Home Listing Peru, Schatten van de Andes

Peru, Schatten van de Andes

Individuele Rondreis - Gewaarborgd vertrek met lokale gids op elke etappe 15 dagen / 13 nachten

  • Peru, Schatten van de Andes_0
  • Peru, Schatten van de Andes_1
  • Peru, Schatten van de Andes_2
  • Peru, Schatten van de Andes_3
  • Peru, Schatten van de Andes_4
pdf

Onze beste Rondreis in Peru ! Een exclusieve, perfect bestudeerde rondreis. Een reis door de tijd op zoek naar de oudste culturen van de Andes: de mysterieuze geogliefen van de pampa van Nazca, de heilige tempels van het Zonne-eiland en de grandioze site van Machu Picchu in het hart van het gebergte. De colca Cañon, de diepste ter wereld ! Geniet van de charme van de koloniale steden, ontdek de kleurrijke Indiaanse markten in het mooie licht van de hoogvlaktes van de Andes, Bezoek de drijvende eilanden van de Uroseilanden, het vaste eiland van taquile met zijn traditionele quechuabevolking - , laat u betoveren door de zonsop- en ondergang op het Titicacameer, onderga de magie van het Suasi-eiland. Verblijf van 2 dagen in de mooiste vallei van Peru, de heilige vallei van de Incas. Van Lima naar Cusco via Nazca, Arequipa en Puno, een fascinerende reis met individuele afreis (u kiest u data) en met mogelijkheid tot een grote keuze uitbreidingen naar Cusco, het Amazonewoud of à la carte naar andere horizonten van dit fascinerende land.

DAG 1 : BRUSSEL – MADRID – LIMA

Vertrek per vliegtuig naar Lima via Madrid. Aankomst, onthaal en transfer naar het hotel in de Miraflores-wijk, nabij de Stille Oceaan. Hotel San Agustin Exclusive***Sup.

DAG 2 : LIMA – PARACAS (NASCA)

DAG 2 : LIMA – PARACAS (NASCA)

Transfer naar het busstation en vertrek met de Royal Class lijnbus naar Paracas. Intrek in het hotel, aan de stille oceaan met een groot zwembad. Vanop het vliegveld van Pisco, vlucht met een Cesna-vliegtuigje over de pampa’s. U zult de kilometerslange lijnen zien en de tekeningen: walvis, kolibri, spin, aap. Overnachting in hotel Hacienda Paracas****.

DAG 3 : PARACAS– BALLESTAS-EILANDEN – LIMA

DAG 3 : PARACAS– BALLESTAS-EILANDEN – LIMA

Vertrek naar Paracas en oversteek naar de Balestas-eilanden met een korte blik op de Kandelaar van de Andes, een raadselachtig teken dat in het zand van een duin is aangebracht. Boottocht tussen de eilandjes die bevolkt zijn door zeehonden, zeeleeuwen, pinguïns en duizenden watervogels.  Vertrek per lijnbus naar Lima. Onthaal en intrek in het hotel. Hotel San Agustin Exclusive***Sup.

DAG 4 : LIMA – AREQUIPA

DAG 4 : LIMA – AREQUIPA

Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar Arequipa, een groene oase op een hoogte van 2400 m, aan de voet van de vulkanen Chachani, Misti en Pichu Picchu. Intrek in het hotel, in de coloniale wijken van de stad. Bezoek aan de charmante koloniale Witte stad. Hotel Sonesta Posada del Inca****.

DAG 5 : AREQUIPA – COLCA CAÑYON

DAG 5 : AREQUIPA – COLCA CAÑYON

Vertrek met de bus naar de vallei van de ColcarivierOnderweg kunt u de verschillende kameloïden observeren zoal de Llama’s , de alpacas en de Vicuñas in het nationaal park van Pampa Cañahuas (4.500 m). Verderzetting van de weg langs de «puna»» gedurende verschillende uren, om beetje bij beetje naar de vallei af te zakken. Onderweg passeren we langs verschillende typische dorpjes om verder de rivier te volgen tot het dorpje Chivay, het belangrijkste van de vallei. Overnachting in het hotel Casa Andina Colca***.

DAG 6 : COLCACANYON - PUNO (TITICACAMEER)

DAG 6 : COLCACANYON - PUNO (TITICACAMEER)

Tijdens de verdere afdaling van de vallei zult u de prachtige incaterrassen kunnen bewonderen. Vanuit de Cruz del Condor zult u onder normale omstandigheden de Condors kunnen observeren die langs de rotswanden zweven. U zult ook een beter zicht krijgen op de diepte van de canyon. Verdere afdaling vaan de vallei van de Cabanaconde , voor een mooi zicht op de dorpjes aan de overkant van de rivier. Je krijgt de indruk dat ze aan de rotswand «hangen». Vertrek naar Puno op de ‘altiplano’ (hoogvlakte). Een reis doorheen fantastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar flamingo’s leven. Aankomst te Puno, een stad op een brede baai aan de rand van het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld (3 812 m). Intrek in het hotel aan de oevers van het meer. Overnachting in hotel Jose Antonio****.

DAG 7 : PUNO – UROS - TAQUILE – SUASI

DAG 7 : PUNO – UROS - TAQUILE – SUASI

Dagexcursie. Uitvaart uit de baai van Puno en bezoek aan de drijvende eilanden van de uros-aymara indianen. Deze eilanden werden in “totora” gebouwd, het rieten van het meer. Zelfs de woningen en de boten hebben hetzelfde bouwmateriaal. Voortzetting van de bootocht naar het eiland Taquile. Wandelen naar het dorp van Taquile, het hoogte punt van het eiland. De inwoners van de Aymara etnie hebben hun eeuwenoude tradities en klederdracht behouden. Verderzetting naar Suasi waar u in het begin van de namiddag toekomt en zodoende vrije tijd heeft om aan een van de voorgestelde activiteiten (wandeling, birdwatching, etc…) deel te nemen. Avondmaal en overnachting in de Casa Andina Private Collection****.

DAG 8 : SUASI – PUNO

DAG 8 : SUASI – PUNO

Vrije voormiddag om het eiland verder te ontdekken of om aan een of andere activiteit deel te nemen. (wandeling, birdwatching, etc…)  In de namiddag terugkeer naar Puno met de boot.Aankomst tegen het eind van de dag. Overnachting in hotel Jose Antonio****.

DAG 9 : PUNO – LA RAYA – CUSCO

DAG 9 : PUNO – LA RAYA – CUSCO

Transfer naar het station en vertrek per toeristische bus in groep en oversteek van de altiplano. Daarna stijgen we naar de col van La Raya(4 319 m) Middagmaal aan boord. Afdaling in de riante vallei van de río Vilcanota. Aankomst in Cusco (3 400 m) Intrek en overnachting in het hotel Maytac Wasin***sup.

DAG 10 : CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO -YUCAY (HEILIGE VALLEI)

DAG 10 : CUSCO – PISAC – OLLANTAYTAMBO -YUCAY (HEILIGE VALLEI)

Vertrek naar het dorpje Pisac. Bezoek aan de markt van Pisac in de Heilige vallei van de Incas. Een zeer gekleurd spektakel ! Middagmaal. Bezoek aan Ollantaytambo met het dorp, dat al eeuwenlang hetzelfde gebleven is, met de heilige baden en fonteinen, monumentale terrassen en de indrukwekkende Incasite. Intrek in het hotel te Yucay. Overnachting. Hotel Casona Yucay***Sup.

DAG 11 : YUCAY – MACHU PICCHU - YUCAY

DAG 11 : YUCAY – MACHU PICCHU - YUCAY

Vertrek per trein via de diepe canyon van Urubamba, bekroond met besneeuwde bergtoppen en waar men hier en daar op de bergflanken Incaruïnes kan ontwaren. Aankomst in Aguas Calientes en beklimming in een minibus naar de prestigieuze site van de beroemde Verloren stad, Machu Picchu. Bezoek aan de verschillende zones van de stad temidden van het gebergte. Een uitzonderlijke dag ! Terug per trein naar Ollantaytambo en transfer naar Yucay. Hotel Casona Yucay***Sup.

DAG 12 : YUCAY - CHINCHERO - MARAS - MORAY - CUSCO

DAG 12 : YUCAY - CHINCHERO - MARAS - MORAY - CUSCO

Vertrek naar Chinchero en bezoek aan de markt in het uitzonderlijke kader van een kleine stad in de Andes met lemen huisjes en een koloniale kerk met prachtige fresco’s. Het geheel werd gebouwd op een oude Inca-site waarvan de ruïnes nog zichtbaar zijn. Daarna de verrassende site van Maras met duizenden witte zoutterrassen in de diepte van een nauwe vallei. Er wordt nog altijd met de hand zout verzameld, zoals in de tijd van de inca’s. Picknick lunch. Bezoek aan de ronde Incaterrassen van de archeologische site van Moray. Terugkeer naar Cuzco. Overnachting in het hotel Maytac Wasin***sup.

DAG 13 : CUSCO

DAG 13 : CUSCO

Ontdekking van de zogenaamde „navel van de wereld”. U zult er de kathedraal zien op de plaza de Armas, de calle Loretto met prachtige Inca-muren, de Coricancha en het klooster van Santo Domingo. Daarna de omliggende ruïnes met Puca Pucara, Tambomachay , Kenko en het kolossale complex van Sacsayhuamán. Vrije namiddag. Het toeristisch ticket van Cusco geeft u toegang tot de meeste monumenten en sites van de stad. Overnachting in hotel Maytac Wasin***sup.

DAG 14 : CUSCO – LIMA – MADRID

DAG 14 : CUSCO – LIMA – MADRID

Vlucht naar Lima. Stadsbezoek: de plaza Mayor omringd door de kathedraal, het presidentieel paleis, het paleis van de Aartsbisschop en de Cabildo, San Francisco, de kerk, het klooster en de catacomben. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Madrid.

DAG 15 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) (voor Iberia en Lan) + handbagage (10 kg)
Voor de rondreizen met overnachting in Cañon del Colca en/of Machu Picchu (volgens het programma) dient u een tas met het nodige te voorzien voor één nacht, vermits de koffers in bewaring blijven in het hotel te Arequipa en/of Cusco.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit: internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na datum van terugkeer. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Peru of bij een consulaat informeren.
U zult op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Peru. Steek deze in uw paspoort en laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden (tegen betaling van USD 20)

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 1 fles alcoholische drank (maximum 1 liter en enkel in de bagage mee te nemen, niet in de handbagage!), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Amerikaanse type (enkele hotels met stopcontacten van het Europese type)

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Gele koorts aangeraden in geval van extensie naar het Amazonegebied.

Kledij : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien:
- voor Lima en de kust: lichte katoenen kleding, eventueel een lichte vest voor ‘s avonds.
- voor de Andes: eventueel lichte kledij tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kledij bij de hand. De temperaturen ’s nachts kunnen zelfs zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er een verwarming, maar er zijn ook genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter geen verwarming te gebruiken, gezien deze veel zuurstof verbruikt).
Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht).
In Machu Picchu kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u “repelente” kopen met meer deet dan er toegelaten is hier in België.

Klimaat :
Lima: gematigd (ongeveer 15 tot 20 graden), garua tijdens de winter (mist).De kust : gematigd klimaat, zonnig (20 à 25°) ; de Andes en het altiplano : gematigd klimaat, maar grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht (’s nachts kunnen de temperaturen zakken tot beneden het vriespunt)
Machu Picchu: zachter klimaat dan in Cusco maar zeer wisselvallig, soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 11usd taks voor de vlucht over de Nasca-lijnen. Dit is niet inbegrepen in uw reis en dit moet u persoonlijk ter plaatse betalen. Dit kan ook in de lokale munt of Soles betaald worden.

Machu Picchu : Sinds 7 april 2009 is het verboden om met plastieken flessen het dorp van Aguas Calientes en de site van Machu Picchu te betreden. Daarom raden wij aan om een drinkfles mee te nemen naar Peru en die te vullen voor Aguas Calientes.

Om naar Machu Picchu te gaan per trein is maar 5 kg bagage per klant toegelaten. Dus gelieve uw grote valies in het hotel in Cuzco achter te laten en enkel iets te voorzien voor de dag zelf of voor één nacht voor diegenen die in Agus calientes Overnachten.

Maaltijden :  Zowel in Lima, Arequipa als in Cusco is er een grote keuze aan restaurants. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen omdat dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 5 tot 15 euro kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s.. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van de rondreizende verkopers en standjes langs de weg en op markten, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen.

Medecijnen : neem de voornaamste reismedicijnen mee tegen hoofdpijn, diarree,… .

Geld : De nuevo sol. 4 sol = ongeveer 1 €
De meeste aankopen kunnen met cash geld betaald worden. Het is dus gemakkelijker om cash euros (bij voorkeur kleine coupures) mee te nemen. Euros kunnen nu ook overal gewisseld worden in de “casas de cambio”. Wissel geen geld op straat want dan kan er af en toe een vals briefje tussen gestopt worden.
Wissel ook geen geld op de luchthaven of slechts een zeer klein bedrag want de wisselkoers is er verre van voordelig.
Travellers cheques kunnen omgewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.
Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa en Master Card. U kunt in alle steden geld uit de muur halen, in sommige steden zelfs met maestro.

Seizoen : Zomer in België = winter (droge seizoen) in Peru.

Uur : GMT -5 te Lima, -6 in de winter. - 12 u. in Peru = 19 u. in België tijdens de zomer = 18 u. tijdens de winter.

Inbegrepen in de prijs

- De vluchten Brussel-Madrid–Lima H/T met Iberia in economy-klasse N
- Debinnenlandse vluchten
- Het overvliegen van de Nazca-lijnen vanuit Ica
- Alle ritten van en naar luchthavens/stations en hotels
- Al het vermelde wegtransport
- Alle vermelde excursies, toegangsprijzen inbegrepen -op basis van «regular tours» met andere reizigers
- Het toeristisch ticket van Cusco
- Verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche in de vermelde of gelijkwaardige hotels (3 of 4*)
- Plaatselijke Engelstalige beroepsgidsen
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- Kosten voor kruiers in Peru (luchthaven, hotels)
- Een gedetailleerde reishandboek
- Garantiefonds 
- “Kwaliteits- service” van Sudamerica Tours

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
- De niet-vermelde maaltijden
- De fooien voor de gidsen en de chauffeurs

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 26/11/2017 € 4.455 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web