Home Listing Van Mexico tot Caraïben

Van Mexico tot Caraïben

Rondreis met huurwagen in Mexico - Gewaarborgd vertrek elke dag 12 dagen / 11 nachten

  • Van Mexico tot Caraïben _0
  • Van Mexico tot Caraïben _1
  • Van Mexico tot Caraïben _2
  • Van Mexico tot Caraïben _3
  • Van Mexico tot Caraïben _4
pdf

MEXICO - TEOTIHUACAN - OAXACA - MONTEALBAN - MITLA - TULE - TEHUANTEPEC - SUMIDERO - SAN CRISTOBAL - SAN JUAN CHAMULA - AGUA AZUL - PALENQUE - CAMPECHE - UXMAL - MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN

Deze rondreis per huurwagen laat u alle facetten ontdekken van een land dat bulkt van de landschappen, historische sites met een rijk gevuld verleden en vele verschillende volksgroepen. Dorre vlakten en groene wouden, jungles, vulkanen en bergen, watervallen, immense tropische plantengroei, vermaarde ruïnes, charmante koloniale steden, kleurrijke markten, elke dag is weer betoverend en heeft tal van nieuwe ontdekkingen in petto. U ontmoet de Mexicanen van de hoofdstad, die van de zuidelijke Sierra Madre, de Indianen van Oaxaca, die van San Cristóbal of die uit de pueblos van Yucatán.

DAG 1: MEXICO

Aankomst te Mexico. Onthaal, transfer, overnachting. 

DAG 2: MEXICO– TEOTIHUACAN – MEXICO (100 km)

DAG 2: MEXICO– TEOTIHUACAN – MEXICO (100 km)

‘s Morgens, ontdekking van de stad : het Zocalo-plein is omringd door mooie gebouwen in barokstijl, oa. de kathedraal en het Nationaal Paleis. De Kathedraal is de grootste van Mexico en werd op de ruïnes van een Azteekse tempel gebouwd. U krijgt ook de gelegenheid om de Paseo de la Reforma te ontdekken die vaak wordt vergeleken met de Franse Champs Elysées (32km lang). Bezoek aan het plein van de drie culturen, fascinerend plekje dat de drie periodes van de stadsgeschiedenis illustreert, nl. de pre-columbiaanse, de koloniale en de moderne.’s Namiddags, vertrek naar  Teotihuacan, de belangrijkste site van de vallei van Mexico. Bezoek aan het oord : in de 8ste eeuw werd dit oord volledig afgebrand. Teotihuacan was een grote puinhoop wanneer ze door de Azteken werd ontdekt. Rekening houdend met de gigantische afmetingen, dachten de Azteken dat het door reuzen werd gebouwd. De stad bestaat uit drie grote eenheden verspreid rond de «Dreef der doden». Op de terugweg naar Mexico, stopje aan de kerk van Guadalupe, de grootste pelgrimplaats van Latijns-Amerika die 10.000 personen kan ontvangen. Terug naar het hotel. Overnachting.

DAG 3: MEXICO – OAXACA (450 km)

DAG 3: MEXICO – OAXACA (450 km)

Pick-up van de huurwagen en vertrek naar Oaxaca, de romantische en magische hoofdstad omringd door de toppen van de Sierra Madre del Sur. Vrij bezoek aan Zócalo, het belangrijkste plein van de stad, de kathedraal Santo Domingo met zijn gracieuze barokgevel en het horloge in eeuwenoud hout. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 4: OAXACA – MONTE ALBAN – OAXACA (30 km)

DAG 4: OAXACA – MONTE ALBAN – OAXACA (30 km)

Vertrek met de huurwagen en vrij bezoek aan het heel belangrijke oord van Monte Alban. Het is één van de belangrijkste sites voor de Precolumbiaanse kunst, gelegen in een prachtige omgeving aan de top van een gebergte waarop men een prachtig panorama heeft. Bezoek aan verschillende grafplaatsen en ontdekking van muurschilderijen. Overnachting.

DAG 5: OAXACA – MITLA – TULE – TEHUANTEPEC (270 km)

DAG 5: OAXACA – MITLA – TULE – TEHUANTEPEC (270 km)

Vertrek met de huurwagen in de richting van Mitla en vrije stop in de typische Indiaanse markt van Tlacolula. Vrije ontdekking van de Tule-boom, een «sabino» die 2.000 jaar oud is. Verder nog ontdekking van Mitla die vroeger het centrum was van de dodenverering van de Mixteken. Vervolg naar Tehuantepec, het smalste deel van Mexico, waar u bekoord zal worden door het dynamisme en het warme onthaal van de bewoners van deze landengte. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 6: TEHUANTEPEC – TUXTLA GUTIERREZ (300 km)

Vertrek met de huurwagen naar Tuxtla Gutierrez, hoofdstad van de staat Chiapas. De staat Chiapas is de plaats van ontmoeting en zonder enige twijfel de streek waar de culturen van de Maya’s en Tolteken hun oorsprong vonden. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 7: TUXTLA GUTTIÉRREZ – CAÑON DEL SUMIDERO – SAN CRISTÓBAL (100 km)

Vertrek met de huurwagen naar San Cristobal de Las Casas. Vrij bezoek aan de Canyon van Sumidero, die één van de meest indrukwekkende canyon is van geheel Mexico. Ook vrije bootexcursie op de Rio Grijalva omringd door kliffen die soms 1000m hoog zijn. Verder naar San Cristobal de Las Casas. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 8 : SAN CRISTÓBAL – SAN JUAN CHAMULA – SAN CRISTÓBAL (10 km)

Vrije ontdekking van de charmante stad van San Cristóbal met zijn indiaanse markt. ‘s Namiddags, vertrek met de huurwagen naar San Juan Chamula waar alle indianen uit de streek geregeld op bezoek komen. Het kerkje is de mooiste waarde. Overnachting.

DAG 9 : SAN CRISTOBAL - AGUA AZUL - PALENQUE (190 km)

Vertrek met de huurwagen naar Palenque. Vrije stop aan de watervallen van Agua Azul, wondermooie watervallen van blauw water omringd door een tropische vegetatie. Wandeling langsheen de waterloop. Verder naar Palenque langs een mooie en aangename kronkelende weg. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 10 : PALENQUE - CAMPECHE (320 km)

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek aan de archeologische site. Op deze site vindt U de mooiste Maya gebouwen. Palenque wordt als één van de mooiste site beschouwd van geheel Mexico. De ruïnes zijn omringd door de jungle en de gebergtes van de staat Chiapas. Alberto Ruz Lhuiller maakte er een heel belangrijke ontdekking, nl. de eerste holle piramide die als begraafplaats diende gedurende de pre-Columbiaanse periode. Vertrek naar Campeche, de versterkte stad aan de Golf van Mexico. De stad werd gesticht in 1531 en groeide tijdens de koloniale periode uit tot de belangrijkste haven van Yucatan. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 11 : CAMPECHE - UXMAL - MERIDA (170km)

Vertrek met de huurwagen naar Merida. Vrij bezoek aan de  site van Uxmal. De naam van deze site betekent «gebouwd in drie etappes». Deze plaats werd heel mooi vernieuwd. De belangrijkste gebouwen  van Uxmal zijn : de piramide van de Slang, het Paleis van de Gouverneurs en het gebouw van de nonnen... Verder naar Merida, die de «Witte Stad» wordt genoemd. Deze stad wordt gekenmerkt door Franse, Italiaanse en Moorse koloniale stijl. Vrije stop op de Zocalo van Merida, koloniale stad midden in de Maya-streek. Intrek in het hotel en overnachting.

DAG 12 : MERIDA - CHICHEN ITZA - CANCUN (315 km) OF PLAYA DEL CARMEN (385 km)

Vertrek met de huurwagen voor een vrij bezoek aan Chichen-Itza. Het is één van de grootste en best onderhouden Maya-oorden. Het bestaat eigenlijk uit twee steden, de eerste kende een Mayaanse dominantie en de andere een Tolteekse en Mayaanse overheersing rond het jaar 1000. Het bekendste gebouw is   ongetwijfeld de tempel van Kukulcan, de piramide is 23 meter hoog en telt 365 treden op elk van zijn vier zijden, wat het zonnejaar voorstelt. Doorreis naar Cancun, befaamde moderne badplaats die op de turkooizen wateren van de Caraïben lijkt te rusten. Drop off van de huurwagen. Eind van onze diensten.

Aankomst in de luchthaven – Belangrijk !!! : In de luchthaven van Mexico zijn er verschillende uitgangen. Indien u net een internationale vlucht heeft genomen moet u zich , na de douane, naar Poort 8 van Terminal 1 begeven. (tegenover de internationale hall E2 E3)  Daar zal de gids op u wachten. Indien u met Delta, Aeromexico, Continental toekomt, dan is dat in Terminal 2. Dan hoeft u niet van terminal te veranderen en gaat u gewoon naar de uitgang (er is er maar één). De gids zal daar op u wachten. Indien u vanuit een andere Mexicaanse stad terug in Mexico city (na een binnenlandse vlucht) toekomt, moet u zich naar poort 1 begeven als u in terminaal 1 toekomt (tegenover de nationale zaal A), waar de gids op u zal wachten. Bent u in Terminaal 2 toegekomen dan wacht de gids u gewoon aan de uitgang want er is er maar één.

Aardrijkskunde : Mexico strekt zich uit over 1.969.000km² (65 x België). Het grootste deel van het land is uitgesneden en bergachtig. 60% van de continentale massa bestaat uit de « Mesa Central » (centraal plateau). Het is een streek begrensd zowel in het Oosten als in het Westen door bergketens (de Oostelijke Sierra Madre en de Westelijke Sierra Madre). In het Zuiden liggen hoge vulkanen. Mexico heeft een kust die 10.000km lang is (tegen 60km in België). Het is ook omringd door 4 zeeën : de Stille Oceaan, de Zee van Cortès, de Golf van Mexico en de Caribische Zee.

Biodiversiteit : 30.000 plantensoorten, bijna 11.000 vogelsoorten en 1.500 verschillende soorten van zoogdieren, reptielen en kikvorsachtige. Mexico is één van de enige landen waar de biodiversiteit zo groot is. Wetenschappers zijn van mening dat 15% van de dierlijke en plantaardige speciën van Mexico nergens anders in de wereld voorkomen.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Een beetje geschiedenis : Mexico werd ontdekt door de Spanjaarden in 1519. Het was toen bevolkt door 10.000.000 inwoners die in middeleeuwse samenlevingen leefden. Gedurende 300 jaar, van 1521 tot 1821, leefde Mexico onder Spaanse onderdrukking, die onuitwisbare sporen achterliet. Het land had meerdere ontginningsmogelijkheden o.a goud, zilver, lood, koper, zink en uitgebreide arbeidskrachten. De geschiedenis van het land kende verschillende belangrijke periodes van 1200 voor Christus tot 1521 na Christus. De periode voor de Spaanse bezetting.
Deze periode werd door 5 verschillende belangrijke beschavingen gekenmerkt :
De Olmeken : De Olmeken was de eerste beschaving die zich inplantte in Mexico en meer bepaald in kuststaten van Veracruz en Tabasco. Hun cultuur had een heel grote invloed, die hun opvolgers sterk aanspraken. Er wordt verondersteld dat de Olmeekse periode van 1200 voor Christus tot 200 voor Christus duurde.
De Maya's : Verschenen voor de eerste keer omstreeks 1200 voor Christus. De Maya’s zijn vooral bekent voor hun ingewikkelde rekenkundig en astrologisch systeem alsook voor alle steden die ze gebouwd hebben. In 1400 na Christus kenden de Maya’s een verval en ze lieten belangrijke plechtigheidcentra en verschillende oude steden achter.
De Zapoteken en de Mixteken : De Zapoteken verschenen in de vallei van Oaxaca rond 900 voor Christus. Zij waren de belangrijkste stedenbouwers. De Zapoteken werden veroverd door de Mixteken en bouwden een nieuwe beschaving uit rond Mitla en de Yagul. Deze twee beschavingen bestaan nog altijd gelijktijdig in de staat van Oaxaca.
De Tolteken : Machtige strijders die het noordelijke gedeelte van de vallei van Mexico bezet hebben van 950 tot 1500 na Christus. Deze bouwers hadden een grote invloed op de culturen van de Maya’s en de Azteken die hen opvolgde. Er wordt gezegd dat de Tolteken zich geïnspireerd hebben op de beschaving van de Teotihuacan om zich te kunnen uitbreiden.
De Azteken : Deze beschaving domineerde over Mexico gedurende 200 jaar van 1345 tot 1521, en was in volle bloei wanneer de Spaanse Conquistadores in 1519 het land binnenvielen. Ze voerden het systeem van de taksen in om hun rijk uit te bouwen tot in Centraal Amerika. Dit heel machtige rijk stortte ineen in 1521, maar de invloed uit deze periode straalt nu nog uit in de streek van het Centraal Plateau.

Elektriciteit : Wij kunnen u moeilijk een systeem aanraden voor Mexico aangezien bepaalde streken werken met 110V. Er bestaan ook 2 soorten stekkers nl. Europese en Amerikaanse.

Huurwagen – tankstations : Als u in Mexico gaat tanken moet u de meter goed in de gaten houden en zien dat hij wel op nul staat als ze beginnen tanken want u zou niet de eerste toerist zijn die naast zijn benzine ook nog deze van zijn voorganger zou betalen. 

Kleding : Verkies overdag voor lichte en natuurlijke vezels. Vergeet niet dat de helft van Mexico op een hoogte ligt van 1.500m, 's avonds kan het dus wat fris zijn. Neem zeker een trui of een jas mee. Ook schoenen met een dikke zool zullen van pas komen bij het bezoeken van archeologische oorden. 

Klimaat : De verscheidenheid van de Mexicaanse landschappen zijn te danken aan verschillende klimatologische eigenschappen. Deze verscheidenheid vindt een uitleg in de breedte, (een groot gedeelte van Mexico ligt ten Zuiden van de Kreeftskeerkring), het ingewikkelde reliëf, de hoogte (bijna de helft van de staat ligt 1.500m hoog), en de invloed van de meren en de oceanen. Het bepalen van een enig seizoen voor geheel Mexico is een onmogelijke zaak, want wanneer een bepaalde streek een milde periode kent kan het ergens anders in het land heel warm of heel koud zijn. Als algemene regel geldt dat het regenseizoen duurt van juli tot september. Het aangename seizoen strekt zich uit van oktober tot juni.

Kredietkaarten : Alle kredietkaarten worden zonder enig probleem aanvaard in alle hotels en restaurants. Sommige winkels kunnen een kleine toeslag vragen als u met een kredietkaart betaald aangezien ze een tijdje moeten wachten voor ze het geld op hun bankrekening krijgen. De meest verspreide kaart is Visa. Vele winkels aanvaarden ook : American Express, Eurocard, Master Card, Diners.

Luchthaventaksen : Bij elke inscheping in Mexico zal u een taks moeten betalen voor de binnenlandse vlucht. Het bedrag van deze taks is afhankelijk van de grootte van de luchthaven. Bij de inscheping aan boord van de internationale terugvlucht zal u ook een taks moeten betalen. Denk er dus aan kleingeld over te houden voor het vertrek.

Safes : Alle hotels hebben safes op de kamers of aan de receptie. Aarzel niet, huur er ééntje zodat u alle waardevolle voorwerpen zoals biljetten, paspoort, geld,… erin kan deponeren. Maak een kopie van uw paspoort die u overal kan meenemen (b.v. uitstappen) en uw paspoort kan in de safe blijven. Om het u gemakkelijker te maken vindt u een kopie van uw vliegtuig ticketen herbijgevoegd die altijd nuttig als nieuwe tickets moeten uitschreven worden.

Wissel : Neem alleen dollars en euro’s mee, die worden overal in Mexico aanvaard. Vraag dollars aan uw bankiers alsook biljetten van 1 dollar die nuttig zullen zijn voor de diensten. De biljetten moeten in goede staat zijn en niet verscheurd. Kijk de uitgiftedatum na, de bankbiljetten uitgeschreven voor 1990 worden niet aanvaard. U kunt gemakkelijk dollars wisselen in de banken of aan de receptie van de hotels. Wissel nooit geld op straat, alhoewel de wisselkoers dikwijls voordeliger is.

Inbegrepen in de prijs

- Transfer van luchthaven naar hotel in Mexico
- De vermelde excursies (dag 2) vergezeld door een lokale gids (engels)
- Een huurwagen met onbeperkt aantal kilometers en CDW/LDW/PAI & ALI verzekeringen van dag 3 tot dag 12
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Een gedetailleerde gids
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- De kosten van drop off (+/-600 €)
- Transfer hotel/luchthaven in Cancún
- De vermelde excursies (louter ter informatie)
- De dranken en persoonlijke uitgaven
- Het ontbijt
- De luchthaventaksen

Kortingen - Toeslagen

Toeslag superieur huurwagen

Toeslag ontbijt

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - 2 personen 24/09/2017 € 1.005 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web