen type Chevrolet Chevy met onbeperkt aantal kilometers en CDW/LDW/PAI & ALI verzekering van dag 1 tot dag 9 (zonder franchise)
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Een gedetailleerde gids
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours 
- Het ontbijt

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- De vermelde excursies
- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De luchthaventaksen
- Het ontbijt

Kortingen - Toeslagen

Toeslag superieur huurwagen

Toeslag ontbijt

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - 2 personen 17/09/2017 € 765 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web