Home Listing Mexico : Chiapas, Mundo Maya & Yucatan

Mexico : Chiapas, Mundo Maya & Yucatan

Rondreis met huurwagen - Gewaardbog vertrek elke dag 11 dagen / 10 nachten

  • Mexico : Chiapas, Mundo Maya & Yucatan_0
  • Mexico : Chiapas, Mundo Maya & Yucatan_1
  • Mexico : Chiapas, Mundo Maya & Yucatan_2
  • Mexico : Chiapas, Mundo Maya & Yucatan_3
  • Mexico : Chiapas, Mundo Maya & Yucatan_4
pdf

Van de witte zandstranden van de Caraïben tot de bergen van Chiapas, van de weldoende schaduw van kokospalmen tot de tropische hitte van het Lacandone-woud, van de diepblauwe oceaan tot het turkoois van de watervallen van Agua Azul : u ontdekt het schiereiland Yucatán en de staat van Chiapas in alle vrijheid. Bezoek de Maya-sites, de indrukwekkende overblijfselen van een oude beschaving en ontdek de af-stammelingen ervan als u even van de platgetreden paden afwijkt en in kleine dorpjes terechtkomt waar de tijd wel stil lijkt te staan. Een complete en gevarieerde rondreis : het moderne Cancún, badend in de zon, Mérida en Campeche, twee koloniale steden, Uxmal, Palenque, Chichén Itzá, de stille getuigen van een grootse, verdwenen beschaving, de Indiaanse markten van San Cristóbal in het gebergte van de Chiapas, El Sumidero, de diepste cañon van geheel Mexico … Een ware ontdekking van de wereld van de Maya’s. Reizen zonder zorgen en ten volle profiteren van uw vakantie in het land van de Maya’s. Wij reserveren uw verblijf in de hotelcategorie van uw keuze.  

DAG 1: CANCÚN

Aankomst in Cancún, befaamde moderne badplaats die op de turkooizen wateren van de Caraïben lijkt te rusten. Pick-up van de huurwagen in de luchthaven. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 2: CANCÚN – CHICHEN ITZA – MÉRIDA (315 km)

DAG 2: CANCÚN – CHICHEN ITZA – MÉRIDA (315 km)

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek aan Chichen-Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominatie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is ongetwijfeld de tempel van Kukulcán, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen. Verder naar Mérida, die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door een Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Vrij bezoek aan de Plaza Mayor waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien : de kathedraal, het paleis van de Gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 3: MÉRIDA – UXMAL – CAMPECHE (170 km)

DAG 3: MÉRIDA – UXMAL – CAMPECHE (170 km)

Vertrek met de huurwagen voor Uxmal en vrij bezoek. De naam van deze site betekent: drie keer gebouwd. De belangrijkste gebouwen zijn: het Gebouw van de nonnen, de piramide van de Slang en het Paleis van de Gouverneurs. Verder naar Campeche, de versterkte stad aan de Golf van Mexico. Ze werd gesticht in 1531 en groeide tijdens de koloniale periode uit tot de belangrijkste havens van Yucatán. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 4: CAMPECHE – PALENQUE (320 km)

DAG 4: CAMPECHE – PALENQUE (320 km)

Vertrek met de huurwagen naar Palenque. Aankomst en vrij bezoek aan de archeologische site. Op deze site vindt u de mooiste Maya gebouwen. Palenque wordt als één van de mooiste sites beschouwd van geheel Mexico. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de Chiapas. Alberto Ruz maakte een heel belangrijke ontdekking op deze site, nl. de eerste holle piramide die als begraafplaats diende. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 5: PALENQUE – AGUA AZUL – SAN CRISTÓBAL (190 km)

DAG 5: PALENQUE – AGUA AZUL – SAN CRISTÓBAL (190 km)

Vertrek met de huurwagen naar San Cristóbal. Vrije stop aan de watervallen van Agua Azul, wondermooie watervallen van blauw water omringd door een tropische vegetatie. Wandeling langsheen de waterloop. Vrije tijd om te baden of voor de ontdekking van de andere watervallen. Verder naar San Cristóbal en intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 6: SAN CRISTÓBAL - SAN JUAN CHAMULA – SAN CRISTÓBAL (10 km)

Vertrek met de huurwagen naar San Juan Chamula waar alle indianen uit de streek geregeld op bezoek komen. De Chamulas, die wijde broeken en lange hemden dragen, en de Zinacatans gekenmerkt door hun roze hemden en hoeden versierd met verschillende linten. Vrij bezoek aan het indiaans dorpje, waar u de begraafplaatsen kan bewonderen en de door de dorpsbewoners versierde kerk . In de namiddag, vrije ontdekking van San Cristóbal de las Casas. Terugkeer naar het hotel. Overnachting

DAG 7: SAN CRISTÓBAL – CAÑON DEL SUMIDERO – TUXTLA GUTIÉRREZ (100 km)

Vertrek met de huurwagen naar Tuxtla Gutiérrez hoofdstad van de Chiapas staat. Onderweg vrij bezoek aan de Canyon van Sumidero. De staat van Chiapas is de plaats van ontmoeting en zonder enige twijfel de streek waar de culturen van de Maya’s en Tolteken hun oorsprong vonden. Mogelijkheid om een boottocht te maken in de Cañon del Sumidero. De río Grijalva is omringd door kliffen die soms 1000 m hoog zijn. Verder naar Tuxtla. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 8: TUXTLA GUTIÉRREZ – VILLAHERMOSA (280 km)

Vertrek met de huurwagen naar Villahermosa, de hoofdstad van de staat Tabasco. Het was de eerste streek waar de Olmeken zich ontwikkelden. Vrij bezoek aan het openluchtmuseum van La Venta in een equatoriale vegetatie, zodat de Olmeekse sculpturen heel gemakkelijk in hun stad van oorsprong in te beelden zijn, ze zijn kolossaal en wegen tot meer dan 20 ton. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 9: VILLAHERMOSA – CALAKMUL – CHICANNÁ (460 km)

Vertrek met de huurwagen naar de Biosfeer van Calakmul. Vrij bezoek aan verschillende archeologisch sites zoals Chicanná, Becán en Xpujil die in de jungle zijn verspreid. Die biosfeer heeft een unieke fauna en flora waar men altijd jaguars, tapiren, quetzal vogels,... kan zien. Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 10: CHICANNA – BACALAR (130 km)

Vertrek met de huurwagen naar de laguna Bacalar. Mogelijkheid om de San Felipe vestiging te bezoeken. Deze lagune is ook bekend als de lagune van zeven kleuren vanwege zijn ongelooflijke blauw, groen en turquoise kleuren. Met een lengte van 42 km en slechts 2 breed, bestaat de lagune uit zeven verschillende cenotes die vroegen eenmaal werd samengevoegd. Aan het ene uiteinde van de lagune, duidelijk herkenbaar door zijn rond donkere verschijning, ontdekt u nog een wonder van de natuur. Magische plek, populair voor duikers, de Cenote Azul (blauwe cenote), eigenlijk een put waarvan de diepte zo groot is dat het nog niet is vastgesteld.Intrek in het hotel. Overnachting.

DAG 11: BACALAR - TULUM - PLAYA DEL CARMEN (320 km) OF CANCUN (390 km)

Vertrek met de huurwagen naar Playa del Carmen. Onderweg, vrij bezoek aan Tulum. Dit oord is gelegen op 120 km ten zuiden van Cancún. Het is een oord van een indrukwekkende schoonheid die uit de Maya periode dateert. Het is het enige oord gelegen aan de blauwe wateren van de Caraïben. Het was één van de enige mayasteden die nog bewoond was wanneer de Spaanse verovering begon in de 16e eeuw. Bezoek aan de tempel van de schilderijen, de tempel van de vliegende god. Verder naar Playa del Carmen of Cancun langs de kust van de Caraïbische zee. Drop off van de huurwagen.

Aankomst in de luchthaven – Belangrijk !!! : In de luchthaven van Mexico zijn er verschillende uitgangen. Indien u net een internationale vlucht heeft genomen moet u zich , na de douane, naar Poort 8 van Terminal 1 begeven. (tegenover de internationale hall E2 E3)  Daar zal de gids op u wachten. Indien u met Delta, Aeromexico, Continental toekomt, dan is dat in Terminal 2. Dan hoeft u niet van terminal te veranderen en gaat u gewoon naar de uitgang (er is er maar één). De gids zal daar op u wachten. Indien u vanuit een andere Mexicaanse stad terug in Mexico city (na een binnenlandse vlucht) toekomt, moet u zich naar poort 1 begeven als u in terminaal 1 toekomt (tegenover de nationale zaal A), waar de gids op u zal wachten. Bent u in Terminaal 2 toegekomen dan wacht de gids u gewoon aan de uitgang want er is er maar één.

Aardrijkskunde : Mexico strekt zich uit over 1.969.000km² (65 x België). Het grootste deel van het land is uitgesneden en bergachtig. 60% van de continentale massa bestaat uit de « Mesa Central » (centraal plateau). Het is een streek begrensd zowel in het Oosten als in het Westen door bergketens (de Oostelijke Sierra Madre en de Westelijke Sierra Madre). In het Zuiden liggen hoge vulkanen. Mexico heeft een kust die 10.000km lang is (tegen 60km in België). Het is ook omringd door 4 zeeën : de Stille Oceaan, de Zee van Cortès, de Golf van Mexico en de Caribische Zee.

Biodiversiteit : 30.000 plantensoorten, bijna 11.000 vogelsoorten en 1.500 verschillende soorten van zoogdieren, reptielen en kikvorsachtige. Mexico is één van de enige landen waar de biodiversiteit zo groot is. Wetenschappers zijn van mening dat 15% van de dierlijke en plantaardige speciën van Mexico nergens anders in de wereld voorkomen.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Een beetje geschiedenis : Mexico werd ontdekt door de Spanjaarden in 1519. Het was toen bevolkt door 10.000.000 inwoners die in middeleeuwse samenlevingen leefden. Gedurende 300 jaar, van 1521 tot 1821, leefde Mexico onder Spaanse onderdrukking, die onuitwisbare sporen achterliet. Het land had meerdere ontginningsmogelijkheden o.a goud, zilver, lood, koper, zink en uitgebreide arbeidskrachten. De geschiedenis van het land kende verschillende belangrijke periodes van 1200 voor Christus tot 1521 na Christus. De periode voor de Spaanse bezetting.
Deze periode werd door 5 verschillende belangrijke beschavingen gekenmerkt :
De Olmeken : De Olmeken was de eerste beschaving die zich inplantte in Mexico en meer bepaald in kuststaten van Veracruz en Tabasco. Hun cultuur had een heel grote invloed, die hun opvolgers sterk aanspraken. Er wordt verondersteld dat de Olmeekse periode van 1200 voor Christus tot 200 voor Christus duurde.
De Maya's : Verschenen voor de eerste keer omstreeks 1200 voor Christus. De Maya’s zijn vooral bekent voor hun ingewikkelde rekenkundig en astrologisch systeem alsook voor alle steden die ze gebouwd hebben. In 1400 na Christus kenden de Maya’s een verval en ze lieten belangrijke plechtigheidcentra en verschillende oude steden achter.
De Zapoteken en de Mixteken : De Zapoteken verschenen in de vallei van Oaxaca rond 900 voor Christus. Zij waren de belangrijkste stedenbouwers. De Zapoteken werden veroverd door de Mixteken en bouwden een nieuwe beschaving uit rond Mitla en de Yagul. Deze twee beschavingen bestaan nog altijd gelijktijdig in de staat van Oaxaca.
De Tolteken : Machtige strijders die het noordelijke gedeelte van de vallei van Mexico bezet hebben van 950 tot 1500 na Christus. Deze bouwers hadden een grote invloed op de culturen van de Maya’s en de Azteken die hen opvolgde. Er wordt gezegd dat de Tolteken zich geïnspireerd hebben op de beschaving van de Teotihuacan om zich te kunnen uitbreiden.
De Azteken : Deze beschaving domineerde over Mexico gedurende 200 jaar van 1345 tot 1521, en was in volle bloei wanneer de Spaanse Conquistadores in 1519 het land binnenvielen. Ze voerden het systeem van de taksen in om hun rijk uit te bouwen tot in Centraal Amerika. Dit heel machtige rijk stortte ineen in 1521, maar de invloed uit deze periode straalt nu nog uit in de streek van het Centraal Plateau.

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanraden voor Mexico aangezien bepaalde streken werken met 110V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europese en Amerikaanse.

Huurwagen – tankstations : Als u in Mexico gaat tanken moet u de meter goed in de gaten houden en zien dat hij wel op nul staat als ze beginnen tanken want u zou niet de eerste toerist zijn die naast zijn benzine ook nog deze van zijn voorganger zou betalen. 

Kleding : Verkies overdag voor lichte en natuurlijke vezels. Vergeet niet dat de helft van Mexico op een hoogte ligt van 1.500m, 's avonds kan het dus wat fris zijn. Neem zeker een trui of een jas mee. Ook schoenen met een dikke zool zullen van pas komen bij het bezoeken van archeologische oorden. 

Klimaat : De verscheidenheid van de Mexicaanse landschappen zijn te danken aan verschillende klimatologische eigenschappen. Deze verscheidenheid vindt een uitleg in de breedte, (een groot gedeelte van Mexico ligt ten Zuiden van de Kreeftskeerkring), het ingewikkelde reliëf, de hoogte (bijna de helft van de staat ligt 1.500m hoog), en de invloed van de meren en de oceanen. Het bepalen van een enig seizoen voor geheel Mexico is een onmogelijke zaak, want wanneer een bepaalde streek een milde periode kent kan het ergens anders in het land heel warm of heel koud zijn. Als algemene regel geldt dat het regenseizoen duurt van juli tot september. Het aangename seizoen strekt zich uit van oktober tot juni.

Kredietkaarten : Alle kredietkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in alle hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als u met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook : American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Luchthaventaksen : Bij elke inscheping in Mexico zal u een taks moeten betalen voor de binnenlandse vlucht. Het bedrag van deze taks is afhankelijk van de grootte van de luchthaven. Bij de inscheping aan boord van de internationale terugvlucht zal u ook een taks moeten betalen. Denk er dus aan kleingeld over te houden voor het vertrek.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamers of aan de receptie. Aarzel niet, huur er ééntje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld,… erin kan deponeren. Maak een kopie van uw paspoort die u overal kan meenemen (b.v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopie van uw vliegtuig ticketen herbijgevoegd die altijd nuttig als nieuwe tickets moeten uitschreven worden.

Wissel : Neem alleen dollars en euro’s mee, die worden overal in Mexico aanvaard. Vraag dollars aan uw bankiers alsook biljetten van 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. U kunt gemakkelijk dollars wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is.

Inbegrepen in de prijs

- Een huurwagen met onbeperkt aantal kilometers en CDW/LDW/PAI & ALI verzekering van dag 1 tot dag 11. (zonder franchise)
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Een gedetailleerde gids
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- De vermelde excursies
- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De luchthaventaksen
- Het ontbijt

Kortingen - Toeslagen

Toeslag superieur huurwagen

Toeslag ontbijt

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - 2 personen 19/09/2017 € 865 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web