Home Listing Viva Peru

Viva Peru

Begeleide rondreis Peru met franstalige gids beperkt tot 20 deelnemers - Gewaarborgd vertrek 12 dagen / 10 nachten

  • Viva Peru_0
  • Viva Peru_1
  • Viva Peru_2
  • Viva Peru_3
  • Viva Peru_4
pdf

LIMA - AREQUIPA - COLCA CANON - PUNO - TITICACAMEER - CUSCO - PISAQ - OLLANTAYTAMBO - MACHU PICCHU

Deze Begeleide Rondreis Peru werd samengesteld om een maximum te zien in een minimum van tijd. Een reis door de tijd op zoek naar de oudste culturen van de Andes:  de heilige tempels de Incas en de grandioze site van Machu Picchu in het hart van het gebergte.Ontdek de Condors in de Colca canyon. Geniet van de charme van de koloniale steden, ontdek de kleurrijke Indiaanse markten in het mooie licht van de hoogvlaktes van de Andes en de drijvende eilanden op het Titicacameer. Van Lima naar Cusco via Arequipa en Puno, een fascinerende reis die van commentaar voorzien wordt door de beste plaatselijke gidsen.

DAG 1 : BRUSSEL – MADRID – LIMA

Vlucht naar Lima via Madrid. Onthaal door uw begeleider, transfer naar Miraflores een moderne wijk van Lima, intrek, avondmaal en overnachting in het hotel Britania***.

DAG 2 : LIMA - AREQUIPA

DAG 2 : LIMA - AREQUIPA

Ontbijt. ‘s ochtends, bezoek ‘s ochtends aanhet Archeologisch en Historisch Museum gevestigd in Pueblo Libre. Het Nationaal Museum voor Archeologie, antropologie en geschiedenis van Peru is het oudste museum van Peru. Middagmaal in een lokaal restaurant. Transfert naar de luchthaven van Lima en vlucht naar Arequipa. Aankomst in Arequipa, een oase aan de voet van de vulkanenketen. Onthaal, transfer en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Casa  Andina Classic***.

DAG 3 : AREQUIPA

DAG 3 : AREQUIPA

Ontbijt. Ontdekking van de Witte Stad, zo genoemd omwille van de constructies in vulkanische steen, de sillar. U zult de Plaza de Armas zien, omringd door gracieuze zuilengalerijen en beplant met palmbomen en jacarandas, de kathedraal, de kerk van de Compañia, de prachtig versierde kapel en de kloosters, waarven het klooster van Santa Catalina een echte stad binnen de stad vormt. Middagmaal in een «picanteria» een typisch restaurant van Arequipa. Vrije namiddag om zelf wat rond te wandelen in deze aangename stad met een zeer aangenaam klimaat. Avondmaal in een lokale restaurant. Overnachting in het hotel Casa andina Classic***.

DAG 4 : AREQUIPA - COLCACAÑYON

DAG 4 : AREQUIPA  - COLCACAÑYON

Vertrek naar de vallei van de Colcarivier. Onderweg kunt u de verschillende kameloïden observeren zoal de Llama’s , de alpacas en de Vicuñas in het nationaal park van Pampa Cañahuas (4.500 m). Verderzetting langs de «puna»» gedurende verschillende uren, om beetje bij beetje naar de vallei af te zakken. Onderweg passeren we langs verschillende typische dorpjes om verder de rivier te volgen tot het dorpje Chivay. Middagmaal in een lokale restaurant. Vrije namiddag. Overnachting in het hotel Eco Inn***.

DAG 5 : COLCACAÑYON - PUNO

DAG 5 :  COLCACAÑYON - PUNO

Ontbijt. Tijdens de verdere afdaling van de vallei zult u de prachtige incaterrassen kunnen bewonderen. Vanuit de  Cruz del Condor zult u onder normale omstandigheden de Condors kunnen observeren die langs de rotswanden zweven. U zult ook een beter zicht krijgen op de diepte van de canyon.Middagmaal in Chivay. Vertrek naar Puno over de ‘altiplano’. Een reis doorheen fantrastische landschappen: woestijn, vulkanen, besneeuwde bergen, kleine meren waar leven flamingo’s. Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Casona Plaza***.

DAG 6 : PUNO -TITICACAMEER

DAG 6 : PUNO -TITICACAMEER

Ontbijt. Uitvaart uit de baai van Puno en bezoek aan de drijvende eilanden van de uros-aymara indianen. Deze eilanden werden in “totora” gebouwd, het rieten van het meer. Zelfs de woningen en de boten hebben hetzelfde bouwmateriaal. Verder naar het eiland van Taquile. Taquile is een eiland van indianen van de Quechuaetnie te midden in het aymaragebied. Mede daardoor en door het natuurlijk isolement heeft de gemeenschap haar gebruiken en klederdracht van alouds behouden en is het nu één van de interessantste plekjes van het land geworden. Het is een plaats waar de mannen breien en de vrouwen weven. Wandeling naar het dorp en middagmaal bij een lokale familie. Vrije tijd om zelf wat rond te wandelen en de gemeeschap te ontdekken.Terugkeer met de boot naar Puno. Avondmaal. Overnachting in het hotel Casona Plaza***.

DAG 7 : PUNO - CUZCO

DAG 7 : PUNO - CUZCO

Vertrek naar Cuzco over het altiplano (10u rijden, met pauzen en excursies). Onderweg is een eerste halte voorzien in Pukara, een precolumbiaanse ceremoniële site die nog van voor de Tiahuanacocultuur dateert. Vervolgens is een halte voorzien in La Raya, het hoogste punt van uw reis op 4335meter. Middagmaal. In de namiddag bezoek aan Raqchi of ook bekend als de tempel van wiracocha, een belangrijk incatempel van het altiplano. Vooraleer toe te komen in  «de navel van de wereld» wordt nog het kappelletje van het dorp Andahuaylillas, het is een meesterwerk van de mestieze barok. Aankomst in Cuzco op het einde van de namiddag. Avondmaal  en overnachting. Hotel San Agustin International***.

DAG 8 : CUSCO

DAG 8 : CUSCO

Ontbijt. Vrije voormiddag. Middagmaal in een lokale restaurant. In de Namiddag. stadsbezoek van de mooiste stad van Zuid-Amerika. Zowat alle huizen in de stad hebben incafunderingen en de witte lemen facades en de houten balkons geven de stad een aparte sfeer bezoek aan de kathedraal en de Zonnetempel of Korikancha en de 5 belangrijkste omringende inca-ruïnes van Cuzco (Sacsayhuamán, Kenko, Puca Pucara, Tambo Machay). Avondmaal en overnachting in het hotel San Agustin International***.

DAG 9 : PUNO – PISAQ - MARAS - OLLANTAYTAMBO

DAG 9 : PUNO – PISAQ - MARAS - OLLANTAYTAMBO

Ontbijt en vertrek naar he heilige vallei van de Incas. Bezoek aan de typische en kleurrijke indianenmarkt van Pisaq vooraleer verder te rijden naar Urubamba Middagmaal in een lokale restaurant. Vertrek naar Ollantaytambo. Dit dorpje is het best bewaarde incadorp van Peru en heeft ook een indrukwekkende incasite die de toegangspoort was naar het Amazonewoud. Avondmaal en overnachting in het hotel Augusto’s***.

DAG 10 : YUCAY - MACHU PICCHU - CUZCO

DAG 10 : YUCAY - MACHU PICCHU - CUZCO

Ontbijt en transfer naar het treinstation voor een vertrek door de cañon van Vilcanotarivier richting Aguas Calientes. Vertrek in Minibus naar de archeologische site van Machu Picchu (oude berg in quechua). Bezoek aan de verschillende sectoren van de mytische Incastad. Deze site is zonder twijfel de indrukwekkendste van het continent mede door het feit dat hij nooit ontdekt is door de conquistadores en natuurlijk ook door zijn prachtige liggen aan de poort van het Amazonewoud. Middagmaal. Terugkeer naar het station van Aguas Calientes om de trein te nemen richting Ollantaytambo. Daar wacht uw privébus op u om u naar Cuzco te brengen. Avondmaal met folkloristisch spektakel in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel San Agustin International***.

DAG 11 : CUZCO - LIMA - MADRID

Ontbijt. Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Lima. Bezoek aan de koloniale stad: de Plaza Mayor, de kathedraal, het presidentiële paleis, het paleis van de Aartsbisschop, de Cabildo, de koloniale straten, San Francisco, enz. Middagmaal met zicht op de stille oceaan. Transfer naar de luchthaven voor uw retour vlucht naar Europa.

DAG 12 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel. Einde der diensten.

PRÉ - EXTENSIE NASCA

PRÉ - EXTENSIE NASCA

PRÉ - EXTENSIE NASCA :  3 DAGEN/3 NACHTEN
Verleng uw reis naar het vissershaventje van Paracas voor een bootexcursie naar de Ballestaseilanden en vlieg met een Cesna-vliegtuigje over de Nazcalijnen. U zult de kilometerslange lijnen zien, de open velden, de pistes, de plaatsen en de tekeningen: walvis, kolibri, spin, aap.Een verblijf van 3dagen en 2 nachten in vol pension met alle excursies 
Gedetailleerd programma op aanvraag

PRIJS : 950 € PER PERSOON IN EEN DUBBEL KAMER - 1.030 € IN SINGLE KAMER

EXTENSIE AMAZONE

EXTENSIE AMAZONE

EXTENSIE AMAZONIE:  4 DAGEN/4 NACHTEN
Verleng uw reis in het Amazonewoud nabij Puerto Maldonado in de Hacienda Conception. Een verblijf van 3 nachten in vol pension met alle excursies op zoek naar de plaatselijke fauna. Voor de laatste nacht keert u terug naar Lima.

Gedetailleerd programma op aanvraag

PRIJS : 995 € PER PERSOON IN EEN DUBBEL KAMER - 1.255 € IN SINGLE KAMER

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) (voor Iberia en Lan) + handbagage (10 kg)
Voor de rondreizen met overnachting in Cañon del Colca en/of Machu Picchu (volgens het programma) dient u een tas met het nodige te voorzien voor één nacht, vermits de koffers in bewaring blijven in het hotel te Arequipa en/of Cusco.

Documenten: Voor personen van Belgische nationaliteit: internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na datum van terugkeer. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Peru of bij een consulaat informeren.
U zult op het vliegtuig een fiche ontvangen die u dient in te vullen : deze fiche geldt als identiteitsbewijs om rond te reizen in Peru. Steek deze in uw paspoort en laat zoveel mogelijk uw paspoort veilig in het hotel. In geval van verlies zal er op de luchthaven, bij uw vertrek, een duplicaat opgemaakt worden (tegen betaling van USD 20)

Douane : Toegelaten invoer : 200 sigaretten, 1 fles alcoholische drank (maximum 1 liter en enkel in de bagage mee te nemen, niet in de handbagage!), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 220 V. – Stopcontacten van het Amerikaanse type (enkele hotels met stopcontacten van het Europese type)

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis. Gele koorts aangeraden in geval van extensie naar het Amazonegebied.

Kledij : Gezien het grote verschil in klimaat tussen de verschillende streken raden wij u aan het volgende te voorzien:
- voor Lima en de kust: lichte katoenen kleding, eventueel een lichte vest voor ‘s avonds.
- voor de Andes: eventueel lichte kledij tijdens de dag, maar houdt in ieder geval warme kledij bij de hand. De temperaturen ’s nachts kunnen zelfs zakken tot beneden het vriespunt. In de meeste hotels is er een verwarming, maar er zijn ook genoeg dekens voorzien (op grote hoogte is er minder zuurstof en is het beter geen verwarming te gebruiken, gezien deze veel zuurstof verbruikt).
Wij raden u aan goede comfortabele wandelschoenen mee te nemen, evenals zonnecrème en een hoed (tijdens de dag kan de zon op grote hoogte fel schijnen, dit gezien de ijle lucht).
In Machu Picchu kan een aangepaste crème tegen muggen nuttig zijn. Ter plaatse kunt u “repelente” kopen met meer deet dan er toegelaten is hier in België.

Klimaat :
Lima: gematigd (ongeveer 15 tot 20 graden), garua tijdens de winter (mist).De kust : gematigd klimaat, zonnig (20 à 25°) ; de Andes en het altiplano : gematigd klimaat, maar grote temperaturenverschillen tussen dag en nacht (’s nachts kunnen de temperaturen zakken tot beneden het vriespunt)
Machu Picchu: zachter klimaat dan in Cusco maar zeer wisselvallig, soms ochtendnevel.

Luchthaventaksen : De nationale luchthaventaks bedraagt 11usd taks voor de vlucht over de Nasca-lijnen. Dit is niet inbegrepen in uw reis en dit moet u persoonlijk ter plaatse betalen. Dit kan ook in de lokale munt of Soles betaald worden.

Machu Picchu: Sinds 7 april 2009 is het verboden om met plastieken flessen het dorp van Aguas Calientes en de site van Machu Picchu te betreden. Daarom raden wij aan om een drinkfles mee te nemen naar Peru en die te vullen voor Aguas Calientes.

Om naar Machu Picchu te gaan per trein is maar 5 kg bagage per klant toegelaten. Dus gelieve uw grote valies in het hotel in Cuzco achter te laten en enkel iets te voorzien voor de dag zelf of voor één nacht voor diegenen die in Agus calientes Overnachten.

Maaltijden :  Zowel in Lima, Arequipa als in Cusco is er een grote keuze aan restaurants. Het is zeer moeilijk om een idee te geven van de prijzen omdat dit in functie is van ieders persoonlijk budget. Vanaf 5 tot 15 euro kan men een grote keuze vinden aan restaurants en menu’s.. Wij raden u aan geen voedsel te kopen van de rondreizende verkopers en standjes langs de weg en op markten, vermits de hygiënevoorwaarden dikwijls niet voldoen.

Medecijnen : neem de voornaamste reismedicijnen mee tegen hoofdpijn, diarree,… .

Geld : De nuevo sol. 4 sol = ongeveer 1 €
De meeste aankopen kunnen met cash geld betaald worden. Het is dus gemakkelijker om cash euros (bij voorkeur kleine coupures) mee te nemen. Euros kunnen nu ook overal gewisseld worden in de “casas de cambio”. Wissel geen geld op straat want dan kan er af en toe een vals briefje tussen gestopt worden.
Wissel ook geen geld op de luchthaven of slechts een zeer klein bedrag want de wisselkoers is er verre van voordelig.
Travellers cheques kunnen omgewisseld worden in de banken en in sommige hotels, waar de koers minder voordelig is.
Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa en Master Card. U kunt in alle steden geld uit de muur halen, in sommige steden zelfs met maestro.

Seizoen : Zomer in België = winter (droge seizoen) in Peru.

Uur : GMT -5 te Lima, -6 in de winter. - 12 u. in Peru = 19 u. in België tijdens de zomer = 18 u. tijdens de winter.

Inbegrepen in de prijs

- De vluchten Brussel-Madrid–Lima H/T met Iberia of  Lan
- De binnenlandse vluchten zoals vermeld
- Alle ritten van en naar luchthavens/stations en hotels
- Al het vermelde wegtransport
- Alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen
- Verblijf in een tweepersoonskamer met bad/douche in de vernoemde hotels of gelijkwaardig
- Het vol pension
- De plaatselijke, Franstaligeberoepsgidsen
- Luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- Gedetailleerde toeristische gids
- Garantiefonds
- De “Kwaliteitsservice” van Sudamerica Tours 

 

Niet inbegrepen in de prijs

- Persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
- De fooien voor de gidsen en de chauffeurs (louter ter informatie: 3 US$ per dag voor de gids en 1,5 US$ voor de chauffeur)

Vertrekdatum en prijzen

Standaard hotels - Dubbele kamer 06/09/2017 € 3.110 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web