Home Listing Costa Rica, Pura Vida

Costa Rica, Pura Vida

Individuele rondreis - Gewaarborgd vertrek elke dag met privé gids 16 dagen / 14 nachten

  • Costa Rica, Pura Vida_0
  • Costa Rica, Pura Vida_1
  • Costa Rica, Pura Vida_2
  • Costa Rica, Pura Vida_3
  • Costa Rica, Pura Vida_4
pdf

Rondreis die de verbluffende Arenal vulkaan, met zijn bijna volmaakte konische top, combineert met het Nationaal Park van Tortuguero, ook gekend als de Amazone van Costa Rica, door zijn rijke natuur, met het Nevelwoud van Monteverde, met het Nationaal Park van Manuel Antonio, enig in zijn genre, gelegen aan de kust van de Stille oceaan, met het nationale park van Corcovado, ook bekend als de beste spot van Costa Rica om wildlife te observeren. Deze rondreis combineert de mooiste natuurplekjes van het land in het gezelschap van een privégids/chauffeur.

DAG 1 : BRUSSEL - SAN JOSÉ

Vlucht van Brussel naar San José via Atlanta. Aankomst in San José, onthaal, transfer en intrek in het hotel.

DAG 2 : SAN JOSÉ - POAS - SARCHI - SAN JOSE (3u30 rijden)

DAG 2 : SAN JOSÉ - POAS - SARCHI - SAN JOSE (3u30 rijden)

Ontbijt. Uitstap Poas vulkaan & Sarchi: Deze combinatie biedt u de mogelijkheid om één van de mooiste vulkanen van het land te ontdekken en de mooie landschappen die deze vulkaan omringen. Verder brengt u ook een bezoek aan het pittoreske dorpje van Sarchi, de bakermat van de Costa Ricaanse ambachtswerken. Terugkeer naar San Jose. Overnachting in het hotel. 

DAG 3 : SAN JOSÉ - TORTUGUERO (3h rijden, 2u boot)

DAG 3 : SAN JOSÉ - TORTUGUERO  (3h rijden, 2u boot)

’s Morgens, vertrek door het tropische woud van het Nationaal Park van Braulio Garrillo, gelegen op een 30 tal minuten van de hoofdstad. Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina, inscheping en navigatie naar Tortuguero. Het duurt ongeveer 2 uren om de talloze kanalen van Tortuguero te doorvaren, ook gekend als het Amazonië van Costa Rica. Aankomst in de lodge … voor het middagmaal. Vrije namiddag. U krijgt de keuze om de mooie natuur van de regio te ontdekken ofwel kunt U gewoon uitrusten in een comfortabele hangmat van het hotel. Avondmaal in de lodge.

DAG 4 : TORTUGUERO

DAG 4 : TORTUGUERO

Ontbijt. ’s Morgens, vertrek met de boot om de verschillende beschermde diersoorten van het park te observeren, zoals de apen, de vogels, de kaaimannen, de schildpadden, … en de vegetatie van het moeras. De groene schildpadden maken hun nestjes op het strand van het park tussen de maand juli tot en met de maand september. Middagmaal in de lodge. Vrije tijd in de lodge om in het park of op het strand te wandelen. Avondmaal in de lodge.

DAG 5 : TORTUGUERO - ARENAL (2h boot, 3u30 rijden)

DAG 5 : TORTUGUERO - ARENAL  (2h boot, 3u30 rijden)

Ontbijt. Vertrek met de boot en vervolgens met de bus. Lunch onderweg. Opname van de huurwagen met de gids en vertrek naar de regio van  de Arenal, een der meest actieve vulkanen van centraal Amerika en met een bijna perfecte conische vorm. Intrek in het hotel. 

DAG 6 : ARENAL

DAG 6 : ARENAL

Ontbijt. Ontdekking van de regio rond de Arenal vulkaan. Deze vulkaan met zijn perfekte konische vorm is een zeer actieve vulkaan en tot voor kort kon je er elke avond nog ‘savonds lavastromen observeren op de flanken. Wandeling op hoge hangbruggen in het Nevelwoud van Arenal. In de kruinen van de bomen bevinden zich de meeste vogels en dieren en dit is dus de ideale manier om ze te observeren. Mogelijkheid om zich te gaan ontspannen in één van de vele thermische bronnen van de regio… Overnachtin in het hotel. 

DAG 7 : ARENAL - MONTEVERDE (4u30 rijden)

DAG 7 : ARENAL - MONTEVERDE  (4u30 rijden)

Ontbijt. Vertrek naar Monteverde, het legendarische woud der wolken. Biotoop van de beroemde quetzalvogel. Het is een regio met een prachtige vegetatie, moerassen, bossen, klimop, reuzebomen, bromelia’s, orchideeën en een overvloed aan zoogdieren en vogels. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 8 : MONTEVERDE

DAG 8 : MONTEVERDE

Ontbijt. Bezoek aan de regio van Monteverde. Monteverde en Santa Elena zij twee mooie parken die zich bevinden in het Nevelwoud van Costa Rica, met hun dichte tropische vegetatie, groot aantal mossen, moerassen, lianen, reuze-varens, bromelia’s, wilde orchideeën, en wilde vogels waaronder de kleurrijke kolibri’s . Overnachting in het hotel. 

DAG 9 : MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO (3u30 rijden)

DAG 9 : MONTEVERDE - MANUEL ANTONIO (3u30 rijden)

Ontbijt. Vertrek naar de kust van de Stille Oceaan. Aankomst aan het Nationaal Park van Manuel Antonio. Intrek en overnachting in het hotel.

DAG 10 : MANUEL ANTONIO

DAG 10 : MANUEL ANTONIO

Ontbijt. Bezoek aan het Nationaal Park ‘Manuel Antonio’. Dit natuurgebied heeft een uitzonderlijke fauna. Verschillende soorten vogels, de luiaards en de apen, hebben van het park hun thuis gemaakt. Witte strand, kristalhelder water en een tropische vegetatie maken van deze plaats een klein paradijs. In Manuel Antonio is het ook mogelijk om er een wandeling te maken op de ‘hangende bruggen’ of op een ‘canopy’. Overnachting in het hotel. 

DAG 11 : MANUEL ANTONIO - CORCOVADO (3u rijden)

DAG 11 : MANUEL ANTONIO - CORCOVADO (3u rijden)

Ontbijt. Vertrek naar het Nationaal Park van Corcovado. Intrek en overnachting in de lodge. Verblijf in vol pension. 

DAG 12 & 13 : CORCOVADO

DAG 12 & 13 : CORCOVADO

Ontbijten. Twee volle dagen om het nationale  park van  Corcovado te bezoeken. Dit park omvat het grootste gedeelte van het dichtbeboste schiereiland van Osa en herbergt de rijkste biodiversiteit van het land. Het is een echt paradijs voor amateurs van flora en fauna. Corcovado is ook de laatste regio aan de kust  van de Stille Oceaan waar men nog een primair woud terug vindt. Maaltijden en overnachting in de lodge. 

DAG 14 : CORCOVADO - SAN JOSE (4u30 rijden)

Ontbijt. Retour naar San José. Aankomst te San José in de namiddag, teruggave van de huurwagen in het hote. Intrek en overnachting in het hotel. 

DAG 15 : SAN JOSÉ - ATLANTA - BRUSSEL

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Atlanta. Maaltijd en overnachting aan boord. 

DAG 16 : BRUSSEL

Aankomst te Brussel en einde der diensten.

Ambachten : Houtbewerking – handgeschilderde, traditionele handkarretjes, juwelen in dure houtsoorten ...  – is één van de voornaamste ambachten in Costa Rica. De meeste ateliers bevinden zich in Sarchi, een dorp in het centrale laagland. 

Guaitil, in Guanacaste, staat bekend voor zijn indiaanse keramiek en zijn reproducties van pre-Columbiaanse figuurtjes. Overal vindt men ook affiches en t-shirts met ontwerpen die geïnspireerd zijn op de lokale biodiversiteit. 

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Benodigdheden : Het is vooral aangeraden om praktische kleren in katoen en t-shirts met lange mouwen mee te nemen voor de jungle. 
Sportschoen zijn beter dan sandalen. Hakken zijn helemaal niet aan te raden. 
Het is goed om een lichte regenjas te voorzien, en een dicht geweven kledingstuk voor in het centrale laagland. 
Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon en de hitte (pet, zonnebril en zonnecrème) en om tijdens excursies en aan het strand overvloedig water te drinken.
Een verrekijker komt goed van pas als je de lokale fauna en flora wil observeren.
San José : warm tijdens de dag (25-28°), maar ‘s avonds kan de temperatuur zakken tot onder 20°. Een gebreide trui is dan een goed idee.
Tortuguero : warm en vochtig klimaat. Lichte kleren, regenkledij, en een tweede paar schoenen. De Lodge voorziet laarzen en schoudermantels als het regent. Lichte gebreide trui voor het boottransport. Belangrijk : omdat de plek behoorlijk afgelegen is, worden de reizigers gevraagd om niet al hun bagage mee te nemen. Per persoon is er een maximum van 13 kg: het is aangewezen om een tweede tas voor twee of drie dagen voor te bereiden. De overige zaken zullen bij het vertrek uit Tortuguero terugbezorgd worden.
Sarapiqui : idem
Arenal : op 500 meter hoogte. Warm. Lichte kledij en zwemkledij voor de thermische baden. 
Monteverde : regenwoud op grote hoogte. Een wollen trui voor ’s avonds. 
Tambor : warm. Zwemkledij, zonnebril en zonnecrème. 

Doorgaans zijn er weinig muggen, maar het is beter om voor de avonden een anti-muggenmiddel, een lange broek en lichte kledij met lange mouwen te voorzien.  

Communicatie : Op zo goed als elke plek zijn er directe telefoonlijnen, fax, radio, kabeltelevisie en internetverbindingen aanwezig. 
Om vanuit België naar Costa Rica te bellen :   intern. + 506 + 7 cijfers.
Post die vanuit Costa Rica opgestuurd wordt, is ongeveer acht dagen onderweg naar België.

Elektriciteit : 110 V. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse model met twee platte stekkers. Een adaptor is vaak noodzakelijk.

Geografische ligging : Het territorium strekt zich uit tussen de achtste en elfde breedtegraad van het noordelijke halfrond en tussen 83° en 86° graden westerlengte. Costa Rica ligt tussen Panama (in het zuiden) en Nicaragua (in het noorden). Zijn oppervlakte, 51.100 km2, stemt ongeveer overeen met die van Bretagne en Normandië samen. Het land, dat in het binnenland bergachtig en vulkanisch is, beschikt over 1000 km kunst aan de kant van de Stille Oceaan en over 200 km aan de Atlantische kant. De voornaamste exportproducten zijn ananas, sierplanten, koffie en bananen. 

Gezondheid : Er zijn geen opgelegde vaccinaties : de algemene gezondheidstand stemt er overeen aan de westerse normen. Het water is overal drinkbaar, behalve in enkele heel ver afgelegen streken. Over het hele land zijn hospitalen en kantoren van de sociale zekerheid te vinden. De geneeskunde staat er op een hoog niveau: de dokters zijn goed opgeleid en gebruiken moderne technieken. In San José zijn er ook privé-klinieken van een hoog niveau.

Reizigers die een bepaalde behandeling volgen, dienen hun eigen medicatie mee te nemen. 

Klimaat : Costa Rica is een tropisch land met twee seizoenen : een droogseizoen (van november tot begin mei) en een regenseizoen (van mei tot oktober). Tijdens het regenseizoen is het ’s morgens over het algemeen zonnig : de regenbuien beginnen meestal in de namiddag. Er zijn weinig temperatuurschommelingen. De hoogte bepaalt de temperatuur :  in San José, op 1100 meter boven zeeniveau, is het altijd lente: de temperatuur varieert er tussen 16 tot 28 graden. In het kustgebied is het warmer (tussen 21 en 32°). Door zijn geografische ligging ontsnapt Costa Rica aan de orkanen die de Caraïben vaak teisteren. De temperatuur van het water bedraagt gemiddeld tussen 27 et 31°.

Luchthaventax – belangrijk !!! : Om Costa Rica te verlaten moet u een tax van 26 US Dollar ter plaatse betalen (dit is niet inbegrepen in uw rondreis):

Munteenheid : De nationale munteenheid is de ‘colon’ (huidige koers  1dollar =  460 colones) .
HET IS ERG MOEILIJK OM EURO’S TE WISSELEN IN COSTA RICA. Het is beter om vooraf dollars te wisselen. USDollars kunnen makkelijk omgewisseld worden in banken en hotels. Buitenlandse kredietkaarten worden doorgaans aanvaard. 

Talen : Spaans is de officiële taal. In hotels en restaurants spreekt over het algemeen Engels. De begeleidende gids spreekt ook Frans, maar verder zijn er in het land weinig mensen die deze taal beheersen. 

Uurverschillen : 7 uur vroeger in de winter, 8 uur in de zomer.
Dus als het in de zomer 20.00u. is in België, is het twaalf uur in Costa Rica.

Visa : De Costaricaanse autoriteiten vragen geen visum, maar reizigers van wie de vlucht een tussen stop maakt in de Verenigde Staten moeten een geldig paspoort voorleggen. Indien niet beschikbaar, moeten ze zich voor het vertrek wenden tot de Amerikaanse autoriteiten.

Weetjes : Costaricanen noemen zichzelf « Ticos » (vrouwelijK : Tica).
Ze staan bekend voor hun goedmoedig en vredelievend karakter.
- De slavernij werd afgeschaft in 1823
- De doodstraf werd officieel afgeschaft in 1883 (de laatste executie vond plaats in 1859).
- In 1949 kregen de vrouwen het recht om te stemmen.
- Sinds 1948 is er geen leger meer ; de kazerne van San José werd omgebouwd tot museum voor schone kunsten.
- In 1987 kreeg de toenmalige president, Oscar Arias, de Nobelprijs voor zijn inspanningen voor de vrede in de regio.  

Bijna 60% van de 3,8 miljoen inwoners leeft in het centrale laagland, en 38 % van de Ticos zijn jonger dan 15.

De bevolking zijn hoofdzakelijk afstammelingen van de Spaanse kolonisten en zwarten uit Jamaica, vooral van de Caraïbische kunst, maar er is ook een belangrijke Chinese Gemeenschap. De Indianen leven in de afgelegen regionen.

Wouden : Eén vierde van de landoppervlakte is beschermde zone. Alle types van tropisch woud zijn aanwezig. De volgende aanwijzingen gelden voor alle natuurlocaties :  1) Niet steunen of hangen aan bomen of lianen. Veel planten zijn bedekt met scherpe stekels die min of meer gevaarlijk zijn; en slangen en giftige insecten verschuilen zich vaak onder die stekels.  2) Het lichaam bedekken om insectenbeten te vermijden.  3) Behoedzaam en in stilte bewegen om de dieren in het oerwoud te observeren.

STANDAARD HOTELS

San José : Rincon de San José***
Tortuguero : Mawamba Lodge
Arenal : Arenal Paraiso***
Monteverde : Heliconia***
Manuel Antonio : California***
Corcovado : Danta Lodge

SUPERIEURE HOTELS

San José : Grano de Oro****
Tortuguero : Manatus Lodge
Arenal : Arenal Springs****
Monteverde : El Establo****
Manuel Antonio : La Mariposa****
Corcovado : Nicuesa Lodge

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Delta in economische klas
- Alle transfers
- De vermelde excursies vergezeld door een privé locale Engelstalige of Franstalige gids (behalve in Tortuguero, in groep)
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Het ontbijt 
- Vol pension in Tortuguero & Corcovado
- Alle taksen en toegangsgelden
- Een gedetailleerde gids
- Het garantiefonds
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours
- De luchthaventaksen

 

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (dranken, enz)
- Eventuele verzekeringen
- Niet vermelde maaltijden
- De facultatieve excursies
- Fooien voor gidsen en chauffeurs
- Taks om het land te verlaten (29US$ ter plaats te betalen)

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 15/07/2017 € 4.315 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web