Home Listing Peru, De magische wereld van de Andes

Peru, De magische wereld van de Andes

Individuele Rondreizen - Gewaarborgd vertrek met lokale gids op elke etappe 14 dagen / 12 nachten

  • Peru, De magische wereld van de Andes _0
  • Peru, De magische wereld van de Andes _1
  • Peru, De magische wereld van de Andes _2
  • Peru, De magische wereld van de Andes _3
  • Peru, De magische wereld van de Andes _4
pdf

Een exclusieve, perfect bestudeerde rondreis. Een reis door de tijd op zoek naar de oudste culturen van de Andes: de mysterieuze geogliefen van de pampa van Nazca, de heilige tempels van het Zonne-eiland en de grandioze site van Machu Picchu in het hart van het gebergte. Geniet van de charme van de koloniale steden, ontdek de kleurrijke Indiaanse markten in het mooie licht van de hoogvlaktes van de Andes, maak de hoogste cruise ter wereld mee (exclusiviteit Sudamerica Tours in België) , laat u betoveren door de zonsop- en ondergang op het Titicacameer, onderga de magie van het zonne-eiland, de wieg van de Inca-dynastie. Van Lima naar Cusco via Nazca, Arequipa en Puno, een fascinerende reis met individuele afreis (u kiest u data) en met mogelijkheid tot een grote keuze uitbreidingen naar Cusco, het Amazonewoud of à la carte naar andere horizonten van dit fascinerende land.

DAG 1 : BRUSSEL – MADRID – LIMA

Vertrek per vliegtuig naar Lima via Madrid. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel in de Miraflores-wijk, nabij de Stille Oceaan. Hotel San Agustin Exclusive***Sup.

DAG 2 : LIMA – PARACAS (NASCA)

DAG 2 : LIMA – PARACAS (NASCA)

Transfer naar het busstation en vertrek met de Royal Class lijnbus naar Paracas. Intrek in het hotel, aan de stille oceaan met een groot zwembad. Vanop het vliegveld van Pisco, vlucht met een Cesna-vliegtuigje over de pampa’s. U zult de kilometerslange lijnen zien en de tekeningen: walvis, kolibri, spin, aap. Avondmaal en overnachting in hotel Hacienda Paracas****.

DAG 3 : PARACAS– BALLESTAS-EILANDEN – LIMA

DAG 3 : PARACAS– BALLESTAS-EILANDEN – LIMA

Vertrek naar Paracas en oversteek naar de Balestas-eilanden met een korte blik op de Kandelaar van de Andes, een raadselachtig teken dat in het zand van een duin is aangebracht. Boottocht tussen de eilandjes die bevolkt zijn door zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en duizenden watervogels. Middagmaal. Vertrek per lijnbus naar Lima. Onthaal en intrek in het hotel. Hotel San Agustin Exclusive***Sup.

DAG 4 : LIMA – AREQUIPA

DAG 4 : LIMA – AREQUIPA

Vlucht naar Arequipa, een groene oase op een hoogte van 2400 m, aan de voet van de vulkanen Chachani, Misti en Pichu Picchu. Intrek in het hotel, in de coloniale wijken van de stad. Typische middagmaal in het restaurant Sol de Mayo. Bezoek aan de charmante koloniale Witte stad. Overnachting in het hotel Casa Andina***.

DAG 5 : AREQUIPA – PUNO (TITICACAMEER)

DAG 5 : AREQUIPA – PUNO (TITICACAMEER)

Vertrek naar Puno op de ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis doorheen fantrastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar flamingo’s leven. Box lunch. Aankomst te Puno, een stad op een brede baai aan de rand van het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld (3 812 m). Intrek in het hotel aan de oevers van het meer. Overnachting in hotel Jose Antonio****.

DAG 6 : PUNO – CRUISE (TITICACAMEER)

DAG 6 : PUNO – CRUISE (TITICACAMEER)

Vertrek via de zuidelijke oever van het meer en langs de dorpjes met koloniale kerken. Prachtig, wild landschap, badend in het licht met bijzonder intense kleuren. Grensovergang naar Bolivia in Yunguyo en bezoek aan het heiligdom van Copacabana. Inscheping aan boord van de catamaran en installatie in de cabines. Buffetmaaltijd aan boord. Oversteek naar het Zonne-eiland. Blik op de tempel van Pikokaina. We leggen aan bij de heilige fontein met de Incatrappen. Daarna bezoeken we het Ethno Eco Complex® met het etnografisch museum, pre-Columbiaans huis en overblijfselen van de expedities van Thor Heyerdahl waarvan de rieten vlotten gemaakt werden door inboorlingen van het eiland. Daarna leggen we aan de noordkant aan bij het typische dorpje Challapampa, het archeologisch museum, de heilige tempel van Chincana. Traditionele Kallawaya-ceremonie waarbij mystiek, en geneeskunde gecombineerd worden. Avondmaal aan boord van de catamaran met folkloristisch spektakel. Overnachting op de Catamaran.

DAG 7 : TITICACAMEER – PUNO

DAG 7 : TITICACAMEER – PUNO

Zonsopgang op het meer en verderzetting van de cruise. Aankomst te Copacabana, vrije tijd om het havenstadje en zijn markten te ontdekken. Middagmaal. Verder naar Puno. Aakomst tegen het eind van de dag. Overnachting in hotel Jose Antonio****.

DAG 8 : PUNO – LA RAYA – CUSCO

DAG 8 : PUNO – LA RAYA – CUSCO

Transfer naar het station en vertrek per toeristische bus of per trein (Orient Express rijtuigen, supplement : 100€) en oversteek van de altiplano. Daarna stijgen we naar de col van La Raya (4 319 m) Middagmaal aan boord. Afdaling in de riante vallei van de río Vilcanota. Aankomst in Cusco (3 400 m) op het einde van de dag. Intrek in het hotel, dat gelegen is in het centrum van de historische stad die als werelderfgoed beschermd is. Overnachting. Hotel San Agustin El Dorado***sup.

DAG 9 : CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO -YUCAY (HEILIGE VALLEI)

DAG 9 : CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO -YUCAY (HEILIGE VALLEI)

Bezoek aan de markt van Pisac in de Heilige dal. Eeen zeer gekleurd spektakel ! Middagmaal. Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de religieuze zone. Intrek in het hotel te Yucay. Overnachting. Hotel Casona Yucay***Sup.

DAG 10 : YUCAY – MACHU PICCHU

DAG 10 : YUCAY – MACHU PICCHU

Vertrek per trein via de diepe canyon van Urubamba, bekroond met besneeuwde bergtoppen en waar men hier en daar op de bergflanken Inca-ruïnes kan ontwaren. Aankomst in Aguas Calientes en beklimming in een minibus naar de prestigieuze site van de beroemde Verloren stad, Machu Picchu. Bezoek aan de verschillende zones van de stad temidden van het gebergte. Een uitzonderlijke dag ! Middagmaal in het hotel Sanctuary Lodge. Overnachting in hotel El Mapi***sup.

DAG 11 : MACHU PICCHU – CUSCO

DAG 11 : MACHU PICCHU – CUSCO

Vrije voormiddag om de site verder te ontdekken of om te wandelen op het beroemde Inca-pad tot aan de Zonnepoort of een bezoekje aan de duizelingwekkend hoge Inca-haven of om de beklimming naar Huayna Picchu te maken. Middagmaal in het restaurant Café Inkaterra. Terug per trein naar Cusco. Overnachting in het hotel San Agustin El Dorado***sup.

DAG 12 : CUSCO

DAG 12 : CUSCO

Vrije voormiddag. In de namiddag, ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”, de hoofdstad van de Inca-staat waarvan nog heel wat restanten overblijven, zoals de wondermooie werken van het koloniale tijdperk. U zult er de kathedraal zien op de plaza de Armas, de calle Loretto met prachtige Inca-muren, de Coricancha of de Zonnetempel waarop de Spanjaarden de kerk en het klooster van Santo Domingo bouwden. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, het zogenaamde Rode fort, Tambomachay of het Inca-bad, Kenko en het kolossale Sacsayhuamán. Avondmaal met folkloristisch spektakel in het restaurant Tunupa. Overnachting in hotel San Agustin El Dorado****sup.

DAG 13 : CUSCO – LIMA – MADRID

Vlucht naar Lima. Stadsbezoek: de plaza Mayor omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis, het paleis van de Aartsbisschop en de Cabildo, San Francisco, de kerk, het klooster en de catacomben. Middagmaal in het romantisch decor van restaurant La Rosa Nautica op een steenworp van de Stille Oceaan. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.

DAG 14 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) (voor Iberia en Lan) + handbagage (10 kg)
Voor de rondreizen met overnachting in Cañon del Colca en/of Machu Picchu (volgens het programma) dient u een tas met het nodige te voorzien voor één nacht, vermits de koffers in bewaring blijven in het hotel te Arequipa en/of Cusco.

Documenten :Voor personen van Belgische nationaliteit: internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na datum van terugkeer. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Peru of bij een consulaat informeren.
U zult op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Peru. Steek deze in uw paspoort en laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden (tegen betaling van USD 20)

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 1 fles alcoholische drank (maximum 1 liter en enkel in de bagage mee te nemen, niet in de handbagage!), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Amerikaanse type (enkele hotels met stopcontacten van het Europese type)

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Gele koorts aangeraden in geval van extensie naar het Amazonegebied.

Kledij : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien:
- voor Lima en de kust: lichte katoenen kleding, eventueel een lichte vest voor ‘s avonds.
- voor de Andes: eventueel lichte kledij tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kledij bij de hand. De temperaturen ’s nachts kunnen zelfs zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er een verwarming, maar er zijn ook genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter geen verwarming te gebruiken, gezien deze veel zuurstof verbruikt).
Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht).
In Machu Picchu kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u “repelente” kopen met meer deet dan er toegelaten is hier in België.

Klimaat :
Lima: gematigd (ongeveer 15 tot 20 graden), garua tijdens de winter (mist).De kust : gematigd klimaat, zonnig (20 à 25°) ; de Andes en het altiplano : gematigd klimaat, maar grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht (’s nachts kunnen de temperaturen zakken tot beneden het vriespunt)
Machu Picchu: zachter klimaat dan in Cusco maar zeer wisselvallig, soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 11usd taks voor de vlucht over de Nasca-lijnen. Dit is niet inbegrepen in uw reis en dit moet u persoonlijk ter plaatse betalen. Dit kan ook in de lokale munt of Soles betaald worden.

Machu Picchu: Sinds 7 april 2009 is het verboden om met plastieken flessen het dorp van Aguas Calientes en de site van Machu Picchu te betreden. Daarom raden wij aan om een drinkfles mee te nemen naar Peru en die te vullen voor Aguas Calientes.

Om naar Machu Picchu te gaan per trein is maar 5 kg bagage per klant toegelaten. Dus gelieve uw grote valies in het hotel in Cuzco achter te laten en enkel iets te voorzien voor de dag zelf of voor één nacht voor diegenen die in Agus calientes Overnachten.

Maaltijden :  Zowel in Lima, Arequipa als in Cusco is er een grote keuze aan restaurants. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen omdat dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 5 tot 15 euro kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s.. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van de rondreizende verkopers en standjes langs de weg en op markten, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen.

Medecijnen : neem de voornaamste reismedicijnen mee tegen hoofdpijn, diarree,… .

Geld : De nuevo sol. 4 sol = ongeveer 1 €
De meeste aankopen kunnen met cash geld betaald worden. Het is dus gemakkelijker om cash euros (bij voorkeur kleine coupures) mee te nemen. Euros kunnen nu ook overal gewisseld worden in de “casas de cambio”. Wissel geen geld op straat want dan kan er af en toe een vals briefje tussen gestopt worden.
Wissel ook geen geld op de luchthaven of slechts een zeer klein bedrag want de wisselkoers is er verre van voordelig.
Travellers cheques kunnen omgewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.
Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa en Master Card. U kunt in alle steden geld uit de muur halen, in sommige steden zelfs met maestro.

Seizoen : Zomer in België = winter (droge seizoen) in Peru.

Uur : GMT -5 te Lima, -6 in de winter. - 12 u. in Peru = 19 u. in België tijdens de zomer = 18 u. tijdens de winter.

Inbegrepen in de prijs

- De vluchten Brussel-Madrid–Lima H/T met Iberia in economy-klasse
- De binnenlandse vluchten
- Het overvliegen van de Nazca-lijnen vanuit Ica
- Alle ritten van en naar luchthavens/stations en hotels
- Al het vermelde wegtransport
- Alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen, op basis van «regular tours»in internationaal gezelschap
- Het toeristisch ticket van Cusco (toegang tot de belangrijkste sites en monumenten van Cusco en omgeving)
- Verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche in de vermelde of gelijkwaardige hotels (3***)
- De cruise op het Titicacameer in catamaran ,tweepersoonscabine met douche en toilet
- Half pension vanaf ontbijt van dag 2 tot en met middagmaal van dag 13
- Plaatselijke Engelstalige beroepsgidsen
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- Kosten voor kruiers in Peru (luchthaven, hotels)
- Een gedetailleerde reishandboek
- Garantiefonds
- “Kwaliteits- service” van Sudamerica Tours

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
- De niet-vermelde maaltijden
- Fakultatieve 2e ingang te Machu Picchu tijdens de vrije dag (louter ter informatie ± 75 $)
- De fooien voor de gidsen en de chauffeurs

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 01/07/2017 € 4.335 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web