Home Listing Grote Rondreis van Centraal America

Grote Rondreis van Centraal America

Individuele privé rondreis Guatemala, EL Salvador, Honduras & Belize - Gewaabordg vertrek elke dinsdag en vrijdag 17 dagen / 15 nachten

  • Grote Rondreis van Centraal America_0
  • Grote Rondreis van Centraal America_1
  • Grote Rondreis van Centraal America_2
  • Grote Rondreis van Centraal America_3
  • Grote Rondreis van Centraal America_4
pdf

CIUDAD DE GUATEMALA - ANTIGUA - SANTIAGO ATITLAN - SAN ANTONIO PALOPO - PANAJACHEL - CHICHICASTENANGO - IXIMCHE - SAN ANDRES - JOYA DE CEREN - CERRO VERDE - COATEPEQUE-MEER - COPAN - QUIRIGUA - PUERTO BARRIOS - LIVINGSTON - RIO DULCE - FLORES - XUNANTUNICH - SAN PEDRO - YAXHA - TIKAL

Een fantastische privé rondreis die vier verschillende landen van Centraal Amerika combineert: Guatemala, El Salvador, Honduras en Belize. Ontdek de grootste piramides van het Maya-imperium in Tikal en ontdek ook de minder bekende Mayasteden van Copan, Quirigua, Xunantunich, Iximche en Yaxha. Een reis die u in contact brengt met een bevolking die gedurende duizenden jaren hun Maya-tradities hebben bewaard, zowel in hun geloof als in de kleurrijke klederdracht. Het is een regio van prachtige meren met imposante vulkanen die erin weerspiegeld worden. U trekt van de Stille Oceaan in El Salvador, naar het azuurblauwe water van de Caraïben in Belize tot het tropische regenwoud van Peten. 

 

DAG 1 (dinsdag of vrijdag) : BRUSSEL – MADRID – CIUDAD DE GUATEMALA

DAG 1 (dinsdag of vrijdag) : BRUSSEL – MADRID – CIUDAD DE GUATEMALA

Vlucht van Brussel naar Guatemala via Madrid (en Panama). Aankomst in Guatemala, onthaal door onze gids, transfer en intrek in het hotel.

 

DAG 2 : CIUDAD DE GUATEMALA – SANTIAGO ATITLAN – SAN ANTONIO PALOPO – PANAJACHEL

DAG 2 : CIUDAD DE GUATEMALA – SANTIAGO ATITLAN – SAN ANTONIO PALOPO – PANAJACHEL

‘s Morgens, vertrek naar het Atitlanmeer. Het meer is omringd door drie indrukwekkende vulkanen : de Toliman, de San Pedro en de Atitlan. Bootexcursie tot aan het dorpje van Santiago de Atitlan, het belangrijkste «tzutuhil» dorp, gelegen aan de voet van de vulkanen Toliman en Atitlan. Het is een belangrijk weefcentrum waarvan de geweven « Huipiles » zowel bij vrouwen als bij mannen zeer befaamd zijn. Bezoek aan een artisanale weversatelier. Terugkeer naar Panajachel (of Santa Catarina Palopo) en intrek in het hotel.

 

DAG 3 : PANAJACHEL – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL

DAG 3 : PANAJACHEL – CHICHICASTENANGO – PANAJACHEL

‘s Morgens, vertrek naar Chichicastenango. Bezoek aan zijn bekende markt: elke donderdag en elke zondag wordt dit kleine dorpje het bekendste van Centraal-Amerika omdat er hier de kleurrijkste markt georganiseerd wordt. De Indianen komen er naar de markt en een er ontstaat een unieke sfeer op het dorpsplein. In de menigte zult u het traditioneel kostuum van de inwoners van deze streek kunnen opmerken. De overwegende kleur is het blauwe, maar in de streek van Atitlán krijgt het rode de voorkeur. Ze komen ook katholieke heiligen en oude goden vereren in de kerk Santo Tomas. Terugkeer naar het Atitlanmeer in de namiddag. Overnachting in het hotel.

 

DAG 4 : PANAJACHEL – TECPAN – IXIMCHÉ – ANTIGUA

DAG 4 : PANAJACHEL – TECPAN – IXIMCHÉ – ANTIGUA

Vertrek naar Tecpan om er de archeologische site van Iximche te bezoeken. Iximche is een versterkte mayastad die gebouwd was op een heuvel. Het was de hoofdstad van de Maya-stam Cakchiquel. Toen de Conquistador Pedro de Alvarado er toekwam in 1534, stichtte hij er de eerste hoofdstad van Guatemala. Terugkeer naar Antigua in de namiddag. Overnachting in het hotel.

 

DAG 5 : ANTIGUA

DAG 5 : ANTIGUA

Bezoek aan de stad : Antigua heeft de charmes van een kleine koloniale stad uit de XVIIIde eeuw kunnen behouden. De stad is wonderlijk mooi en omringd door vulkanen en meren. Antigua was de derde stad van de Nieuwe Wereld na Mexico en Lima, het is nu een aangename koloniale stad. Bezoek ondermeer aan de Plaza de Armas, waar ook het paleis van de kapiteins-generaal van Guatemala gelegen is. Bezoek aan de Universiteit van San Carlos die nu omgebouwd is in een koloniaal museum, de Arco de Santa Catalina, het klooster van Santa Clara dat bestaat uit twee verdiepingen en een fontein. Vervolgens bezoekt u een koffiefabriek en het museum van de traditionele Maya-muziek Casa K’ojon. Terugkeer in het einde van de namiddag. Overnachting in het hotel.

 

DAG 6 : ANTIGUA – SAN ANDRÉS (El Salvador) – JOYA DE CERÉN – STILLE OCEAAN

DAG 6 : ANTIGUA – SAN ANDRÉS (El Salvador) – JOYA DE CERÉN – STILLE OCEAAN

‘s Morgens vertrek naar de archeologische site Joya de Cerén in El Salvador. Het is de belangrijkste van het land. Dit dorp werd in de pre-Columbiaanse periode slechts gedurende zeer korte tijd bewoond, tot de uitbarsting van de vulkaan Caldera die het volledige dorp vernielde. Dit »Pompei van Latijns Amerika is bewaard gebleven in 3 meter  lavastenen gedurende ongeveer 1400 jaar… Joya de Cerén werd als wereldpatrimonium van het UNESCO erkend. Verderzetting naar San Andrès voor een bezoek aan de grootste archeologische site van het land. Verder naar de Stille Oceaan en zijn zwarte stranden, afkomstig van de vulkanische activiteit van de regio. Avondmaal en overnachting in het hotel. 

 

DAG 7 : STILLE OCEAAN – CERRO VERDE – COATEPEQUE-MEER

DAG 7 : STILLE OCEAAN – CERRO VERDE – COATEPEQUE-MEER

‘s Morgens vertrek naar het nationale park van Cerro Verde, een oude vulkaan die al 2.500 jaar uitgedoofd is. Van hieruit heb je de mooiste panorama’s van het land en uitzicht op de vulkanen Santa Ana en Izalco. Verderzetting naar de mirador van het meer Coatepeque, gevormd door het ineenstorten van een vulkaantop. Verder naar Concepcion de Ataco, klein pre-Columbiaans dorpje gesticht door de Pipilesstammen. Op de terugweg naar het hotel houdt u halte nabij Nahuizalco, een indiaans dorpje van handwerkers. Avondmaal en overnachting in het hotel. 

 

DAG 8 : STILLE OCEAAN – COPAN (Honduras)

DAG 8 : STILLE OCEAAN – COPAN (Honduras)

‘s Morgens vroeg vertrek naar de archeologische site van Copán. Oversteek van de grens en bezoek aan deze prachtige site uit de klassieke Mayaperiode dat qua schoonheid niet hoeft onder te doen voor Tikal. Beroemd om de rijke architectuur en het geraffineerde beeldhouwwerk van de zuilen. Bezoek aan de Plaza Mayor met zijn immense zuilen waarvan de beeldhouwwerken de koningen van Copán voorstellen, aan het Balspel, het op een na grootste terrein van Midden-Amerika, aan de Acropole, de tempel met de Inscripties en aan het meest beroemde monument van Copán: de hiërogliefentrap met 63 treden en 2.500 inkervingen dat de geschiedenis van het koningshuis van Copán geschetst. Intrek in het hotel.

 

DAG 9 : COPAN – QUIRIGUA (Guatemala) – PUERTO BARRIOS – LIVINGSTON

DAG 9 : COPAN – QUIRIGUA (Guatemala) – PUERTO BARRIOS – LIVINGSTON

Vertrek naar Quiriga. Bezoek aan dit opmerkelijke heiligdom dat beroemd is om zijn gebeeldhouwde zuilen, die ongetwijfeld tot de mooiste uitingen van de monumentale Mayabeeldhouwkunst behoren. U ziet er de noordelijke groep, het centrale plein, het ceremonieplein en het tempelplein. Aankomst te Puerto Barrios en bootexcursie naar Livingston, een typische stadje met een bevolking van kleurlingen afstammelingen van de vroegere slaven. Intrek in het hotel.

 

DAG 10 : LIVINGSTON – RIO DULCE – FLORES

DAG 10 : LIVINGSTON – RIO DULCE – FLORES

Op de terugweg naar Río Dulce, vaart u langs de Castillo San Felipe uit de koloniale tijd. Transfer in richting van Flores. Intrek in het hotel.

 

DAG 11 : FLORES – XUNANTUNICH (Belize) – SAN PEDRO

DAG 11 : FLORES – XUNANTUNICH (Belize) – SAN PEDRO

Vertrek naar Belize. Na de douaneformaliteiten, die een wat tijd in beslag kunnen nemen, gaat u verder naar de site van Xunantunich, die « de stenen vrouw » betekent in de Maya-taal. De Site ligt aan de oevers van de Mopanrivier en was een belangrijk religieus centrum met zijn zes ceremoniële plaatsen omringd door 25 piramides en paleizen. Verderzertting naar Belize City en vlucht over de Caraïben naar San Pedro gelegen op het Ambergris-eiland. Aankomst, transfer en overnachting in het hotel.

 

DAG 12 : SAN PEDRO

DAG 12 : SAN PEDRO

Vrije dag om zich te ontspannen op de parelwitte stranden van de Caribische zee of om eventueel te gaan duiken of snorkelen.

 

DAG 13 : SAN PEDRO – BELIZE CITY – YAXHA (Guatemala) – FLORES

DAG 13 : SAN PEDRO – BELIZE CITY – YAXHA (Guatemala) – FLORES

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Belize City. Terugkeer naar het woud van Peten met onderweg een halte in  Yaxha, een archeologische site gelegen aan een meer die dezelfde naam draagt, die «groen water» betekent. Bezoek aan de verschillende plaatsen, piramides en paleizen van de site. Terugkeer naar Flores. Overnachting in het hotel

 

DAG 14 : FLORES – TIKAL – FLORES

DAG 14 : FLORES – TIKAL – FLORES

Afreis naar de archeologische zone van Tikal. Doortocht van het Nationaal Park die een oppervlakte heeft van 576km² waar enkele van de mooiste bomen ter wereld groeien : de ceiba of kapokboom, de heilige boom van de Maya’s die er gebruik van maakten voor het bouwen van balken voor hun tempels en paleizen. Aankomst op de site van Tikal die als de meest indrukwekkende maya-site wordt beschouwd. Dit Mayaanse tijdperk kende haar hoogtepunt van de 3de tot 4de eeuw na Christus. Duizenden vogels en apen leven op deze site sinds deze voor een onbekende reden werd verlaten rond het jaar 900. Bezoek aan de verschillende gebouwen waarvan sommige hoger zijn dan 70m. Terugkeer naar Flores in de namiddag.

 

DAG 15 : FLORES – CIUDAD DE GUATEMALA

DAG 15 : FLORES – CIUDAD DE GUATEMALA

Vrije voormidag. ‘s Namiddags, transfert naar de luchthaven en vlucht naar Guatemala. Onthaal, transfer en intrek in het hotel.

 

DAG 16 : CIUDAD DE GUATEMALA – MADRID

Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel via Madrid (en Panama indien vertrek op een dinsdag viel). 

 

DAG 17 : MADRID – BRUSSEL

Aankomst in Madrid en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

Aankopen : Allerlei artikelen zoals wol, aardewerk, tapijten… Ambachtswerken: hout, leder, edelstenen, enz… De verleiding zal groot zijn! 

Ambassade : Belgische ambassade : in Costa Rica. In geval van problemen, gelieve contact met de Nederlandse consulaat te nemen : 12 Calle 7‑56, zona 9 Guatemala Ciudad Capital of de Belgische coöperatie: 14 Calle "A" 13‑39, Zona 10  Guatemala Ciudad Capital.

Bagage : Maximum 1x23 kg per persoon (in één valies) + handbagage (10 kg).

Let op ! 
Indien u voor de binnenlandse vluchten met TAG (Transportes Aereos Guatemaltecos) vliegt : Flores-Guatemala City-Flores, is het gewicht beperkt tot +/- 10 kg per passagier en kan u ofwel een deel van uw bagage in het hotel in Guatemala-stad achterlaten ofwel een supplement voor uw extra gewicht in de luchthaven betalen.

Documenten : Voor personen van Belgische nationaliteit : internationaal paspoort meer dan 6 maanden geldig na terugdatum. Geen visum nodig. Voor andere nationaliteiten zich bij de ambassade van Guatemala of bij een consulaat informeren.

Douane : Toegelaten invoer : 400 sigaretten, 3 flessen alcoholische drank (maximum 2,5 liter), parfum voor persoonlijk gebruik.

Elektriciteit : 110 V. – Stopcontacten van het Amerikaanse type. 

Fooien : Het is gebruikelijk een fooi te geven aan de gidsen en chauffeurs (gewoonlijk usd 2 per persoon voor de gids en usd 1 per persoon voor de chauffeur) Hotels, restaurants: het is gebruikelijk een fooi van 15% te geven.

Luchthaventaksen:  Om het land te verlaten is er een taks van 30 $ en een security tax van 3 $. Per binnenlandse vlucht is er een security tax van 3 $ en een fuel charge van 30 $. Deze taksen zijn niet inbegrepen en moeten ter plaatse betaald worden.

Inentingen : Geen enkele inenting is vereist voor deze reis.

Klimaat : Van oktober tot december, gematigd; van december tot maart, zonnig met koude nachten in het gebergte; van maart tot mei, warm in het gebergte, heel warm en vochtig in het platteland, van mei tot oktober, het kan regenen een paar uren per dag maar ook dagenlang.

Munteenheid : De Quetzal. Vele aankopen kunnen met cash geld (Amerikaanse dollars) betaald worden. Kredietkaarten worden op vele plaatsen aanvaard, voornamelijk Visa, American Express, Master Card en Diners.

Uur : GMT -6.

Veiligheid : Men dient rekening mee te houden dat de meerderheid van de bevolking in armoede leeft. Er dienen dus een aantal voorzorgen te nemen om diefstal te vermijden. Diefstallen gebeuren slechts door een kleine meerderheid van de bevolking, maar kunnen toch uw reis verknoeien. Neem geen juwelen mee — dit trekt de aandacht en zal aansporen tot diefstal. Laat tijdens de uitstappen uw geld en uw paspoort achter in de kluis van het hotel (steek nooit geld of paspoorten in uw koffer tijdens de verplaatsingen van een verblijfplaats naar een andere). Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zich tegelijkertijd op dezelfde plaats bevinden zoals in stations, op luchthavens, enz… Guatemala is een pachtig land met een zeer gastvrije bevolking, en met bovenstaande voorzorgen zal u ten volle van uw reis kunnen genieten.

Water : Het water is drinkbaar in alle hotels van de rondreis, maar vaak sterk chloorhoudend. Wij raden u aan mineraalwater uit flessen te verbruiken (verkrijgbaar in meestal kruideniershandels).

HOTELS STANDAARD CATEGORIË

  Ciudad de Guatemala: Bw Stofella****
  Atitlan : Villa Santa Catarina***
  Antigua : Villa Colonial***
  Côte Pacifique : Royal Decameron Salinitas***    
  Copan : Clarion Copan Ruinas***
  Livingston : Villa Caribe***
  Flores : Maya Internacional***
  San Pedro : Sun Breeze****

HOTELS SUPERIEUR CATEGORIË

Ciudad de Guatemala: Barceló Guatemala*****
Atitlan : Atitlan****
Antigua : Casa Santo Domingo*****
Côte Pacifique : Royal Decameron Salinitas***
Copan : Marina Copan****
Livingston : Villa Caribe***
Flores : Villa Maya****
San Pedro : Sun Breeze Suites****

Inbegrepen in de prijs

- de intercontinentale vluchten
- de binnenlandse vluchten
- alle ritten van en naar luchthavens en hotels
- alle vermelde excursies en bezoeken, toegangsprijzen inbegrepen, met Engelstalige privé gids
- de hotels van de gekozen categorie of gelijkwaardig
- de ontbijten
- sommige maaltijden (1 lunch & 2 avondmaaltijden)
- de luchthaventaksen bij het vertrek vanuit Europa
- een gedetailleerde toeristische gids
- Garantiefonds
- de “Kwaliteitsservice” van Sudamerica Tours 

Niet inbegrepen in de prijs

- persoonlijke uitgaven (drank, enz.)
- de niet-vermelde maaltijden
- de plaatselijke luchthaventaksen
- taks om de grensen te oversteken
- de fooien voor de gidsen en de chauffeurs.

Vertrekdatum en prijzen

 01/09/2017 € 5.235 pp
MEER WETEN


Sudamerica Tours ©2015

Ontwerp site web: Studio-web