Home Listing Guatemala de Primera

Guatemala de Primera

Individuele privé rondreis Guatemala - gewaarborgd vertrek 15 dagen / 13 nachten

  • Guatemala de Primera_0
  • Guatemala de Primera_1
  • Guatemala de Primera_2
  • Guatemala de Primera_3
  • Guatemala de Primera_4
pdf

CIUDAD DE GUATEMALA - ANTIGUA - LAC ATITLAN - SANTIAGO DE ATITLAN - CHICHICASTENANGO - COPAN - QUIRIGUA - PUERTO BARRIOS - LIVINGSTON - RIO DULCE - FLORES - YAXHA - TIKAL

Individuele rondreis Guatemala met privé gids. Een boeiende rondreis door het land van de Maya’s ter ontdekking van minder bekende en met mysterie omsluierde sites. Zo is er Ceibal  alsook Tikal, nauwelijks zichtbaar in het dichte regenwoud van Petén, die de site als het ware heeft opgeslokt. Een ontmoeting met een oude Indiaanse bevolking die de kleurrijke, traditionele gebruiken nog steeds in ere houdt en die van dit gebied het land van duizend-en-één kleuren maakt. Een land met prachtige landschappen, overspoeld door een wondermooi licht waar vulkanen zich spiegelen in het glasheldere water van bergmeren. Een rondreis die u tot slot brengt naar de Caraïbische kust, waar het groen van het tropische woud en het blauw van de zee in elkaar overvloeien.

DAG 1 : BRUSSEL – MADRID –GUATEMALA - ANTIGUA

Vlucht naar Guatemala via Madrid Aankomst in Guatemala, onthaal door onze gids, transfer naar Antigua, intrek en overnachting in het hotel.

DAG 2 : ANTIGUA

DAG 2 : ANTIGUA

Stadsbezoek. La Antigua heeft de charmes van een kleine koloniale stad uit de 18e eeuw kunnen behouden. De stad is wonderlijk mooi en omringd door vulkanen en meren. La Antigua was de derde stad van de Nieuwe Wereld na Mexico en Lima, het is nu een aangename koloniale stad. Bezoek ondermeer aan de Plaza de Armas, waar ook het paleis van de kapitein-generaals van Guatemala gelegen is. Bezoek aan de Universiteit van San Carlos die nu omgebouwd is tot een koloniaal museum, de Arco de Santa Catalina, het klooster van Santa Clara dat bestaat uit twee verdiepingen en een fontein. Overnachting in het hotel Villa Colonial***.

DAG 3 : ANTIGUA - PANAJACHEL

DAG 3 : ANTIGUA - PANAJACHEL

Vrije voormiddag in Antigua.  Rond de middag vertrek naar Panajachel aan de oevers van de Atitlánmeer. Vrije namiddag aan de oever van het Atitlanmeer om de streek te ontdekken met een bootje of om gezellig in het stadje rond te wandelen. Overnachting in het hotel Villa Santa Catarina***.

DAG 4 : PANAJACHEL - SANTIAGO DE ATITLAN

DAG 4 : PANAJACHEL - SANTIAGO DE ATITLAN

Vertrek voor een bootexcursie tot aan het dorpje van Santiago de Atitlán. Het meer is omringd door drie indrukwekkende vulkanen: de Toliman, de San Pedro en de Atitlán. Bezoek aan het dorpje van Santiago de Atitlán, de belangrijkste «Tzutuhil» pueblo. Het is een belangrijk weefcentrum waarvan de geweven huipiles zowel bij vrouwen als bij mannen zeer befaamd zijn. ‘s Namiddags terugkeer naar Panajachel.. Avondmaal en Overnachting in het hotel Villa Santa Catarina***.

DAG 5 : PANAJACHEL - CHICHICASTENANGO - CIUDAD DE GUATEMALA

DAG 5 : PANAJACHEL - CHICHICASTENANGO - CIUDAD DE GUATEMALA

Bezoek aan Chichicastenango en zijn bekende markt: elke donderdag en elke zondag wordt dit kleine dorpje het bekendste van Centraal-Amerika omdat er hier de kleurrijkste markt georganiseerd wordt. De Indianen komen er naar de markt en een er ontstaat een unieke sfeer op het dorpsplein. In de menigte zult u het traditionele kostuum van de inwoners van deze streek kunnen opmerken. De overwegende kleur is het blauwe, maar in de streek van Atitlán krijgt het rode de voorkeur. Ze komen ook katholieke heiligen en oude goden vereren in de kerk Santo Tomas. ‘s Namiddags vertrek naar guatemala stad.  Overnachting in het hotel Stofella***.

DAG 6 : CIUDAD DE GUATEMALA - COPAN (HONDURAS)

DAG 6 : CIUDAD DE GUATEMALA - COPAN (HONDURAS)

‘s Morgens vroeg vertrek naar de archeologische site van Copán. Oversteek van de grens en bezoek aan deze prachtige site uit de klassieke Mayaperiode dat qua schoonheid niet hoeft onder te doen voor Tikal, door de rijke architectuur en het geraffineerde beeldhouwwerk van de zuilen. Bezoek de Plaza Mayor met zijn immense zuilen waarvan de beeldhouwwerken de koningen van Copán voorstellen, het op één na grootste balspelterrein van Midden-Amerika, de Acropole, de tempel met de inscripties en het meest beroemde monument van Copán: de hiërogliefentrap met 63 treden en 2.500 inkervingen dat de geschiedenis van het koningshuis van Copán schetst. Overnachting in het hotel Posada Real Copan***.

DAG 7 : COPÁN – QUIRIGUA – PUERTO BARRIOS - LIVINGSTON

DAG 7 : COPÁN – QUIRIGUA – PUERTO BARRIOS - LIVINGSTON

Vertrek naar Quiriga. Bezoek aan dit opmerkelijke heiligdom dat beroemd is om zijn gebeeldhouwde zuilen die ongetwijfeld tot de mooiste uitingen van de monumentale Mayabeeldhouwkunst behoren. U ziet er de noordelijke groep, het centrale plein, het ceremonieplein en het tempelplein. Verder naar Puerto Barrios. Boottocht naar het stadje Livingston, vlakbij de Caraïbische zee. Overnachting in het hotel Villa Caribe***.

DAG 8 : LIVINGSTON - PLAYA BALNCA - LIVINGSTON

DAG 8 : LIVINGSTON - PLAYA BALNCA - LIVINGSTON

Vertrek met de boot vanuit Livingston voor een tochtje van een half uur naar het strand van Playa Blanca. Vrije dag aan het strand om zich te ontspannen. In de namiddag terugkeer met de boot naar Livingston. Overnachting in het hotel Villa Caribe***.

DAG 9 : LIVINGSTON – RÍO DULCE - FLORES

DAG 9 : LIVINGSTON – RÍO DULCE -  FLORES

Bezoek aan Livingston, een typische stadje met een bevolking van kleurlingen, afstammelingen van de vroegere afrikaanse slaven. Verder naar Río Dulce en bezoek aan het Castillo San Felipe uit de koloniale tijd  Vrije voormiddag aan de oevers van de Río Dulce. Vertrek naar Flores aan de oevers van het Izabalmeer op korte afstand van Tikal. Aankomst tegen het eind van de namiddag en intrek in het hotel. Overnachting in het hotel Maya international***.

DAG 10 : FLORES - YAXHA - FLORES

DAG 10 : FLORES - YAXHA - FLORES

Excursie naar Yaxha, een site aan de oevers van de Lago Yaxha, het «Groene water». Bezoek aan de site met de pleinen, piramides, tempels en een grote «Acropolis». Lunch. In de loop van de namiddag, terugreis naar Tikal. Overnachting in het hotel Maya International***.

DAG 11 : FLORES - TIKAL - FLORES

DAG 11 : FLORES - TIKAL - FLORES

Bezoek aan de site van Tikal dat als de meest indrukwekkende maya-site van allen wordt beschouwd. Tikal kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw. Duizenden vogels en apen leefden op deze site sinds deze voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommigen hoger zijn dan 70 m. Middagmaal. Overnachting in het hotel Maya International***.

DAG 12 : FLORES - CIUDAD DE GUATEMALA

DAG 12 : FLORES - CIUDAD DE GUATEMALA

Vrije voormiddag. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Ciudad de Guatemala. Aankost te Guatemala, transfer en intrek in het hotel. 

DAG 13 : CIUDAD DE GUATEMALA

DAG 13 : CIUDAD DE GUATEMALA

‘s Morgens, bezoek aan de hoofdstad van Guatemala, gelegen op een hoog plateau van 1.500 m met een ravijn aan de noordkant van de stad. Bezoek aan de  barrancas, waar zich de oude koloniale en republikeinse wijken bevinden. U zult het Centraal park bezichtigen alsook het nationaal Paleis , la Avenida Reforma en  het Minerva park met z’n reliëfkaart van het land.. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel. 

DAG 14 : CIUDAD DE GUATEMALA - MADRID

Transfer nar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid. Maaltijd en overnachting aan boord. 

DAG 15 : MADRID - BRUSSEL

Aankomst te Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten.

Aankopen : Allerlei artikelen zoals wol, aardewerk, tapijten… Ambachtswerken: hout, leder, edelstenen, enz… De verleiding zal groot zijn! 

Ambassade : Belgische ambassade : in Costa Rica. In geval van problemen, gelieve contact met de Nederlandse consulaat te nemen : 12 Calle 7‑56, zona 9 Guatemala Ciudad Capital of de Belgische coöperatie: 14 Calle "A" 13‑39, Zona 10  Guatemala Ciudad Capital.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Let op ! 
Indien u voor de binnenlandse vluchten met TAG (Transportes Aereos Guatemaltecos) vliegt : Flores-Guatemala City-Flores, is het gewicht beperkt tot +/- 10 kg per passagier en kan u ofwel een deel van uw bagage in het hotel in Guatemala-stad achterlaten ofwel een supplement voor uw extra gewicht in de luchthaven betalen.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Guatemala of bij een consulaat informeren.

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 110 V. – Stopcontacten van het Amerikaanse type. 

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (gewoonlijk usd 2 per persoon voor de gids en usd 1 per persoon voor de chauffeur) Hotels, restaurants: het is gebruikelijk een fooi van 15% te geven.

Luchthaventaksen:  Om het land te verlaten is er een taks van 30 $ en een security tax van 3 $. Per binnenlandse vlucht is er een security tax van 3 $ en een fuel charge van 30 $. Deze taksen zijn niet inbegrepen en moeten ter plaatse betaald worden.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Klimaat : Van oktober tot december, gematigd; van december tot maart, zonnig met koude nachten in het gebergte; van maart tot mei, warm in het gebergte, heel warm en vochtig in het platteland, van mei tot oktober, het kan regenen een paar uren per dag maar ook dagenlang.

Munteenheid : De Quetzal. Vele aankopen kunnen met cash geld (Amerikaanse dollars) betaald worden. Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express, Master Card en Diners.

Uur : GMT -6.

Veiligheid : Men dient rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien. Neem geen juwelen mee — dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens de verplaatsingen van een verblijfplaats naar een andere). Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens, enz… Guatemala is een pachtig land met een zeer gastvrije bevolking, en met bovenstaande voorzorgen zal u ten volle van uw reis kunnen genieten.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis, maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels).

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten
- De binnenlandse vlucht
- Alle ritten van en naar luchthavens en hotels
- Alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen, met privé gids
- Rondreis in tweepersoonskamer met bad/douche in de hotels van de gekozen categorie of gelijkwaardig
- Lunchs van dag 10 & 11
- De luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- Een gedetailleerde toeristische gids
- Garantiefonds
- De “Kwaliteitsservice” van Sudamerica Tours 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
- De niet-vermelde maaltijden
- De plaatselijke luchthaventaksen (louter ter informatie : binnenlandse vluchten en fuel : 33 USD, internationale vlucht vanuit Guatemala : 33 USD)
- De fooien voor de gidsen en de chauffeurs

Kortingen - Toeslagen

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 15/11/2017 € 4.180 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web