Home Listing Magische wereld van Costa Rica

Magische wereld van Costa Rica

Begeleide rondreis Costa Rica - Gewaarborgd vertrek elke zaterdag - Beperkt tot 14 deelnemers 16 dagen / 14 nachten

  • Magische wereld van Costa Rica_0
  • Magische wereld van Costa Rica_1
  • Magische wereld van Costa Rica_2
  • Magische wereld van Costa Rica_3
  • Magische wereld van Costa Rica_4
pdf

SAN JOSE - POAS - MONTEVERDE - ARENAL - TORTUGUERO - IRAZU - DOTA - CORCOVADO - MANUEL ANTONIO - CARARA - TARCOLES

Begeleide rondreis Costa Rica. Onze meest complete rondreis op Costa Rica met een franstalige gids-begeleider in kleine groep. Deze rondreis combineert de het Nationale Park van Tortuguero, bekend als het amazonegebied van Costa Rica, de regio van de Arenal vulkaan met ziijn bijna perfekte konische vorm, het nevelwoud van Monteverde, het  Nationale Park van  Manuel Antonio met zijn unieke stranden gelegen aan de kust van de stille oceaan  en het  Nationale Park van Corcovado bekend als één van de meest ongerepte delen van Centraal Amerika en één van de beste plaatsen om fauna te observeren en de reis eindigt tenslotte in San Gerado de Dota, bekend als één van de beste plaatsen om de emblematische Quetzalvogel te kunne spotten !

DAG 1 : BRUSSEL - PARIJS - SAN JOSÉ

Trein van Brussel naar Parijs. Vlucht  naar San José. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Avondmaal in het hotel. 

DAG 2 : SAN JOSE - POAS – DOKA KOFFIEPLANTAGE - MONTEVERDE

DAG 2 : SAN JOSE - POAS – DOKA KOFFIEPLANTAGE - MONTEVERDE

Ontbijt in het hotel. Vertrek naar de Poas vulkaan gevolgd door een verkenning van het National Park bovenop de berg. Hier genieten we van een prachtig zicht op de (nog steeds actieve) vulkaan waarvan de krater (de tweede grootste ter wereld) omringd wordt door een nevelwoud dat bruist van leven kenmerkend voor biotopen op grote hoogte in Costa Rica: bromelia’s, korstmossen, kolibries en ander uitbundig vogelleven… Vervolgens een bezoek aan de Doka koffieplantage met een volledige tour en gidsbeurt. Hier maken we kennis met de diverse etappes en procedés van de koffieproductie in Costa Rica op de plantage, de fabriek en de branderij. Op het einde van het bezoek genieten we van een lunch met traditionele gerechten in buffetvorm. In de namiddag wordt de weg verdergezet richting de Monteverde regio langsheen een panoramische route waarbij enkele aangename pauzes ingelast worden. Overnachting en diner in een gemoedelijk charme pension (ecolodge).

DAG 3 : MONTEVERDE

DAG 3 : MONTEVERDE

Ontbijt in de lodge, gevolgd door een verkenning van het biologisch reservaat van Santa Elena in het Monteverde nevelwoudreservaat. Het reservaat in het Tilaran gebergte bestaat uit acht verschillende ecologische zones; ze is het habitat van meer dan 100 verschillende soorten zoogdieren, 400 vogel- en 1500 plantensoorten. Wandeling met uitleg en fotografiemomenten met dieren langsheen de natuurlijke wandelwegen in het gezelschap van een natuurgids. De lunch wordt opgediend in een typisch streekrestaurant. Avontuurlijke namiddag met een canopytour op het dak van het nevelwoud via kabelbanen en hangbruggen in het befaamde Selvatura park OF u kiest voor een parcours langsheen de wandelpaden en hangbruggen van het Selvatura reservaat (activiteit naar keuze). Diner in een gezellig streekrestaurant en overnachting in een ecolodge te midden van het nevelwoud.

DAG 4 : MONTEVERDE - ARENAL

DAG 4 : MONTEVERDE - ARENAL

Na het ontbijt in de ecolodge vervolgen we onze route doorheen het rustieke landschap van de Cordillera van Tilaran richting de streek van de Arenal vulkaan. Onderweg bezoeken we een kleinschalige goudwinningsoperatie en houden we halt voor een koffiepauze in een charmant restaurant in het voorgebergte dat ons een mooi panorama biedt op het meer en de regio. In de namiddag aankomst in het charmehotel aan de rand van de vulkaan, waar ook het diner wordt geserveerd. Ontspanningsmogelijkheden aan het zwembad en in de tuinen van het hotel of een observatiewandeling met de gids. ‘s Avonds diner in het hotel.

DAG 5 : ARENAL

DAG 5 : ARENAL


Ontbijt in het hotel. Vertrek richting het National Park van de Arenal vulkaan voor een ochtendlijke ontdekking op de berghellingen van de Arenal. In het park leiden de wandelpaden ons tot vlakbij de krater van de actieve vulkaan. Aan de ingang van het park, richting het oosten, leiden twee wegen ons doorheen een jong woud voorbij enkele oude lavaformaties van vroegere uitbarstingen tot bij een mirador waar we een mooi zicht krijgen op de oude lavastromen. Typische lunch in een kleine estancia. Vervolgens een begeleid bezoek van een cacaoplantage in de streek waar we alles te weten komen over de geschiedenis van één van ’s werelds meest verleidelijke lekkernijen: chocolade! Terugkeer naar het hotel voor vrije tijd en ontspanning. ’s Avonds diner in het hotel.
OPTIONEEL, een bezoek aan de thermen van Ecotermales, waar u heerlijk kunt ontspannen te midden van de natuur. De vier zwembaden worden op verschillende temperaturen gehouden waardoor bezoekers warm en koud kunnen afwisselen. Het is heerlijk genieten in dit prachtige natuurlijke kader (ong. 30USD/pers.).

DAG 6 : ARENAL - TORTUGUERO

DAG 6 : ARENAL - TORTUGUERO

Vertrek ‘s morgens vroeg voor een transfer richting Guapiles en het restaurant Rio Danta waar het ontbijt geserveerd wordt in een betoverende omgeving met zicht op de Danta rivier en de omringende tuinen. Transfer richting de private aanlegsteiger van La Pavona. Inscheping voor een transfer met snelle boot op de waterwegen richting Tortuguero met onderweg enkele pauzes voor de observatie van fauna. Aankomst in de Mawamba Lodge en lunch in het restaurant. In de namiddag staat er op het programma een bezoek met gids aan het dorp Tortuguero dat zich op een zandbank in de Caraïbische zee situeert en gescheiden wordt van het continent door de rivier Tortuguero. Het bezoek eindigt met een wandeling langs het strand tot aan de lodge. Diner in de lodge.

DAG 7 : TORTUGUERO

DAG 7 : TORTUGUERO

Bij het ochtendgloren, rond 6u00, afspraak in het salon voor een koffietje vooraleer we met de gids vertrekken voor een excursie per boot op de kanalen om de rijkelijke flora en fauna van de streek te observeren. Het National Park van Tortuguero ligt in een laaggelegen gebied van de Caraïben, begrensd door de oceaan, een regio met de meeste neerslag in het ganse land (meer dan 6 meter neerslag per jaar); het zijn de bepalende factoren voor dit bioklimaat. De regio is gekend voor haar uitbundig vogelleven en de stranden waar schildpadden komen nesten, met name de groene zeeschildpad van juni tot november, de karetschildpad van april tot september en de lederschildpad van maart tot juli. Terugkeer naar het hotel voor het ontbijt. Daarna vertrekken we langsheen de natuurlijke wandelpaden van de lodge om het rijke leven in de lucht en op de grond te observeren in het gezelschap van de natuurgids. Ontspanningsmoment voor het middagmaal in de lodge. In de namiddag gaan we met een andere bootexcursie op ontdekking van de rijke natuur in de regio. Terugkeer in de namiddag en tijd voor ontspanning. Diner in de lodge.

DAG 8 : TORTUGUERO - SAN JOSE

DAG 8 : TORTUGUERO - SAN JOSE

Ontbijt in de logde, gevolgd door een verplaatsing per boot richting de aanlegsteiger van La Pavona. Transfer in privébus richting San José. Onderweg houden we halt in Guapiles voor het middagmaal in buffetvorm in restaurant Rio Danta. Aankomst in San Jose omstreeks 16u00/17u00. ‘s Avonds diner in het hotel.

DAG 9 : IRAZU VULKAAN - CERRO DE LA MUERTE - SAN GERARDO DE DOTA

DAG 9 : IRAZU VULKAAN - CERRO DE LA MUERTE - SAN GERARDO DE DOTA

Ontbijt in het hotel. Ochtendlijk vertrek richting de Irazu vulkaan, met zijn 3432 meter de hoogste piek van Costa Rica. De hoofdkrater valt op door het groenblauwe kratermeer. Ondanks een lange geschiedenis van uitbarstingen is de vulkaan nog steeds actief. De beschermde zone die we bezoeken toont ons enkele opvallende geologische verschijnselen. We genieten van het middagmaal in een typisch streekrestaurant en vervolgen de weg naar de hoogste toppen van het land in de Cordillera van Talamanca, een prachtige regio op zo’n 2 tot 3000 meter hoogte gelegen tussen de Caraïbische en de Pacifische Oceaan. Daarna volgt een kleine afdaling doorheen de Dota vallei waar de begroeiing en het klimaat geleidelijk aan veranderen tot aan het Trogon reservaat, een buitengewone biotoop. Het klimaat waarmee we hier kennismaken is een fris jungleklimaat waar gigantische bamboestammen, korstmossen en boomvarens weelderig groeien. Aankomst in de charmante ecolodge Trogon Lodge. Wandeling langsheen de wandelpaden in de omgeving en observatie van de typische fauna en flora. ‘s Avonds diner in het hotel.

DAG 10 : SAN GERARDO DE DOTA

DAG 10 : SAN GERARDO DE DOTA

Tijdens een ochtendlijke verkenning op de wandelwegen van het pension observeren we het uitbundige en gevarieerde vogelleven! Rijkelijk ontbijt in de lodge gevolgd door ontspanning of een begeleide wandeling. Vervolgens neemt de gids ons mee op een zoektocht naar de mythische quetzal. Deze regio biedt namelijk de beste observatie mogelijkheden van het ganse land. ‘s Avonds diner in het hotel.

DAG 11 : SAN GERARDO DE DOTA - RIO SIERPE – DRAKE BAY

DAG 11 : SAN GERARDO DE DOTA - RIO SIERPE – DRAKE BAY

Ontbijt in het hotel. Na de afdaling van de Cordillera van Talamanca in zuidelijk richting langsheen de bergpas van Cerro de la Muerte, waar we genieten van enkele mooie uitzichten, vervolgen we de weg richting het dorp Sierpe. Van hieruit varen we richting Bahia Drake via de Sierpe rivier en doorkruisen we een mangrove die ons haar uitzonderlijke waterleven laat observeren. Verblijf van twee nachten in een landelijk charme pension in de regio Bahia Drake, nabij het strand en het National Park Corcovado, dat het mooiste tropische woud aan de Pacifische kant van Centraal-Amerika herbergt. De maaltijden tijdens het verblijf worden in de lodge opgediend, met uitzondering van de middagmalen in picknick-vorm tijdens de excursies en uitstappen. Vrije namiddag. Ontspanning aan het strand en/of in de lodge of wandeltocht met uw gids.

DAG 12 : DRAKE BAY – NATIONAAL PARK CORCOVADO

DAG 12 : DRAKE  BAY – NATIONAAL PARK CORCOVADO

Ontbijt. Transfer per boot naar Sirena, gelegen te midden van het National Park Corcovado. Door de uitgestrektheid, geografische ligging en omvang heeft het park een immens grote biodiversiteit en herbergt ze talrijke diersoorten waarvan enkele (tot voor kort) met uitsterven bedreigd worden. Verkenning te voet vanaf het Sirena kamp voor observering van de fauna met enkele fotografiemomenten. Middagmaal in picknick-vorm en terugkeer per boot richting Drake Bay. Vrije namiddag in de baai van Drake. Heerlijk ontspannen op het strand of ga op ontdekking van de omgeving tijdens een korte wandeling. Diner in de lodge.

DAG 13 : DRAKE BAY - MANUEL ANTONIO

DAG 13 : DRAKE BAY - MANUEL ANTONIO

Ontbijt in de lodge en terugreis met de boot op de Sierpe rivier naar het gelijknamige dorp waar de chauffeur en minibus op ons wachten. Na een korte stop in Sierpe vervolgen we onze weg richting het National Park Manuel Antonio, verder in het noordwesten langs de Pacifische kust. Na een lunch in een typisch streekrestaurant, beginnen we onze verkenningstocht in de wildernis van het nationale park met de gids. We maken er kennis met luidruchtige bewoners zoals de kapucijnaap, de brulaap en het grijsgroen doodhoofdaapje. Het Manuel Antonia National Park is met zijn ligging langsheen de Pacifische kust, riviermonding, mangroves, een lagune, prachtige stranden en meerdere wandelpaden één van de mooiste parken van het land. Een gebied van 638 hectare land en 55 000 hectare water dat bruist van diversiteit. Tijdens de namiddag zetten we onze tocht verder (ong. 45 min.) langsheen de kust richting het National Park van Carara. Aankomst in een charmant en aangenaam hotel gelegen aan het strand en met zwembad. Diner in het hotel.

DAG 14 ; NATIONAL PARK CARARA - RIO TARCOLES

DAG 14 ; NATIONAL PARK CARARA - RIO TARCOLES

Ontbijt gevolgd door een transfer richting het National Park van Carara, een overgangszone met ongezien bioklimaat dat ze te danken heeft aan haar ligging tussen de droge regio’s van de noord-Pacifische kant en de vochtigere zuidelijke regio’s. Het is een ontmoetingsplaats geworden voor de diersoorten van deze twee microklimaten. In de voormiddag vertrekken we op ontdekkingscruise (ongeveer 2 uur) op de rustige wateren van mondingen van de Guacalillo en de Tarcoles rivier op zoek naar de fauna die hier leeft. Uiteraard het moment bij uitstek om de krokodillen (hier leeft immers één van ‘s werelds belangrijkste kolonies) te observeren en te fotograferen, alsook de typische geelvleugelara. De lunch wordt opgediend na de cruise in een lokaal restaurant nabij de rivier en de brug (waar we de imposante krokodillen kunnen bewonderen die liggen te zonnebaden op de oevers). In de namiddag kunnen reizigers die dat wensen terugkeren naar het hotel voor wat ontspanning aan het zwembad of op het strand. De anderen vertrekken met de gids op ontdekking van het Carara National Park. Dit immense park strekt zich uit over een oppervlakte van 5242 hectare en wordt begrensd door de Pan-American Highway en de Rio Tarcoles. Het park beschermt een woud met de hoogste diversiteit aan planten en bomen ter wereld. ‘s Avonds diner in het hotel.

DAG 15 : TARCOLES - SAN JOSE - PARIJS

DAG 15 : TARCOLES - SAN JOSE - PARIJS

Ontbijt. Terugreis richting San José en vlucht naar Parijs. Overnachting aan boord. 

DAG 16 : PARIJS - BRUSSEL

Aankomst te Parijs en trein naar Brussel

Ambachten : Houtbewerking – handgeschilderde, traditionele handkarretjes, juwelen in dure houtsoorten ...  – is één van de voornaamste ambachten in Costa Rica. De meeste ateliers bevinden zich in Sarchi, een dorp in het centrale laagland. 

Guaitil, in Guanacaste, staat bekend voor zijn indiaanse keramiek en zijn reproducties van pre-Columbiaanse figuurtjes. Overal vindt men ook affiches en t-shirts met ontwerpen die geïnspireerd zijn op de lokale biodiversiteit. 

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Benodigdheden : Het is vooral aangeraden om praktische kleren in katoen en t-shirts met lange mouwen mee te nemen voor de jungle. 
Sportschoen zijn beter dan sandalen. Hakken zijn helemaal niet aan te raden. 
Het is goed om een lichte regenjas te voorzien, en een dicht geweven kledingstuk voor in het centrale laagland. 
Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon en de hitte (pet, zonnebril en zonnecrème) en om tijdens excursies en aan het strand overvloedig water te drinken.
Een verrekijker komt goed van pas als je de lokale fauna en flora wil observeren.
San José : warm tijdens de dag (25-28°), maar ‘s avonds kan de temperatuur zakken tot onder 20°. Een gebreide trui is dan een goed idee.
Tortuguero : warm en vochtig klimaat. Lichte kleren, regenkledij, en een tweede paar schoenen. De Lodge voorziet laarzen en schoudermantels als het regent. Lichte gebreide trui voor het boottransport. Belangrijk : omdat de plek behoorlijk afgelegen is, worden de reizigers gevraagd om niet al hun bagage mee te nemen. Per persoon is er een maximum van 13 kg: het is aangewezen om een tweede tas voor twee of drie dagen voor te bereiden. De overige zaken zullen bij het vertrek uit Tortuguero terugbezorgd worden.
Sarapiqui : idem
Arenal : op 500 meter hoogte. Warm. Lichte kledij en zwemkledij voor de thermische baden. 
Monteverde : regenwoud op grote hoogte. Een wollen trui voor ’s avonds. 
Tambor : warm. Zwemkledij, zonnebril en zonnecrème. 

Doorgaans zijn er weinig muggen, maar het is beter om voor de avonden een anti-muggenmiddel, een lange broek en lichte kledij met lange mouwen te voorzien.  

Communicatie : Op zo goed als elke plek zijn er directe telefoonlijnen, fax, radio, kabeltelevisie en internetverbindingen aanwezig. 
Om vanuit België naar Costa Rica te bellen :   intern. + 506 + 7 cijfers.
Post die vanuit Costa Rica opgestuurd wordt, is ongeveer acht dagen onderweg naar België.

Elektriciteit : 110 V. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse model met twee platte stekkers. Een adaptor is vaak noodzakelijk.

Geografische ligging : Het territorium strekt zich uit tussen de achtste en elfde breedtegraad van het noordelijke halfrond en tussen 83° en 86° graden westerlengte. Costa Rica ligt tussen Panama (in het zuiden) en Nicaragua (in het noorden). Zijn oppervlakte, 51.100 km2, stemt ongeveer overeen met die van Bretagne en Normandië samen. Het land, dat in het binnenland bergachtig en vulkanisch is, beschikt over 1000 km kunst aan de kant van de Stille Oceaan en over 200 km aan de Atlantische kant. De voornaamste exportproducten zijn ananas, sierplanten, koffie en bananen. 

Gezondheid : Er zijn geen opgelegde vaccinaties : de algemene gezondheidstand stemt er overeen aan de westerse normen. Het water is overal drinkbaar, behalve in enkele heel ver afgelegen streken. Over het hele land zijn hospitalen en kantoren van de sociale zekerheid te vinden. De geneeskunde staat er op een hoog niveau: de dokters zijn goed opgeleid en gebruiken moderne technieken. In San José zijn er ook privé-klinieken van een hoog niveau.

Reizigers die een bepaalde behandeling volgen, dienen hun eigen medicatie mee te nemen. 

Klimaat : Costa Rica is een tropisch land met twee seizoenen : een droogseizoen (van november tot begin mei) en een regenseizoen (van mei tot oktober). Tijdens het regenseizoen is het ’s morgens over het algemeen zonnig : de regenbuien beginnen meestal in de namiddag. Er zijn weinig temperatuurschommelingen. De hoogte bepaalt de temperatuur :  in San José, op 1100 meter boven zeeniveau, is het altijd lente: de temperatuur varieert er tussen 16 tot 28 graden. In het kustgebied is het warmer (tussen 21 en 32°). Door zijn geografische ligging ontsnapt Costa Rica aan de orkanen die de Caraïben vaak teisteren. De temperatuur van het water bedraagt gemiddeld tussen 27 et 31°.

Luchthaventax – belangrijk !!! : Om Costa Rica te verlaten moet u een tax van 26 US Dollar ter plaatse betalen (dit is niet inbegrepen in uw rondreis):

Munteenheid : De nationale munteenheid is de ‘colon’ (huidige koers  1dollar =  460 colones) .
HET IS ERG MOEILIJK OM EURO’S TE WISSELEN IN COSTA RICA. Het is beter om vooraf dollars te wisselen. USDollars kunnen makkelijk omgewisseld worden in banken en hotels. Buitenlandse kredietkaarten worden doorgaans aanvaard. 

Talen : Spaans is de officiële taal. In hotels en restaurants spreekt over het algemeen Engels. De begeleidende gids spreekt ook Frans, maar verder zijn er in het land weinig mensen die deze taal beheersen. 

Uurverschillen : 7 uur vroeger in de winter, 8 uur in de zomer.
Dus als het in de zomer 20.00u. is in België, is het twaalf uur in Costa Rica.

Visa : De Costaricaanse autoriteiten vragen geen visum, maar reizigers van wie de vlucht een tussen stop maakt in de Verenigde Staten moeten een geldig paspoort voorleggen. Indien niet beschikbaar, moeten ze zich voor het vertrek wenden tot de Amerikaanse autoriteiten.

Weetjes : Costaricanen noemen zichzelf « Ticos » (vrouwelijK : Tica).
Ze staan bekend voor hun goedmoedig en vredelievend karakter.
- De slavernij werd afgeschaft in 1823
- De doodstraf werd officieel afgeschaft in 1883 (de laatste executie vond plaats in 1859).
- In 1949 kregen de vrouwen het recht om te stemmen.
- Sinds 1948 is er geen leger meer ; de kazerne van San José werd omgebouwd tot museum voor schone kunsten.
- In 1987 kreeg de toenmalige president, Oscar Arias, de Nobelprijs voor zijn inspanningen voor de vrede in de regio.  

Bijna 60% van de 3,8 miljoen inwoners leeft in het centrale laagland, en 38 % van de Ticos zijn jonger dan 15.

De bevolking zijn hoofdzakelijk afstammelingen van de Spaanse kolonisten en zwarten uit Jamaica, vooral van de Caraïbische kunst, maar er is ook een belangrijke Chinese Gemeenschap. De Indianen leven in de afgelegen regionen.

Wouden : Eén vierde van de landoppervlakte is beschermde zone. Alle types van tropisch woud zijn aanwezig. De volgende aanwijzingen gelden voor alle natuurlocaties :  1) Niet steunen of hangen aan bomen of lianen. Veel planten zijn bedekt met scherpe stekels die min of meer gevaarlijk zijn; en slangen en giftige insecten verschuilen zich vaak onder die stekels.  2) Het lichaam bedekken om insectenbeten te vermijden.  3) Behoedzaam en in stilte bewegen om de dieren in het oerwoud te observeren.

Inbegrepen in de prijs

- De intercontinentale vluchten met Air France (trein inbegrepen)
- Alle transfers
- De vermelde excursies vergezeld door een lokale Franstalige gids/begeleider
- Het verblijf in de vermelde hotels of evenwaardig
- Vol pension tijdens het rondreis (van ontbijt van dag 2 tot ontbijt van dag 15)
- Alle taksen en toegangsgelden
- Een gedetailleerde gids
- Het garantiefonds
- De «Kwaliteitsservice» van Sudamerica Tours
- De luchthaventaksen

 

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (dranken, enz)
- Eventuele verzekeringen
- Niet vermelde maaltijden
- Fooien voor gidsen en chauffeurs
- Taks om het land te verlaten (29US$ ter plaats te betalen)

 

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 07/10/2017 € 3.905 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web