Home Listing Haciendas van Yucatan

Haciendas van Yucatan

Rondreis met huurwagen in Mexico - Gewaarborgd vertrek elke dag 9 dagen / 8 nachten

  • Haciendas van Yucatan _0
  • Haciendas van Yucatan _1
  • Haciendas van Yucatan _2
  • Haciendas van Yucatan _3
  • Haciendas van Yucatan _4
pdf

CANCUN - IZAMAL - CHICHEN ITZA - VALLADOLID - MERIDA - CELESTUN - ISLA JAINA - EDZNA - CAMPECHE - KABAH - UXMAL

Tijdens deze rondreis per huurwagen ontdekt u de mooiste plaatsen van Yucatán en ook zijn luxueuze hanciendas.Vannatuurschoon zoals Celestun, zijn witte zand-strand en zijn lagune die wordt bevolkt door roze flamingo’s. Er zijn ook archeologische sites, waaronder een paar van de meest vermaarde van heel Mexico: Chichén Itzá met de kolossale piramide van Kukulcán; Uxmal, een fraai voorbeeld van de puuc-stijl van de Maya’s; Tulum, gelegen op een kaap die uitkijkt op de turkooisblauwe oceaan. Als kers op deze tropische taart is er ook nog een koloniaal tintje met Mérida, Valladolid en Izamal… de charme van oude Spaanse steden waar de vreugde en levenslust van het Mexicaanse volk volop te smaken zijn.

DAG 1 : CANCUN – IZAMAL

Opname van de huurwagen op het bureau op de luchthaven en vertrek richting Izamal, gelegen op 80km ten oosten van Merida. Intrek en overnachting in de Hacienda Sacnicte*****.

DAG 2 : IZAMAL – CHICHEN ITZA – VALLADOLID – IZAMAL

DAG 2 : IZAMAL – CHICHEN ITZA – VALLADOLID – IZAMAL

Vertrek met de huurwagen richting Chichen-Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is ongetwijfeld de tempel van Kukulcan, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, die het zonnejaar voorstellen...Verderzetting naar de kleine koloniale stad Valladolid, gevestigd op 40  km van Chichén-Itzá. Vrij bezoek aan de kerk San Bernardino te Siena en van het klooster van Sisal, die beschouwd worden als de oudste Christelijke gebouwen van Yucatan. Gebouwd in 1552, moesten zij waarschijnlijk dienen, tegelijkertijd als klooster en als kasteel gedurende de Spaanse verovering. Terugkeer naar Izamal en overnachting in de hacienda Sacnicte*****. 

DAG 3 : MERIDA

DAG 3 : MERIDA

Vertrek met de huurwagen richting Merida. Vrije dag voor het bezoek van Mérida, die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Vrije stop op de Zocalo van Mérida, koloniale stad midden in de Maya-streek. Vrij bezoek aan de Plaza Mayor waar u de belangrijkste gebouwen van de stad kan zien: de kathedraal, het paleis van de gouverneur, de Palacio Municipal en de Casa Montejo. Vertrek naar Chochola, gelegen op 40 km ten zuiden van Merida. Intrek en overnachting in de hacienda Temozon*****. 

DAG 4 : TEMOZON – CELESTUN – TEMOZON

DAG 4 : TEMOZON – CELESTUN – TEMOZON

Vertrek met de huurwagen naar het bekende ornitologische reservaat van Rio Celestun. Dit natuurlijke reservaat heeft één van de grootste kolonie van Flamingos van Noord-Amerika alsook Anhingas en zilverreigers. Het is een natuurlijk paradijs voor watervogels die er de hele winter komen verblijven. Celestun is ook een wit strand en een klein vissersdorpje. De beste manier om het reservaat te bezoeken, is het inschepen aan boord van een bootje voor een navigatie en ontdekking van de natuur. Terugreis naar Chochola in de late namiddag en overnachting in de hacienda Temozon*****.

DAG 5 : TEMOZON – ISLA JAINA – EDZNA – UAYAMON

DAG 5 : TEMOZON  – ISLA JAINA – EDZNA – UAYAMON

Vertrek met de huurwagen richting Campeche. Onderweg kunt u d’Edzná bezoeken (het huis van de expressies). Deze site bevindt zich op de Puuc route, een route van Mayasites van dezelfde architecturale stroming. De site wordt verdeeld in verschillende centra, het ceremoniële centrum, de grote akroplois en de groep van de Oude. De oorsprong van deze site loopt terug tot 600-200 B.C. Oorspronkelijk was het een agrarische nederzetting deze zou verder evolueren naar een belangrijk centrum voor de vervaardiging van ceramiek. Later zou deze nederzetting evolueren tot een van de belangerijkste politieke, economische en religieuze centra van de regio. Vervolgens kunt u een halte houden bij het eiland Jaina, tegenover de kustlijn van Campeche. Men vindt er Maya ruines terug waar er een aantal graven zijn gevonden uit de Klassieke Mayaanse periode. Op deze site werd veel beeldend materiaal gevonden, die meer licht werpen over het dagelijks leven van de Maya’s tijdens deze periode. Verderzetting naar Uayamon gelegen op 40 km ten oosten van Campeche. Intrek en overnachting in de Hacienda Uayamon*****.

DAG 6 : UAYAMON – CAMPECHE – UAYAMON

Vrije dag om de stad Campeche te bezoeken. Campeche is een van de vele versterkte koloniale steden van Mexico maar de enige die een groot stuk van zijn omwalling heeft bewaard. De stad is nu ook werelderfgoed van het Unesco en heeft een groot aantal interessante Koloniale gebouwen en gezellige geplaveide straatjes.. Overnachting in de hacienda Uayamon*****.

DAG 7 : UAYAMON – KABAH – UXMAL – SANTA ROSA

Vertrek met de huurwagen naar een andere site van de Puuc-stijl, deze van kabah. Verderzetting naar Uxmal. Dit is een van de best gerestaureerde sites van Mexico en door velen nog mooier beschouwd als de site van Chichen Itza. De voornaamste gebouwen van Uxmal zijn: de piramide van de dwerg, het regeringspaleis en het kwartier van de nonnekes... Uxmal was verbonden met Kabah door een soort pelgrimsroute. Verderzetting, intrek en overnachting in de hacienda Santa Rosa*****. 

DAG 8 : SANTA ROSA

DAG 8 : SANTA ROSA

Vertrek met de huurwagen naar Tixkokob en intrek in de hacienda San José*****.Vrije dag om te genieten van de rust en om deel te nemen aan een of andere activiteiten...

DAG 9 : SANTA ROSA – IZAMAL – CANCUN

Vertrek met de huurwagen richting Cancun.Onderweg, vrij bezoek van Izamal. Vroeger, was Izamal een religieus centrum, opgedragen aan de Oppergod van de Mayas en aan de Zonnegod. Een tiental piramidetempels was aan hem opgedragen. Door deze religieuze concentratie, hebben de Spaanse kolonialen besloten, daar een kolossaal franciscaanse klooster te bouwen.  Aankomst in Cancun, de populaire Caraibischze badplaats met zijn azuurblauwe waters en parelwitte stranden. Teruggave van de huurwagen en einde der diensten.

Aankomst in de luchthaven – Belangrijk !!! : In de luchthaven van Mexico zijn er verschillende uitgangen. Indien u net een internationale vlucht heeft genomen moet u zich , na de douane, naar Poort 8 van Terminal 1 begeven. (tegenover de internationale hall E2 E3)  Daar zal de gids op u wachten. Indien u met Delta, Aeromexico, Continental toekomt, dan is dat in Terminal 2. Dan hoeft u niet van terminal te veranderen en gaat u gewoon naar de uitgang (er is er maar één). De gids zal daar op u wachten. Indien u vanuit een andere Mexicaanse stad terug in Mexico city (na een binnenlandse vlucht) toekomt, moet u zich naar poort 1 begeven als u in terminaal 1 toekomt (tegenover de nationale zaal A), waar de gids op u zal wachten. Bent u in Terminaal 2 toegekomen dan wacht de gids u gewoon aan de uitgang want er is er maar één.

Aardrijkskunde : Mexico strekt zich uit over 1.969.000km² (65 x België). Het grootste deel van het land is uitgesneden en bergachtig. 60% van de continentale massa bestaat uit de « Mesa Central » (centraal plateau). Het is een streek begrensd zowel in het Oosten als in het Westen door bergketens (de Oostelijke Sierra Madre en de Westelijke Sierra Madre). In het Zuiden liggen hoge vulkanen. Mexico heeft een kust die 10.000km lang is (tegen 60km in België). Het is ook omringd door 4 zeeën : de Stille Oceaan, de Zee van Cortès, de Golf van Mexico en de Caribische Zee.

Biodiversiteit : 30.000 plantensoorten, bijna 11.000 vogelsoorten en 1.500 verschillende soorten van zoogdieren, reptielen en kikvorsachtige. Mexico is één van de enige landen waar de biodiversiteit zo groot is. Wetenschappers zijn van mening dat 15% van de dierlijke en plantaardige speciën van Mexico nergens anders in de wereld voorkomen.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Een beetje geschiedenis : Mexico werd ontdekt door de Spanjaarden in 1519. Het was toen bevolkt door 10.000.000 inwoners die in middeleeuwse samenlevingen leefden. Gedurende 300 jaar, van 1521 tot 1821, leefde Mexico onder Spaanse onderdrukking, die onuitwisbare sporen achterliet. Het land had meerdere ontginningsmogelijkheden o.a goud, zilver, lood, koper, zink en uitgebreide arbeidskrachten. De geschiedenis van het land kende verschillende belangrijke periodes van 1200 voor Christus tot 1521 na Christus. De periode voor de Spaanse bezetting.
Deze periode werd door 5 verschillende belangrijke beschavingen gekenmerkt :
De Olmeken : De Olmeken was de eerste beschaving die zich inplantte in Mexico en meer bepaald in kuststaten van Veracruz en Tabasco. Hun cultuur had een heel grote invloed, die hun opvolgers sterk aanspraken. Er wordt verondersteld dat de Olmeekse periode van 1200 voor Christus tot 200 voor Christus duurde.
De Maya's : Verschenen voor de eerste keer omstreeks 1200 voor Christus. De Maya’s zijn vooral bekent voor hun ingewikkelde rekenkundig en astrologisch systeem alsook voor alle steden die ze gebouwd hebben. In 1400 na Christus kenden de Maya’s een verval en ze lieten belangrijke plechtigheidcentra en verschillende oude steden achter.
De Zapoteken en de Mixteken : De Zapoteken verschenen in de vallei van Oaxaca rond 900 voor Christus. Zij waren de belangrijkste stedenbouwers. De Zapoteken werden veroverd door de Mixteken en bouwden een nieuwe beschaving uit rond Mitla en de Yagul. Deze twee beschavingen bestaan nog altijd gelijktijdig in de staat van Oaxaca.
De Tolteken : Machtige strijders die het noordelijke gedeelte van de vallei van Mexico bezet hebben van 950 tot 1500 na Christus. Deze bouwers hadden een grote invloed op de culturen van de Maya’s en de Azteken die hen opvolgde. Er wordt gezegd dat de Tolteken zich geïnspireerd hebben op de beschaving van de Teotihuacan om zich te kunnen uitbreiden.
De Azteken : Deze beschaving domineerde over Mexico gedurende 200 jaar van 1345 tot 1521, en was in volle bloei wanneer de Spaanse Conquistadores in 1519 het land binnenvielen. Ze voerden het systeem van de taksen in om hun rijk uit te bouwen tot in Centraal Amerika. Dit heel machtige rijk stortte ineen in 1521, maar de invloed uit deze periode straalt nu nog uit in de streek van het Centraal Plateau.

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanraden voor Mexico aangezien bepaalde streken werken met 110V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europese en Amerikaanse.

Huurwagen – tankstations : Als u in Mexico gaat tanken moet u de meter goed in de gaten houden en zien dat hij wel op nul staat als ze beginnen tanken want u zou niet de eerste toerist zijn die naast zijn benzine ook nog deze van zijn voorganger zou betalen. 

Kleding : Verkies overdag voor lichte en natuurlijke vezels. Vergeet niet dat de helft van Mexico op een hoogte ligt van 1.500m, 's avonds kan het dus wat fris zijn. Neem zeker een trui of een jas mee. Ook schoenen met een dikke zool zullen van pas komen bij het bezoeken van archeologische oorden. 

Klimaat : De verscheidenheid van de Mexicaanse landschappen zijn te danken aan verschillende klimatologische eigenschappen. Deze verscheidenheid vindt een uitleg in de breedte, (een groot gedeelte van Mexico ligt ten Zuiden van de Kreeftskeerkring), het ingewikkelde reliëf, de hoogte (bijna de helft van de staat ligt 1.500m hoog), en de invloed van de meren en de oceanen. Het bepalen van een enig seizoen voor geheel Mexico is een onmogelijke zaak, want wanneer een bepaalde streek een milde periode kent kan het ergens anders in het land heel warm of heel koud zijn. Als algemene regel geldt dat het regenseizoen duurt van juli tot september. Het aangename seizoen strekt zich uit van oktober tot juni.

Kredietkaarten : Alle kredietkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in alle hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als u met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook : American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Luchthaventaksen : Bij elke inscheping in Mexico zal u een taks moeten betalen voor de binnenlandse vlucht. Het bedrag van deze taks is afhankelijk van de grootte van de luchthaven. Bij de inscheping aan boord van de internationale terugvlucht zal u ook een taks moeten betalen. Denk er dus aan kleingeld over te houden voor het vertrek.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamers of aan de receptie. Aarzel niet, huur er ééntje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld,… erin kan deponeren. Maak een kopie van uw paspoort die u overal kan meenemen (b.v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopie van uw vliegtuig ticketen herbijgevoegd die altijd nuttig als nieuwe tickets moeten uitschreven worden.

Wissel : Neem alleen dollars en euro’s mee, die worden overal in Mexico aanvaard. Vraag dollars aan uw bankiers alsook biljetten van 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. U kunt gemakkelijk dollars wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is.

Inbegrepen in de prijs

- De huurwagen type Renault Megane of evenwaardig met onbeperkt aantal kilometers en CDW, LDW, PAI & ALI verzekering van dag 1 tot dag 9
- Het verblijf in de vermelde haciendas of evenwaardig
- Het ontbijt
- Een gedetailleerde gids
- De kwaliteitsservice Sudamerica Tours 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- De vermelde excursies
- De eventuele verzekeringen
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- De luchthaventaksen

Vertrekdatum en prijzen

Haciendas - Superieur kamer 06/09/2017 € 1.655 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web