Home Listing Cuba : het westen en haar stranden

Cuba : het westen en haar stranden

Rondreis Cuba met huurwagen - Gewaarborgd vertrek elke dag 14 dagen / 13 nachten

  • Cuba : het westen en haar stranden_0
  • Cuba : het westen en haar stranden_1
  • Cuba : het westen en haar stranden_2
  • Cuba : het westen en haar stranden_3
  • Cuba : het westen en haar stranden_4
pdf

LA HAVANE - MARIA LA GORDA - PIÑAR DEL RIO - VIÑALES - CAYO LEVISA - CIENFUEGOS - EL NICHO - TRINIDAD - SANTA CLARA 

Een rondreis die de hoogtepunten van het westen combineert met enkele paradijselijke stranden. Het is een opeenstapeling van hoogtepunten om het exotische Cuba te ontdekken. U bezoekt de hoofdstad Havana waar je als het ware 50 jaar terugkeert in de tijd. De Oude Stad is tevens ook wereldpatrimonium van Unesco. Verderzetting naar Maria la Gorda en de mooie verlaten stranden van het schiereiland van Guanacabibes, vervolgens Viñales, de regio van de wereldberoemde Cubaanse tabak, waaruit de legendarische sigaren worden vervaardigd. Even later ontspant u zich op de prachtige stranden van het eiland Cayo Levisa. Bezoek aan de Sierra del Escambray met het nationale park van El Nicho met zijn wondermooie watervallen. Trinidad, de mooiste stad van Cuba met zijn gekleurd historisch centrum en de vallei van de suikermolens. In Santa Clara zult u het Mausoleum van Che Guevara kunnen bezoeken. Mogelijkheid om deze rondreis te verlengen aan de stranden van Varadero of Cayo Santa Maria.

DAG 1 : HAVANA

Aankomst in Havana. Transfer naar het hotel in Havana. Overnachting in het hotel Beltran de Santa Cruz***sup.

DAG 2 : HAVANA

DAG 2 : HAVANA

Ontbijt. Stadsbezoek, vertrek met de Cocotaxi naar de Plaza de la Revolución, door de wijk van El Vedado, het kerkhof van Colon en de Afrocubaanse wijk. Middagmaal. Wandeling door de Oude Stad. Havana Vieja werd als werelderfgoed verklaard door Unesco. U wandelt langs de belangrijkste plaatsen, de Plaza San Francisco, Plaza Catedral, de Plaza Vieja,…Overnachting in het hotel Beltran de Santa Cruz***sup.

DAG 3 : HAVANA

DAG 3 : HAVANA

Ontbijt. Vrije dag om uw bezoek aan de parel van de Caraiben te vervolledigen. Mogelijk om een bezoek te brengen aan het fort van El Morro, het rum museum, de Chinese buurt, de residentiële buurt van Miramar, de hacienda van Hemingway in Cojimar...In de late namiddag opname van de huurwagen in het bureau van de huurder. Overnachting in het hotel Beltran de Santa Cruz***sup.

DAG 4 : HAVANA – LAS TERRAZAS – MARIA LA GORDA

DAG 4 : HAVANA – LAS TERRAZAS – MARIA LA GORDA

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar het uiterste westen van het eiland of de provincie van Pinar del Rio. Mogelijkheid om de biosfeer van Las Terrazas te bezoeken onderweg. Verderzetting naar Maria la Gorda en overnachting in het hotel Maria la Gorda***.

DAG 5 : MARIA LA GORDA

DAG 5 :  MARIA LA GORDA

Vrije dag met de mogelijkheid om het nationaal park verder te ontdekken met de huurwagen of om eventueel te gaan snorkelen of te gaan duiken. Deze plek is immers bekend als één van de beste duikplaatsen van Cuba. Overnachting in het hotel Maria La Gorda***.

DAG 6 : MARIA LA GORDA – PINAR DEL RIO – VIÑALES

DAG 6 :  MARIA LA GORDA – PINAR DEL RIO – VIÑALES

Ontbijt. Verderzetting van de reis met de huurwagen naar Pinar del Rio en bezoek aan een sigarenfabriek waar de legendarische Montechristo’s en Cohibas vervaardigd worden. Daarna rijdt u verder naar de mooiste streek van Cuba,  de tabaksstreek van Viñales. Overnachting in het hotel Ermita***.

DAG 7 : VIÑALES

DAG 7 : VIÑALES

Ontbijt. Vandaag kunt u met de huurwagen langs de kleine dorpjes van de tabaksstreek rijden, omringd door prachtige kalkformaties, tot aan een van de kustdorpjes om er heerlijk verse kreeft te eten. Mogelijkheid om er verschillende grotten te bezoeken en mooie wandelingen te maken tussen de tabaksboerderijtjes waar u met een beetje geluk het oogstproces kunt meemaken Terugkeer naar Viñales en overnachting in het hotel Ermita***.

DAG 8 : VIÑALES – CAYO LEVISA

DAG 8 : VIÑALES – CAYO LEVISA

Vroeg vertrek naar de pier van La Palma. Daar kunt u de overzetboot nemen om 10u (let op maar 2 per dag) die u naar het eilandje van Cayo Levisa brengt. Dit onbewoonde eiland dat deel uitmaakt van het archipel van de Colorados herbergt 3km parelwit strand en een azuurblauwe zee. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel Cayo Levisa***. 

DAG 9 : CAYO LEVISA

DAG 9 :  CAYO LEVISA

Vrije dag in vol pension om van het strand te genieten of om eventueel te duiken of te snorkelen. Overnachting in het hotel Cayo Levisa***. 

DAG 10 : CAYO LEVISA – CIENFUEGOS

DAG 10 : CAYO LEVISA – CIENFUEGOS

Ontbijt. Terugkeer met de ferry naar Palma Rubia en heropname van de huurwagen. Vertrek terug voor een lange dag rijden langs een heel brede autosnelweg met weinig verkeer richting het centrum van het eiland. Onderweg kunt u stoppen bij een krokodillenboerderij of een uitwijking maken naar de Varkensbaai. Aankomst in de monumentale stad van Cienfuegos met zijn brede boulevards, grote koloniale marktplaats met enkele mooie koloniale gebouwen, waaronder het theater Terry en het Palacio del Valle. Overnachting in Villa Lagarto

DAG 11 : CIENFUEGOS – EL NICHO – TRINIDAD

DAG 11 : CIENFUEGOS – EL NICHO – TRINIDAD

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar één van de mooiste nationale parken van Cuba. U vertrekt richting de Sierra del Escambray, de centrale bergketen van Cuba. Niet ver van het dorpje Cumanayagua neemt u een verharde weg naar het nationaal park. Eenmaal boven kunt u een mooie wandeling maken om de opmerkelijke flora en fauna te observeren. De wandeling neemt u mee langsheen paradijselijke watervallen waarin u een frisse duik kunt nemen. Verder naar Trinidad. Overnachting in een casa particular

DAG 12 : TRINIDAD

DAG 12 :  TRINIDAD

Ontbijt. Bezoek aan het meest pittoreske stadje van Cuba, Trinidad, werelderfgoed van Unesco, een levend museum ! De stad werd gesticht in 1514 door de Spaanse conquistadores en had zijn rijkdom te danken aan de bloei van de suikerindustrie. Verderzetting naar de vallei van de suikermolens en halte aan de Mirador voor een prachtig uitzicht over de vallei. Verderzetting naar de Hacienda Iznaga met zijn opmerkelijke slaventoren. Terugkeer naar Trinidad. Overnachting in een casa particular

DAG 13 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – SANTA CLARA

DAG 13 : TRINIDAD – SANCTI SPIRITUS – SANTA CLARA

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen naar de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Sancti Spiritus beschikt over een gelijkaardige architectuur als Trinidad, maar is minder toeristisch en daarom ook rustiger. De kerk van de Heilige Geest werd gebouwd in 1522, werd daarna vernield door een inval van piraten en daarna terug herbouwd in 1680. Verder naar Santa Clara. Overnachting in het hotel Los Caneyes***. 

DAG 14 : SANTA CLARA – HAVANA

DAG 14 :  SANTA CLARA – HAVANA

Ontbijt. Vertrek met de huurwagen richting Santa Clara. Mogelijkheid om er  het mausoleum en museum van Che Guevara te bezoeken. Verderzetting naar de luchthaven van Havana en afgave van de huurwagen aan het bureau van de luchthaven.

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Elektriciteit : Het elektriciteitsnet draait op 110 Volt, maar afhankelijk van het hotel kan er ook  is 220 volt aanwezig zijn. Een adaptor of stroomomzetter is sowieso aangewezen. 

Eten en drinken : De Cubaanse langoest, of hoornkreeft, is de maaltijd die het vaakst door toeristen besteld wordt. Die is overal te krijgen. De basisingrediënten van de Cubaanse keuken zijn kip en varken, maar over het algemeen zijn de schotels niet zo heel erg gevarieerd. Meestal worden ze geserveerd met Congri, een combinatie van rijst en zwarte bonen. Op het vlak van drank staat Cuba bekend voor zijn enorme keuze aan cocktails (Mojito, Daïquiri, Cuba Libre...). Er is één soort wijn – van twijfelachtige kwaliteit – die de verdienste heeft 100 % cubaans te zijn, de Soroa. Bekende en lekkere biermerken zijn Cristal en Bucanero. Vermijd zo veel mogelijk om water van de kraan te drinken: het heeft vaak een aardeachtige smaak. Er zijn uitstekende bronwaters te krijgen – met of zonder bruis – die afkomstig zijn van de Cubaanse meren. 

Fooien : Naar eigen aanvoelen – de gewoonte is 10% op het totaal van de rekening.

Geografische Ligging : Cuba ligt in de Caraïbische Zee en is met zijn oppervlakte van 110 992 vierkante kilometer het grootste eiland van de Antillen. Het ligt op 146 km van Jamaica, op 140 km van de Bahama’s , op 180 km van Florida en op 210 km van Cancun.

Godsdienst : Cuba is het meest seculiere land van Latijns-Amerika (voor de revolutie was maar 10% van bevolking praktizerend). Er zijn katholieken, maar ook santeria speelt een belangrijke rol. Santeria vormt een soort synthese van het roomskatholieke geloof dat geïmporteerd werd door de Spanjaarden en bepaalde animistische riten die door slaven uit Afrika werden meegebracht.

Klimaat : Cuba heeft een tropisch klimaat met wind uit het oosten. De gemiddelde temperatuur is 25,5 Celsius, met gemiddeld 330 dagen zonneschijn. Tijdens de maanden juli en oktober komen er tropische onweersstoringen en cyclonische luchtcirculaties voor. Als er cycloondreiging is of als er een sterke orkaan aangekondigd wordt, letten de Cubaanse autoriteiten erop dat ze de veiligheid van buitenlandse toeristen op een efficiënte manier kunnen garanderen. 

Munteenheid : Sinds 8 november 2004 gebeuren alle transacties in Cubaanse peso. Die maatregel geldt zowel voor Cubanen als voor buitenlanders. 1 ‘peso convertible’ (converteerbare peso- CUC) stemt overeen met +/- 0.9 €. In wisselbureaus, bankfilialen, geautoriseerde wisselhuizen, in hotels en op de luchthaven kun je Amerikaanse dollars (maar ook andere munteenheden, zoals de euro) laten omwisselen tegen de Cubaanse ‘pesos convertibles’. Let op : wie USDollars laat omwisselen voor peso’s, betaalt een bijkomende commissie van 10%. Dit geldt niet voor euro’s, Canadese dollars, Britse ponden en Zwitserse franken – dit zijn de andere munteenheden die in Cuba aanvaard worden. Voor Europese toeristen is het dus heel erg aangewezen om met euro’s naar Cuba af te reizen, des te meer omdat je er op sommige toeristische plekken ook gewoon mee kan betalen. Reizigers moeten rekening houden met feit dat er weinig bankautomaten zijn op het eiland en dat bepaalde kredietkaarten er niet aanvaard worden. Dit geldt in het bijzonder voor kredietkaarten die komen van Amerikaanse bedrijven en/of die gebruikt worden voor een rekening bij een Amerikaanse bank. Let op : in de bankwereld en de reisagentschappen is men hierover niet altijd even goed geïnformeerd. Het is aangeraden om voor uw vertrek zich in te lichten bij de bank om er zeker van te zijn dat u ter plaatse geld kan afhalen. Het gebruik van bankkaarten moet nauwlettend in het oog gehouden worden omdat er veel misbruiken zijn: om een betaling uit te voeren wordt geen geheime code gevraagd. Geld afhalen in Cuba is soms moeilijk dus raden we aan om genoeg cash te voorzien dat je ter plaatse kunt wisselen.

Taal : Spaans is de officiële voertaal in Cuba. In een groot aantal toeristische plekken wordt ook Frans en Engels gesproken. 

Tax om het land te verlaten : In Cuba is er een tax om het land te verlaten die persoonlijk door de klant moet betaald worden, voor de douaneformaliteiten. U moet daar voor nog een bedrag van 25 CUC voorzien (+/- 22 €).

Vaccinaties : Er zijn geen specifieke vaccinaties nodig, maar het wordt niettemin aangeraden om vooraf de dokter en/of een medisch reiscentrum te raadplegen voor meer gedetailleerde medische informatie. 

Visa : Voor een verblijf van maximum 30 dagen kun je een toeristenkaart nemen bij de Cubaanse luchtvaartmaatschappijen. Het verblijf kan op aanvraag verlengd worden, mits goedkeuring van de Cubaanse immigratiediensten. 

Voor de rondreizen met huurwagen : De enige twee verhuurbedrijven in Cuba zijn Cubacar en Rex, 2 twee overheidsbedrijven die niet dezelfde service aanbieden als de grote internationale maatschappijen. Het wagenpark in Cuba is serieus verouderd waardoor de huurwagens vaak niet in optimale staat verkeren. Het gebeurt ook vaak dat de opnameplaats op het laatste moment verandert. Het is om dezer reden dat we meestal aanbevelen om uw huurwagen 'savonds al op te nemen de dag voor uw vertrek naar Viñales of Trinidad. Zo vermijdt u te veel tijdsverlies op dag van vertrek naar de volgende etappe.

Inbegrepen in de prijs

- De privé transfers van en naar de luchthaven
- De huurwagen in economy klasse met ongelimiteerd aantal kilometers
- Het logement in de vermelde hotels
- Het ontbijt en de maaltijden vermeld in het programma
- Het bezoek aan Havana op dag 2 in privé met een Engelstalige gids
- Een gedetailleerde reisgids
- Het Garantiefonds
- De kwaliteitsservice van Sudamerica Tours

 

Niet inbegrepen in de prijs

- De vluchten en luchthaventaksen
- De persoonlijke uitgaven (drank, niet vermelde maaltijden, enz)
- De verzekering van de wagen 15 CUC / dag ter plaatse te betalen en de drop off ervan 10 €
- De ferry naar Cayo Levisa 15 €
- De toeristische kaart of visum voor Cuba (25 €)
- De bezoeken (behalve de excursie op dag 2)
- De inkomgelden voor de sites (De bezoeken zijn louter indicatief voorgesteld)

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 30/06/2017 € 1.745 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web