Home Listing Costa Rica, Costa Rica 4kids

Costa Rica, Costa Rica 4kids

Rondreis met huurwagen van 14 dagen - Gewaarborgd vertrek elke dag 14 dagen / 12 nachten

  • Costa Rica, Costa Rica 4kids_0
  • Costa Rica, Costa Rica 4kids_1
  • Costa Rica, Costa Rica 4kids_2
  • Costa Rica, Costa Rica 4kids_3
  • Costa Rica, Costa Rica 4kids_4
pdf

SAN JOSE - TORTUGUERO - SARAPIQUI – ARENAL – MONTEVERDE – PLAYA SAMARA

Rondreis Costa Rica met huurwagen inclusief activiteiten en begeleide bezoeken met de focus op kinderen. Deze rondreis laat u kennismaken met de belangrijkste bezienswaardigheden van Costa Rica en omvat de leukste activiteiten ter plaatse. Ga op ontdekking van het National Park Tortuguero, dat omwille van haar natuurlijke rijkdommen ook wel de Amazone van Costa Rica wordt genoemd. Trek doorheen de Caraïbische vlaktes van Sarapiqui langsheen de ananasplantages. Bewonder de perfecte conische vorm van de Arenal vulkaan en laat de kinderen in de ecozoo de wonderlijke wereld ontdekken van amfibieën, reptielen, vlinders en het bomendak van het woud langsheen de hangbruggen. Ook op het programma het nevelwoud van Monteverde waar de legendarische quetzal verblijft, de noordelijke Pacifische kust waar het heerlijk relaxen is op de prachtige witte zandstranden. U verblijft in lodges en hotels (standaard categorie) gelegen in ongerepte regio’s. 

DAG 1: BRUSSEL - PARIJS - SAN JOSÉ

Train van Brussel naar Parijs. Aansluitende vlucht naar San José. Aankomst in San José. Ontvangst door de gids en transfer naar het hotel. Overnachting in Hotel Rosa del Paseo***.

DAG 2: SAN JOSÉ - TORTUGUERO (3u rijden, 2u per boot)

DAG 2: SAN JOSÉ - TORTUGUERO (3u rijden, 2u per boot)

Vertrek rond 6u30 richting de Caraïbische kust samen met de gids. Tijdens de rit doorkruist u het tropisch regenwoud van het Braulio Carrillo National Park. Ontbijt onderweg. Aankomst in Matina gevolgd door inscheping en boottocht richting Tortuguero. Aankomst met welkomstdrankje en intrek in de kamers. Lunch gevolgd door vrije tijd. Rond 15u00 vertrek per boot voor een wandeling in het drop. Diner en overnachting in de Laguna Lodge.

Optie ter plaatse:
Adopteer een zeeschildpad. Tijdens een bezoekje aan het Sea Turtle Conservancy krijgt u de kans om een zeeschildpad te adopteren. Dankzij uw peter- of meterschap geeft u de schildpad niet enkel een naam, u helpt met uw bijdrage ook het markerings- en opvolgingsprogramma financieren

DAG 3: TORTUGUERO

DAG 3: TORTUGUERO

Voorafgaand aan het ontbijt staat een boottochtje gepland om het ontwakende woud te ontdekken. Een rustige dag in een weelderig groene omgeving. Een tweede boottocht gevolgd door een wandeling vanaf de lodge neemt u mee op een verkenning van de natuurlijke rijkdommen van het ecosysteem in het Tortuguero National Park: apen, luiaards en krokodillen ze zijn allemaal van de partij. Volpension en overnachting in de Laguna Lodge.

Opties: Extra excursie per kajak; nachtelijke wandeling in het reservaat; tijdens het seizoen (van mei tot september) observatie van nestende schildpadden.

DAG 4: TORTUGUERO - SARAPIQUÍ (2u per boot, 3u rijden)

DAG 4: TORTUGUERO - SARAPIQUÍ (2u per boot, 3u rijden)

Ontbijt in de lodge. Vertrek richting Sarapiquí in het noordwesten van de Caraïbische vlakte. De verplaatsing gaat per boot en de bus tot in Guápiles, met een stop voor de lunch. Ophalen van de huurwagen en vertrek richting de landelijke regio Sarapiquí langsheen palm- en ananasplantages. Natuurliefhebbers zullen in deze regio hun hartje ophalen.

In de namiddag ontvangt de familie Gómez u met open armen. Tijdens uw ontmoeting met Don Rodolfo en Doña Rosa, beide Costa Ricaanse boeren, komt u meer te weten over het leven op de biologische ananasplantage en de dieren op de boerderij. Diner en overnachting op de boerderij Finca Sura.

DAG 5: SARAPIQUÍ - ARENAL (2u30 rijden)

DAG 5: SARAPIQUÍ - ARENAL (2u30 rijden)

Ontbijt. Vertrek richting de Arenal vulkaan. Vanaf het dorpje La Fortuna doemt het conische silhouet op van de imposante vulkaan die de ganse regio domineert. Intrek en overnachting in het hotel. Suggestie voor onderweg: een kleine omweg ter hoogte van Venecia om de waterval del Toro te bezoeken.

DAG 6: ARENAL

DAG 6: ARENAL

Ontbijt. In de voormiddag bezoekt u de Arenal ecozoo waar u de kans krijgt om een bonte verzameling reptielen, insecten en vlinders te ontdekken.

Vrije namiddag om er op uit te trekken in de regio. De weelderig groene heuvels rond de vulkaan werden door veehouders al sinds begin van vorige eeuw beetje bij beetje omgetoverd tot een lappendeken van weiland en bos. Te paard doorkruisen zij de velden en bosgronden… Een transportmiddel dat zich heel goed leent voor de verkenning van de omgeving rondom de vulkaan. De regio rond de Arenal laat zich met haar adembenemende ervaringen graag ontdekken.

‘s Avonds stellen we u volgende optionele activiteit voor:

Riviersafari tijdens de schemering van valavond - 60$ per persoon

Ontdek het nachtelijke leven in het gezelschap van een natuurgids. U krijgt de kans om buidelratten, luiaards, brulapen, uilen en krokodillen te observeren.

Vertrek om 16u – Duur: 2u – Minimum leeftijd: 7 jaar

Overnachting in de Catarata Ecolodge

DAG 7: ARENAL - MONTEVERDE (4u30 rijden)

DAG 7: ARENAL - MONTEVERDE (4u30 rijden)

Ontbijt. Uitstap naar het oerbos waar u de tropische pracht verkent via hangbruggen op zo’n 8 tot 22 meter hoogte (wandeling van ong. 2u). Op het parcours van zo’n 3000 meter lengte doorkruist u het tropische bos via wandelpaden die u leiden langsheen 8 vaste en 6 hangbruggen. De wandelweg werd dusdanig ontworpen dat ze toegankelijk is voor iedereen. De bruggen, van 8 tot 98 meter lang en maximaal 45 meter hoog, zijn uitgevoerd in hoogtechnologische metalen structuren en bieden bezoekers alle nodige veilig- en zekerheden. Samen met de natuurgids ontdekt u het uitbundige leven van dieren en planten in dit tropische woud.

Vertrek richting Monteverde, het weelderig groene nevelwoud dat het thuis is van de legendarische quetzal en honderdduizenden kolibries. Intrek en overnachting in de Monteverde Country Lodge.

DAG 8: MONTEVERDE

DAG 8: MONTEVERDE

Ontbijt. Vrije dag om er op uit te trekken in de regio. Opties: vlinderfarm, canopy tour, hangbruggen, paardrijden, houtsnijwerk, de reservaten Santa Elena en Monteverde… Het reservaat van Monteverde en Santa Elena: Hier kunt u de theatrale magie ontdekken van het tropisch nevelwoud met haar mossen, veengronden, lianen en ontelbare reusachtige varens. U waant er zich op een blauwgroene planeet van water en planten. Er komt geen einde aan de ontdekkingen dankzij de vele bromelia’s, wilde orchideeën, varens en ontelbare kolibries.

Vervolgens trekt u op verkenning in de vleermuizen jungle. Een ontdekking van de wonderbaarlijke wereld van deze gevleugelde muizen laat niemand onaangeroerd. Observeer de vleermuizen terwijl ze eten, vliegen, hun jongen zogen en luister ook naar hun kreten dankzij de ultrasound detector. Een ongetwijfeld unieke belevenis voor jong en oud.

Geniet ‘s avonds van een begeleide wandeling doorheen het private reservaat van Curi Cancha. Beleef er een nachtelijk avontuur met de kikkers, insecten, vogels en andere bewoners van het woud. Overnachting in de Monteverde Country Lodge.

DAG 9: MONTEVERDE - PLAYA SAMARA

DAG 9: MONTEVERDE - PLAYA SAMARA

Ontbijt. De (zand)wegen leiden u naar de Guanacaste regio, een droog gebied in het noordwesten. Deze regio die ooit deel uitmaakte van Nicaragua, sloot zich na een referendum aan bij Costa Rica. De route brengt u langsheen het Arenal meer tot in Samara met onderweg een oversteek van het schiereiland Nicoya en de river Rio Tempisque. Suggesties voor onderweg: een omweg laat u kennismaken met de prachtige natuurlijke rijkdommen van het Palo Verde National Park; de Hacienda Las Pumas te Cañas een asiel en opvangcentrum voor katachtigen. Samara is een authentiek dorp met een prachtig strand en koraalrif, een duikje in het water wordt warm aanbevolen… Intrek en overnachting in het hotel Samara Pacific Lodge, een kleinschalig ecologisch hotel nabij het strand.

DAG 10 & 11: PLAYA SAMARA

DAG 10 & 11: PLAYA SAMARA

Ontbijt. Tijdens één van deze dagen vaart u per kajak tot aan het eilandje Chora waar u geniet op het strand in een tropisch kader. Ter plaatse gaat u niet enkel op verkenning van het leven ter land, maar ook dat van de koraalriffen (minimumleeftijd 4 jaar voor deze uitstap).

Optioneel: Bezoek aan Playa Ostional, een reservaat voor nestende karetschildpadden, of het magische Camaronal natuurreservaat, paardrijden, bootcruise, dolfijnexcursie per boot…

Overnachting in Samara Pacific Lodge.

DAG 12: PACIFISCHE STRANDEN - SAN JOSE (5U30 rijden)

DAG 12: PACIFISCHE STRANDEN - SAN JOSE (5U30 rijden)

Ontbijt in het hotel. Vertrek richting de hoofdstad.

Suggestie voor onderweg: een bezoek aan het Aras El Manantial sanctuarium – een centrum dat vogelsoorten ondersteunt die met uitsterven bedreigd zijn.

Kleine omweg via Sarchi waar de befaamde gekleurde karren worden gemaakt die vroeger gebruikt werden voor het transport van koffie en fruit. Intrek en overnachting in het hotel Rosa del Paseo***.

DAG 13: SAN JOSÉ - PARIJS

DAG 13: SAN JOSÉ - PARIJS

Ontbijt. Inleveren van de huurwagen bij het agentschap Alajuela en transfer naar de luchthaven (5 min.). Check-in voor de trans-Atlantische vlucht en terugreis naar Parijs. Maaltijd en overnachting aan boord.

DAG 14 : PARIJS - BRUSSEL

Aankomst in Parijs en trein naar Brussel. Einde der diensten.

Ambachten : Houtbewerking – handgeschilderde, traditionele handkarretjes, juwelen in dure houtsoorten ...  – is één van de voornaamste ambachten in Costa Rica. De meeste ateliers bevinden zich in Sarchi, een dorp in het centrale laagland. 

Guaitil, in Guanacaste, staat bekend voor zijn indiaanse keramiek en zijn reproducties van pre-Columbiaanse figuurtjes. Overal vindt men ook affiches en t-shirts met ontwerpen die geïnspireerd zijn op de lokale biodiversiteit. 

Bagages : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Benodigdheden : Het is vooral aangeraden om praktische kleren in katoen en t-shirts met lange mouwen mee te nemen voor de jungle. 
Sportschoen zijn beter dan sandalen. Hakken zijn helemaal niet aan te raden. 
Het is goed om een lichte regenjas te voorzien, en een dicht geweven kledingstuk voor in het centrale laagland. 
Het is belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon en de hitte (pet, zonnebril en zonnecrème) en om tijdens excursies en aan het strand overvloedig water te drinken.
Een verrekijker komt goed van pas als je de lokale fauna en flora wil observeren.
San José : warm tijdens de dag (25-28°), maar ‘s avonds kan de temperatuur zakken tot onder 20°. Een gebreide trui is dan een goed idee.
Tortuguero : warm en vochtig klimaat. Lichte kleren, regenkledij, en een tweede paar schoenen. De Lodge voorziet laarzen en schoudermantels als het regent. Lichte gebreide trui voor het boottransport. Belangrijk : omdat de plek behoorlijk afgelegen is, worden de reizigers gevraagd om niet al hun bagage mee te nemen. Per persoon is er een maximum van 13 kg: het is aangewezen om een tweede tas voor twee of drie dagen voor te bereiden. De overige zaken zullen bij het vertrek uit Tortuguero terugbezorgd worden.
Sarapiqui : idem
Arenal : op 500 meter hoogte. Warm. Lichte kledij en zwemkledij voor de thermische baden. 
Monteverde : regenwoud op grote hoogte. Een wollen trui voor ’s avonds. 
Tambor : warm. Zwemkledij, zonnebril en zonnecrème. 

Doorgaans zijn er weinig muggen, maar het is beter om voor de avonden een anti-muggenmiddel, een lange broek en lichte kledij met lange mouwen te voorzien.  

Communicatie : Op zo goed als elke plek zijn er directe telefoonlijnen, fax, radio, kabeltelevisie en internetverbindingen aanwezig. 
Om vanuit België naar Costa Rica te bellen :   intern. + 506 + 7 cijfers.
Post die vanuit Costa Rica opgestuurd wordt, is ongeveer acht dagen onderweg naar België.

Elektriciteit : 110 V. De stopcontacten zijn van het Amerikaanse model met twee platte stekkers. Een adaptor is vaak noodzakelijk.

Geografische ligging : Het territorium strekt zich uit tussen de achtste en elfde breedtegraad van het noordelijke halfrond en tussen 83° en 86° graden westerlengte. Costa Rica ligt tussen Panama (in het zuiden) en Nicaragua (in het noorden). Zijn oppervlakte, 51.100 km2, stemt ongeveer overeen met die van Bretagne en Normandië samen. Het land, dat in het binnenland bergachtig en vulkanisch is, beschikt over 1000 km kunst aan de kant van de Stille Oceaan en over 200 km aan de Atlantische kant. De voornaamste exportproducten zijn ananas, sierplanten, koffie en bananen. 

Gezondheid : Er zijn geen opgelegde vaccinaties : de algemene gezondheidstand stemt er overeen aan de westerse normen. Het water is overal drinkbaar, behalve in enkele heel ver afgelegen streken. Over het hele land zijn hospitalen en kantoren van de sociale zekerheid te vinden. De geneeskunde staat er op een hoog niveau: de dokters zijn goed opgeleid en gebruiken moderne technieken. In San José zijn er ook privé-klinieken van een hoog niveau.

Reizigers die een bepaalde behandeling volgen, dienen hun eigen medicatie mee te nemen. 

Klimaat : Costa Rica is een tropisch land met twee seizoenen : een droogseizoen (van november tot begin mei) en een regenseizoen (van mei tot oktober). Tijdens het regenseizoen is het ’s morgens over het algemeen zonnig : de regenbuien beginnen meestal in de namiddag. Er zijn weinig temperatuurschommelingen. De hoogte bepaalt de temperatuur :  in San José, op 1100 meter boven zeeniveau, is het altijd lente: de temperatuur varieert er tussen 16 tot 28 graden. In het kustgebied is het warmer (tussen 21 en 32°). Door zijn geografische ligging ontsnapt Costa Rica aan de orkanen die de Caraïben vaak teisteren. De temperatuur van het water bedraagt gemiddeld tussen 27 et 31°.

Luchthaventax – belangrijk !!! : Om Costa Rica te verlaten moet u een tax van 26 US Dollar ter plaatse betalen (dit is niet inbegrepen in uw rondreis):

Munteenheid : De nationale munteenheid is de ‘colon’ (huidige koers  1dollar =  460 colones) .
HET IS ERG MOEILIJK OM EURO’S TE WISSELEN IN COSTA RICA. Het is beter om vooraf dollars te wisselen. USDollars kunnen makkelijk omgewisseld worden in banken en hotels. Buitenlandse kredietkaarten worden doorgaans aanvaard. 

Talen : Spaans is de officiële taal. In hotels en restaurants spreekt over het algemeen Engels. De begeleidende gids spreekt ook Frans, maar verder zijn er in het land weinig mensen die deze taal beheersen. 

Uurverschillen : 7 uur vroeger in de winter, 8 uur in de zomer.
Dus als het in de zomer 20.00u. is in België, is het twaalf uur in Costa Rica.

Visa : De Costaricaanse autoriteiten vragen geen visum, maar reizigers van wie de vlucht een tussen stop maakt in de Verenigde Staten moeten een geldig paspoort voorleggen. Indien niet beschikbaar, moeten ze zich voor het vertrek wenden tot de Amerikaanse autoriteiten.

Weetjes : Costaricanen noemen zichzelf « Ticos » (vrouwelijK : Tica).
Ze staan bekend voor hun goedmoedig en vredelievend karakter.
- De slavernij werd afgeschaft in 1823
- De doodstraf werd officieel afgeschaft in 1883 (de laatste executie vond plaats in 1859).
- In 1949 kregen de vrouwen het recht om te stemmen.
- Sinds 1948 is er geen leger meer ; de kazerne van San José werd omgebouwd tot museum voor schone kunsten.
- In 1987 kreeg de toenmalige president, Oscar Arias, de Nobelprijs voor zijn inspanningen voor de vrede in de regio.  

Bijna 60% van de 3,8 miljoen inwoners leeft in het centrale laagland, en 38 % van de Ticos zijn jonger dan 15.

De bevolking zijn hoofdzakelijk afstammelingen van de Spaanse kolonisten en zwarten uit Jamaica, vooral van de Caraïbische kunst, maar er is ook een belangrijke Chinese Gemeenschap. De Indianen leven in de afgelegen regionen.

Wouden : Eén vierde van de landoppervlakte is beschermde zone. Alle types van tropisch woud zijn aanwezig. De volgende aanwijzingen gelden voor alle natuurlocaties :  1) Niet steunen of hangen aan bomen of lianen. Veel planten zijn bedekt met scherpe stekels die min of meer gevaarlijk zijn; en slangen en giftige insecten verschuilen zich vaak onder die stekels.  2) Het lichaam bedekken om insectenbeten te vermijden.  3) Behoedzaam en in stilte bewegen om de dieren in het oerwoud te observeren.

Inbegrepen in de prijs

- Trans-Atlantische vluchten met Air France
- Onthaal aan de luchthaven en transfer naar het hotel
- de huurwagen type Suzuki Vitara of Hyundai Tucson met onbeperkt aantal km en alle verzekeringen (van dag 3 tot dag 13)
- het verblijf in de vermelde hotels/lodges of evenwaardig
- de ontbijten 

- volpension in Tortuguero
- avondmaal van dag 4
- de excursies/activiteiten met Engelstalige gids: D2 & 3 in Tortuguero, D4 ontdekking van de ananasplantage, D6 Arenal Ecozoo, D7 hangbruggen, D8 avondsexcursie, D10 of 11 kajak en snorkeling
- een gedetailleerde reisgids
- een roadbook
- de ‘Kwaliteitsservice’ van Sudamerica Tours
- het Garantiefonds

Niet inbegrepen in de prijs

- Taksen om het land te verlaten (29 USD ter plaats te betalen)
- persoonlijke uitgaven (dranken, enz)
- eventuele verzekeringen
- De GPS (+/- 90USD)

Vertrekdatum en prijzen

Prijs voor kind (MAXIMUM 2 IN DE VOLWASSEN KAMER) 11/10/2017 € 1.250 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web